Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@Murtega bu kendi internet sitesinde max dişliyi 28 diyor eğer 32 olursa direkt yaparım peki değiştirdikten sonra zincir kıza geldimi zincir değişimide gerekirmi ruble değiştikten sonra

Dosyalar

• QuickMemo+_2017-07-28-12-46-09.png
    QuickMemo+_2017-07-28-12-46-09.png
    36,2 KB · Okunma: 45
Scudo
@Emreyasir22, zincire 4 bakla ekledim, kapasite 7 dis arttigi icin. Rubleye sürtmemesi icin arka attiriciya ufak bir vida ayari gerekti bir de. Üreticiler, maksimum kapasite degerlerinde biraz ihtiyatli davraniyorlar.

@sirreddot
Bende antayada yaşıyorum beraber bı tur yapalımı

@Bisiklet sever 93 Ben Kayseri'de yaşıyorum hocam :) Tur planımız vardı fakat arkadaşım kaza geçirince iptal oldu.

@Yelda

Ben Nisan ayında 699 liraya almıştım triban 500 fb. Seri sonu olarak, beklerseniz yine fiyatlar düşer muhtemelen.

Herkese merhaba;

Uzun koşu hayatıma her koşucu gibi bisiklet ile devam etmeye başaldım. Bu sırada hem çok bütçe ayıramamam ve başlangıç olması açısından ( ne kadar kardiyovasküler olarak üst seviye de olsam bisiklet sporu başka bir disiplin ve alışmak gerekiyor ) 2. el bir Triban 3 aldım. Hem 3lü aynakol olması hemde gerçekten çok uygun fiyatlı olması nedeni ile. 3. ayı bitirdim bu arada haftalık 150 200 km civarı ortalama 25, 28 km/h hız ile yol yapıyorum. Brick antremanlarımı yapıyorum ( koşu + bisiklet ) . Bu olaya girişmeye başladıkça ufak tefek yükseltmeler yaptım. Maşayı triban 520 karbon maşa ile değiştirdim. ( 2.el buldum sıfır sayılır ) Mandalları ve milleri xlc ile, aynakol shimano ( uygun bir seri ile ) değiştirdim. Zinciri 8li uygun bir zincirle değiştirdim ( sonrasında vitesler yağ gibi oldu, vites ayarı sorunum vardı, microshiftten diye düşünüyordum meğerse tüm sıkıntım zincirmiş çünkü aldığım zincir singlemış) özellikle çapraza çok düşmeden kullanımlarda sıfır sorun ses ve ayar problemi desem yeri. Araştırdığımda microshiftin hiçte kötü bir marka olmadığını öğrendim. Sonrasıda ali expressten microshift R8 fren vites kolları aldım bugün geldiler onu da yarın takacağım ve sıfırlayacağım. TR de yok bu arada arayan var ise bilginiz olsun. 60 dolara Ali Expressten 20 günde geliyor. Boyum 178 kadro 56. Pedalları da kalpiye alüminyum pedal ile değiştirdim. ( Koşu + bisiklet antrenmanı yaptığım için spd pedala geçmedim ) şimdi de gidon bantını değiştireceğim. Bu kadar ön bilgiden sonra :) Jant ve göbek konusunda fikirlerinizi ve yükseltme yaparsam ne almam gerektiği konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca yukarıda yazdığım süreç ile ilgili yorumlarınızı paylaşırsanız mutlu olurum. Yakışıklının fotoğrafıda burada... 20232368_10155412599275185_5875376129238907492_o.jpg

@onryygn İlk gözüme batan gidon ve selenin açısı. ikisi de yere paralel olmalı. Gidon Bandını iyi birşey tercih edin kişisel olarak o elle tutuş hissiyatı önemli benim için. Jantlar için r500 yeterli olur ya da mavic aksium tabi bütçe varsa daha iyilerine yönelebilirsiniz ama gerek yok. Ya da sadece göbekleri 105 falan yapabilirsiniz . Bu gibi toplamalar aslında daha pahalıya mal oluyor bilmiyorum bisikleti ne kadara edindiniz ama ikinci el temiz biraz daha üst seviye daha iyi bir seçim olurdu. T500 kullanıyorum vitesler gayet iyi. Bisiklet gayet yeterli performans düşünmüyorsanız.

• Beğen
Tepkiler: onryygn
@onryygn aynakolu ne ile değistiniz maşayi cok iyi olmuş ne kadara aldiniz maşayi ben de değişmek istiyorum t500 kulaniyorum zincir olarak kmc nin zinciri var bende sizden onceki sahibi zinciri değişmiş galiba

• Beğen
Tepkiler: onryygn
@Emreyasir22 Benden önceki sahibi baya kötü davranmış zaten. 750 TL ye aldım. 500 600 TL masraf yapmayı planladım şu an o bütçeye geldim üç aşağıdaki brş yukarı. Maşayı 200 TL ye aldım. Aynakol : (link)

@epsilon91 Evde bende R500 bakıyorum. Sele orda hatalıydı :) valla pahalı olabiliyor evet ama 750 TL ye aldım bisikleti toplamda 500 lira civarı harcamışımdır bakımları dahil. Toplamanın keyfide başka oluyor tabii. O da bi etken :)

Arkadaşlar şimdi bir şey soracağım, bu triban 3'ün küçük olan modellerindeki jantın tam olarak ölçüsü nedir? 26" mi? yani janta bir şey oldu değişecek oldum yerine hangi ölçülerde bir jant alacağım? ertro ölçüleri nedir? 622x15c mi 19c mi vb. birde 2. husus lastikler, lastik olarak 26" lastik mi? yoksa 650mm'lik lastik mi yoksa 27,5" mi? biraz kafamı karıştırdı açıkcası.

Herkese merhaba, şuan kullandığım Triban 520 modelinde bulunan Prowheel Ounce 130BCD 3'lü aynakolunu değiştirmek istiyorum ve karşıma FSA Vero 110BCD 2'li aynakol çıktı. Aklıma takılan ise eğer bu değişimi yaparsam orta göbek değişimi yapmam gerekir mi veya FSA vero ile gelecek olan göbek benim bisiklete uyum sağlar mı ayrıca 3'lü aynakoldan 2'li ye geçmem durumunda ön arttırıcı ve vites kolu sıkıntı çıkartır mı? Tüm cevaplar ve yorumlar için şimdiden teşekkürler.

20170711_200515.jpg 20170804_173349.jpg

Edit: Karışıklık olmasın diye 520 modelleri arasında fotoğraf ekledim.

Triban 520 yol/yarış bisikletine bagaj takan oldu mu? fotoğraf atarak bagaj markası ve fiyatı yazabilir misiniz? Teşekkür ederim.

Merhaba triban kardeşliği;

Ön lastiğim o kadar çok patlıyor ki artık gına geldi arka lastikte ise hiç patlama olmadı. Öğrenci olmam hasebiyle bütçem kısıtlı sizler neler önerirsiniz? Patlak önleyici bantlar mı? patlak önleyici sıvılar mı? Yeni lastikler mi? Lastik konusunda gücüm max decatlon'da satılan 75 liralık lastiğe yetiyor. Rubenalar uygun ancak onlardan da memnun olanlar çok az(ucuz olanlarından) bisiklet sürmeye korkar oldum. Yardımlarınızı bekliyorum. Tesekkür ederim.

@Oğuzhan Çaylak Merhaba, öncelikle sorunu neden kaynaklandığını bulmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Yeni bir iç lastik taktığınızda da patlıyor mu? Dış lastik telli ise lastiğin eskimiş, tellerini salmış olma ihtimali var mıdır? Kontrol ettiniz mi? Sürüş sırasında mı patlıyor lastik? Ne kadar basınçta kullanıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@Oğuzhan ÇaylakYapabileceklerin;
1- Lastik basincini artir. Bu yilan isirigi ile patlamayi engeller.
2- Lastiklerini Rubena Phoenix ile degistir, hafif ve zor patliyor.
3- Lastiklerini tamir ederken elinle icini kontrol et, ayni yerden patliyor olabilir. Disaridan gorunmeyen ama iceriden gorunebilen bir diken vs. olabilir.
4- İc lastigini cikartip yuksek basincla doldur. Eger patlama yapiyorsa sorun ic lastiktedir. Ayrica yama yerlerinde atma var mi ona da bak.

Merhaba arkadaşlar ben triban 520 bisikletime pletstcher marka decathlon dan aldığım bagajı ve yine decathlon dan aldığım heybe çantaları kullanıyorum bisikletin en sevdiğim özelliklerinden birisi olan bagaj takılabilme özelliği çok memnunum hiçbir sıkıntı yaşamadım
48f621ecdfc040815e9a3961d0f17ea4.jpg
5b65be1e56fcf2bbbc1e74176b7e1396.jpg
0dbe9b62db410d675fd4e7675d038727.jpg

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Emre Semerci lastik bisikletin kendi lastiği ikinci el aldım ama lastiklerin üzerindeki küçül lastik ipler dürüyordu ilk patlakları Bandırma'ya giderken yaşadım yedek iç lastikleri taktım sonrakileri ise bandırma erdek yolunda yaşadım yamalarda problem yoktu lastiğin iç kısmından minik cam parçaları ayıkladım İstanbul'a geldiğimde ise yollar nispeten temiz huzur içinde pedallayayım dedim ama kabataşta bir baktım gene lastik inmiş yolu tamamlamadan yurda götürüp kilitledim. Cevapladığınız için tesekkür ederim.

@Emre Semerci lastiği kaç basınçla şişirdiğimi bilmiyorum ancak zefal el pompası kullanıyorum gücüm yerindeyse kadar şişiriyorum. Yanlış hatırlamıyorsam pompa 100 psi basınca kadar destekliyor.

@sirreddot önerilerinizi dikkate alacağım doğada neyse de şehir içinde elinde götürmek insanı çok üzüyor. Cevapladığınız için tesekkür ederim. Fiyat olarak hemen hemen aynı olan vittoria randonneur 700x28c lastik tercih etmemde rubenayla kıyaslayacak olursak bir fark veya kayıp var mıdır ?

@Emre Semerci abi memnunmusun mtbden geçtim demişsin 24 haziranda izlenimlerin nedir pişman olurmuyum triban 500 düşünüyorum veya rr540

yani mtb ile yol arasındayım

@BRTRKCLL Çok memnunum, işe gidip gelirken ve arada sırada keyif gezintileri/şehir dışı turlar yapıyorum. Araziye çıkmayacaksan mtb'ye gerek yok diye düşünüyorum ben. Pişman olur musun bilemem, olsa olsa yokuşlarda zorlanırsın belki, konforundan ödün verirsin.
Son karar senin, şehir içi kullanacaksan ben yol diyorum. :)

Geri