Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@bua hocam kadro boyu ön planda olacağından doğru kadro bulsakda neredeyse devamlı sıfır fıyatına yakın verıyorlar o yüzden dir çok düşünüyorum.

Scudo
@huseyinbozan kadro boyun ve net bütçe aralığın nedir onlarında etkisi var en önemlisi..

eğer ki Triban 3 düşünmezseniz maddiyatı neredeyse 2 kat arttırmak zorunda kalacaksınız. sorun olmayacaksa 1000-1100 TL'den sonra tabii ki Triban 3'den daha iyi olacak bisikletler edinebilirsiniz ikinci el; fakat dediğim gibi 500-600-800 civarları bir fiyat için başka düşünmeye gerek bile yok -ki dediğim gibi astım başlangıcı olarak ve eski ucuz dış lastiklerle, yani minimum kondisyonla bile ortalama 30-32 km hız uzunca sağlanabiliyor. Bence yol bisikletine yeni başlayacak birisinin kondisyonunu yüksek kabul etmeyecek ve alışma evresinde olduğunu düşüneceksek 3lü aynakol yaprağı da dezavantajdan çok avantajdır bence. Şahsen ben %8'lik eğimlerden sonra 39 dişli olan ikinci yaprağımızda bile oldukça zorlanıyorum ve en küçük yaprağımıza alıyorum vitesi.
Sadece kadro boyu konusunda dikkat etmek ve ileride bu bisikletin size yetmeyeceğini düşünmek gerek.

Ki şuanda ben bile yetmediğini düşünüyorum fakat satmayı da düşünmüyorum. Arkaya 28'lik öne 25'lik lastiklerle ve bagajlarla orta seviye bir tur bisikleti olarak kullanmaya devam edebilirim. @huseyinbozan

Jantları konusunda da öyle ağır eleştiri yapmaya gerek yok; çünkü orta seviye olarak bile tabir edebileceğimiz çoğu iyi bisiklet markaları bundan çok da farklı olmayan jantlarla kombine ediyor bisikletlerini. Her halükârda nasıl pedalları ayrı alıyorsunuz jantları da elbet ayrı almanız gerekiyor daha yüksek performans için :)

@lealtad evrakların durmaması ya da hor kullanılmış olmasından ötürü çekiniyorum.
@U. Aydogan tur bisikletinr yakın ve istediğim doğrutulda olduğundan. O bagaj deliklerinin olması, anlayamazsınız :)

@bua hocam ben zaten kadrosu için düşünüyorum jant değiecek elbette.bütçem ise sabırla toplanacağından sıkıntı yok. Yani ben ikinci el olaak fiyatta aldığım sürece sorunum yok

şöyle bir şey oluyor, atıyorum 2000 TL'ye ikinci el bir bisiklet alıyorsunuz, pek tabii ki Triban 3'den iyi oluyor fakat yine de bir süre sonra yetmiyor o. Onda da jantları değiştirmeniz gerekiyor, vites sistemini ultegra'ya kadar çok önemsemiyorum bu yüzden yine bir ultegra olmuyor, yani yine bir süre sonra eksik kalıyor. Elinizde sadece kadro ve karbon maşanız kalıyor. -ki elinizde kalan kadro da yine en iyi alüminyum kalitesinde olmuyor. Direk komple bisikleti değiştirmeniz gerekiyor. O yüzden diyorum ki Triban 3 en ideali başlamak için. Değiştirilmek istenirse ondan sonraki mantıklı adım, ultegra grupsetine sahip iyi bir markanın alüminyum veya karbon kadrosuna sahip bir bisiklet olacaktır diye düşünüyorum. O da en az 3000TL'yi gözden çıkarmakla mümkün oluyor.

Yani 1500 TL verip bir bisiklet alacaksanız da dediğime ihtiyaç duyulacak, Triban 3 ile de dediğime ihtiyaç duyulacak.

@bua hocam, özünde bisiklette grup setler falan biraz fantezi ürünü. Neden dersen, bisikletin alıcılığını sürüş kalitesini kadro ve jant belirliyor. Elbette bu vites fren işleri dalan önemli bir faktor. Bana yeterli seviyede bence üzerindeki seyler. Ben alırsam şayet, ilk yapacağım şey adam akıllı bir jant göbeği(rulmanlı taş gibi bişi) çift kat çemberi. Gerisine takılmıyorum. Hepimizin içinde surly canyon ya da çok özel el yapımı bisikletler yatabilir ama, önce elindekini iyice öğrenmek lazım. Biz daha neyi niçin alacağımızı bilmeden şeklini, havasına bakıp alıyoruz.

@bua Yol bisikletinde grup setler arasındaki kalite farkını Anlayacak durumda olan çok değerli arkadaşların zaten inanamam bi triban kullandıklarına, bir hedefleri ve sete değecek kalitede aradıkları kadro vardır. Özünde bi tribanı olan arkadaşım olsa bir günlüğüne kiralar ona göre hareket ederim. Gördüğüm ve araştırdığım kadarı ile yeterli donanıma sahip bir KADRO benim için. Ha bu şekilde çelik bir kadro bulsam açıkcası ne triban ne xrs düşünmem bile.

@huseyinbozan evraklara çok takılma. Olması elbette iyi olurdu ama yoksa yoktur pek kaileye alınacak bi durum değil;) Önemli olan makinenin temiz olması..

@lealtad hocam elbette öyle, atıyorum ben aldığımda sorun yok, tura çıktım. Yolda kadro kaldırmadı diyelim decathlona gidip sl la ömür boyu garantiliydi evrak yok diyemem ki

@lealtad hocam Ebubekir arkadaşın üyeliği iptal olmuş ona nasıl ulaşabilirim.

bu hafta içinde triban3 red olarak katılacağım aranıza. ancak çok da uzun ve kalıcı olmayabilirim. bir delilik yapıp 171cm boy, 76 cm bacak olarak 48 kadro aldım.
olmadı kız arkadaşım falan kullanacak zaten :/

@godonthebike sakın alma derim, kızarkadaşın kullanacaksa başka. O kadro sana agrı sızı dan başka bişi vermez, yol bisikletinden soğursun

yoldan ziyade 28 (garanti) 30 ve 32 lastiği destekliyor. yol bisikletinden ziyade cyclocross/tur misali kullanacağım. 160 kız arkadaşım. ona tam olarak uyacak gibi. yine de biraz deneyip bakacağım. önce bana sonra ona alacaktık ancak 450 liraya epey uygun geldi.

belki de takas şansım olur falan... bakalım artık. deneyip göreceğim ama dediğin gibi büyük ihtimalle ağrılar olacak.

Hayırlısıyla Triban 500 ile aranıza katılmış bulunuyorum :)

aranizda eski triban 5 kullanan var mi

Yeni triban 500 ile aranıza kaıldm arkadaşlar

Geri