Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

@ecdaerol evet, faturada ayrı ayrı dökümü yazıyor. Ödemesi toptan, tek kalemde. Vergiyi zaten burada UPS'e (yan kuruluşu Ünsped'e) ödedim.

Scudo
Merhaba,
Az önce mail grubundan gelen bir bilgiyi paylaşmak istedim.

Gümrüklerde 75 Avro üstü işlemlerde ciddi sıkıntılar
"Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı gümrük yönetmeliğine göre (07.10.2009 t. 27369 s. R.G.- Ek-10), 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yurt dışından gelerek Türkiye'ye giriş yapması beklenen 75 Avro üstü değerde ve/veya gümrüğe tabi gönderilerin Özet Beyan’ında aşağıdaki bilgilerin yer alması zorunlu hale gelmiştir.
Gönderinin içeriğine ait GTİP kodu/ HS Code (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon numarası/ Hormonized System Code): 4’lü GTİP kodu belirtilmesi zorunludur ancak 6’lı GTİP kodu yazılması tavsiye edilir.
https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=6e4f71bbf0&view=fimg&th=15552e6e58f30785&attid=0.2&disp=emb&attbid=ANGjdJ9KW9blGBSva9nEIlF320DbVFXUD7Aj9J8iyZ4gD5X9GvWWUyyWFq54se2hp-adkiOGgGTaTFmgn5HwFNLUSVQEgdQ2xXi8R2EZo7UkwdOm2PTcADYsjQmuEs8&sz=w512-h304&ats=1465992032444&rm=15552e6e58f30785&zw&atsh=1
Alıcı:
- Firma ise; Vergi Dairesi Numarası (VAT Number)
- Şahıs ise; TC Kimlik Numarası (TR ID Number)
- Yabancı şahıs ise; Pasaport Numarası (Passport Number)
Yukarıda belirtilen bilgilerin yurt dışındaki göndericiniz tarafından konşimentonun ilgili bölümlerine yazılması talep edilmektedir, bunun mümkün olmadığı durumlarda ise faturada belirtilmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin eksiksiz olması halinde Özet Beyan hazırlanarak, gönderileriniz gerekli gümrük sürecine girecektir."
Kıssadan Hisse: Artık 75 Avro üstü veya birden fazla adette ürünleri internet üzerinden yurt dışından satın alırsanız gümrüklerde KDV, konşimento ve gümrükçü masrafları ödeyebilirsiniz.

Almanya harici bir avrupa birliği ülkesine bisikleti gonderterek, vergi iadesi alınabiliyor mu? Benim aklıma, oturduğum yere yakın bir yunan adasında teslim almak, bisikleti de feribotla getirmek geldi. Hem ucuz hem pratik olur bu şekilde benim için. Deneyimi olan arkadaş var mı?

Alabilirsin. En son çıkış yaptığın yerde VAT iadesi için, gümrükte fatura ve pasaportu sunman ve senin doldurduğun veya firmanın doldurduğu formu onaylatman gerekiyor. Sonrasında, doldurduğun formu posta veya başka yolla alışveriş yaptığın yere göndereceksin. Süreç bu kadar. Dikkat etmen gereken, faturanın çıkış yapacak kişi adına kesilmesi ve bu kişinin Avrupa Birliği ülkelerinden birinde ikamet etmiyor olması.

almanyadan gelecek olan bir arkadaşım hava yolu ile getirse vergiden ve kargo bedelinden kurtulur muyum ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@cumhursonmez42 Hayır fatura ismi kimse o getirmeli olduğu ifade edildi.

Kargo bedeli 200 $ olmaz 30 € olur

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Almanyadan gelecek arkadaşınız adına alırsanız ve arkadaşınızın ikamet adresi Almanya değilse yine faydalanabilirsiniz, ama işlemler arkadaşınızın ismi üzrinden yürüyecek.

arkadaşım almanyada oturuyor ikameti almanya

yani işin özü şu tamda ifade edemedim almanyada ikamet eden arkadasım kendidisine alır gibi alacak fatura bilgileri vs. bisikleti ucakla getirecek aklımdaki fikir bu amacım kargo bedeli ve trdeki vergiden kurtulmak ama bu işleri tam bilmediğim için sizlere sormak istedim hani havaalanında buna vergi keserlermi yda baska birşey önerileriniz nelerdir

@cumhursonmez42

Merhaba, daha önce yazıldı yeniden yazalım. Bisikletin ilk teslimat adı arkadaşınız, adresi ise Almanya olacak. Satın alırken kim alırsa alsın %19 vergi vereceksiniz. Fatura adı yine arkadaşınız, adresi ise Türkiye olacak. Pasaport sahibi kim ise, işlemleri onun yapması gerekiyor.

Arkadaşınız Alman vatandaşı veya oturma izini olan birisi ise, vergiyi geri alamazsınız. Satın alırken vergiyi Almanya'ya ödersiniz, ayrıca Türkiye'de vergi talep edilmez. Yolcu beraberinde 1 adet ücretsiz bisiklet getirme hakkı var.

Bizzat yaşadığımı size aktarıyorum.

tesekkur ederim erdal bey

İyi günler, bulgaristan da bir adrese internetten sipariş vereceğim fakat 1500 euro sınırı bulgaristandan türkiyeye geçerken devam eder mi? Sonuçta kargo yeri bulgaristan olduğundan vergisini ödemiş olacağım?

@dramorey ilginiz için teşekkür ederim. Son bir aklıma takılan soru kaldı bunun cevabı bir çok kez verildi fakat tam anlayamadım şimdi ben internet üzerinden bulgaristana kargolatırsam ve bulgaristandan türkiyeye geçirirsem internet üzerinden verdiğim vergiyi geri alma imkanım var mı? Çifte vatandaşım

Avrupaya sipariş ettirip kendimiz alacağımız zaman vergi iadesi alabilmek adına, sipariş sürecinde canyon'a özel bir bilgilendirme yapacak mıyız? (Tax free belgelerini kutu içerisine ekleyin şeklinde..?)
Kendi konumda soru sorma hakkımı saklı tutarım :okyrm:

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Vidinli
Aynen dediginiz gibi belgeleri istiyorsinuz onlarda kutu icerisinde gonderiyor.

@Mehmet Vidinli teşekkür ederim. O zaman eylül ayında gelsin bir adet ultimate.
Ancak netleştiremediğim bir konu var, tavsiyelere açığım.
ULTIMATE CF SL 9.0 Di2 mu ULTIMATE CF SLX 8.0 mı?
Bir tanesi elektronik grupset olarak göz kırparken diğeri SLX kadro ve 1000 euroluk karbon jant setiyle sempatik duruyor. Arada 400 euro gibi bir fark var. Kararsız kaldım.

@Bahadır S.

Kesinlikle ve şiddetle Ultimate Cf Slx 8.0 diyorum.

2015 kadrosunu kullanıyorum. Forumdan N.Kurtuldu arkadaşımız 2016 kadrosunu kullanıyor.

İkimizde çok memnunuz. Dip not: Aceleniz yoksa ay sonuna kadar bekleyin, o model için her an 200-300 euro arası indirim olabilir. Geçen yıl Temmuz indiriminden ben faydalanmıştım.

Son olarak, elektronik vites sistemi sizin için olmazsa olmaz ise, daha üst modellere bakın derim.

@Erdal YILMAZ geçen yıldan beri Endurace AL 6.0 ile gelen 105 grupset kullanıyorum. Gayet de memnunum bu vesileyle ultegra geçişi yapıcam. Elektronik çok da elzem değil, ufaktan bir merak diyelim.
Fiyatı takip ediyorum, eylül ayında ingiltereye gideceğim. O tarihe kadar daha uyguna denk gelirse ne ala..
Öneri için teşekkür ederim.
SL ve SLX arasında karbon örümü, karbon yapısındaki reçine kullanımı ve form farklılığı var sanırım. Bir de yaklaşık 200-300 gramlık ağırlık farkı var herhalde.

@Bahadır S.

Şu durumda Ultegra 6800 işinizi fazlasıyla görür ve memnun kalırsınız. Karbon örümü hakkında çok bilgi sahibi değilim, ancak ağırlık ve görsel açıdan farklılıklar söz konusu. Bir de sanırım slx kadro'nun, prof. yarış takımları tarafından tercih edildiği zaman zaman forum içerisinde yazılıyor. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. :)

Geri