18 Nisan sabahı (link) da bakınırken normal fiyatı $1.499 olan Ultimate CL SL 7.0 ((link)) modelini gördüm ki $1.188 yapmışlar. Yani $300 indirim. Fırsat diyerek hemen siparişimi verdim. Kredi kartı numarası falan işleri hallettim ve anında onay maili geldi. Zaten siparişten 30 dakika sonra da indirim kampanyası hemen bitti.
$1.188 bisiklet, $16 Aktarıcı askısı, $14,20 Bike guard ve $224 kargo masrafı ile beraber bana toplam alım maliyeti $1.449
Yani indirimsiz fiyatından bile $50 daha ucuza hepsi dahil oldu.
Aynı gün sadece CF SL kadro bile $1.129 ye satılıyordu. Yani $59 fark ile çıplak kadro yerine ful 105 li Aksium’lu bisiklet fırsatını kaçırmadım tabi ki.
Teslim zamanı olarak ta (18 Nisan’da) 17 Haziran veriyorlardı. Tabi 2 ay var diye beklemeye başladım.
Ama (20 gün sonra) 9 Mayıs’ta bir mail geldi. Konusu: “Your order is on its way” Yani siparişiniz yolda !!
Aynı akşam bisiklet gece İstanbul’a indi ve sabah hemen UPS ten e-posta geldi. Vekâletname yolladılar, imzalayıp yolladım. 2 gün sonra bir mail daha 645 TL gümrük bedeli ödemem istendi. Hemen yollayıp makbuzu e-posta ile yolladım.
Ve bisikletim 13 Mayıs Sabahı adresime teslim edildi. Herhangi bir hasar yoktu.
Özetlersek, 18 Nisan’da verdiğim siparişim, 13 Mayıs’ta kapımdaydı. 1 ay bile olmadı.
Oldukça sorunsuz geçen bir süreçti.
Bisiklet gelir gelmez, hemen üzerindeki tüm komponentleri söktüm. Sadece kadro kaldı, üzerinden çıkan 105 5800 seti, Mavic Aksium seti ve diğer tüm parçaları (gidon boğazı hariç) 3 yıldır severek kullandığım Trek Madone kadroma taktım. Ve Trek’teki Ultegra 6800 setimi, Campagnolo Eurus jant setimi ve diğer karbon bileşenlerimi hemen Canyon’a aktardım. Bisikletim, CF SL 7.0’ dan bir anda CF SL 9.0 ile Team karışımı bana özel bir model oldu. (Team ile arasındaki fark benim grup setim Ultegra, team da ise Campagnolo Chorus.)
Bisiklet 6,8 – 6,9 kg gibi bir ağırlığa indi. Speedplay pedallarımı da taktıktan sonra, ilk deneme sürüşüne hazır hale geldi.
İlk izlenim, neredeyse Trek’ten %20 daha sert bir kadro olduğu. Ama yol tutuş, viraj alma, şok emiciliği, konfor, sprint, tırmanma gibi özelliklerini test edemedim.
İlk fotoğraflar aşağıdadır. Dolaşmaya başladıkça daha hoş fotoğraflara sahip olacağım.
Süreç hakkındaki sorularınızı cevaplayabilirim.
Bu arada vücut ölçülerimi ölçtürüp, Canyon sitesinde girince bana M beden verdi. Hâlbuki hem MTB de hem de daha önceki şehir ve yol bisikletlerimde L veya 56 beden kullandım. Karasız kalınca da mevcut Trek yol bisikletimin ölçülerini Canyon ile üt üste getirdiğimde, Trek’teki 56 bedenin, Canyon’da tamamen M bedene denk geldiğini gördüm. Sadece alın borusu Canyon’da Trekten 1,5 cm daha kısaydı. Bu da Canyon’a, Madone den daha agresif bir sürüş pozisyonu kazandırıyordu.
http://(link)