@S. Uzun
Carraro Sportive serisi tüm bisikletlerin geometrileri aynı gibi görünüyor. Yanılıyorsam forum arkadaşları düzeltsinler. Bu yüzden 330 modeli dışında kullananların kadro boyu seçimleri de size yol gösterebilir. Ben sizden biraz daha uzunum, 1,83m boy ve 83 cm ic bacak uzunluğu. 54 cm kadro boyunda Sportive 227 kullanıyorum, tablolar da bu ölçüler için şehir bisikletinde 52, 54, 55 cm gibi kadro boylarini öneriyor. Forumda bu başlık altında daha çok 51 cm'lik kadro önerilir, sanırım arkadaşların tecrübeleri o yönde.
Kendimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim, ben 54cm kadrodan memnunum ama zaten deneyerek aldım, seleyi gidon seviyesinden yukarda tutarak ayak parmak uçlarınızla yere dokunabiliyorsanız aşağı yukarı doğru kadro üzerinde oluyorsunuz. Biraz esnek ve ince yapılı bir vücudum var o yüzden zorlanmıyorum. Boyda ve ic bacak uzunlugunda 3 cm fark az değil (ben sizden aşağı yukarı bu kadar uzunum) bu yüzden 54cm kadro sizi zorlayabilir. 56 ve 58 cm kadrolarsa seleyi kadroya iyice yapıştırmanıza neden olur ki bu da bisikleti bisiklet olmaktan uzaklaştırıp, spor salonlarındaki kalça zorlama aletlerine yaklaştırır.
Accell bisiklet çok geniş bir satış ağına sahip. Resmi sayfasından şehrinizdeki Carraro satış noktalarını bularak kadro boylarını deneyebilirsiniz. Bir de forumda kadro boyu seçimi, bu seçimin önemi ile ilgili başlıkları da inceleyebilirsiniz.