Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Hocam ben kasım 2019 da aldım, benim için vites aralığı , aktarıcı kalitesi ve estetik olarak beğenmem çok önemli idi, Lontano çok iyiymiş ama fiyatı çok, bu bisikletten dediğin gibi çok güzel bir tur bisikleti ve şehir içi kullanımı çıkar, şehir içi çok kullandım ama tura 330 la çıkamadan korona çıktı. İbera tur bagaj demiride aldım ben o da mat siyah ve turuncu ufak desenleri olduğundan çok yakıştı.
Daha iyi olsa dediğim bu modelde şunlar,göbekler daha iddalı olabilirdi( tur için ) , ve ön maşada bagaj deliği olabilirdi. Birde ön gidon boğazını açılı bir aparatla değiştirecegım, daha dik oturmak için. Ama tekrar söylüyorum, vites oranları, geometrisi ve genel olarak bence çok iyi bisiklet 330..
Trek FX 7.5 ile Carraro 330'u kıyaslarsak hangisini tavsiye edersin? Ağırlıklı olarak şehir için kullanım,senede 3-4 defa da çadırla 3-5 günlük turlar yapmayı planlıyorum. Sence hangisi daha iyi olur benim kullanımım için? Arada ciddi bir fiyat farkı var. Lakin baktığımda Carraro'nun sunduğu şeyleri o civarda fiyatlara sunan bir bisiklette göremiyorum. Daha pahalı bir şey alabilirim ama gerçekten içim rahat ederek aklımda lan yok yere markaya çok para verdik düşüncesi olmasını da istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mrtzltn
Scudo
İkıside bu istekleri fazlası ile karşılar ama trek ler ayrı boyut, hafif , kaliteli ve ömürlük bisikletler bence trekler, bende öyle bir algısı var, fiyatı iki katı tabi, bundan önceki bisikletim trek 7.5 idi akıcılıgı çok daha iyiydi, 7.5 ler 18 veya 20 viteslidirler, keza 330 un vites oranı çok daha iyi, sadece trek 7,5 fitness bisiklet olduğundan turlar icin aynakol oranı düşüktü üzerinde extra 6-7 kg yük varken ve yokuş çıkarken zorluyordu, aynakolu 3 lü olsa çok daha iyi olur yokuşlarda, ayrica ön maşası karbondu yani hafifti bisiklet baya. Rahat 2kg daha hafif, Trek 7 serileri biraz estetik olarak cılız görünüyo bana, yoksa tüm aksamları jantları gidon boğazı falan bontrager marka çok saģlamdır treklerin. Elcikleri bile çok rahat bontrager isozone diye pahalı bişey, para derdi yoksa trek evet alınabilir. Ama bence 330 alıp denemeye kesinlikle değer, iddalı ve trek 7.5 ten bence daha yakışıklı bisiklet, zaten memnun kalmazsan 2. el satışı çok kuvvetli, temiz ise rahatça satılabilir. Evet 330 gibi modeller varken trek için 9000 tl verilirmi bence verilmez..

Arkadaslar merhaba.Mosso marka bisikletlere bakiyordum ama carraroda aklimda.Simdi ayni fiyat bisikletlerde genelde mosso biraz daha hafif ve vites ekiplanlari 1 tik daha kaliteli gibi.Cok fazla anlamiyorum bisikletten.Disk frenli 2000 tl civari suspansiyonlu olmasada olur bir bisiklet almak istiyorum.Tavsiyeniz hangi model olurdu.Genelde sehir ici duz asfalt yollarda kullanicam

Arkadaslar merhaba.Mosso marka bisikletlere bakiyordum ama carraroda aklimda.Simdi ayni fiyat bisikletlerde genelde mosso biraz daha hafif ve vites ekiplanlari 1 tik daha kaliteli gibi.Cok fazla anlamiyorum bisikletten.Disk frenli 2000 tl civari suspansiyonlu olmasada olur bir bisiklet almak istiyorum.Tavsiyeniz hangi model olurdu.Genelde sehir ici duz asfalt yollarda kullanicam
C
İkıside bu istekleri fazlası ile karşılar ama trek ler ayrı boyut, hafif , kaliteli ve ömürlük bisikletler bence trekler, bende öyle bir algısı var, fiyatı iki katı tabi, bundan önceki bisikletim trek 7.5 idi akıcılıgı çok daha iyiydi, 7.5 ler 18 veya 20 viteslidirler, keza 330 un vites oranı çok daha iyi, sadece trek 7,5 fitness bisiklet olduğundan turlar icin aynakol oranı düşüktü üzerinde extra 6-7 kg yük varken ve yokuş çıkarken zorluyordu, aynakolu 3 lü olsa çok daha iyi olur yokuşlarda, ayrica ön maşası karbondu yani hafifti bisiklet baya. Rahat 2kg daha hafif, Trek 7 serileri biraz estetik olarak cılız görünüyo bana, yoksa tüm aksamları jantları gidon boğazı falan bontrager marka çok saģlamdır treklerin. Elcikleri bile çok rahat bontrager isozone diye pahalı bişey, para derdi yoksa trek evet alınabilir. Ama bence 330 alıp denemeye kesinlikle değer, iddalı ve trek 7.5 ten bence daha yakışıklı bisiklet, zaten memnun kalmazsan 2. el satışı çok kuvvetli, temiz ise rahatça satılabilir. Evet 330 gibi modeller varken trek için 9000 tl verilirmi bence verilmez..
Şimdi baktım da Carraro 330 TX505 Tourney seri göbek kullanmış. Ayıp etmiş cidden. Sanırım alıp üzerinde birkaç kısmı değiştireceğim. Tekerler çok ince geldi mesela bana. En ufak bir camda falan patlayacak gibi. Göbekleri de değiştirip deore takarım. Belki elcikler ve dediğin gibi açılı bir gidon boğazı da iyi olur. Peki kadro boyu nasıl? Bana sanki standartları biraz fazla gibi geldi. Mesela atıyorum 330'un 48 kadrosu başka markanın 52 kadrosu gibi duruyor. Bir tekerden öbür tekere olan mesafe,seleye oturup kollarımızı gidona uzattığımızdaki erişim mesafesi vs bakımından uzun bir kadro gibi verilen ölçülere baktığımda. Sizin görüşünüz nedir? Kadro boyu standar mı diğer bisiklet modellerine göre. Normalde kullandığınız kadro boyuna yakın boyu mu seçtiniz?

C

Şimdi baktım da Carraro 330 TX505 Tourney seri göbek kullanmış. Ayıp etmiş cidden. Sanırım alıp üzerinde birkaç kısmı değiştireceğim. Tekerler çok ince geldi mesela bana. En ufak bir camda falan patlayacak gibi. Göbekleri de değiştirip deore takarım. Belki elcikler ve dediğin gibi açılı bir gidon boğazı da iyi olur. Peki kadro boyu nasıl? Bana sanki standartları biraz fazla gibi geldi. Mesela atıyorum 330'un 48 kadrosu başka markanın 52 kadrosu gibi duruyor. Bir tekerden öbür tekere olan mesafe,seleye oturup kollarımızı gidona uzattığımızdaki erişim mesafesi vs bakımından uzun bir kadro gibi verilen ölçülere baktığımda. Sizin görüşünüz nedir? Kadro boyu standar mı diğer bisiklet modellerine göre. Normalde kullandığınız kadro boyuna yakın boyu mu seçtiniz?
Boyum 1,76 51 cm kadro boyu, evet bu ölçü bana tam. Bildiģiniz gibi bisiklet geometrisi bileşenleri çok farklı, boy, bacak boyu, kol uzunluğu, hatta omuz genişliģi bile etkikimo sebepten deneyip görülebilecek bir durum bu bence ama trekten daha rahat geldi bana bu geometri.

• Beğen
Tepkiler: okidoki
@mrtzltn hocam çok teşekkür ederim. Kafamdaki tüm sorulara cevap verdin. Son olarak bagaj haric,suluk,çamurluk vb. aksesuarlar haric kaç kg bisiklet? Carraro'nun sitesinde yazmıyor. Biraz daha düşüneceğim.Diğer markaların da 2020 modelleri bir piyasaya çıksın. Yol sistemleri daha sağlam kondisyon gerektiriyor anladığım kadarıyla. Kocaeli-Antalya turu yaptım. 2000 metre Torosları tırmandım. Hala daha bayır çıkarken oflayıp pufluyorum. Hiç hoşuma gitmiyor. Uzun süre yorulmadan sürebiliyorum ama rampa çıkmak beni bitiriyor be. Deore vb. Mtb serileri rampalarda daha rahat tırmanış sağlıyor sanırım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mrtzltn
Merhabalar.

Yeni bir Carraro 227 kullanıcısıyım. Çamurluk aldım ancak uymadı. Bu konuda bilgili biri değilim ancak ön tarafta bunların takılmak için delikleri yok, arka tarafta delikler mevcut ama takmayı denemedim. Bu bisikletlerde çamurluk kullanan var mı? Aldığım çamurluk şu: n11.com/bisiklet-yedek-parca/hsgl-bisiklet-fiber-camurluk-26-28700-jant-P394119315
Polisport çamurluk kullanıyorum gayet memnunum.
1588882339640.png1588882339640.png

• Beğen
Tepkiler: mavi182002
@mrtzltn hocam çok teşekkür ederim. Kafamdaki tüm sorulara cevap verdin. Son olarak bagaj haric,suluk,çamurluk vb. aksesuarlar haric kaç kg bisiklet? Carraro'nun sitesinde yazmıyor. Biraz daha düşüneceğim.Diğer markaların da 2020 modelleri bir piyasaya çıksın. Yol sistemleri daha sağlam kondisyon gerektiriyor anladığım kadarıyla. Kocaeli-Antalya turu yaptım. 2000 metre Torosları tırmandım. Hala daha bayır çıkarken oflayıp pufluyorum. Hiç hoşuma gitmiyor. Uzun süre yorulmadan sürebiliyorum ama rampa çıkmak beni bitiriyor be. Deore vb. Mtb serileri rampalarda daha rahat tırmanış sağlıyor sanırım.
Valla hocam sen benden daha deneyimliymişsin, ne güzel yollar yapmışsın.. yokuş konusu evet sınırları zorlayan bir durum, dişli oranları aktarıcılar ve hafiflik vs çok önemli ama hepsinden önemlisi bence motivasyon, yolda olma isteği, zorluğu kabullenmek ve kendi sınırlarını öğrenmek.. Ben hayatta birçok konuya daha içsel perspektiften baktığım için öncelikle bunlarla ilgileniyorum, gidilmez denilen bisikletlerle müthiş zevkli turlar yaptım. Umarım kendine en uygun bisiklet ile güzel yollar yaptģın sağlıklı günlerin olur👍
Valla hocam sen benden daha deneyimliymişsin, ne güzel yollar yapmışsın.. yokuş konusu evet sınırları zorlayan bir durum, dişli oranları aktarıcılar ve hafiflik vs çok önemli ama hepsinden önemlisi bence motivasyon, yolda olma isteği, zorluğu kabullenmek ve kendi sınırlarını öğrenmek.. Ben hayatta birçok konuya daha içsel perspektiften baktığım için öncelikle bunlarla ilgileniyorum, gidilmez denilen bisikletlerle müthiş zevkli turlar yaptım. Umarım kendine en uygun bisiklet ile güzel yollar yaptģın sağlıklı günlerin olur👍
Kg olarak bilmiyorum hiç bu arada 330 u.. Sadece benim katlanır dahon mariner d8 den daha hafif geliyor taşırken..

sanırım Sportive 330un youtubeda bir inceleme videosunda 13-13,5 arası ağırlığı olduğunu duymuştum emin değilim youtubedan bakabilirsiniz

@Guanzo45 ben carraro Türkiye instagram sayfasına sordum bu soruyu ve kıyaslamak için aynı kadro boyunda 225, 324 ve 328 modelinin ağırlık bilgisi istedim şöyle döndüler; “Merhabalar. Sportive 225, 14.8 ; 324, 14.4, 328 ise 14.1 kg'dır. 😊”

anlamadığım konu ise şu aynı donanıma sahip iki bisiklet (225-324) sadece maşa farkı 0.4 kg, tecrübeli arkadaşlar bir yorum getirebilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Guanzo45
Merhaba arkadaşlar bisiklet macerasına yeni dahil olacak şuan araştırma sürecinde olan bana bir yardımcı olursanız sevinirim 🙂

carraro sportive 224 yada 225 alacağım öncelikli merakım 186 boy iç bacak 84cm kadro seçimin ne olmalı bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

@alisrc Bende sportive 227 arkadaşımda 327 var. 227hidrolik disk ve kilitlenebilir maşa 327 V ve sabit maşa. Süspansiyonlu maşa , hidrolik disk boşuna ağırlık falan diyolardida ben çok bir fark göremedim arasında 400-500gram ben de anlamadım
@brskrkt 54-56 kadro size rahat olur. her modelde 56kadro olmuyor deneyerek almanızda fayda var

• Beğen
Tepkiler: brskrkt
Herkese selamlar. Sportive 225 ile ben de aranıza katıldım.
Bisikleti ikinci el ve ön jantı yamuk olarak aldım, market bisikletleri haricinde fazla tecrübem yok, son günlerdeki forum araştırmaları haricinde ciddi bilgim de yok.
Sizlere birkaç sorum olacak. Şimdilik sadece ev iş arası kullanacağım, belki ara sıra kısa mesafe turlarım ama uzun sürüşler şuan için olumlu değil. Günlük ortalama 5 km diyebilirim. Ben bu jantı düzelttirsem, bir süre beni idare edermi? Daha önce bu işlemi yaptırıp deneyen arkadaşlar oldu mu acaba?
Bu arada boy uzun ama kilo 55 :) yani bisiklete çok yük binmeyecek :)
Ayrıca yeni jant da bakıyorum ama kendime uygun olanı pek bulamadım. Açıkçası ortalama fiyatı 1500 tl olan ikinci el bisiklet için çok yüksek jant ücreti vermek istemiyorum, aşırıya da kaçamam. Bildiğiniz uygun fiyatlı bir jant markası-modeli varsa lütfen yardımcı olur musunuz?
Bir diğer konu da; kısa turlarda boy-kilo orantısızlığından dolayı tayt giymek istemiyorum. Malum çok komik oluyor :) şort veya eşofman altından jel dolgulu giysem acaba hareket kısıtlamasına neden olur mu veya deneyerek mi tecrübe etmem gerek bilemedim :)
Özellikle jant konusunda bana yardım edebilirseniz çok sevinirim. Hepinize teşekkür ederim, mutlu sürüşler.

@Wilakress Ön jant yamuktan kastınız akord ayarı bozuk ise yani teker hafif yalpalıyorsa 30-40 tl ye akord ayarı yaptırabilirsiniz. Ama darbe alıp yamulduysa düzelttirsenizde çok randuman alacağınızı sanmıyorum. İnşallah bu bisiklet için 1500 vermemişsinizdir :/

@Nurullaah18 direk jant yamuk, başka bir problemi yok. 1500 vermedim tabi, sadece ortalama piyasası için genelleme yapmıştım.

Bulunduğunuz şehirde bilindik bisikletciler varsa direk jant çemberi alıp ördürebilirsiniz bence ya da internetten araştırıp hazır jant da alabilirsiniz. Jantlar hakkında çok bilgim yok ama Shimano jantlar bisikletten pahalılar sanırım. Alexrims falan daha uygun iş görecek jantlardandı. Genelde forumdakiler yurt dışı sitelerinden uygun fiyatlı alıyorlardı ama şu an durum nedir alınır mı bilmiyorum. Mahalle arası bisikletcilerden alırsanız markasız dandik bir jant verip sizi bisikletten soğutabilirler

Arkadaslar merhaba. Bende de 225 var. Uzun zamandan bu yana binemedigim icin ve yasadigim yeri degistirdigim icin e bide almis oldugum onca kilodan sonra direkt caddelere sokaklara cikmak istemiyorum. Home trainer almayi dusunuyorum. BTWIN inride 100 herhangi bir uyumsuzlugu olur mu bisikletimle onu bilemedim. Bilgisi olan yada yardimci olabilecek birisi varsa sevinirim
Bir sey daha soracam 225in lastikleri
700xKAÇ???
İnternetten bakiyorum 35 yaziyor 38 yaziyor.
Bisikletim burada olmadigi icin bakamiyorum ben. Yardimci olabilecek biri var mi acaba markasi michelin oldugunu hatirliyorum sadece

Son düzenleme:
@chnk Carraro 2020de 38e geçti genelde de, eski modellerde 700x35

Arkadaşlar merhabalar Carraro Sportive 225 kullanıyorum ve arka aktarıcım bozuldu Altus serisiydi ve yerine Shimano claris GS RD 2000 serisi bir aktarıcı düşünüyorum sizce uyum sağlar mı? İkisi de 8 Vites ve 34T uyumlu benim yeni rublem 34T kaset. Sizce çalışır mı ?

Geri