Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Peacess Rica ederim ne demek, forumda bazen hiç aklınıza gelmeyecek detaylara dair bile konular çıkabiliyor karşınıza. Stickerlara gelince de bana da mesela kadrodaki kocaman Carraro yazısı zaman zaman abartı geliyor, bir ara dellenip çıkaracağım muhtemelen ama ne zaman olacak bakalım.

Scudo
@jenqdodo
Baya bi zaman aldı ama oldu sonunda. Hayırlı olsun bisikletiniz.

Arkadaşlar merhaba sportive 227 kullanıcısıyım alalı yaklaşık 1 yıl oldu fakat çok yoğun kullanmadım.Satıp daha kaliteli kadro görüntüsü daha güzel bir bisiklet alabilirim.Sizce sportive 227 den daha kaliteli performans bisikletleri hangileri? Merida speeder ı çok beğeniyorum ama ön süspansiyonlu bir bisiklet olsa daha iyi olacak benim için

@msthyl
Çok binmediğiniz halde yine de daha kaliteli bir bisiklet almak istiyorsanız elbette siz bilirsiniz. Aslında daha çok sürseniz fikriniz değişebilir, hatta eskitene (ki bu o kadar da kolay değil, üç yıl alabilir) kadar bisikletinizi kullansaniz en iyisi bence. Daha üst kalite ve daha iyi performans ancak daha düşük ağırlıkla oluyor sanırım. İthal bisikletleri incelemeniz gerekecek, ben ithal markalardan yalnızca Corratec ve Focus'u birkaç kilometre kullandım ve onlar da mtb'ydi. İyi hoş evet ama Carraro'ya tl cinsinden ödediğinizi € cinsinden ödemek durumunda kalacaksınız bu da sonradan pek hoş gelmeyebilir. Ayrıca bu bahsettiğim bisikletler de uçuyor, Carraro'yu üçe katlıyor değiller. Merida Speeder 300 güzel bir bisiklet, 105 arka aktarıcılı ve süspansiyonsuz bu yüzden muhtemelen performans ihtiyacınıza cevap olur. İnceleme şansım oldu ama kullanmadım daha fazlasını söyleyemem.
Dediğim gibi daha çok binseniz, daha çok bisikletliyle karsilassaniz değişik bisikletleri deneme şansınız olur. Ben de sportive 227 kullanıyorum, üç ay oldu alalı. Şimdi olsa amortisörsüz bir Carraro ya da Bianchi alirdim aynı bütçeyle. Ama böyle bir şey bu fizik evrende olamayacağı için birkaç yıl daha binip amortisöre veda etmeyi ve düz bir maşa satın almayı düşünüyorum. Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
beyler carraro 224 siyah rengi inceliyorum ama geçen sene bi arkadaş paylaşmış şurada:
(link)

birebir bu sene satılan model ile aynı. hiç mi renk tasarım çizgi vs değişmedi yoksa bu bisikletçiler 2016 diye 2015 mi satmaya çalışıyorlar. arkadaşın haziran 2015'te yükledigi fotoğrafları ekliyorum.

e01096a603dc963d327757c4e6072ec5.jpg 53de8c767ee12dff157dd5dec71019d6.jpg 9428d589e780e09e22c928a096477b4d.jpg

@ctnky 2016 diye 2015 satmaya çalışıyolar.O renk bisiklete 2016 model diyen adama abi tekerin markasına bakabilirmiyim diyebilirsin.(2016 CST-2015Michelin marka) Michelin cevabını verecektir %100. E abi bunu 2015modelde kullanıyordu Carraro dediğinizde.Michelinmi daha iyi CSTmi daha iyi tabiki Michelin diye savunmaya geçiyorlar:mad: 2016 modellerde tek renk açık gri diye biliyorum.bende alalı 20 gün oluyor image.jpeg

8-10 dükkan gezdim fiyat sormak için 8i 2015 model gösterdi 1-2tanesi 2016 model gösterdi

• Beğen
Tepkiler: mrtmrt02
@Nurullaah18
@Nurullaah18

hocam benim anlamadığım carraro resmi sitesinde de koyu gri - siyah olanı var. internet sitelerinde de 2016 model diye siyah olanı satılıyor. bu griyi hiç bi yerde görmedim. en son 2014 model gri idi diye hatırlıyorum. bi yanlışlık olmasın.

carraro 224 2014 diye aratın, mavi desenli açık gri model 2014 olarak geçiyor.

bu arada bi senede bu bisikletlerin fiyatına resmen 250-300 lira zam gelmiş. sebebini merak ediyorum.

Tüm konuyu okuyamadığım için yazmak durumunda kaldım. Ben de Carraro sportive 330 almayı düşünüyorum. Fakat kadro boyu konusunda kafam karıştı. Hesaplama tablolatında 54-56-58 gibi sonuçlar çıkıyor.
Benim boyum 180 cm. Ve bacak boyum 80cm. Bahsertiğim Sportive 330 için benim boylarımda kullanan bana kadro boyu konusunda yardımcı olabilir mi lütfen?

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ctnky Adamlar bana karma bişeyler yapıp kitledimi acaba? 2014 modeli 21 vites ve vites modelleri farklı. 2016nın tek rengi bu koyu gri olanlar 2015 demişti :(

@Nurullaah18 ve @ctnky malesef ikisi de 2016 model gibi durmuyor. :( Evet satıcılar eski modelleri yeniymiş gibi satmaya çalışıyorlar.
(link) buradan üst boruya zoom yaparsanız çok kolay farkı görebilirsiniz. Bir de orta göbeğin altında kadronun numarası var oraya bakabilirsiniz.

Arkadaşlar Sportive 225 modeli aksesuarsız her şey dahil kaç kg bilen birisi yazabilir mi bana. teşekkür ediyorum şimdiden.

@hasanhoznur @ctnky Jantlara, seleye falan baktığımda galiba 2014 modeli kitlemişler şerefsizler.2014 model 21 vitesmiş galiba.Artık çarkla viteslerimi değiştirdiler naptılar bilemiyorum.Ne yapayım sizce bi fikri olan varmı?

@S. Uzun
Carraro Sportive serisi tüm bisikletlerin geometrileri aynı gibi görünüyor. Yanılıyorsam forum arkadaşları düzeltsinler. Bu yüzden 330 modeli dışında kullananların kadro boyu seçimleri de size yol gösterebilir. Ben sizden biraz daha uzunum, 1,83m boy ve 83 cm ic bacak uzunluğu. 54 cm kadro boyunda Sportive 227 kullanıyorum, tablolar da bu ölçüler için şehir bisikletinde 52, 54, 55 cm gibi kadro boylarini öneriyor. Forumda bu başlık altında daha çok 51 cm'lik kadro önerilir, sanırım arkadaşların tecrübeleri o yönde.
Kendimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim, ben 54cm kadrodan memnunum ama zaten deneyerek aldım, seleyi gidon seviyesinden yukarda tutarak ayak parmak uçlarınızla yere dokunabiliyorsanız aşağı yukarı doğru kadro üzerinde oluyorsunuz. Biraz esnek ve ince yapılı bir vücudum var o yüzden zorlanmıyorum. Boyda ve ic bacak uzunlugunda 3 cm fark az değil (ben sizden aşağı yukarı bu kadar uzunum) bu yüzden 54cm kadro sizi zorlayabilir. 56 ve 58 cm kadrolarsa seleyi kadroya iyice yapıştırmanıza neden olur ki bu da bisikleti bisiklet olmaktan uzaklaştırıp, spor salonlarındaki kalça zorlama aletlerine yaklaştırır.
Accell bisiklet çok geniş bir satış ağına sahip. Resmi sayfasından şehrinizdeki Carraro satış noktalarını bularak kadro boylarını deneyebilirsiniz. Bir de forumda kadro boyu seçimi, bu seçimin önemi ile ilgili başlıkları da inceleyebilirsiniz.

@Emrkzl1
Vites ve arka fren tellerini takip ederseniz, kadro borusunun alt tarafında maşaya yakın bir noktada seri numarasını görebilirsiniz. 2016 modellerde numara 2016 ya da 2061'le başlar. Ayrıca 2016 modellerde kadro boruları yuvarlak değil prizmatiktir(yuvarlatılmış üç kenarlı gibi). Sportive 227'de böyle, diğer modellerde de böyle olacağını sanıyorum.
Ayrıca 2016 modellerde lastikler CST marka olarak satışa sunuluyor, daha önce michelin protex'ti sanırım. Son olarak Accell bisikletin web sayfasından iletişim numaraları ve mail adresleri üzerinden soru yöneltilebilir.

@Cemil Dada benim şubede incelediğim birebir aynı renkti ama dediginiz gibi silindir değil köşeli bi tasarım hakimdi. herhalde renk değişmese de tasarım değişmiş olabilir. inşallah öyledir.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@Cemil Dada
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Yakın değerler olduğu için sizin söylediklerinizi baz alacağım. İnşallah deneyerek alma şansım olur.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Geri