Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

merhabalar triban 520 kullanıcılarına bir sorum olacak
acaba bu bisikletle düz yolda sürerek kaç kmye kadar çıkabiliriz?hiç deneyen oldumu?

Scudo
Merhaba üstadlar. Bisiklet konusunda bilgim az. Yeni bir bisiklet almayı planlıyorum. Bütçe düşük olduğu için ikinci ele yönelmek zorunda kaldım. Yardımınıza ihtiyacım var. Decathlonda satılan Btwin Triban 520 hoşuma gitti. İkinci eli 1200 lira civarında. Birde Fit 500 modeli var aynı markanın ama sanırım bu Triban 520 modelinin önceki versiyonu. Gelelim sıkıntıya. Bisikletin hafif olmasına önem verdim. Bu sebeple Triban 520 mantıklı geldi. Fit 500 modeli bu modelden 750 gram daha ağır ama artı olarak vites kolları sora değil deore kullanılmış. Aynı zamanda 400 lira daha ucuz Fit 500 ikinci elde. Sorum şu:
750 gram ağırlık farkı için 400 Tl vermeğe değer mi ? Yoksa Fit 500 alıp geçeyim mi ? Her iki bisikletinde özellikleri için linkler aşağıdadır.
Triban 520:
(link)
Fit 500:
(link)
Lütfen bilgilerinizi esirgemeyin. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: gıbıç
@rapstar338 hocam bu tamamen sizin kullanımınıza bağlı olduğunu düşünüyorum. daha yi performans istiyorsanoz tabikide 520 fakat okadarda performansa gerek yok derseniz fit 500
zaten fit 500 de o kadar kötü bir bisiklette değil
birde benim bildiğim kadarıyla sora yol deore dağ vitesi diye geçiyor fakat böyle bisikletlerde sora nın daha iyi olduğunu düşünüyorum
ustalar buradaysa aydınlatırlarsa sevinirim :)

@Deniz Duman teşekkürler hocam kaslı sayılablecek bacaklarım var fakat kadans yükselince sinirim bozuluyor o kadar hızlı pedal çevirmek çok sinir bozucu geliyor :(

• Beğen
Tepkiler: rapstar338
Vites değiştiriciler sora hocam. Sadece gidonun üzerindeki değiştirme kolu deore. Yani asıl parçalar aynı.

• Beğen
@rapstar338 ayni bile olsa yillik guncelleniyor bunlar. Triban daha yeni bir sora kullaniyor muhtemelen. Şöyle diyim eski model 105 ile yeni model 105 fiyatlarına bakınız. Yeni 105 vites sistemi daha çok dişliye destek veriyor arkada.

Doğrudur hocam hemen bakayım, bir şey daha öğrendim. Peki sizin bana öneriniz bu iki bisikletten hangisi olurdu ? Teşekkürler. @Deniz Duman

@rapstar338 Daha yeni model oldugu icin 520. Aradaki agirlik bence pek onemli degil. Sehir tipi bisiklet icin cok hafif bunlar. Su var ama. 1499 a satilan bir bisikletin ikinci el fiyati bana biraz pahali geldi. Ilk iki bakim ucretsiz yapiliyor 0 alirsan. 6 ay icinde ama. Internetten decatlona uye olursan 5 taksit olabiliyor pesin ustunden. Ayrica puan veriyolar onunlada alisveris yapabilirsin. Detaylari sitesinden arastirmani oneririm.

• Beğen
Tepkiler: rapstar338
Triban 520'ye 12-32 kaset takabilen var mı? Decathlonun sitesinde böyle bir ruble var 8 vitesli. Acaba alsam basit bir şekilde değiştirilebilir mi 11-25 kasetle?

Merhaba aranızda micrroshiftli triban 500 kullanna varmı alalı 15 gün oldu 5-6 kez bindim arka aktarıcı bacağından ses geliyor yolda aniden pedal zarrt diye titriyor vites atmalarda sorun yok ama

• Beğen
@Owlknife arka aktarıcı bacağı dediğiniz kısım tam olarak neresioluyor hocam?yadınlatabilirmisiniz?

@Owlknife hmm
acaba bir şekilde bacak hafiften yamulmuş ve zincir iki çark arasında çaprazlanıyor olabilirmi?
size taviyem bisikletinizi bir tamir platformuna koyup veyahut ters çevirip zincir ve değiştiricinin mekanin çalışma performansını gözetlemeniz.

@Owlknife iade talebi oluşturdum bisiklet tertemiz alırlarsa alur-ultra modellere bakıcam

@gıbıç hiçbir bozukluk yok galiba zincire dişlilerin girdiği yerler genişlemiş yada dişliler yamulmuş çapraz kullanmadım ama,üstelik çok az kullandım

• Beğen
@Owlknife anlıyorum hocam,zaten forumdaki konunuzu da okudum yeni olduğunu biliyorum.
umarım talebinizi kabul ederler.

Bende bayramın ilk günü Btwin Fit5 (ya da diğer adı Fit500) aldım. Aranıza yeni katıldım. :)

Geri