Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Kazım kuru55
Merhaba,
Malesef bu konularda en ufak bir bilgim yok. Sadece hayat tecrübem der ki: bir şeyde problem yoksa ve çalışıyorsa dokunmamak, masraf yapmamak daha iyi bir seçenek olacaktır [emoji6]

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Kazım kuru55
Scudo
benim ön aktarıcım pek sağlam sayılmaz vites geçişleri sorunlu.Şimdilik idare ediyorum ama arıza verirse diye şuan indirimde olan bu ürünü almak istiyorum.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekleyelim bakalım.

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
@Kazım kuru55
Anlıyorum. Ön aktarıcıların geneli arka aktarıcılara göre daha sorunlu/kaba çalışırlar (eşdeğer segmentte). Bunun da sebebi ön dişliler arasında boyut farkı oranı yüksek ve de dişliler arasındaki yatay mesafe fazla. Arka aktarıcı arasındaki geçişler kadar kusursuz olması beklenmemeli. Örnek: Eski bazı otomatik Amerikan arabaları 4 vites idi ve vites değişirken hoplatırdı, şimdi 7 vites DSG otomatik bir Volkswagen ise vites geçişleri hissettirmiyor.. gibi. Kızımda Trek marka bisiklet var, her türlü ayara rağmen ön aktarıcıda 1 den 2 ye geçmek için 3'ü hedefleyip, 2 ye geçtiğinde vites kolunu 2 pozisyona getirmek gerekiyor [emoji17]
Bununla birlikte ön aktarıcıda olası majör 2 problem baş gösteriyor!

1) Tam Doğru ayarlanması, arkaya göre bayağı zor! Arka aktarıcıda bir kaç vida ve tel mandalı çevirmesi ile sorun kolaylıkla çözülürken, ön aktarıcıda bir kere kurulumda dikey konumun doğru olması, en küçük (arka en büyük) ve en büyük dişlide (arka en küçük) körüğün zincire sürtmemesi gibi milimetrik ayarlara gereksinim bulunuyor.

2) Arızaları sinsidir! Sistemi komple değiştirir ve bir şeyin değişmediğini anlarsınız! Meğer sorun vites kolunda imiş! Vites kolunun vites telini gerdirip, geri ittirme gibi hayati görevi var! Aktarıcı yayı görevini yapamıyordur! Mekanizma sıkıştırmıştır vs.

Kolay gelsin...

• Beğen
Merhaba. Bende carraro 806hd elite var. Kadro biraz büyük geliyor bana. 18" kadro boyu var. Uyumlu ve daha küçük bir kadro ile takas yapmak istiyorum. Düşünen arkadaşlarla iletişime geçebiliriz.

@Kazım kuru55
Sorun tam olarak nedir? İyi bir ayardan geçti mi?

3. vitese geçerken çok zorlanıyor hatta bazen geçmiyor yada çok sert geçişler oluyor.Tamircilere gösterdim ama durum aynı.

Merabalar benim bisiklet carraro 225 ve gidonu yüklseltmek istiyorum ama uygunmu ölçülerinden anlamıyorum. çinden getirtcem bana yardımcı olursanız sevinirim.

Dosyalar

• Adsızsdsdsd.png
    Adsızsdsdsd.png
    43,4 KB · Okunma: 36
@Kazım kuru55
Ayardan kaynaklanmıyor ve garantisi devam ediyor ise bence sabırla süreci başlatın ve hakkınızı alın. Benim vites kolum bozuldu, servis/bayisine gittim seri numaramı kayıt etti, fabrikadan talep etti. 1 hafta içinde gelir, sizi ararız dedi. Aradılar, gittim ve değiştirdiler. Bu süreçte de bisikletim bende idi.

Selamlar...

• Beğen
Arkadaşlar herkese selam.

(link)

bu linkteki bisiklet carraro'nun hangi modeli oluyor? 224 mü? sizce bu fiyata alınır mı

eylülde akdeniz ege turu düşünüyorum. mosso legarde 1621 ile carraro arasında kaldım. aslında mosso'yu sipariş vermek üzereydim son son bakarken bu bisiklet gözüme çarptı siz tecrübeli arkadaşlara da bir sormak istedim.

@sonsolo Hangi model olduğunu kestiremedim ama 224 olmadığı kesin

Mosso kullanıcıları kulubüne biraz göz gezdirdimde Legarde 1621i pek övmediklerini farkettim biraz.Yeni alanlar çok memnunuz diyorlar ama Maşası falan çok sıkıntılıymış galiba

Bisiklet Carraro Crs610 dağ bisikleti hocam

Arka vitesi Acera olan,Mekanik disk sadece o görünüyor.Geçen yıllarda farklı modeller varsa bilmiyorum

@sonsolo Tip olarak değilde özellik olarak araştırmıştım :) Tek mekanik disk Crs610 var şu an. Geçen yıllarda üretilmiş şu an sıfır satışı olmayan bi bisiklet olabilir :)

@Nurullaah18 bende carroro 224 kullanıyorum ön aktarıcı vites geçişleri çok sıkıntılı. Sende de aynı problem mevcutmu acaba???

Sram 3.0 7/8 V orta aktarıcı acera arka aktarıcım ile uyumlu olurumu

@Kazım kuru55 Şu an sadece 3.vitese geçerken biraz bekliyor öyle geçiyor 2ye geçerken sıkıntı yok. Vites düşürürkende tıkır tıkır düşürüyor onda hiç sıkıntı yok.Vitesin üstünde H ve L iki vida var. Onlarla ayar yapılıyor aktarıcıyı değiştirmenize gerek yok büyük ihtimal ayarları bozulmuştur

@sonsolo ben mosso legarda 1621 mdm kullanıyorum.bence fiyatı için güzel bir bisiklet.sadece elcikler,sele ve lastikler biraz kalitesiz ama yaklaşık 150km dir hiçbir sorun çıkarmadı,genel olarak memnunum.zoom maşalar sorunlu olabiliyor diye duyduğumdan ben düz maşa aldım amortisörün eksikliğini hissetmiyorum.

@Kazım kuru55 Market bisikletinden yeni geçiş yaptığım için o uyumlu uyumsuz meselelerini pek anlamıyorum :)

@Oks26 Bende genelde kilitleyerek kullanıyorum maşayı.Çok mantıklı bi seçim yapmışsınız Zoom maşa almayıp düz alarak tebrik ediyorum :harika:

@Nurullaah18 aynen 2 de bendede sorun yok sadece 3'e geçişte sıkıntı var.Şimdilik idare ediyorum ama hazır sram orta aktarıcı fiyatı uygunken eğer uyumlu ve daha sıkıntısız olacak ise almayı düşünüyorum.

@Kazım kuru55 Sram aktarıcıyı almadan önce; Aktarıcının üzerindeki H yazan vidayı 1veya 2 tur sola çevirmeyi deneyebilirsiniz.Çok çevirmeyin bu seferde vites attırdığınızda zincir atabilir.Beklerseniz bisiklete bindiğim zaman(muhtemelen yarın) önce ben deneyebilirim

• Beğen
Geri