@parathoner
İlk bisikleti aldıktan sonra, herzaman ilk bakımını yaptırmak gerekiyor. ilk ay içinde 30km kadar sürdükten sonra, fren, vites, jantlar vücut ağırlığınıza göre yerine oturuyor demek lazım. sıfır bir bisiklet aldığınızda ilk ay sürüş yaptıktan sonra tabiki, bisikletin ilk bakımını yaptırmakta fayda var.
bende elciklerde sorun yaşadım, ileri geri çevirerek vitesi geçiriyordum, ardından normal vites kolu taktım. başlarda yine sorun oldu. küçük bir yıldız tornavida ile çok kolay ayarını yapabilirsiniz. düşündüğünüz kadar zor değil inanın. youtube türkçe bir çok kaynak var.
Vites geçişi birazda vites koluyla ve kullanmakla alakalı, vites geçene kadar kolu tutmanız gerekebilir, profesyonel kollarda bu geçiş çok daha hızlı ve kolay oluyor, ama Başlangıç seviyesi tourney vites sistemlerinde vites geçene kadar kolu çekili tutmak gerek. belki yaşadığınız sorun birazda bundan kaynaklanıyor olabilir. bende büyük bisiklette var, bazen elim ordan alışkanlıkla katlanırda kolu çekiyorum ve pedal devrini tamamlamadan vites kolunu bırakınca aktarıcı tam yerine geçmiyor ve vites geçişi tam olarak olmuyor, zincir aktarıcıya sürtüyor, hemen eski vitese alıp, tekrar vites geçene kadar kolu tutuyorum, sorunsuz şekilde geçişleri yapıyor.