Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Flexi 121

Beyler çamurluksuz çok fena, kim demişse dişsiz lastik çamur fırlatmaz diye, gelsin yüzüme desin, 3 km mesafede ortalama 20 km hızla temiz asfalt yolda hafif yağmurlu bir havada, eve gidince fark ettim, çamur banyosu yapmışım haberim yok, başımdan belime kadar :)
 
Scudo
Şu lastik için fikriniz nedir. Mevcutla değiştirmenin artısı eksisi ne olur. En azından daha güzel görüneceğini düşünüyorum.
(link)
İç lastikte istermi?
 
  • Beğen
Tepkiler: fabrika1
hocam çamur cilde iyi gelir o yüzden devam :)
 
  • Beğen
Tepkiler: richezza
Alacağım katlanır bisiklette, fabrika çıkışlı arka bagaj+çamurluk olmasını yeğlerdim. Bu model fena değilmiş aslında. Yokuşlar için birebir. Düşünmem lazım.. :rolleyes:
 
Çoğu kişi vitesin çok hafif olmasından ve hızlı gitmemesinden yakınmış.Vitesin hafif olmasını aslında öpüp başımıza koymak gerek.Bence katlanır bisikletin çok da hızlı gitmesine gerek yok.Bu bisiklet kafalardaki; ''Acaba katlanırla uzun tura çıkabilir miyim ?'' veya ''katlanırla yokuşlarda yorulur muyum ?'' tarzındaki sorulara cevap niteliğinde bir bisiklet bence.Onun için hız konusu en azından benim için sorun değil :) Mesela ben şuan bu bisikleti görmesem btwin hoptown 320 alacaktım.Btwin 320'de sadece 52 lik aynakol var flexi gibi elinin altında keyfine göre 28-38-48 aynakol seçeneğin yok ve benim o sadece 52'lik aynakolla uzun tura çıkmam biraz ütopik bir düşünce olurdu.Aynı şekilde yokuş çıkmam da epey canımı yakardı diye düşünüyorum :)
 
tek 52 li aynakolla hic zorlanmiyorum yokuslara az da geliyor son hiz. 3lu aynakolu ki sonu 48, dusunemiyorum. bahsettigim son hizi yanlis anlamayin, yaris yapmiyoruz evet, tutup yol bisikletleriyle de tura cikmiyoruz ama yine de az, deneyen bilir nedemek istedigimi.
 
@Alizee yokuş derken uzun 2-3 kmlik yokuşlardan mı yoksa 300 metrelik kısa mesafeli yokuşlardan mı bahsediyorsunuz 52likle zorlanmamanıza şaşırdım açıkçası.
 
@ÖmerKöse hocam hem 300 metrelik kisa yokuslar hem de sahilyolunda dumduz bisiklet yolunda az geliyor acikcasi son hiz.
 
@ÖmerKöse bu bisikletin yokuş performansı çok çok iyi. İstanbul'da sürekli olan 2 büyük rampa (b.çekmece - haramidere) çıktım, 7-8 vitesli katlanır bisikletlerde nasıl olurdu bilmiyorum ama bununla güle oynaya çıkabiliyorsunuz. tabi biraz sizin kondisyona da bağlı.

uzun tura çıkılır mı sorusuna gelince forumda bir çok konu var tur makaleleri ile ilgili, her türlü bisikletle tura çıkılır bence önemli olan nasıl şartlar altında süreceğiniz.
Ben çıktığımda 40 km'nin altına düşmüyorum. Öyle ahım şahım problemlerle karşılaşmıyorsunuz.
 
@mhy Mevcut lastiğin BMX bisiklet lastiği gibi dişliyse, tabi ki bu lastikle performansın artacaktır, özellikle parke yollarda hemen hissedeceksin fiyatı çok uygun, İç lastik olarak Mesela ben bisikleti ilk aldığımda dişli bir lastiği vardı 20x1.75 fabrikanın içine koyduğu iç lastik 20x1.95 20x2.15 aralığında bir iç lastik koymuş, benim yeni aldığım lastiğe uymadı, Yeni taktırdığım 20x1.35 lastiğime 20x1.75 iç lastik koyduk malum daha inceleri Ülkemizde bulunmuyor, iç lastik sıfır olduğu için uyum sağlıyormu, bisikletcim öyle söyledi onun yalancısıyım, sorunsuz kullanıyorum

@ÖmerKöse Evet genelde tekli aynakollu katlanır bisiklet sahipleri sürekli yokuş çıkma konusunda yakınıyorlar

@Alizee Bende çok merak ediyorum bu 52 lik aynakol bisikletimde olsa nasıl olurdu diye, size şöyle söylim, arka ruble 14 aynakol 48 iken 25 km hıza çıkmak çok zordu zaten anlık çıkıyordum pedalı anormal hızlı çevirmem gerekiyor, güçle alakası yok, şimdi rubleyi 11 aynakolum 48 rahatlıkla 30-35 km yi görebiliyorum, Tabiki isterdim aynakolum 52 veya 56 olsun, dahada hızlanır dım :)

Şimdi birde Alizee arkadaşla kendinizi kıyaslamayın, keşke birbirimizi görüyor olsaydık, adam bizden daha güçlü fiziğe sahip olabilir, Şimdi ben 35 yaşındayım, çok da güçlü değilim, ve en önemlisi kronik bir hastalığım var, kendimi yoramıyorum, bu benim için tehlikeli olur, Onun için 1 ay oldu bisikletimi alalı hiç küçükte olsa yokuş çıkmadım, hep düz asfalt yolları tercih ediyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: Alizee ve mhy
O zaman ben; ''yokuşta yakınmaktansa, düz yolda yavaş giderim'' felsefesiyle flexi 121'i alıcam sanırım :) Düz yolda 25 km hız heleki katlanır için gayet de yeterli bir hız, fazlasını arayan bence yol bisikleti almalı :)
 
@richezza hocam kilometre saatime guvenmiyorum, gerci ne kadar dogru ayarlasam da ayarlarini, yine de bazi arkadaslar gibi 30 35 km diyemiyorum demem de, ancak benim sistem kaset olmadigi icin, son dislim 14, aynakol tek yaprak 52, haliyle ikisi maksimum 28-30 destekliyor. anca yokus olcak da kendi akacak, ondada bosa donuyor pedal. keske bende de kaset olsaydida arka kucuk disliyi daha da kucultebilseydim :) bu arada siz gobek degisip janti bastan ordurttunuz sanirim. ne kadar maal oldu acaba
 
@Alizee şimdi benim vidalı 7 li ruble vardı, vites sisteminin ayarı falan bozulmasın diye yine shimano 7 li kaset ruble aldım 40 TL, mecburen arka göbekte değişmesi gerekiyor kaset ruble için shimano 50 TL, işcilik 20 TL = Toplam 110 TL

arka göbekte kaçlı ruble alıyorsan ona göre olacak, benimki yine 7 li disteme göre, buna dikkat et
 
  • Beğen
Tepkiler: Alizee
@richezza iscilige cok az almislar valla hayret. koskoca gobek degisiyor jant oruluyor 20 tl :) istanbul da biz adamlara yalvariyoruz degistirirmisin diye, sonra adam utopik bi rakam soyluyo zaten kendimiz vazgeciyoruz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
İşçilik benim de dikkatimi çekmişti. Ben iki lastiğe araba lastiği muamelesi yaparlar diye kendim değiştirmenin yollarını aramaya başladım.
 
@mhy @Alizee valla bende anlamadım bana ucuz geldi :) belkide bisikleti oradan aldığım içindir de, başka bir yede de sordum orası da; göbek değişimine 30, iki adet dış lastik değişimine 5 tl istedi yani 35

Beyler benim kafamda başka bir soru var yardım edin şu konuya, Şimdi bu ufak tekerlekli bisikletler yorar diyorlar, bende konunun üstadına sordum o bana 16'' den 29'' e kadar 50 km mesafeye kadar çok belirgin bir fark oluşmaz oluşsa bile bu anlaşılamaz kadar azdır dedi, Siz ne diyorsunuz bu ufak bisiklet bizi yorar mı, büyük bir bisiklet daha mı alsak, yok ki çevremde bisikleti olan arkadaşım alıp kullanıp farkına bakamıyorum, Hız olayında nasılsınız büyük bisikletlerle kaç yapıyorsunuz bununla kaç kapıyorsunuz anlık max hızlar
 
@ScaryEnemy
Ben 7 vitesli vybe behsettiğiniz yokuşlerı 4 defa tırmandım. Hem de katlayıp otobüse binerim yokuşta diyerek çıkmıştım yola. Tabii ki zorlandım. Diz kapağım ameliyatlı olduğundan epey zorlandım. Kondüsyon olduktan sonra yapılır. Ancak katlanır bisiklet kullanma amacımız bu tür yokuşları çıkmak değil katlayıp yokuşu çıktıktan sonra binmek bence.

@richezza
Ben 1 yıl katlanır kullanıp yorar mı yormazmı diye kafamı iyice kurcalayıp çok sevdiğim dahon vybe katlaırı satıp 28 inç salcano şehir bisikleti aldım. 1 yılda katlanırla 1200 km yol yapmıştım şehir bisikletiyle 8 ayda sadece 200 km yaptım kendimi zorlayarak. Binmek istemiyordum şehire ama katlanıra binebilmek için can atıyordum. Yorma kısımına gelince ise ben katlanırla daha az yorulduğumu düşünüyorum. Şehiri de satıp tekrar katlanıra döndüm rahat ettim. İstanbulda yaşamıyor olsam katlanırın yanına 1 de dağ alırdım.
Bir de @Yusuf'san arkadaşımız hem katlanır hem de şehir bisikletini sürekli olarak kullandığından sorunuzun cevabını verebilecek en ideal kullanıcıdır kendisi.
 
@Yusufclp merhaba, söylediklerine aynen katılıyorum, gerçekten katlanır çok zevkli, peki bu @Yusuf'san arkadaşa nasıl ulaşırız, bizi duyuyorsa cevap verirse seviniriz
 
bende katlanir da daha az yoruluyorum hocam. sehir bisikletim de vardi sattim. 28" idi. suanki 16". bariz daha az yoruluyorum ve bariz yokuslarda daha rahatim.
 
@Yusufclp :)
@richezza yeterli kondisyon kazanınca katlanırla her türlü uzun yol (mesela bireysel olarak git-gel 150 km), iniş-çıkış, dik rampa (yaylaya doğru 30-40km tırmanış), arkadaş turlarında tek katlanır sen olmana rağmen (az biraz büyük aynakolla; bendeki 53 diş) grubun ortalamasını rahatlıkla tutturman (100-120 kmlik turlarda 25-26 km/s ortalamalar) hatta uygun lastikle stabilize dağ-orman yolları gözünde küçülecek. İmkansız ya da zor değil. Ayda en az 500 km yol tepip bir sene sonra kendine inanamayacağını göreceksin evvelallah.
Şehir bisikletiyle arasındaki farka gelirsek (bendeki 28 jant ve göbekten 8 vitesli bir model) bana göre inan hiç fark hissetmiyordum zira belli bir süre sonra her iki türü kullanırken vücut ve beyin olarak oturmuş bir motivasyon, konsantrasyon ne dersen artık sahib oluyorsun ve aynı güzergahları hangisiyle gidersen git ayrı bir zevkle gidiyorsun.
Bunlar benim kişisel tecrübelerim olmakla beraber bence biraz da bisikleti hayatına spor, hobi, sosyal etkinlik vs gibi ne şekilde entegre ettiğinle de alakalı gibi geliyor vesselam.
 
Geri