Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Scudo
@erman35 Şimdi baktım benim kaset de CS-HG400-9muş, uyumlu olarak çalışıyor bizim aktarıcılarla. Zincirin yenilenmesi gerekecek sadece.

Az yakar, çok kaçar! başlığında aktarmaya çalışmıştım 520'deki ruble değişim maceramı. Zincirin değişmesi "şart" değil. Orijinal zincir 106 bakla ve 11-32 ile çalışıyor. Sadece 50/11'e yani zaten gidilmemesi gereken en çapraz pozisyona geçmeyip kitleniyor. 108 baklaya geçilince bu sorun da ortadan kalkıyor. Özetle, eğer kullanıcı (Burada @erman35)dikkatli ise zincire fazladan para vermesi gerekmez :) Ben normal değişim zamanı gelene kadar idare etmiştim.

• Beğen
Tepkiler: erman35
Az yakar, çok kaçar! başlığında aktarmaya çalışmıştım 520'deki ruble değişim maceramı. Zincirin değişmesi "şart" değil. Orijinal zincir 106 bakla ve 11-32 ile çalışıyor. Sadece 50/11'e yani zaten gidilmemesi gereken en çapraz pozisyona geçmeyip kitleniyor. 108 baklaya geçilince bu sorun da ortadan kalkıyor. Özetle, eğer kullanıcı (Burada @erman35)dikkatli ise zincire fazladan para vermesi gerekmez :) Ben normal değişim zamanı gelene kadar idare etmiştim.
@Kaan.Özçelik bey başlığınızı okumuştum aklımda o yazdıklarınız ruble değişimini yaptıracağım yer bakalım ne çıkaracak bana öpmeye çalışacak mı ? :):)
en azından bilgili gideceğim :)

Arkadaşlar bu bisikletle ilgili yorumlarınız nedir? (link)

Arkadaşlar bu bisikletle ilgili yorumlarınız nedir? (link)
Kadro boyu L olabilir ama 52 değil. 55 falan olması lazım. L'sinden bende de var, 11.500 kilometre kullandım bugüne kadar. Vites sayısı da 18 değil 24. Mağazada bulunan RC500(Triban'ın yenisi) açıklamasında özetle; ''Bisiklet boyunun seçimi hem kullanıcının boyuna hem de vücut yapısına bağlıdır (bacakların uzunluğu ve kolların genişliği). 2 boy arasında kalırsanız küçük bisiklet daha sportif, büyük bisiklet ise sürüş sırasında daha rahat olacaktır.
S 165 173 cmM 173 180 cmL 180 188 cmXL 188 200 cmMağazada benzer bir kadroya sahip Triban 500/520 modeli deneyebilirsiniz. Bazı mağazalarımızda Duruş Çalışması yapılabilir. '' denmiş. O sebepten boyunuza uygun almanız faydanıza olur. Şahsi fikrim fiyatın yüksek olduğu ancak diğer yandan da piyasada ucuz bir şey kalmadığı yönünde. Ciddi alıcıysanız ciddi bir pazarlık yapılabilir. Decathlon kadrolarda ömür boyu garanti veriyor, yine de almadan önce kadro ve parçaları detaylı bir şekilde inceleyin veya incelettirin derim...
Bisiklet ise giriş seviyesi bir bisiklet. Ben dropbarlı sisteme geçmek istiyorum ancak yarış bisikleti mantığına alışıp alışamayacağımdan henüz emin değilim diyorsanız ideal diyebilirim. Kadro 700x35'e kadar kalın lastik destekliyor. Neredeyse gravel gibi. Lastikleri isterseniz kalınlaştırıp hafif patikalara da girebilirsiniz rahatça. Bagaj delikleri de var. Tur bisikletine de dönüştürülebilir. Hiçbir şey yapmadan yol üzerinde rahatça da kullanabilirsiniz. Onun dışında; giriş seviyesi bir bisiklet olduğundan bazı parçalarda güncellemelere/yükseltmelere ihtiyaç duyabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ismoz
@Kaan.Özçelik bey başlığınızı okumuştum aklımda o yazdıklarınız ruble değişimini yaptıracağım yer bakalım ne çıkaracak bana öpmeye çalışacak mı ? :):)
en azından bilgili gideceğim :)
Yeni rubleyi taktırdım. Hiçbir ilave değişme yaptırmadan oldu. Sanki yeni bisiklet almış gibi mutluyum. En önemlisi yokuşta güle oynaya çıktım. Yarın düz yol performansını deneyeceğim.

Jantları, gidonu yükseltilmiş Triban 520ye 3000 istediğim bir dünyada böyle fiyat verenleri görünce dellenmemek elde değil. Güzel alet ama bu fiyat haddinden fazla. 2k civarı ideal bence bu aletlere, hoş o bile yüksek ama durumlar malum şu aralar.

Merhaba arkadaşlar bu bisiklet hakkında yorum alabilirmiyim benim boy 172cm sitesinde M kadro için 173+ cm diyor sıkıntı çeker miyim
(link)

Merhaba arkadaşlar bu bisiklet hakkında yorum alabilirmiyim benim boy 172cm sitesinde M kadro için 173+ cm diyor sıkıntı çeker miyim
(link)
En iyi çözüm bisikleti denemek olur.
Kabaca, büyük kadro daha fazla uzanmanıza, bu da çeşitli ağrılara sebep olabilir(özellikle sırt ve kollarda). biraz cahillikten ve biraz da yanlış yönlendirmeyle bir kadro büyük bisiklet kullanan birisi olarak söylüyorum(Triban 500). Kayda değer ağrılarım olduğu söylenemez ama M boy bisiklete binince çok rahat etmiştim. Yine de en iyi çözüm denemek olur diyorum.

• Beğen
Tepkiler: Wéndigo23
(link)
Bu bisikletten vazgeçtim şüpheli duruyor fatura garanti hiç birşey yokmuş

Arkadaşlar yeni konu açacaktım açamadım.

Bu bisiklet hakkında bilgisi olan varmı ilk kez gördüm ??

Yaşadığım şehirde 2. el bisiklet arıyordum ki karşıma;

BTwin RC Hydro V107 çıktı

Komple 105 Set
Ön, arka maşa
gidon, gidon boğazı, sele borusu karbon
Kadro alüminyum.

arkadaş biraz kullanılmış görünüyor fiyatı 4500 TL

boyum 1,79 bisikletin kadrosu 53 cm

acaba bana uyar mı resimleri atamıyorum henüz foruma

Decathlon'dan Triban RC500 almıştım. Alırken bisikleti hazırlayan arkadaş vitesleri gösterirken mesela 1-6 giderken ses gelmeye başlarsa aynakolu 2'ye geçirmeden sol vites kolunu yarım ittirirseniz ses gider 2'ye geçmeden biraz daha kullanabilirsiniz yarım vites gibi yani diye birşey söyledi. Böyle birşey var mı gerçekten çok anlam veremedim ben.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Decathlon'dan Triban RC500 almıştım. Alırken bisikleti hazırlayan arkadaş vitesleri gösterirken mesela 1-6 giderken ses gelmeye başlarsa aynakolu 2'ye geçirmeden sol vites kolunu yarım ittirirseniz ses gider 2'ye geçmeden biraz daha kullanabilirsiniz yarım vites gibi yani diye birşey söyledi. Böyle birşey var mı gerçekten çok anlam veremedim ben.
Evet ufak tefek sürtme leri önlemek için yarım ittirme yada basma şeklinde vites koluna dokunmanız yeterli ama bildiğim kadarıyla her sette bu özellik yok. Tecrübeli arkadaşlar hangi serilerde olduğunu paylaşabilir.

Arkadaşlar yeni yol bisikleti aldığım için eski triban 500 ümü (kırmızı model) gravel yapmak istiyorum. Decatlon sitesinde 700x38 lastik var. Acaba uyar mı? maşa içine çamurda sıkıntı olur mu? Rc500 ile triban 500 maşası aynı mı? Ya da 700x35 mi olur. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Veya fikir verebilir misiniz?

Arkadaşlar yeni yol bisikleti aldığım için eski triban 500 ümü (kırmızı model) gravel yapmak istiyorum. Decatlon sitesinde 700x38 lastik var. Acaba uyar mı? maşa içine çamurda sıkıntı olur mu? Rc500 ile triban 500 maşası aynı mı? Ya da 700x35 mi olur. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Veya fikir verebilir misiniz?
Geçen bizim Triban grubunda biri daha sordu, maşalar aynı değil en azından fren kısımları farklı. RC500 serisinde grupta 40 zorlayan oldu ama düz 500de görmedim henüz. Ben 520de max 32 yapabildim cesaret edip ama daha da alır gibi sanki 35 falan.

Geçen bizim Triban grubunda biri daha sordu, maşalar aynı değil en azından fren kısımları farklı. RC500 serisinde grupta 40 zorlayan oldu ama düz 500de görmedim henüz. Ben 520de max 32 yapabildim cesaret edip ama daha da alır gibi sanki 35 falan.
Teşekkürler. Dechathlonda 700x32,35,38 hiç biri kalmamış, yoksa yasaklar bitince bisikletle gidip olanı deneyip orada değişecektim. Ama malesef ülke bisiklet ve yedek parça kıtlığına girdi. İnşallah yasaklardan sonra bu sorun düzelir. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Selamlar herkese,
Triban RC 100 modeliyle ben de katıldım aranıza :) uzun süre sonra yeniden bisiklet üstünde olmak çok güzel.
''yol bisikletleri tavsiye'' kısmına ekipman ve parçalarla ilgili birkaç soru sordum, yardımcı olabilecek herkese teşekkürler şimdiden.

selamlar herkese. ilk defa yol bisikleti alacağım, triban 520'yi gözüme kestirdim. ikinci el almayı düşünüyorum. 2500'e kadar fiyatlar var. bana mı ucuz geldi yoksa bu modelde bir sorun mu var acaba ? tavsiyelerinize açığım ilk defa yol bisikleti almayı düşünen birisi olarak :)

selamlar herkese. ilk defa yol bisikleti alacağım, triban 520'yi gözüme kestirdim. ikinci el almayı düşünüyorum. 2500'e kadar fiyatlar var. bana mı ucuz geldi yoksa bu modelde bir sorun mu var acaba ? tavsiyelerinize açığım ilk defa yol bisikleti almayı düşünen birisi olarak :)
520'ler biraz melez bir model, tur ve yarış serisine yeni başlayacaklar için güzel bir alternatif. Sora yada 105 setlileri olabiliyor yanlış hatırlamıyorsam, kadro açıları daha çok konfor ve tırmanış odaklı yani uzun yolda rahat ettirir, ama agresif yarış tarzı sürüş stiline pek yatkın denemez, ilk defa başlayacaksanız üzmez, acemiliği atıp sonrasında biraz daha üst seviyelere geçebilirsiniz.

Geri