gerçekten pahalımış görüntüsü güzel googleden arattırırken letgoda gördüm istanbulda 55 tl fiyatı@dirdom knog un " oi " model bir zili var. Bir zil için pahalı ama yer kaplamayan farklı bir model.
MTB ile kıyaslayınca yol bisikletlerinin frenleri zayıf gelebilir. Kullandığınız kadronun frenleri daha da zayıf. Uzun bacaklı frenler oldukları için çok esniyorlar.Gaziemir içinde 20km ilk turumu attım triban 500 ile. MTB den farklı bir pozisyonda oturduğum için biraz bel ağrısı oldu. Yerdeki çukurlar daha çok hissediliyor doğal olarak. Esas mesele Shimano pabuç olmasına rağmen frenler. Resmen korktum. Ancak yavaşlıyorsunuz çok sert asıldım o zaman dağ bisikletine benzer oldu. Alışmam ve önlem almam gereken birşey bu galiba. Burada tavsiye edilen baradine 471c iyi bir çözüm olur ileride bana umarım. Iyi yanları ise çok hafif ve atak olması. Yokuş çıkmak belirgin ölçüde daha kolay. Mi band 4 dağ bisikleti ile yaptığım turlarda aktivitelerimi yoğun olarak ölçme eğiliminde değilken bugun fazla zorlanmadığım halde yoğun aktivite olarak kaydetmiş. Kilo vermek adına güzel bir veri oldu benim için. Kesinlikle sahip olduğum geniş pedalları takacağım. Seleyi pek beğenmedim ama bir kaç şans daha vereceğim. Şimdilik böyle. 🙃
bu değişiklikten sonra insanın bindikçe binesi geliyor(bisiklet türü).bende tur bisikletinden yola geçtim.fren mevzusu bende de aynı oldu ama yol bisikletlerinde durmaktan ziyade yavaşlamak ön planda olduğunu biliyorum kullandıkça alışırsınız buna.Gaziemir içinde 20km ilk turumu attım triban 500 ile. MTB den farklı bir pozisyonda oturduğum için biraz bel ağrısı oldu. Yerdeki çukurlar daha çok hissediliyor doğal olarak. Esas mesele Shimano pabuç olmasına rağmen frenler. Resmen korktum. Ancak yavaşlıyorsunuz çok sert asıldım o zaman dağ bisikletine benzer oldu. Alışmam ve önlem almam gereken birşey bu galiba. Burada tavsiye edilen baradine 471c iyi bir çözüm olur ileride bana umarım. Iyi yanları ise çok hafif ve atak olması. Yokuş çıkmak belirgin ölçüde daha kolay. Mi band 4 dağ bisikleti ile yaptığım turlarda aktivitelerimi yoğun olarak ölçme eğiliminde değilken bugun fazla zorlanmadığım halde yoğun aktivite olarak kaydetmiş. Kilo vermek adına güzel bir veri oldu benim için. Kesinlikle sahip olduğum geniş pedalları takacağım. Seleyi pek beğenmedim ama bir kaç şans daha vereceğim. Şimdilik böyle. 🙃
Baradine çok övgü alıyor forumda.
Geçmiş olsun. O kadar mı kötü görünüyor? Eğer küçük bir şeyse takmayın, daha çok düşecek o bisiklet Küçük çizikler bisikletin çok sevildiğini gösterirBugün bir acemilik yaptım turumun sonuna doğru yorgunken bakkaldan birşeyler alayım diye durdum bisikleti koyacak yer bulamadım bir metal direk gördüm dalgınlıkla ona dayadım. Ama maalesef bisiklet sıyrılıp düştü kadroda boya biraz gitti boya tamiri nasıl yapılır?
Long reach Tiagralar var mı? Bulursanız belki ben de almayı düşünebilirim. Frenleri bisikletin en kötü özelliği diyebilirim.Hayırlı olsun , benim kadroyla aynı renk / model. Baradine 471c siyah-kırmızı pabuç kullanıyorum , güzel pabuçlar . Kolay da eskimiyorlar. Bunalr biterse Baradine ABS olarak geçen pabuçları deniyeceğim. Bu noktada tavsiyem 2-3 turdan sonra jant çemberinin fren pabuçlarının sıktığı yüzeyi nemli bezle temizleyin , çıkan kire şaşırırsınız. İşte o kirler fren performansını düşürür. Pabuçların içlerini de temizleyin , zira araya kaçan veya pabuçların üstünde kalan parçacıklarda freni olumsuz etkiler.
Ben bu ara Dual Pivot Tiagra fren seti taksam nasıl olur diye de düşünmüyor değilim. Eğer daha iyi frenleme yapacaksa 300TL gibi fiyata değer diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun. O kadar mı kötü görünüyor? Eğer küçük bir şeyse takmayın, daha çok düşecek o bisiklet Küçük çizikler bisikletin çok sevildiğini gösterir
Long reach Tiagralar var mı? Bulursanız belki ben de almayı düşünebilirim. Frenleri bisikletin en kötü özelliği diyebilirim.
Tektro'nun birkaç modelini buluyorum uzun bacaklı dual-pivot olarak. Biraz araştırdım, faydası uğraşına değmez diyorlar. Uzun bacaklı frenlerin mekanik dezavantajı yüzünden. İyi pabuç almak en mantıklısı bence de. Ama çok pahalı gerçekten de.Erdoğanlar bisiklet'de gördüğüm normal bacakmış.
Ben de bu arayış içerisindeyim şimdi yabancı sitelerde... sanırım yok gibi.. okuduğum çok yorumda , iyi fren pabuçlarının ilk seçenek olması yönünde .. Koolstop salmon veya Swissstop Green (epey pahalı) pabuçlar önerilmiş ..
Long range seri dual pivot bir model bulursam paylaşırım..
Yok. Disk fren ve V-fren bağlantısını aynı anda taşıyan kadrolar oluyor mu ki?Acaba triban 500 de disk fren için bağlantı var mı almayı düşünüyorum alırsam aklımda bulunur
Erdoğanlar bisiklet'de gördüğüm normal bacakmış.
Ben de bu arayış içerisindeyim şimdi yabancı sitelerde... sanırım yok gibi.. okuduğum çok yorumda , iyi fren pabuçlarının ilk seçenek olması yönünde .. Koolstop salmon veya Swissstop Green (epey pahalı) pabuçlar önerilmiş ..
Long range seri dual pivot bir model bulursam paylaşırım..