Arkadaşlar merhaba, bugün ilk defa triban 3 kullandım. Deneme amaçlı 10-15 km kadar sürdüm, boynumda ve belimde biraz ağrı yaptı. Sormak istediğim bazı sorular var. Öncelikle doğru kadro, doğru pozisyon ve doğru sele boyu kullandığımdan emin değilim bir de yol bisikletine geçişin başlarda olcağını aşağı yukarı biliyorum ama yazıcaklarımın normal olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Yaptıklarım ve yaşadıklarım bunlar, değerlendirirseniz sevinirim :
1 - Seleyi pedal en alt noktadayken ayağım 176 - 178 derece açılmış konumda ayarladım, yani tam gergin değil, ama ona çok yakın
2 - Dropbar aşağı doğru 5 derece falan eğimli duruyor
3 - Bacak boyum 79-80, kadro 54 cm.
4 - Dropbardan tutarken pedal çevirdiğimde, bacaklarım karnıma bi miktar baskı uyguluyor.
5 - Gidondan ise fren ve vitesin olduğu bölgenin üstüne elim tam olarak yetişmiyor onun 3 - 4 cm gerisinde gidonun vitese doğru 90 derece yaptığı yerden rahatça tutabiliyorum, öteki türlü tutmaya çalıştığımda birşeye uzanırcasına tutuyormuşum gibi oluyor.
Bana tercih ettiğim kadro boyu büyük gibi geldi ama bilen birilerine sormak istedim.
Bu arada ilk defa yol bisikleti kullandım; hızından ve atikliğinden çok etkilendim. Triban giriş seviyesi olsa bile beni büyüledi diyebilirim.