Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Scudo
hi ten maşa agir mi oluyorr? ben oyle duydum triban 500 hi ten masali da. kac kilo triban 500 bilen var mi?

Son kez soruma net bir cevap arıyorum. 165 boya 54 kadro uyarmı bana ? Birde 51 den küçüklerdemi sadece 26 jant oluyor 54 kadro boyunda 28 inç mi jantlar

@vraptor

Daha önce cevap yazıldı sanırsam, kadro boyu sadece boy ile alakalı değil ayak içini de ölçmeniz gerekiyor, 54'den küçüklerde 26'', 54 28'', 54 kadroda zorlanabilirsiniz benim de boyum 1.65m iyi ki 51 kadro almışım, deneme şansınız varsa deneyerek alın yoksa 51 kadro almanızı tavsiye ederim kaş yaparken göz çıkartmayın :)

@mergin

o zaman triban 3 hikayesi benim için burda bitiyor :( Salcano xrs 030-040 lara yönelme zamanı sanırım

Arkadaslar birkac gundur uzak kaldim da. C.tesi gunu Goztepe'deki bisiklet etkinligine katildik. Ben triban3 ile beykozdan uskudar kadikoy goztepe hattinda surerek ulastim. Orada 70-80 kisi vardi hep birlikte suadiye, bagdat caddesi, caddebostan'da surduk. Tekrar oradan beykoza geldigimde Strava 58.2 km'yi gosteriyordu. Triban3 iyi geldi bana. Iyi ki bu bisikleti almisim dedirtti bana. Bu etkinlige katilan var miydi aramizdan?

@Ozan Cansel ben de triban 3 57 kadro kullaniyorum ic bacak 80cm boy 1.79cm. 4. ve 5. madde hic olmadi bende.

@Kahveci tam zamaninda almis8m o zaman triban 300'u.

@mergin bende onu soracaktım araştırdınız mı diye? 2014 ile 2015 arasında ne fark var? biri 990 tl diğer 1536 tl. Yani sadece biraz daha mı hafif ve kadro şekli mi farklı yoksa donanımsal olarak da fark var mı?

@mergin
Hocam şu maşaya bi bakabilirsin. (link) Daha önce forumda önerilmişti sanırsam.Fiyatı da uygun.Bu arada bisikletiniz hayırlı olsun

@vraptor

O kadar çabuk silme triban 3 ü. benim boyumda 164... 54 kadro aldım. hiçbir sıkıntım yok. sitede gezersen vücut ölçülerine göre göre doğru kadro seçimi için ölçüler var. sadece boy ile bitmiyor yani. birde btwin ölçüleri çoğu markadaki gibi sele boyuna göre değil üst boruya göre galiba... ve bu bisiklet ile epey yol yaptım hiç ama hiç sıkıntı vermedi.(nazar değmesin)

@Uğur P. 177 boyum var, iç bacak boyum 77. 51 kadro güzel oturmuştu fakat jant boyu yüzünden 54 aldım. Gidon boğazını ufaltmam lazım tek sıkıntım o. Kadro seçiminde bacak içi boyu önemli olsa da üst boru uzunluğu daha büyük sıkıntı yapacaktır 54 kadroda @vraptor a. (Şahsi görüşüm)

Soruma cevap alamadim hala yardimci olur musunuz? hi ten masa carbona gore daha mi agir oluyo. hi ten masa celik mi oluyo yani? triban 500 kac kg bilen var mi? almayi dusunuyorum ama kafam karisik. vitesin az olmasi dezavantaj mi olur.?

@Ensar..
Decathlon'un sitesini iyice incelerseniz bisikletin kilosu yazıyordur, vitesin az olması pek önemli değil sonuçta saatte 50-55km ortalamayla sürecek halin yok diye düşünüyorum, ben 3. dişliye çok nadir geçiyorum, küçük vitesde daha hızlı çevirmek zaten daha doğru :)

@Ensar.. Evet hi-ten maşa çeliktir, karbona göre daha ağırdır. Yeni Triban 500'ün apırlığı beyaz Triban 3 ile yakındır sanıyorum, donanım aynı, kadro aynı, sadece maşanın yapısı değişik. 10,5-11 kg civarlarında diyelim. Vites azlığı derken, vites sayısını hangi bisiklete göre karşılaştırıyorsunuz? Üçlü aynakolun en ufak dişlisi 30, arka rublede 25. Çok rahat yokuş çıkılıyor. Hız ihtiyacı olunca 3. dişli hazır ki yokuş aşağı hariç genelde 2x6 ile sürüyorum ben. 3. dişliye birinin rüzgarına girmedikçe ya da yokuş aşağı inmedikçe kolay kolay geçmiyorum

@Eren D.
@strato026

Spd gerçekten büyük icat,nimet :) ara hızlanmalarda,kalkışlarda,yokuşta,kısacası her şekilde büyük avantaj sağlıyor ben triban 3 ü aldıktan 1 ay sonra geçtim spd ye sonrasında normal düz pedal la resmen gidemediğimi anladım :) çünkü basma kuvvetinin haricinde ayağınızı yukarı çekerken çekme kuvvetini de aynakola aktarabiliyorsunuz 0 kayıpla pedal çeviriyorsunuz resmen bisikletle bi bütünlük sağlıyorsunuz.Haa şöyle bi durum da var bu sisteme spd ye alışma sürecinde bi süre şu sıkıntı oluyor eğer durma öncesinde pedalı unutursanız bir blok halinde yana devrilmeniz olası :):) ya da ani duruşlar anında pedalı ayaktan sökme fırsatı bulamayabiliyorsunuz ama bi süre sonra alışılıyor bence geçersen ne demek istediğimiz tam olarak anlayacaksın saygılar..

• Beğen
Tepkiler: strato026
triban 500un eski modeli 27 vites ona gore karsilastirdim. agirligi sitesinde yazmiyodu. masanin celik olmasi aklimi karistirdi. agir olmasini istemiyorum. eski modeli carbon masa 9.9 kiloydu galiba. o_O

@Ensar.. Eski model 9,9 kilo, karbon maşaya sahip. Ayrıca eski modelde Shimano Sora sistem var, yenilerde Microshift.

Eski triban 500 un 6 aydır benim takip ettiğim zaman 48 kadrodan başka Türkiye de yok. En son triban 300 aldim iyiki almışım onunda stok bitmiş :)

Sevgili arkdaşlar
Triban 3 lerde 51 kadro ve aşağısı jantlar 650b yani 27,5"

Yanlış yönlendirmeyin 26" değil.

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Geri