Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@Ensar..
54 kadro ve üzeri 700 yani 28 jant ölçüsüne sahip.51 ve altı ise 650 yani 26 jant ölçüsünde

Scudo
@Ensar..
ön aktarıcı aslında şikayet edilecek bir durumu yok fakat, biraz hassas bir ayar yapmak gerekiyor.
Tabii bu çalışmasına engel veya sorun teşkil edecek bir durum değil. biraz teli germeniz veya boşaltmanız çözüme ulaştırıyor. ;)

@niyazi akarken

Şu kırmızıdan ucuza bulursam 54-57-60 farketmez alıp kenara koyacağım :) çok hoşuma gidiyor..

Yeni Triban çok pahalı gelmiş triban 3 lerde stoklarda yok şansıma :(

Son 60 kadro triban 3'üde ben almışım galiba :)

3 haftalık taze bir triban kullanıcısı da ben oldum.

• Beğen
Tepkiler: erencaner
Triban 3 stoklara tekrar girecek mi ? Bilgisi olan var mı
Mayıs başı deniyordu ama yeni triban3 gelmiş eskisi uretilmeyecek mi

Arkadaşlar merhaba, bugün ilk defa triban 3 kullandım. Deneme amaçlı 10-15 km kadar sürdüm, boynumda ve belimde biraz ağrı yaptı. Sormak istediğim bazı sorular var. Öncelikle doğru kadro, doğru pozisyon ve doğru sele boyu kullandığımdan emin değilim bir de yol bisikletine geçişin başlarda olcağını aşağı yukarı biliyorum ama yazıcaklarımın normal olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Yaptıklarım ve yaşadıklarım bunlar, değerlendirirseniz sevinirim :

1 - Seleyi pedal en alt noktadayken ayağım 176 - 178 derece açılmış konumda ayarladım, yani tam gergin değil, ama ona çok yakın
2 - Dropbar aşağı doğru 5 derece falan eğimli duruyor
3 - Bacak boyum 79-80, kadro 54 cm.
4 - Dropbardan tutarken pedal çevirdiğimde, bacaklarım karnıma bi miktar baskı uyguluyor.
5 - Gidondan ise fren ve vitesin olduğu bölgenin üstüne elim tam olarak yetişmiyor onun 3 - 4 cm gerisinde gidonun vitese doğru 90 derece yaptığı yerden rahatça tutabiliyorum, öteki türlü tutmaya çalıştığımda birşeye uzanırcasına tutuyormuşum gibi oluyor.

Bana tercih ettiğim kadro boyu büyük gibi geldi ama bilen birilerine sormak istedim.

Bu arada ilk defa yol bisikleti kullandım; hızından ve atikliğinden çok etkilendim. Triban giriş seviyesi olsa bile beni büyüledi diyebilirim.

Sitesinde mağaza stoklarında var gözüküyor bayrampaşada başakşehirde triban 3 ile triban 500 kırmızı çizgili olan ama şimdi okuyunca arada kaldım yok mu var mı? :)

Bende almak istiyorum stoklara ne zaman girecek bilen yok mu?

@Ozan Cansel Gidonun bir resmini atmanız mümkün mü acaba? Bende de ilk başta gidon yere doğru açı yapmış şekilde kurulmuştu. Dümdüz yaptım gidonu, şu an çok daha rahat. Droplarda da nerden tutuyorsunuz, en uçtan mı yoksa kavisin olduğu yerden mi, sprint atarken ya da inişlerde droplara geçiyorum ben de, kavisli yerden tutmak daha rahat geliyor

Dropbarı uca yakın yerden tutuyorum, orası daha rahat geliyor bana ama frenlere falan da alışamadım bi türlü, normal kullanımda sıkıntı yok ama ani bir durum olsa muhtemelen frenlere erişip sıkana kadar takla atarım :) Bu arada buyur resimler

@Ozan Cansel Gidon normal gözüküyor da selenin ucu yukarıya bakıyor, ucu çok az aşağıya bakacak şekilde ayarlarsanız rahat edersiniz :)

Boyun ve bel ağrılarına gelirsek, benim ağrılarım 650 km civarı kesildi tamamen. 2-3 hafta falan sürdü havalar yüzünden bu mesafe. Başka bir sorun yoksa eğer çok sürmez ağrıların geçmesi. Alışmak lazım yani :)

Anladım, zaten benim de öğrenmek istediğim buydu başka bi problemle karşılaşmadım, bi de yola göre pozisyonlar nasıl olucak ? Örneğin, yokuş için, sprint için ya da düz yolda ama yüksek tempolu sürüş için ? Ayrıca drop-barı tam ortadan mı tutmalıyım ?

@Ozan Cansel Tamamen size kalmış, ben droplarda orta kısımda daha rahat ettiğim için ordan tutuyorum. Bu arada bizim drop-barlarımız farklısanırım. Sprint atarken droplardan tutuyorum, hızlı inişlerde de droplardayım. Yokuşlarda 3 pozisyon arasında gidip geliyorum (hoodlarda, düz kısımda ve gidonun 90 derece yaptığı yerde) düz yolda çoğunlukla hoodlardayım. Düz yolda performans yaparken yine bu üçlü arasında gidip geliyorum ama çoğunlukla hoodlardayım. Arada bir kollarımı uzatıp aero bar varmış gibi pozisyon aldığım da oluyor. Tabii nasıl süreceğiniz sizin rahatınıza kalmış bir şey ;)

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Ben de Triban 3 aldım, giriş seviyesi için iyi dediler, gerçekten de öyle yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Ön attırıcı demire sürttüğü için ses yapıyor ama ben daha hiçbir ayar yaptırtmadım, bir bilene gösterdiğim zaman düzelecektir yoksa bir sıkıntısı yok. Fiyat/Performans baktığınız zaman çok iyi diyebilirim, general mobilenin discovery model telefonu gibi diyebilirim :p

Bugün aradım decatlonu 900Tl olan Triban 3 gelmeyecekmiş bir daha son kalan stokları satıyorlar

Arkadaşlar Tribanla gelen kalpiye pedalları mı kullanıyorsunuz yoksa spd ye geçilmeli mi?

@strato026 SPD'ye mutlaka geçin. Aradaki fark inanılmaz derecede büyük, özellikle yokuşlarda. Düz yolda performans kasarken ve sprint atarken de çok yardımı oluyor. En başta yapabileceğiniz en mantıklı yatırım bence SPD.

Merlincycles'ta Rexton marka ayakkabıda kampanya var. SPD Pedal+Kal+Ayakkabıyı kargo dahil 185 lira gibi bir fiyata aldım. (link)

Geri