Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Flexi 121

Scudo
@parathoner Eğer ücretsiz bakım hakkınız bitti ise elinizden de geliyorsa kendiniz yapın bence bir sürü video var :) ben ufak ufak fren ve vites ayarlarımı yapbilir oldum
 
@parathoner
İlk bisikleti aldıktan sonra, herzaman ilk bakımını yaptırmak gerekiyor. ilk ay içinde 30km kadar sürdükten sonra, fren, vites, jantlar vücut ağırlığınıza göre yerine oturuyor demek lazım. sıfır bir bisiklet aldığınızda ilk ay sürüş yaptıktan sonra tabiki, bisikletin ilk bakımını yaptırmakta fayda var.
bende elciklerde sorun yaşadım, ileri geri çevirerek vitesi geçiriyordum, ardından normal vites kolu taktım. başlarda yine sorun oldu. küçük bir yıldız tornavida ile çok kolay ayarını yapabilirsiniz. düşündüğünüz kadar zor değil inanın. youtube türkçe bir çok kaynak var.
Vites geçişi birazda vites koluyla ve kullanmakla alakalı, vites geçene kadar kolu tutmanız gerekebilir, profesyonel kollarda bu geçiş çok daha hızlı ve kolay oluyor, ama Başlangıç seviyesi tourney vites sistemlerinde vites geçene kadar kolu çekili tutmak gerek. belki yaşadığınız sorun birazda bundan kaynaklanıyor olabilir. bende büyük bisiklette var, bazen elim ordan alışkanlıkla katlanırda kolu çekiyorum ve pedal devrini tamamlamadan vites kolunu bırakınca aktarıcı tam yerine geçmiyor ve vites geçişi tam olarak olmuyor, zincir aktarıcıya sürtüyor, hemen eski vitese alıp, tekrar vites geçene kadar kolu tutuyorum, sorunsuz şekilde geçişleri yapıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: appendix
@muratcelen Evet o da oluyor. Onu çözdüm bende dediğiniz gibi bekliyorum. Birde çapraza düşmeme derdi var zincirde :D yavaş yavaş alışıcaz tabi :D
 
  • Beğen
Tepkiler: muratcelen
2.flexi 121varsa bir maşallahınızı alırız :)
 

Dosyalar

  • 69D4F5B7-3AAD-402F-AD52-87BEC739E4D6.jpeg
    69D4F5B7-3AAD-402F-AD52-87BEC739E4D6.jpeg
    85 KB · Okunma: 138
  • 2E368C7F-6CA8-4EBB-A97B-040F39EAD6F9.jpeg
    2E368C7F-6CA8-4EBB-A97B-040F39EAD6F9.jpeg
    65,3 KB · Okunma: 137
Maşallah, çok iyi de neden ikisi de aynı renk :D. bebe mavisi duyguları tavan, arzuları şelale, egoyu tavan yapabilirdi. :D
 
  • Beğen
Tepkiler: FoldingRider
@slckats tekerlek elcik sele renkleri çok uyumsuzidi. bide parlayan her zaman iyidir :)
 
Arkadaşlar benim bisikletimin daha iki haftası dolmadan pedal çevirirken boşa düşmeye başladı. Özellikle yüke geldiği zaman, pedal çeyrek turdan biraz az miktarda boşa dönüyor ve tak diye bir ses çıkıyor. Bugün servise götürdüm ama zincirin değişmesi lazım dediler. Çapraz kullanmışsınız o yüzden olmuştur, bu 2 haftalık bisikletin zincirine benzemiyor hiç filan dediler. Hayır ben anlamıyorum, bisiklet kiralayan o kadar firma var burada. O bisikletleri kiralayanlar zinciri çaprazda kullanmıyorlar mı? Bu mantıkla her 50 km'de bir zincir değiştirmeleri lazım! Ben internette genelde rubleden kaynaklı bir sorun olabileceğini okudum. Sizin fikriiniz nedir?

Bir de götürdüğüm servis "Bunu başka bir yerden almışsınız, garantiden yararlanmak için oraya götürün, bizden almadığınız için yapsak bile ücretini alırız" gibi laflar etti. Accell bisikleti aradım ama hafta sonu ulaşamıyormuşuz kendilerine! Zaten firma da iftara 2 saat kalmasına rağmen "şimdi bırak pazartesi bakarız" kafasında. Böyle bir mantıksızlık olabilir mi cidden?

Çok büyük hevesle başladığım, çok iyi tempo tuttuğum bu spordan 2 saatte soğudum neredeyse. Mesele asla parası değil. Bana karşı olan lakayt tutum ve yalan söylediklerini düşünmem. Arabayı sanayiye götürmekten nefret ederdim kötü ustalara denk gelmekten dolayı. Bisiklette de sanırım 1'de 1 yaptım.
 
  • Beğen
Tepkiler: FoldingRider
Pedalın boşa düşmesi iki neden den olur ya ayna kolda sıkıntı vardır pres yerleri gevşemiştir ara ara kaydırıyor ki bu çok düşük bir ihtimal.Yada kuvvetle ihtimal ruble nin cırcır mekanizmasında sorun oluşmuştur başka bir ihtimal olamaz zincirle alakasıda olmaz bu işin.
 
@wsiwsi hocam gittiğiniz firmayı accel bisikletim servislerimiz kısmında ararın eğer orada bayisi olarak yer alıyorsa tepe tepe ücretsiz bakmakla yükümlüler eğer bakmıyorlarsa accele ve tüketici hakem heyetine şikayet edin. Hakkınızı arayın. Mesele 20 30 liralık zincir değil satış sonrası destek. ( benim başıma geldi. Ben beylikdüzünden aldım fleximi. Bir parçası düştü servisten istemek için Büyükçekmece de farklı bir bisikletçiye gittim ve ne ücret aldılar nede parça geldiğinde montajına işçilik aldılar. Firma kalitesi önemli bu noktada
 
@0M42

Bisikletle daha 60 km yapmışım. Ben bu boşa düşmeler olurken inceledim ama ayna koldan değil de rubleden oluyor gibi geldi. Sanki bir tırnak zora gelince sıyırıyor gibi ne bileyim :) Rubleyi söküp nasıl çalıştığını öğreneceğim en kısa zamanda.

@Yagizz2

@Yagizz2 hocam hakkımı arayacağım elbet. Servisler kısmında firma adı yazıyordu, o yüzden oraya gittim zaten. Pazartesi ilk iş Accell ile görüşeceğim. Hatta gıcıklığına bu servisi telefonla arayıp "Ya ben sizden bisiklet alacağım ama şehir değiştirsem başka şehirde servis hizmet alabilir miyim?" diye sorasım var.
 
  • Beğen
Tepkiler: FoldingRider
@wsiwsi en sevdiğim kullanıcı tipisiniz :) sakın geri adım atmayın. Unutmayın kutudan sıfır çıkan Iphone x bile kusurlu olabiliyor kaldı ki bu bir bisiklet kusuru olması cok normal 100km yapmamıs bir bisiklete yaptıkları muamele tahammül edilemez. Eğer listelerinde varsa ve bu sekilde bir tutum yaptılar ise şikayet edin gerekli mecralara. tutuşsunlar :)
 
Carraro çok ilgili. Yardımcı olacaklarına eminim.

Gece yarısı sorduğum soruyu sabah 8 olmadan mail ile döndüklerinde çok şaşırmıştım.

Geçen yine mail attım. Montajda sepet taşıma deliklerinin tıpaları yok diye. Hemen arayıp adresimi istediler.

En kısa sürede sorununuzun çözülmesi dileğiyle.
 
Merhaba arkadaşlar arka ruble'yi 11-32li 8 vites aktarıcıyla birlikte değiştirsek sorun yaşarmıyıö.
 
bisiklet ilk ayarlarınızı genelde satıcıda yaptırırsanız sonuç zor. tamam deyip sizi gönderme niyetindedirler, ve çoğu ayar tutturamaz. bu iş için gerçekten ustalaşmış birilerini bulmaya bakın, ya da kendiniz yapın. sıfır bisikletin ilk kurulumunda birçok kontrol edilmesi gereken, vida, somun, alyan bağlantıları ve ayarlar var. satıcılardaki genel eline tornavida alıp vites ayarını tek noktadan yapan adam görürseniz hemen kaçın.
 
2018 model Carraro flexi 121 almak istiyorum ancak Ankara'daki Carraro bayilerinden Karani bisiklet hariç hiçbirinde bu ürün ya kalmamış ya da satmıyorlar. Karani bisiklet için de genelde kötü yorumlar var internette. Gözümü karartıp online alışveriş yapayım dedim ancak sitelerde bile ürün tükenmiş. En başta Ankara'da olmadı nette bulabileceğim bir yerler bilen var mıdır?
 
@oobekkoo ben yakın zamanda ankabike'den aldım. Sordunuz mu oraya? Gerçekten hem dürüst hem de yardımsever bir insana benziyordu sahibi.
 
Geri