Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

@sinobjk

Bu durumda %41,6 vergi ödemek lazım.
3200 3300 euroluk bisiklete 1300-1400 euro vergi geliyor. Gerçekten saçma ve üzücü.
Aslında lisansı olanlar bundan muaf falan olsa ne güzel olur.

Scudo
@Çağrı Soylu malesef öle. 1500 euronun üzerine çıktıgınız zaman ne alırsanız alın sizi ticaret yapan sınıfına sokuyorlar. yahu ben ucakla yanında bedeli ne olursa olsun bi bisiklet getirebiliyor ama kargoyla getirtemiyor. saçma ama yapıcak bişe yok malesef.

Arkadaşlar merhaba, canyon web sayfası üzerinden istediğim modeli satın alıp Berlin'de yaşayan akrabamın evine kargolatacağım. Kendisi de 1 ay sonra Türkiye'ye gelirken bisikleti yanında getirecek.

Şu durumda, fatura da ki isimin kime ait olması gerekiyor? Bunu vergi iadesini alabilmek için soruyorum. Fatura da yer alan isim bana ait olursa, bu sefer Berlin'de teslim edilirken sorun çıkmaz mı?

Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim, teşekkürler.

@Erdal YILMAZ
Berlin'de yaşayan akrabanız, Alman vatandaşı ise, ve bisikleti o getirecek ise, vergi muafiyetinden faydalanamayabilir. Sormak gerek...

@Alpaslan.Savacı

@Alpaslan.Savacı

Merhaba, kendisi Alman vatandaşı. Yalnız bisikleti ben kendi kredi kartım ile Türkiye'den satın alıp, Berlin'e gönderteceğim. Akrabam sadece taşıma işlevini görecek. Buna rağmen %19 vergi iadesi alınamaz mı?

Teşekkürler

Odediginiz tutara gore vergilendirilirsiniz demissiniz ama baska bir arkadas 3000 euroluk bisikleti 1500 euroya aldigi halde faturada 3000euro dan %50 indirim yapildigi gozukmesine ragmen 3000 euro uzerinden vergilendirilmisti.

arkadaşlar, yurtdışından canyn -Cannondale gibi bisikletler getirilmesinde yardımcı olan ve aracılık eden bir üye vardı aramızda, kimdi bileniniz var mı ?

@Erdal YILMAZ

geçen sene bu şekilde aldım, daha pazar günüde stuttgardda h.alanı gümrğüğündeydim.

söylediğiniz şekilde olmuyor maalesef,
faturada adres tr yazmanız
kargo adresi alm. olsa dahi sizin pasaportunuzu da tax freee ofisine vermeniz lazım

başka sorunuz varsa yolcu yanı sürecini biliyorum sorabilirsiniz.

Merhaba, canyon sayfasında kredi kartımla ödeme yaparken, sürekli farklı ödeme yöntemi seçin diye uyarı veriyor. Kart yurt dışına açık ve limiti yeterli. Banka Akbank.

Benzer bir sorun yaşayan oldu mu?

Teşekkürler

Detaylı ve temiz bir anlatım olmuş, teşekkürler. Ben de birkaç aydır inceliyorum bu bisikletleri. Fitness grubuyla ilgileniyorum. Zaten 2 seçenek var.

Almanya'ya gidip almayı ya da getirtmeyi düşündüğümde, doğal olarak adres kısmına Almanya'daki evin adresini yazdım. Bu durumda bisikletin fiyatı 200 Euro artıyor. Özetle Almanya yurtiçi ve yurtdışı fiyatları farklı.

Yani sanıyorum 350 Euro"dan ziyade 150 Euro'luk bir avantajımız oluyor. Uçağa verilecek para vs. de olunca...

• Beğen
Tepkiler: Tekus
Firma maillere 2-3 gün sonra cevap veririz diyor.
Telefona bakan yok ( Almanya için )
İngiltere'yi arıyorsun online satışa biz bakmıyoruz diyor.
Kredi kartıyla satın alma işlemi hep hata veriyor.Gerekçeleri çok hassas bir konuymuş.Ondan hata veriyormuş.O zaman kredi kartı ödeme seçeneğini koymayacaksın.
Kimsenin birbirinden haberi yok firmada.İletişim sıfır.
Eğer satın alma böyleyse servisi nasıldır kim bilir.
Adamlara ön ödemeli ( pre payment ) satışı iptal edin diye mail atıyorsun adam sana ödeme bilgilerini gönderiyor.
İngiltere ofisine kredi kartla satın alma işlemi hata veriyor diyorsun siz ön ödemeli alın sonra mail atın mail order formu göndersinler diyor fakat gönderen yok.

@Cube Peloton PRO
Ben de geçen hafta çarşamba sipariş gectim. Stokta olduğu yazıyordu, ayrıca 3 güne teslimat diye bir şey okudum. Neyse cuma mail geldi, bu hafta yollayacaklarini söylediler. Hala ses çıkmayınca mail attım ama dediğiniz gibi, 2-3 güne dönüş yapacaklarını söylediler. Çok yoğunlarmis. Gerçi ben Almanya'da yaşadığım için kapıda odeme seçenegini uygun gördüm. Güya en hızlı! yöntem oymuş. 1 hafta oldu bir hareket yok. İptal etmeye calissam ulaşılacak kimse de yok. Yakında izin için Turkiye'ye geleceğim. İşin yoksa canyonla uğraş.

• Beğen
Tepkiler: Tekus
Soner Bey,para göndermediyseniz ve kredi kartı bilgileri vermediyseniz.Müşteri no ve sipariş numaranız ile satışınızı iptal ettiğinize dair email atın o kadar.Demek ki adamların satışa ihtiyacı yok.
Sen bir müşterinin işini halletmeden tekrar aynı müşterini 2-3 gün bekletiyorsun bence çok saçma.

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Ben de 20 Temmuz da sipariş vermiştim. Aldığım bisiklet 34.hafta kargolanacak. Dün parayı çekmişler, ancak henüz bilgilendirme maili gelmedi. Bisiklet Berlin'e kargolanacak. Kısmetse 13 Eylül'de yolcu beraberinde Türkiye'ye gelecek. Ben de beklemedeyim, umarım sorunsuz bir şekilde bu süreci atlatır ve bisikletime kavuşurum. :)

Erdal Bey, ödemeyi nasıl yaptınız ben neredeyse hergün kredi kartıyla almaya çalışıyorum sürekli site hata veriyor...

@Cube Peloton PRO
Teşekkür ederim. Cuma akşamına kadar bekleyecegim. Daha sonra dediginizi yapacağım. Sorun, beklemekten ziyade, herhangi bir haber verilmemesi. Hep hazır mail atıyorlar. Yani koca canyon işçi sıkıntısı mi çekiyor ? Anlayabilmiş değilim. Hadi mevsim gereği satışlar artmış olabilir ama bir maile 3 güne cevap vermek nedir ya?
Neyse artık, sağlık olsun. Biraz daha bekleyelim.
@Erdal YILMAZ
Umarım sorunsuz gelir. Şimdiden hayırlısı olsun. Güzel günlerde kullanın.
Bu arada, hangi modeli sipariş ettiniz?

@Cube Peloton PRO

Öncelikle bisiklet Berlin'e kargo olacağı için, site içerisinden ülkeyi Almanya seçtim. Yani %19 vergi dahil fiyatı ödedim. Sonrasında ise yaklaşık 3 tane farklı bankalara ait kredi kartı denemiş olmama rağmen başarılı olamadım.

Son çare olarak kullanacağım kredi kartının limitinden sanal kart oluşturup, bu kartı paypal hesabına girdim. Yani ödemeyi paypal seçeneğini seçerek yaptım.

Canyon Türkiye için paypal ödeme seçeneğini kapatmış durumda. Bunu da dip not olarak belirteyim.

@Soner Közen

Teşekkürler, Ultimate CF SLX 8.0 Deep Black White olan modeli satın aldım.

(link)
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11061678_10153523599062094_6993364244167656555_n.jpg?oh=ed4f43b8d1a81479d4c052427437c2be&oe=564A2C0C

Durum cidden enteresan. Sonradan değişen bir durum mu acaba? Ben mart ayında siparişi verirken axess kredi kartımla tek seferde ödemeyi gerçekleştirmiştim. Firmanın da maillere geri dönüş yapmaması hoş değil. Almak isteyip alamayanlar adına üzüldüm.

Geri