Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Scudo
@Ebubekir isim ve kan grubu olur da başka markalara gerek yok;):D

Arkadaslar eger 1500-2000 Liraya kadar bu bisikletten daha iyi fiyat/performansa sahip bisiklet onermezseniz ben de Triban 3 siparis edecegim :) Gaziemir Decathlon'da 1 tane 60 kadro var ama kullanilmis, onu almak istemedigim icin internetten siparis edecegim. Hem baska bisiklet hem de internet siparisi hakkindaki fikir ve onerilerinizi bekliyorum.

Yazmayi unutmusum, ilk yol bisikleti tecrubem olacak. Yol bisikletini deneme amacli aliyorum da denebilir.

@andjustice4all eğer bütçeniz 2000 tl ye çıkabiliyorsa çok daha iyi alternatifler var. mosso 730 tca sora, salcano xrs 030 tiagra, 2200 tl civar ı merida scultura 100... triban 3 1000 tl civarı çok iyi bir bisiklet. ama ben 2000 tl veririm sıkıntı yok diyorsanız daha kaliteli hafif ve karbon maşalı bisikletler mevcut. ben merida scultura 100 ü beğeniyorum mesela. 935$ fiyatı var. bugünkü kurda 2400 tl falan yapıyor ama indirimle 2200 e alınabilir. hatta belki daha ucuza bile gelir.

• Beğen
Tepkiler: andjustice4all
@andjustice4all
(link)
(link)

@Berke K.
Nedenini bilmememkle beraber bu 2 markaya antipatim var. Hele Salcano'ya kafa goz dalasim var.

@andjustice4all
Bende 2. linkte gösterdiğim Carraro var sıkıntı yaşamadım ön yargılı olmamak lazım.

@andjustice4all

2000 lira butceniz varsa Triban 3 almayin. Her ne kadar ben memnun olsam da daha yogun kullanmaya basladikca uzerinde daha iyi bir groupset ve jant olan bir bisiklete ihtiyac duymaya basladim.

Arkadasin gonderdigi Carraro bence guzel bir bisiklet. Tiagra da giris seviyesi ama en azindan Microshift degil Shimano. Salcano'nun da guzel donanimli bisikletleri var fakat tasarimlarina isinamadim bir turlu. Su Salcano yazisinin fontunu bile degistirseler bisiklet gorsel olarak sinif atlayacak.

Bu arada toplam butceniz 2000 lira ise Triban alin, alacaginiz diger ekipmanlarla zaten butcenin cogunu harcarsiniz. :)

• Beğen
@kubilayrd
Katılıyorum. Triban 3 güzel bisiklet lakin 1.000 tl bütçe de iyi bisiklet. Eğer bütçe 2.000 ise başka modeller ve markalar değerlendirilmesi daha iyi olacaktır

@andjustice4all

Carraro'ya ön yargınızı aşabilirseniz, race 052 tavsiye ederim, uzun araştırma/karşılaştırma sürecinden sonra bir hafta önce satın aldım. Kredi kartıyla almama rağmen pazarlıkla 1800 küsüre aldım (2015 modelini). Carraro alıp pişman olanla ben henüz karşılaşmadım.

Salcano xrs 030 tiagra tam olarak o fiyat seviyesinde alınabilcek en mantıklı bisiklet, f/p açısından en güçlüsü belki de. Ama estetikten yoksun (bence). Ayrıca Salcano alıp sorun yaşayan da yaşamayan da çok insan var, Carraro ile aynı fabrikadan çıkmasına rağmen böyle bir fark var.

Triban 3 alanlar genel olarak jantından şikayetçi, sanırım bu bisikleti alıp ortalama bir jant yükseltmesi yapmak da mantıklı bir hareket olacaktır. Ben gidip bu bisikleti de (yaklaşık üç saat boyunca Decathlon içinde) sürdüm. Sürüşü rahat, güzel, keyifli bir bisiklet. Vites geçişlerini pek beğenmedim ama belki de ayarsız olmalarının da etkisi vardır, microshift sistem hakkında fikrim yok. 900 liraya alıp ortalama bir jant yükseltmesiyle 1200 1300 civarına malederseniz bu da mantıklı bir seçim olacaktır ama tabi ki diğer iki bisiklette tiagra vites sistemi olduğunu unutmamak gerekir.

Tüm bunların dışında fuarda Mosso 730 Tca Tiagra modelini uzun uzun incelemiştim, o bisiklet de bana mantıklı göründü fakat hiç bir kullanıcı deneyimine rastlayamadığım için risk almak istemedim.

Uzun süren araştırma sürecimin sonunda carraro 052'yi aldım, pişman da olmadım henüz.

@Kahveci107

Geçenlerde bana bir kaç soru sormuştunuz aldığınızı şimdi öğreniyorum, fotoğrafları paylaşın. :)

Aksam decathlona gittim. Haberleri paylasayim. 57kadro satılmış ama 1-2 haftaya en geç yani Nisan ortası gibi yeni modellerin geleceğini söylediler. Mağaza olarak siparişleri geçilmiş. Yeni modellerde triban 3'un kadro rengi değişiyormuş. Donanım olarak aynıymış. Yeni sezonda 100tl zamlanan ürünler varmış. Triban3'te zam beklemiyorlarmış ama max 50-100 TL zam olabilirmiş belki.

Bu bilgiyi bisiklet reyonundan konuşmalarından ve diğer müşterilerle ilgilenişinden bilgili olduğunu gördüğüm bir çalışandan aldım.

• Beğen
Tepkiler: Egemen Ocaklı
@Berke K. Yanımda şu anda bir tek bu fotoğraf var, salı günü Türkiye'ye dönünce gidon bandını ve seleyi beyazla değiştirip ayrıntılı bir çekim yapmayı düşünüyorum:)

@kubilayrd
@Kahveci107

Aslinda oyle cok bir butce sinirim yok. Normalde de Rockrider'im var zaten. Microshift falan kullanayim da Shimano'ya gecince farki anlayayim diyorum. Zamanla jant, vites vs yukseltilebilir. Dusuk bir ihtimal de olsa yol bisikletinin tarzini sevmezsem satarim. Triban 3 alirsam sevmesem de kalir, duvara falan asarim :)

Berke ve diger arkadaslar da dahil, fikirler icin cok tesekkurler. Yavas yavas bir seyler sekilleniyor.

• Beğen
Tepkiler: kubilayrd
merhaba arkadaşlar 1 senedir triban 3 aklımda ha aldum alacagum derken son 2 aydır her hafta sonu dechatlona gidip bisiklete bakıyorum bilgi alıyorum test ediyorum.sonunda parayı bulup buluşturdum.hayırlısıyla önümüzdeki hafta gidip alacağım.duygularım şu an çok karışık :kötü: ama ilk yol bisikleti deneyimim olacağı için çok mutluyum :)

@sargon

Kask almayı ihmal etmeyin, kazasız belasız sürüşler şimdiden:)

Suan ellerinde olan boylar 52 ve 60. (+1 54 var teshir) Uyuyorsa gidin alin yoksa yeni serileri bekleyeceksiniz benim gibi. Ort. 2 hafta daha.

@sargon

• Beğen
Tepkiler: sargon
@Kahveci107 çok teşekkür ederim mutlaka alacağım kasksız olmaz :)

@erencaner samsun dechatlonda 3 tane var 57 beden haftaya kadar bitmezse alacağım :)

• Beğen
Tepkiler: erencaner
@baykus54
@andjustice4all
Bu

Eğer ilk yol bisikletinse triban 3 iyi bir seçim bence ileriye doğru eğer sararsa yükseltirsin benim fikrim bu

• Beğen
Arkadaslar bana ic lastik lazim ancak internet sitesindeki 8.95 lik cift ic lastik tukenmis eger gidecek olan varsa bu ara ben ona havale yaparım

Geri