Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@Eren D. Düşmekten de korkuyorum açıkçası , alışılması imkansız değil ama alışana kadar çok uğraştırır :D ayrıyetten masraf çıkaracak başımıza ama verdiği performans kalpiye ye göre çok belirginse spd ye geçerim.

Scudo
@strato026 Düşmesi sıkıntı değil, ilk 1 hafta hiç düşmedim, sonra 2 kere benden kaynaklanmayan sebeplerle, 1 kere de kendi hıyarlığıma düştüm :D Alışma süreci uzun sürmüyor, durmadan önce pedalları çıkarmayı akıl ettikten sonra sıkıntı yok :D Kalpiye ile arasındaki fark büyük, çok yararını gördüm ben yokuşlarda :)

@Eren D. Pekala teşekkür ederim geçiş ihtimalim var, düşersem burada paylaşırım artık:koptum:

• Beğen
Tepkiler: Eren D.
@Ozan Cansel drop bar tamamen yanlış duruyor. Barın alt son düz kısmı yere paralel olmalı şu an yaklaşık 45 derece açılı. Alt kısmını ayarladıktan sonra fren kollarını yukarı almak gerekiyor yaklaşık şimdi durdukları pozisyonu alana kadar yani kollar ve gidon üzeri yere paralel gibi olana kadar. 4 veya 5 gidon sargısı kadar yukarı almalısınız.

Zaten bu gidon orjinal değil sonradan takılmış. Resimden tam anlayamadım ama kol boyunuza göre 90 - 100 mm bir gidon boynu tercih etmelisiniz. Bu değişiklikleri yapınca çok daha rahat bir pozisyona girip şu an yaşadığınız sıkıntılardan kurtulacaksınız. Kollara ulaşım sağlayabileceksiniz.

@Tolga Günsezer Her gidon şeklinde alt kısma göre mi düzeltmemiz gerekiyor? (Anatomik şekilli vs. değişik tipte gidonlar gibi) Ben üst kısma göre yapıldığını sandığım için ona göre düzgün gözüküyor demiştim.

Arkadaslar Btwin kullanicilari kulubunden maalesef ayrilmak durumunda kaliyorum :) cunku Canyon Endurace CF 9.0 model bisiklet aldim.

57 kadro Btwin Triban 5 ise bosa cikti, ilgilenen olursa full aksesuar ile birlikte uygun fiyattan verebilirim. (btwin 200 pompa, sele alti canta, cok guclu on far, lazerli arka far, cin mali km sayaci, gidon cantasi, pilli korna, 2 adet suluk kafesi, 1 adet suluk, ic lastik yama seti, cift tarafli spd pedal, 44 numara btwin yol ayakkabisi ve su an aklima gelmeyen ivir zivir seyler)

Yaklasik 1250km surdum, dis lastikler degistirildi, hala yeni sayilir. Fiyat olarak 1100 tl dusunuyorum, gormek isteyen olursa Istanbul ici gorusur, pazarligimizi yapariz.

Dosyalar

• IMG_8078.jpg
    IMG_8078.jpg
    192,3 KB · Okunma: 96
  • IMG_8079.jpg
    IMG_8079.jpg
    218,7 KB · Okunma: 86
  • IMG_8080.jpg
    IMG_8080.jpg
    189,1 KB · Okunma: 87
  • IMG_8081.jpg
    IMG_8081.jpg
    154 KB · Okunma: 84
  • IMG_8082.jpg
    IMG_8082.jpg
    135 KB · Okunma: 84
  • IMG_8083.jpg
    IMG_8083.jpg
    133,8 KB · Okunma: 83
  • IMG_8084.jpg
    IMG_8084.jpg
    165,1 KB · Okunma: 82
  • IMG_8086.jpg
    IMG_8086.jpg
    51,8 KB · Okunma: 82
  • IMG_8087.jpg
    IMG_8087.jpg
    36,6 KB · Okunma: 81
  • IMG_8088.jpg
    IMG_8088.jpg
    110,7 KB · Okunma: 78
  • IMG_8089.jpg
    IMG_8089.jpg
    116,6 KB · Okunma: 79
  • IMG_8090.jpg
    IMG_8090.jpg
    128,1 KB · Okunma: 77
  • IMG_8091.jpg
    IMG_8091.jpg
    104,8 KB · Okunma: 79
  • IMG_8092.jpg
    IMG_8092.jpg
    140,3 KB · Okunma: 77
  • IMG_8093.jpg
    IMG_8093.jpg
    107,8 KB · Okunma: 78
  • IMG_8094.jpg
    IMG_8094.jpg
    116,5 KB · Okunma: 78
  • IMG_8095.jpg
    IMG_8095.jpg
    119,6 KB · Okunma: 79
  • IMG_8096.jpg
    IMG_8096.jpg
    83,4 KB · Okunma: 75
  • Beğen
Tepkiler: Buğra Otaklı
10-15 gun sonra triban 3 almayi dusunuyodum. stoklarda 4 tane kalmis oyle yaziyor. bir daha da gelmeyecekmis. 10 gune kadar da biter diye dusunuyorum. ne yapmaliyim sizce.? triban 500 de iyi ama bana gore pahali.

Gencler sele sizdede rahatsizlik yapiyormu. 2-3 saat suren turlarda ciddi rahatsizlik veriyor cozumu illaki pedli tayt mi

@niyazi akarken 10 gün kullanın seleyi ilk başlarda ağrı herkeste oluyor. şuan ben 3 saat üzeri taytsız ağrı çekmiyorum.

@mergin o zaman tek yapmam gereken biraz daha para biriktirip triban 500 almak sanirim. :)

bende bütçemi aşarak triban 500 aldım ve iki günlük btwin kullanıcısı oldum :) belki pahalıydı donanımına özelliklerine göre ama daha yeniyim bisiklet konusunda ilk bisikletin günahı olmaz dedim :) içime sinmesi de çok önemliydi umarım hayırlı olur şimdilik mutluyum. gerekli harici malzemeleri de tamamladığımda güzel bir başlangıç olacağını düşünüyorum. şimdilik tek dileğim sele ağrısını çabuk atlatmak ve bisikletin tadını çıkarmak :)

@Ozan Cansel
@Ozan Cansel ileri fazla uzanmanızdan ötürü oluşan bir baskı. sele yükseklik ayarınız gayet olması gerektiği gibi olmasına rağmen.
Boyun ağrısıda bakışınızı yukarı kaldırabilmek için harcadığınız enerjiden ötürü fazla ileri uzanmanızdan kaynaklanan

@Tolga Günsezer

Bilgilendirme için çok teşekkür ettim, bisikleti takas ettik, eğer ki takası iptal etmezsek orjinal gidonu da alıcam. O zaman dediğiniz şekilde ayarlarım. Konuyu inceliyorum hemen

@Güvenç Terzierol

Anladım, orjinal gidonla tolga beyin tarif ettiği gibi deniyicem. Sonuçlarını burdan tekrar yazarım :)

bugün triban3 üm ile hayatımda ilk defa nikaha gittim D:
sırt çantama (@Uğur S. tşk) kot pantoluın ve gömlek koydum,taytımla formamla,spd ayakkabımla pedalladım.
kuytu bi köşede formayı çıkartıp kağıt havluyla teri aldım,evde üzerine bolca parfüm sıktığım gömleği giydim,taytın üzerine de kotu geçirdim,ayakkabıları zaten kim napsın,düğün değil sonuçta.

Ohh çok ta güzel oldu bayıldım yahu :) Damatmıyım ben takım elbiseyle gideyim.
Aslan parçası da parıl parıl parlıyor şişli tepelerinde :)

trib (Large).jpg

bu arada dün decathlon ataşehire gittim,dişli taktıracak vakitleri yok,vakit olsa takacak adam yok.
Haftaiçi getirin diyip duruyorlar,Merter'e gidiyoruz aynı şey. 6 ay oldu bisiklet hala bakıma girecek arkadaş ne biçim iş bu ya :mad:

Yeni gelen Triban500
M boy da 10kg mış arkadaşlar,TR decathlonda bu bilgi yok,fransa sitesinden baktım,

@Tolga Günsezer

Üstünde takılı olan dropbarı dediğiniz gibi yere paralel olacak şekilde ayarladım. Denemek için de 40-45 dk'lik bir sürüş yaptım. Sele de biraz yukardaymış 1 - 1.5cm indirdim, çok aşırı fark etti. Şu anda drop-barı bayağı rahat tutuyorum, üst taraftan da aynı şekilde, yanlız dediğiniz gibi frenleri biraz daha kaldırmak gerekiyor. Gidon boğazım şu anda 110mm dediğiniz gibi 90 veya 100 yaparsam daha da rahatlatıcak beni :) Tavsiyeleriniz çok işe yaradı teşekkürler...

@Sinan Ş rica ederim ne demek :) İşine yaradığına çok sevindim.

(link)

Linkteki bisikletin fiyatı uygun geldi. Yorumlarda birine 26'' jantla yolladıklarını gördüm. Bisikletin jantları normalde 28'' değilmi ? Bu sitenin adını çok met ettiler alışveriş sonrasında ilgileri nasıl ? Yanlış birşeyler olursa kendimize muhattap bulabilirmiyiz ?

Ek olarak 165cm boyum var hangi kadro boyunu tercih etmeliyim

Geri