Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@Saru

Nayır! Nolamaz. 500 ile 520'nin kadrosu farklı demekki. Bende 2. Matara için decathlondaki aparatı düşünüyorum. Ondan kullanan varmı?

Scudo
@bariss.t O apartlar kadro boyasına zarar verebiliyor diye biliyorum ama altına ekstra gidon sargısı vs. varsa yerleştirip takabilirsiniz bence.

• Beğen
Tepkiler: bariss.t
@bariss.t 2. matara yuvası nasıl olmaz anlamadım. Bu kadar maliyetli birşey değil. Kullanmak isterseniz aparat sorun çıkarmaz bence.

• Beğen
Tepkiler: bariss.t ve Saru
@Yetkin Küçük kadrolarda olmuyor bazen onu anlıyorum ama yer olup iki matara kafesi için delik açılmamasını anlamıyorum. Bir arkadaşımda hiç matara kafesi yeri yok o ayrı bir dünya bildiğin sana su içmek yasak öl geber demişler. :D

• Beğen
Tepkiler: bariss.t ve Yetkin
@Saru alırken dikkat etmek lazım. Aparatlarla sorun çözülür. Ama gereksiz maliyet çıkarır. Hatta bazı bisikletlerde matara kafesi yuvası olduğu halde kasıtlı olarak cıvataları takılmamıştır. Siz talep ederseniz veriliyor.

• Beğen
@Saru

Birşeylerle destekleyip takacağım artık. Römorkla gezerken meşhur yangın tüpünü arkaya atıyorum ama römork olmayınca sıkıntı oluyor. 600 ml'den büyük 2 tane de matara edinmem lazım.

@Yetkin

Bagaj delikleri, çamurluk vs herşey için yer bırakılmış ama 2. Matara bağlantısı yok. Enteresan olsa da yapacak birşey yok.

@Saru

Aynen. Diğer mtb bisikletimde hiçbir bağlantı noktası yok. Neyseki sepet taktırmıştım alırken :D birde benim kadro L beden. Küçüktr değil.

@burak wsnj

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Daha önce yol kullanmadıysanız İlk 50 kilometre ben ne yaptım diyeceksiniz. alışınca da kullanması çok keyifli.

@Yetkin

Cıvataları olmayanını da ilk kez duydum.

@bariss.t arkadaşlarımın bisikletlerinde denemişliğim var, baya hoşuma gitmişti ancak karbon specialized idi onlar :D umarım benzer tadı alırım. İlk yol bisikletim olacak.

• Beğen
@bariss.t mosso nun 3000 liralık bisikletini tanınmış bir bisikletçiden alan bir arkadaşımda gördüm. Neticede o mağazanın ayıbından ve arkadaşın da dikkatsizliğinden oldu.

Arkadaşlar Triban 520 de gidonu aşağıya almak istiyorum. Bunu yaparken spacer larda sorun çıktı mı hiç? Ben denedim en yukarıdaki spacer, maşa borusuna geçmiyor. Değiştirmek gerekir mi ?

• Beğen
@bibisiklet güzel olmuş. Boya farklılığı da gözümden kaçmadı. Gidonu aşağıya almak sorun oldu mu? Benimkinde yukarıdaki spacerlar boruya denk gelmedi.

• Beğen
Tepkiler: bibisiklet
@Yetkin Boya değil de kaplama yaptım hocam. Gidonu aşağı almak sorun olmadı spacerlar tam uydu.

Herkese selam

Artık Triban 3'üm tamam [emoji108] bir süredir ekle çıkar en optimal halini bulmaya çalıştım. Araştırdım. Biraz fazla harcama oldu ama olay da bu değil mi [emoji5] kendi bisikletini yapmak, buna harcanan emek, sonra, o bisiklet ile dereceler yükselince doğru yaptığını görmek. 750 TL ye neredeyse ölü halde aldığım Triban 3 üm şuan fotoğraftaki gibi. Etrafımda çok arkadaş o kadroya bu yatırım yapılmaz dedi fakat bu kadro çok yakışıklı :) evet emsallerinden 300 gr civarı ağır olabilir ( Triban 3 kadro 6061 1900 Gr) ama 300 gram için Tribanı kırmam :) bu arada o lafları eden bazı arkadaşları altlarındaki ( daha iyiymiş o bisikletler öyle diyorlar) scootlarla ( 4 küsür bin TL) beraber çıktığımız turlarda daha iyi sonuçlar alınca ben daha da büyük bir iyiki yapmışım bu bisiklete yükseltme diyorum. Aşağıda yaptıklarımı görebilirsiniz. 11 Kg aldığım bisikletim şu an 9.2 Kg. Yorumları bekliyorum.

Sevgiler

kadro - btwin triban 3 6061 Alüminyum
grup set - Tiagra 4600 10 x 2
jantlar - Token c28A seramik göbek
sele - Sele Italia qbik
maşa karbon - Carbon fox triban 520
sele borusu - BTwin 27.2 ( adaptörlü) çap alüminyum
gidon köprüsü - XLC pro
Pedal - look spd pedal
Miller ve mandallar - shimano
Lasikler - schwalbe lugano kevler guard

Not : kadro boyatmak istiyorum ama iyi bir boyacı ve boya olmalı. Varsa tanıdığı olan biri bilgilendirirse sevinirim, teşekkürler DSC_0011.JPGDSC_0013.JPGDSC_0010.JPGDSC_0012.JPG

F5121 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@onryygn hocam Triban 520 maşasını nasıl temin ettiniz? Bildiğim kadarıyla Decathlon'da satılmıyor.

@Prometheusİkinci el buldum dostum, bir facebook sayfasında.

@onryygn süper olmuş.. Toplamda ne kadara geldi peki? Ben de bir tane Triban 500 buldum acaba uğraşsam mı diyorum ama Microshift olduğundan özellikle aktarıcı ve kollara çok para gidecek.

• Beğen
Teşekkürler [emoji5] kadro dahil 2000 2500 civarında tuttu. Aslında jantların sıfırının 2500 TL olduğunu düşünürsem pekde çok değil [emoji108]

@onryygn sen her şeyi ikinci el topladın o zaman öyle mi hocam?

Geri