Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

değerli yorumlarınız için teşekkürler.

bisiklet için yaklaşık 1700/1800tl ayırmıştım. triban3-salcano xrs03 gibi bisikletler aklımda vardı.

neden triban 3? kondisyonum gerçekten zayıf. bakmayın bu foruma 2006 yılında üye olduğuma. o zaman aldığım bisikleti halen kullandım ( ki çoğu zaman bodrumda yattı) ve artık akıcı, hafif bir bisikleti yaş daha fazla ilerlemeden binmej istedim. işte triban 3 zayıf kondisyonuma 3'lü ayna kolu ile iyi gelir diye aldım. vitesinin microshift falan olması beni açıkcası pek tedirgin etmedi ki microshift bana göre iyi.

tiagra takımlı xrs 03'ü alsaydım, o ayna kolla rampalara kalıp bisikletten soğuyacaktım. onun için t3'ü aldım.

niye jantlarını değiştirmek istiyorum? daha akıcı ve seri bisiklet sürebilmek için. tabi bu yine konsiyona paralel bir olgu ama 2300gr'lık t3 jantları ister istemez beni daha çok yorar.

önce shimano rs10-11-500 gibi modelleri araştırdım. sonra da vento'ları gördüm. tipleri de çok hoş kerataların.

vento t3'e fazla diyorsanız, nasıl bir jant almalıyım? bu konuda tecrübelerinizi aktarmanızı bekliyorum.

Scudo
Bir iki saat önce bende triban 3 ile aranıza katılmış bulunuyorum :) 100-150 metre sürdüm, sürmedim.. Süremedim. Yarın işten dönünce Beykoz-Üsküdar yapmayı düşünüyorum. Tabi işten dönerken kask, ön/arka far seti almayı unutmadan :)

İlk fotoğrafımız :)

https://i.hizliresim.com/J668ZW.jpg

@S. Fatih Teşekkür ederim. Süremedim derken 21:30 civarı olmuştu ve işten dönmüştüm. İstanbul'u biliyorsunuz trafik, otobüste ayaktasın.. Zaten şantiyede çalışıyorum 3-4kg ayakkabı, günde 12 bin adım.. Kısaca yorgunduk, geç olmuştu :) Kısmetse bugün temel ekipmanları alıp, lastiğe hava bastıktan sonra geceye kadar dolaşacağım. Bu arada lastiğe 100-110 psi basın diye okumuştum. Yaklaşık 6,6-7bar'a denk geliyor. Doğru mu hesapladım? Benzinlikte 7 basmayı düşünüyorum, bir sıkıntı çıkarır mı ?

• Beğen
Tepkiler: S. Fatih
Merhaba B'twin kullanan deneyimli abilerim. Bende triban 3 bisikletini almak istiyorum ama bundan önce size bir sorum olacak.boyum 158 ve bacak boyum 73 Cm sizce 48 kadro boyu bana uyar mı? Teşekkürler

@EnesB12 Uyması lazım, yine de sen deneyip de al :harika:

@-Ertuğrul Hava basamadım, özel bir aparat istiyor galiba basketbol topu gibi :)

20:10 gibi çıktım 22:20 gibi eve geldim. 18 km civarı yapmışım, ortalama hız 14km ancak sahilde iki bisikletçi arkadaşla muhabbet ettik 40 dakika civarı :) Yarın yakın arkadaşımla dolaşacağız biraz :) Bisiklet o çift amortisörlü, selesi tahta olan (sele demek ayıp), vites değiştirmeyen, sürekli zinciri atan bisikletlerden sonra çok çok akıcı.. Hamlığımızı attıktan sonra daha çok zevk vereceğine eminim.

İlk kez yol bisikleti süren biri olarak viraja girdiğimde high side gibi bir sağa bir sola atıyor, bunu çözmem lazım. (Birazda lastiğe güvenememekten)
Arabalar geçerken fazla kaldırıma yaklaşıyorum galiba.. Tekrar pedal çevirdiğimde yaklaşık 10-15 derece bir sağ bir sola dönüyor :)
Sprint atmaya çalıştım ancak ben değil bisiklet sağa sola gitti :D (Acemilik ve acelecilik)
Biraz alıştıktan sonra güzel asfaltta yatırdım biraz ama lastik yanakları ince olduğundan jant vurdu galiba.. (Emin değilim ama artık yanağın kapasitesi dolmuş gibiydi)
Üç arkadaşta ''Bu pedallar çok tehlikeli, sök onları'' gibi bir tavsiyede bulundu. En çok merak ettiğim şey bu şuanda. İlk kez kullanmış olmama rağmen 3-4km sonra New Balance ayakkabılarım tam oturdu ve gayet pratik geldi. Tabi bunu yaparken bomboş yolda denedim, faydasını gördüğümü sanıyorum. Şehir içinde tam yol hakkı bizimken bir arabayla geçişe hazırlandık, ilerlemeye başladık ve bir Vin Diesel kavşakta kural ihlali yaparak aramıza atladı. O an sağ ayağımı pedala geçirmeye çalışıyordum, bir orada tehlikeli olduğunu düşündüm.

Biraz uzun oldu ama 1 saat 23 dakikalık sürüş sonunda genel olarak bunları farkettim.

@Buğra E hocam hayirli olsun tekrar. Bisikletin yanaklarda sıkıntı yoktur, lastikleri şişirin sadece. :)

@erencaner Teşekkür ederim :) Lastikleri şişiremedim hala ancak moralinizi bozmak gibi olmasın, ilk kazamıda yaptım :)

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: S. Fatih
@Buğra E hic onemli degil hocam. Size bir sey olmasin.

@erencaner Nasıl oldu bilmiyorum ama verilmiş sadakam varmış :) Virajın ortasından bitimine kadar sürüklendim. Bugün Decathlon'dan birkaç parça eşya aldım. Eldiveni sonra alırım, kaliteli olsun gözüyle bakarken bir anda 10TL lik Btwin eldiveni almış bulundum. İyikide almışım.. Eldivende küçücük bir delik doluktu, belli bile olmuyor ama olmasaydı avuç içimde bayağı deri soyulması olurdu. Başkada birşeyim yok çok şükür. Gözümün önünde hala gidonun havaya kalkıp yeniden sürüklenişi var. İlk aklıma gelen daha kullanamam, yamulttuk herhalde oldu.

@Buğra E gecmis olsun hocam pek hiz yapmayın simdilik, en onemlisi cok dikkatli olsun. Yag gibi akiyor bisiklet, anlamiyorsunuz. :)

Triban 3 ümle 1 haftada yaptığım yol. Tabi bazi sehir ici kısa mesafe sürüslerde program açılmadı.

Yol bisikleti gercekten farkli bir olaymış.

Dosyalar

• Screenshot_2015-10-18-19-37-23.png
    Screenshot_2015-10-18-19-37-23.png
    24,4 KB · Okunma: 46
nazara gelmişsin
çizikler daha çok canını yakabilir ama sakındıkça çiziliyo
geçmiş olsun önemli olan sağlık

@nuruasakir Bencede nazara geldim :) Tüm mahalle, yoldan geçenler tip tip bakıyordu. Çünkü bizim buralardan böyle ekipman ve yol bisikletli geçen kişi sayısı yılda 10u geçmez. Düşerken zaten 7 kişi bana bakıyordu.. Çizikler ilk baktığımda canımı sıktı ama eve gelip baktığımda başka yerine birşey görmedim. Plastik olduğu için ileride değiştiririm dedim ama kalsın böyle, olmadı zımpara ile düzleştiricem.

Geri