@ctnky
Sevgili dostum, ben senin tam tersi bir metabolizmaya sahibim sanırım. Çok yedigim halde 65 kiloyu hayatım boyu gecemedim ve hatta bisiklette yaktıklarımı yerine koymakta zorlanıyorum. Tam bir sıskayım ama şunu diyebilirim; kiloyu hicbir zaman hayatın büyük dertlerinden sayma.
Kadro boyu meselesine gelince, 46 cm'lik kadronun nasıl bir şey oldugunu bir bisikletçide mutlaka dene bana kalırsa. Orası bir carraro bayisi olmasa bile rica edebilirsin, rica edilebilecek biri değilse de sanki orada satılan markayı almayı düşünüyormuşsun gibi davranabilir, sana uygun kadro boyunun ne olduğunu anladıktan sonra da düşünücem diyerek ordan ayrilabilirsin. Ankara'daki Carraro bayilerinin listesi Accel Bisiklet'in web sayfasında mevcut. Yiba Çarşısı dışındakileri öneririm daha çok. Bu arada, İç bacak uzunluğunu kendin değil de bir başkasının ölçmesi daha sağlıklı. Bir de 46 cm'lik kadronun biraz küçük olabileceğini düşünüyorum. Boyum 1,83 iç bacak uzunluğumsa 83 cm (yani uzun bacaklı değil de, daha çok uzun gövdeli bir kemik yapım var) ve 54 cm kadro kullanıyorum. Kimilerine göre benim ölçülerim için 51 cm uygun ama ben 54 cm ile rahatım. Kadro boyu, kendi anatomimizle bisikletin o geometrik yapısının uygunluğu açısından temel parametrelerden. Şehir bisikletinin bize uygun olanını üzerinde saatler geçireceğimizi dikkate alarak seçmeliyiz sanırım.