Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Merhaba arkadaşlar yeni olduğum için konu açamadım buradan sorayım dedim. Carraro Sportive 225-227 ve Kron Tx1000 arasında kaldım. Özellikleri hemen hemen aynı bisikletlerin carraroların vites takımı altus Kron un ise deore, daha iyi diye biliyorum deoreyi. Yardımcı olacak var mı şunun yüzünden şu bisikleti tercih et gibi

• Beğen
Tepkiler: yahya09
Scudo
@ican
Kesinlikle cs 227 derim.Kronlarda kadro sorunu vardi yanlis hatirlamiyorsam.

@ican

Merhaba,

üç bisiklet birbiriyle kıyaslanabilecek özelliklere sahip değiller, üçü de birbirinden farklı donanımlara sahip maalesef söylediğiniz gibi aynı değiller, sadece vites sistemleri farklı değil (3x8, 3x9, 3x10) üstelik, krank takımları ve maşalar da farklı, üstelik fiyatları yaklaşık 1200 TL ile 2000 TL arasıda değişen üç bisikletten bahsediyoruz. Bu yüzden bu üç bisikleti kıyaslamak doğru değil, tx 1000 diğerlerinden daha iyi bir donanıma sahip deyip işin içinden çıkmaktansa, yardımcı olmak adına bütçenizi netleştirip bisikleti hangi amaçla ve nerelerde kullanacağınızı netleştirmenizi tavsiye ederim öncelikle, üstüne konuşabiliriz böylece, selamlar.

@ÖmerMurat Şehir içinde ve genellikle düzgün yol olan gidiş dönüş en fazla 100 km olan gezilerde kullanacağım dağa falan çıkmam sanırım bu modellerin uygun olduğunu düşünüyorum bunun için. Fiyat olaraksa sıfırını almaktansa 2. el almayı düşünüyorum tx1000 i 1000 liraya buldum Carrarolar da o fiyatlarda geziyor. Vites olarak sayının yüksek olması daha iyi diye biliyorum ediyorum ama 30 ile 27 arasında çok fark olmaz gibi geliyor ben daha çok kalite açısından deore daha iyi demiştim

@ican

Vites olarak sayının daha yüksek olması her zaman göründüğü kadar iyi bir şey değildir (daha doğrusu tek başına yeterli bir şey değildir iyi demek için).

Yani; mesela aslında 3x10'lu, 3x9'lu veya 3x8'li bir sistemde kullandığınız dişli sayıları birbirine o kadar yakındır ki yapılan hesaplamalarda aslında gerçekte 30 , 27 veya 24 vitesli bir bisiklete sahip olmadığınızı anlarsınız, bununla ilgili forumda detaylı bilgi bulabilirsiniz, burada uzun uzadıya buna girmeyelim isterseniz.

Evet deore shimano'da hiyerarşide diğerlerinden daha iyi bir donanım, lakin kron'un liste fiyatını gördüğümde sizin söylediğiniz 1000 TL sakat bir fiyat gibi geldi bana, kadroda bir sorun olmadığından, donanımdan ve bisikletin modelinden (yıl) emin olun derim öncelikle.

CS 225 ve CS 227 ye gelince de , her iki modeli de kullanmış biri olarak ikisini de tavsiye ederim, CS 227'nin ruble dişli oranları CS 225'e göre mükemmele daha yakın. Bu konu başlığı altında geçmiş sayfalara göz gezdirirseniz hem iki model arasında yapılan detaylı karşılaştırmaları hem de bahsettiğim o dişli oranlarını bulacaksınız, selamlar.

Düzenleme: Karşılaştırmaya dair mesaj 7 sayfa öncesinde sadece, LİNK

Düzenleme 2: Bu da CS 227'nin vites dişli oranlarıyla ilgili mesaj,
LİNK 2

İyi günler arkadaşlar cs 224'e disk fren takılır mi özellikle arkayi disk fren yapmak istiyorum maşasi uygunmudur?..

• Beğen
Tepkiler: yahya09
@ÖmerMurat sağolun verdiğiniz linkler için faydası oldu gerçekten. 230 u da ekleyebilirim öyleyse fiyatını tam olarak bilmiyorum ama sürekli bisiklet alınmıyor daha iyiyse biraz zorlayıp ona da yönelebilirim.

Tx1000 için (link)

Linkteki ile aynı bisiklet sarı renk. satan kişi 60 km yol yapmış bir sorun olacağını sanmıyorum mtb alacağım için satıyorum dedi. fiyatına göre bakınca 225-227 den daha mantıklı gibi geliyor bana ama üstte bir arkadaş kadro sorunu var yazdı. Öyleyse hiç bulaşmaya gerek yok

Düzenleme: Aslında şuradakiyle aynı sanırım. lastik ve desenler aynı diyebilirim. (link)

Üstteki kronun kendi sitesinde olan bisiklette lastikleri ve sarı çizgiler whatsapptan attığı fotoğraflardan farklı

@ican

Merhaba,

sadece tek bir soru; 2000 TL'ye aldığınız bir bisikleti (küsüratı yazmıyorum), veya hadi abartalım, ikinci el 1500 TL'ye aldığınız bir bisikleti 60 km yol yapıp 1000 TL'ye satar mıydınız?

Not: Renkler model/yıl olarak farklılık gösterebilir.

Arkadaslar bn bi kac gundur ise gidip geliyorum 224 ile ise geldikten snra boynum agrimaya basladi. Direksiyonun ayar kismi var asagi egik veya yukari cikarmak icn. Ortada duruyor benim. Agrimamasi icin hangi dereceye getirmem lazim boyun 1.69 bu arada

(link)

(link)

(link)

İyi günler yukarıdaki 3 bisiklet arasında kaldım kullanma amacım uzun turlara katılmak yaklaşık 1 aydır takip ediyorum ama hala ön amortisörlümü yoksa düz maşamı almalıyım karar veremedim. Doğrusu biraz deliyimdir kafam eserse heryere girebilirim o yüzden amortisörlü almalıyım diyorum ama bu da en fazla 50-100 km arası olur diye düşünüyorum o yüzden boşuna hamallık yapmakta istemiyorum. Sizce nasıl bir bisiklet almalıyım.

@onur mutlu Sportive 230'da bagaj takma delikleri mevcut değil mi? Fotoğraflarda kapalı gibi geldi bana. Detay fotoğraf paylaşman mümkün mü acaba. Bagaj ve suluk delikleri için.

İnternette detaylı fotoğrafı yok fakat gerçekte bisikleti gördüm bagaj ve suluk delikleri mevcut.

@onurdugan43 1 aydır neredeyse Sportive 230 bisikletin gelmesini bekliyorum. @onur mutlu 'da Sportive 230 kullanıyor. 330 Maşa farklı denebilir. Diğer bisiklet ise daha farklı biraz. Deliklerin var olduğunu görmüşsün teşekkür ederim. Aynı aksesuarları kafana göre Sportive 230'a da takabilirsin o zaman. Gidondan kilitli maşa olması avantaj. 330'u istediğinde amortisörlü hale getiremezsin sonuçta.

• Beğen
Tepkiler: onur mutlu
@Musa_06-18
delikler mevcuttu sanırım..o amaçla kullanmayı düşünmediğim için dikkat etmedim..ama sluluk için delik olduğunu biliryorum..şu an çalışıyorum ama en kısa sürede resimleri çekip yollarım ..

@onur mutlu Bekliyorum o zaman. Suluk deliği illa ki vardır. Benim o konuda merak ettiğim dikey delikler ile yatay deliklerin konumu. Suluğu ona göre almak lazım. :)

@directedby
Birinde kilitlemek için durman gerekir, Birinde durman gerekmez. Tecrübeli arkadaşlar daha net bilgi verecektir.

@mslive 1400 lira ne yahu hemde 2015. 2016 fiyatı bile o kadar değil. 2015 de 225 1100 filandı. Koşarak uzaklaş bana göre oradan.

Geri