Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cannondale Kullanıcıları Kulübü

@Punctum
Çok teşekkür ederim ilginiz için. Turuncu olandan yakın çekim fotoğraf istedim gelmedi henüz. Mavi olan synapse sahibi son fiyatı söyledi söylediği rakam kadar da fatura kesebilecegini belirtti. Ben de sizin gibi başka şehirde olmasından dolayı kararsızım. :kötü:

Scudo
@altinok

Öyle ama, Konya'dan istediğiniz gibi bir bisiklet çıkma olasılığını da düşünmeniz lazım :) Veya Ankara gibi yakın şehirlerdeki seçenekleri gidip görerek almak kalıyor geriye...

• Beğen
Tepkiler: altinok
@Punctum
3.linktekini ben alıcam para bekliyorum almazsanız sevinirim :D

@Kovalski
Ben alacaktım ama madem ısrar ettiniz siz alın peki. :)

Şaka bir tarafa ben de maviye kafayı taktım satıcı dediğim fiyata inerse almak istiyorum. ;)

Bu yazdan beri ben de Canonndale kullanıcısıyım artık.

JOMjyJ.png

Ayvjdv.jpg

4G3NvA.jpg

0Ga3oZ.jpg

Merhaba arkadaşlar bende cannondale caad 8 105 var. Rengi cannondale'in ünlü yeşili. Kadronun bazı yerlerinde ufak tefek çizikler var. Rutuş yapmak istiyorum ama uygun oje, boya bulamadım. Sizler nasıl yapıyorsunuz rutuşlama işlemini ?

Hocam öylece duruyor bendekiler :) takılmıyorum fazla onlara.

• Beğen
Tepkiler: apocalypse
Araniza caad 12 105 sla ile katilacagim henüz gelmedi.mart ortalarinda elime ulaşacak.düşüncelerinizi alabilir miyim acaba?

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
SCOTT kullanıcısı olarak caad 12 acayip kanıma girdi :kötü::)

Cannondale kullanıcılarına bir sorum var. BB30a ile aranız nasıl? İnternette kullanıcıların çok şikayet ettiği bir konu. Genelde pedalladıkça gelen gıcırdama sesi yüzünden Cannondale'lerde ilk değiştirilen parça orta göbek(bottom bracket) oluyormuş. Sizlerin görüşlerinizi almak istedim. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
@Sterx
BB30a ile aram iyi. Shimano'nun ince mili yerine 30 mm mil -spindle- kullanılıyor. Cannondale güç akatarımında en esnemez olması gereken yer için daha geniş mil kullanmış, gayet mantıklı. Krank kolu alyan vidayla değil, doğrudan mile bağlanıyor falan.. Patenti malumunuz Cannondale'ye ait olmakla beraber başka markalar da kullanıyor. Mesela Focus. Yahut 30 mm standardını Cnnondale'den farklı şekilde kullananlar da var. Göbekler arasında ciddi farklar olmadığı için bisiklet seçiminde haklı olarak BB kısmına pek dikkat edilmez.

Gıcırtıya gelince. Her iki Cannondale bisikletimde de yıllar içinde gıcırtıya birer kez denk geldim. Göbekteki bu durum aslında sadece Cannnondale'ye mahsus değil. Shimano Pressfit göbekli bisiklette daha erken denk geldim mesela. Yüksek bir ses olduğu için hemen fark ediliyor. Cannondale'de göbeğin sol tarafında krank kolu ile göbek arasında hafif, çeyrek cm kadar bir boşluk var. Toz, çamur, kum gibi şeyler araya girince ses yapabiliyor. Pislik göbeğin içine rulmanlara değil de krank kolu ile göbek arasına kaçıyor. Benim her iki bisiklette de olmuştu. Şu fotoğrafta daha belirgin gözüküyor
IMAG1741.jpg
Çaresi bisikleti temiz tutmak, yıkarken göbek kısmını da yıkamak. Ben bisikletçiye götürüp göbeği bir güzel temizletmiştim. Artık yapmıyor çünkü göbek kısmını da yıkıyorum.

@MehmetAliB. Fotoğrafa göre bence kol gevşemiş 10 luk allen ile sıkılması gerekir. Bu aralık fazla.

@tzeybek Cannondale aynakollar (shimano yada sram değilse) ne yazıkki bildiğin 10 allen ile açılmıyor veya sıkılmıyor. özel bir aparatı var.

bisikeltimde şuradan görebileceğin gibi farklıdır.
20171109_170252-jpg.140150

Buda benim sürtük... 6,4 kg pedallı ağırlık...
20171217_100159-jpg.140141

• Beğen
Tepkiler: Fuubar ve ekranci
@Yavuz S. En sağdaki parça 10 luk allen ile sıkılırsa gözüken boşluk kapanır. Demek istediğim buydu. Benim de gevşedi ve sıktım.

Zaten 0,5 mm boşluk olması lazım diye yazıyor arkadaşın boşluğu çok daha fazla.

Dosyalar

• 10luk.JPG
    10luk.JPG
    102,1 KB · Okunma: 30
  • Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Ben değiştirken yaprakları o tarafa ellemediğim için özel aparatı ile halletmiştim. bişi daha öğrendim. teşekkür ederim.

@tzeybek O fotoğrafı aradaki mesafe belli olsun diye koydum. Google'dan aratma yaptığınız da yine benzer açıklığa sahip görseller bulabilirsiniz. Cannondale Hollowgram aynakollarda bu açıklık oluyor. Bana da bisikletçim söylemişti. Göbek bakımı yaparken sağlam sıktığını hatırlıyorum. Buna rağmen fotoğraftaki kadar olmasa da bir pul girecek kadar açıklık var. Hollowgram krank kolunun mille birleştiği yer ince çünkü. Hem kendi bisikletiminki böyle, hem başka Hollowgram SL aynakolda bunu görmüştüm. FSA aynakollarda bu durum yok, diğer markaları bilemiyorum.
Cannondale Slate - BB30a bottom bracket_0.jpg

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S. ve Groims
@MehmetAliB. Merhaba;

10 luk allen ile sıkarsanız aranın kapandığını göreceksiniz. Ben de 2 tane cannondale var 1 tanesi gevşedi ve sıktım ses kesildi. Ekte sunduğum talimatı incelemenizi öneririm.

Selamlar.

Dosyalar

• SISL2_Road_Crankset_Instr_1012.pdf
    2,4 MB · Okunma: 12
Gcn abu dhabi turunda videosunu çekmiş. Uzun bir süre sonra sonunda aero kadro üretilmesi ilginç geldi.

(link)

Geri