Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

@Erdal YILMAZ bir diğer sekmede de o açıktı ama ultimate olduğu için açıkçası biraz çekindim. gerçi fotoğraflarını üst üste atıp birinin transparanlığını artırınca arada birkaç cm'lik farklar olduğu gözüküyor hani aman aman da bir fark yokmuş.
kadro farkı gücün yola aktarılması konusunda çok fark ediyor galiba. sık soru soruyorum kusura bakmayın, yol bisikletleri ve kadroları hakkında son birkaç günde okuduklarımın haricinde pek de bilgim yok.

Scudo
seneye stutgarttaki yunan arkadaşımdan almayı tax free yapmayı düşünüyorum, hatunla gideceğiz, gezmek de bahane olacak. vize işi de zor değil gerekli belgelerle 2 dk sürüyor zaten. ben de birçok arkadaşım gibi endurance ve ultimate konusunda kararsızım zaman içinde görüşüm netleşecek

18 Nisan sabahı (link) da bakınırken normal fiyatı $1.499 olan Ultimate CL SL 7.0 ((link)) modelini gördüm ki $1.188 yapmışlar. Yani $300 indirim. Fırsat diyerek hemen siparişimi verdim. Kredi kartı numarası falan işleri hallettim ve anında onay maili geldi. Zaten siparişten 30 dakika sonra da indirim kampanyası hemen bitti.

$1.188 bisiklet, $16 Aktarıcı askısı, $14,20 Bike guard ve $224 kargo masrafı ile beraber bana toplam alım maliyeti $1.449
Yani indirimsiz fiyatından bile $50 daha ucuza hepsi dahil oldu.

Aynı gün sadece CF SL kadro bile $1.129 ye satılıyordu. Yani $59 fark ile çıplak kadro yerine ful 105 li Aksium’lu bisiklet fırsatını kaçırmadım tabi ki.
Teslim zamanı olarak ta (18 Nisan’da) 17 Haziran veriyorlardı. Tabi 2 ay var diye beklemeye başladım.

Ama (20 gün sonra) 9 Mayıs’ta bir mail geldi. Konusu: “Your order is on its way” Yani siparişiniz yolda !!

Aynı akşam bisiklet gece İstanbul’a indi ve sabah hemen UPS ten e-posta geldi. Vekâletname yolladılar, imzalayıp yolladım. 2 gün sonra bir mail daha 645 TL gümrük bedeli ödemem istendi. Hemen yollayıp makbuzu e-posta ile yolladım.

Ve bisikletim 13 Mayıs Sabahı adresime teslim edildi. Herhangi bir hasar yoktu.

Özetlersek, 18 Nisan’da verdiğim siparişim, 13 Mayıs’ta kapımdaydı. 1 ay bile olmadı.
Oldukça sorunsuz geçen bir süreçti.

Bisiklet gelir gelmez, hemen üzerindeki tüm komponentleri söktüm. Sadece kadro kaldı, üzerinden çıkan 105 5800 seti, Mavic Aksium seti ve diğer tüm parçaları (gidon boğazı hariç) 3 yıldır severek kullandığım Trek Madone kadroma taktım. Ve Trek’teki Ultegra 6800 setimi, Campagnolo Eurus jant setimi ve diğer karbon bileşenlerimi hemen Canyon’a aktardım. Bisikletim, CF SL 7.0’ dan bir anda CF SL 9.0 ile Team karışımı bana özel bir model oldu. (Team ile arasındaki fark benim grup setim Ultegra, team da ise Campagnolo Chorus.)

Bisiklet 6,8 – 6,9 kg gibi bir ağırlığa indi. Speedplay pedallarımı da taktıktan sonra, ilk deneme sürüşüne hazır hale geldi.

İlk izlenim, neredeyse Trek’ten %20 daha sert bir kadro olduğu. Ama yol tutuş, viraj alma, şok emiciliği, konfor, sprint, tırmanma gibi özelliklerini test edemedim.

İlk fotoğraflar aşağıdadır. Dolaşmaya başladıkça daha hoş fotoğraflara sahip olacağım.

Süreç hakkındaki sorularınızı cevaplayabilirim.

Bu arada vücut ölçülerimi ölçtürüp, Canyon sitesinde girince bana M beden verdi. Hâlbuki hem MTB de hem de daha önceki şehir ve yol bisikletlerimde L veya 56 beden kullandım. Karasız kalınca da mevcut Trek yol bisikletimin ölçülerini Canyon ile üt üste getirdiğimde, Trek’teki 56 bedenin, Canyon’da tamamen M bedene denk geldiğini gördüm. Sadece alın borusu Canyon’da Trekten 1,5 cm daha kısaydı. Bu da Canyon’a, Madone den daha agresif bir sürüş pozisyonu kazandırıyordu.
http://(link) 20160513_151424.jpg 20160520_131447-01.jpg 20160520_131533-01.jpg 20160520_131631-01.jpg

Bu arada alım öncesi sorularıma sabırla cevap veren Erdal Yılmaz'a da teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
İyidir hoşturda ben bu kadar uğraşmam abi uzay motorumu getirtiyoz :)..

@MertAG

E tabi herkesin paşa gönlü bilir. :)

@murat atay
Eyvallah. Temmuz itibariyle Çeşme, Urla, Mordoğan yollarını arşınlarız. Senin Scott 'ta gelsin :):)

@cenktamay

efsanevi bir tesadüf olmuş, hayırlı olsun. ağzımın suyu akıyordu okurken, yalan yok. :)

@cenktamay çok güzel ve herşeyin istediği gibi gittiğini anlatan mesajlar okumak çok keyifli. bende 2013 model depoda unutulmuş full ultegra giant tcr yi 5.5 liraya aldım. çok uygun olmasa zaten almazdım. sizde çok uyguna çok memnun kalarak almışsınız. tr de şuan 105 karbon herhangi bir marka bisikleti sizin aldığınız paraya bulmak mümkün değil canyon getirtmek hiç problem değil belki ama. canyon kimine göre çok sıradan kimine göre çok büyük marka. benim içim kaynamayan bir marka. ama bu kadar sistemli bir dünya pazarı kurmuş olmaları çok ilgimi çekiyor. başka bisiklet markası yok sanırım bu kadar fiyatları dengeli tutup heryere bisiklet gönderen. burda distrübütörlüğü olan firmalara maşa sorsan yok kadro sorsan bakmak lazım deyip bi daha aramazlar. bunlar bu ülkenin bisikletten soğutan yanları.

@smclk89
Bahsettiklerinize katılmamak mümkün değil. Canyon'unavantajı bence evvela, web sitesinin basit nlaşılır ve tüm sorulara cevap veren bir tasarımda olması. Ayrıca tabi en önemlisi, bayi ağı olmadan direkt üreimden satan bir firma olması sebebi ile, fiyatları oldukça rekabetçi. Bahsettiğim fiyatlara ülkemizde Tiagra grupsetli Alüminyum alaşım kadrolu bisikletler satılıyor ne yazık ki. Hem distribütor politikaları hem de vergiler masraflar derken ne yazık ki her şeye pahalı sahip olabiliyoruz.
Canyon firması hakkında olumlu bulduğum ve korkmadan tercih etmeme neden olan etkilerden biri de, Pro Pelotonda 2 tane World Tour takımının kullandığı marka olması. Hatta kullanılan kalıplar yani geometri de onlardan farklı değil. Yani biraz daha paranız varsa, CF SL yerine CF SLX alarak, Valverde'nin, Zakarın'in, Quintana'nın kullandığı aynı kadroyu kullanabiliyor olmanız hoş.
Ülkemizde bisiklet teknolojisinin son ürünlerini bir şekilde bulabiliyoruz ama en önemlisi hala çok gerisinde olduğumuz bisiklet kültürü. umarız ülkede bu kültür de hızlıca Avrupa seviyesine gelir de hepimiz daha huzurlu bineriz bisikletlerimize. Yoksa Canyon olmuş, Trek olmuş, Salcano olmuş hiç önemli değil.

@cenktamay Ben de sizin gibi aldim bisikleti, tabii upgrade olarak farkli parcalar takma imkanim olmadi. Cidden guzel bir fiyata aldigimizi dusunuyorum, hayirli olsun tekrar gule gule kullanin.

@cenktamay hocam alacaklara rehber olması açısından, bacak mesafeniz ve boy ölçünüz ne idi?

@Wasabie
boy182cm de bacak içi 83cm idi yanlış hatırlamıyorsam

Arkadaşlar bana da uyar. Yeşil passaport var. belki daha kolay olur.

https://i.hizliresim.com/goAyER.png
Arkadaşlar bir arkadaşım Canyon almak istiyor ama bu altını çizdiğim ücretlerin hepsini ekstra olarak ödemek zorundamı . Mesela aksesuar istemiyorsa 90dolar az ödiyebilirmi zorunlumu?

@AliMurat bunlar alışveriş tipine göre kargo ücretleri. Sadece bisiklet alacaksanız 199 euro+14.20 euor ödersiniz. Hazır bu kadar kargo vermişken 3-5 bişiler alın bisiklet paketine eklerler :)

Diğer ücretler de şöyle; canyon sayfasından ıvır zıvır alırsanız 90 euro kargo alırlar.
Bisiklet kadrosu alırsanız 149 euro alırlar.

Geri