Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Bugun 2019 model sıfır sportive 330 alarak bende aranıza katıldım, 1.78 boy, 77 ic bacak boy, 51 kadro aldim, aslında bisan trx 8600 alicaktim ama gördüğüm kadarıyla gelmesi 3-4 hafta daha surucek, bekliyemedim, Sportive 330 ta aynı ozellikleri tasiyor. Yaşım 33, 10-15 yaşlarımda çok severek bisiklet kullanırdım tekrardan o günlerime dönmek istedim, yanlız ilginctir daha ilk gunden bi pişmanlık oldu ya bizden gecmis bu işler biz bu işi beceremiycez zararina sat gitsin oldum, 15-20 sene geçmiş bilmiyorum onun etkisinden mi afalladim, yada aldigim bisiklet biraz ileri seviye ondan mi afalladim, insallah alisabilirim, yoksa cikaricam elimden. Var mi benim gibi bir durum yasiyan aramizda?

• Beğen
Tepkiler: mavi182002
Scudo
@Tamergügercin Hayırlı olsun. Gayet güzel özellikleri olan bir bisikletmiş. Neden daha ilk günden böyle bir düşünceye kapıldınız? Ben 2014 te aldım. Toplamda bu seneye kadar 500 km. gitmişim. heryıl en fazla 3-5 kere binmişim. Bu sene azimle devam ediyorum 15 günde 120 km. yaptım toplam. Alışana kadar biraz zaman geçecek. Bu arada ben 49 yaşındayım. :)

@Yldrm07 Bisiklet sert geldi, birde sele rahatsiz etti beni popomuzda sag ve solda olan kemiklerime batti, bilmiyorum adi ne diye soyleniyor bu kemiklerin, yumusak konforlu birsey almak lazim. 15-20 sene uzak kaldım, bu sirada sürekli ozel arac ile seyehat ettim, bir ara motorsiklette kullandım, sanirim rahata alistik ondan garipsedim. Çünkü araştıriyorum bayadir, cok tavsiye edilen ust segment bir sehir bisikleti, kötü olmasina ihtimal vermiyorum.

@Tamergügercin İlk sürüşlerde normaldir bu. Kaslarınız zamanla sele ye alışacak. her sene ilk bir hafta 10 gün ağrı çekiyorum. Takviyeli şortlar var. veya içlik. Ben onlardan kullanıyorum. Fayda ediyor.

@Tamergügercin Bende geçen sene sportive 224 aldım. Bugüne kadar 2400 km yi geçmiş binişim. Başlarda tabiki ağrılar olur. İlk tabiki popo ağrısı. Hala doğru seleyi bulma arayışayındayım. Ama ilk selemi değiştirdim alışmak için. Bacak ağrıları, diz ağrıları, bel ağrıları.... Bunlar hep ilk başlarda oluyor. Gidon boyu, sele pozisyonu-yüksekliği ayarlayarak ağrısız hale siz getireceksiniz. Kendi ayarlarınızı bulacaksınız. Bugün bakınca hiç ağrım kalmadı. Her gün biniyorum. Hiç ara vermedim. (Pandemi dönemi hariç). Sizinde zamanla ağrılarınız azalacak. Kaslarınız güçlenecek. Ama seleyi dediğim gibi ilk hafta değiştirdim. Doğru seleyi ucuzundan başlayıp siz bulacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: mavi182002
Evet buda bisikletimden ilk fotografim, bugun rahat edemedigim icin gidip specialized comfort sele aldım, ondada değişen birşey olmadi satıyorum dedim bisikleti, son olarak seleye açı vermek geldi aklıma, öne doğru eğdim bisikletimin keyfine vardim, belki de orjinal selesine ayni şeyi yapsaydim rahat edicektim, neyse sağlık olsun.
IMG_20200529_183615.jpg

Evet buda bisikletimden ilk fotografim, bugun rahat edemedigim icin gidip specialized comfort sele aldım, ondada değişen birşey olmadi satıyorum dedim bisikleti, son olarak seleye açı vermek geldi aklıma, öne doğru eğdim bisikletimin keyfine vardim, belki de orjinal selesine ayni şeyi yapsaydim rahat edicektim, neyse sağlık olsun.
228233 dosyayı görüntüle
selenin ileri geri ve açı ayarı önemli :) açı ayarını ben 200 civarı km de yapabildim. geçenlered 400km olmasına rağmen yine değiştirdim tabi gidonu bi kaç cm yükseltmemin etkisi oldu onda

@osmancan71 bu arada sele ortadaydı, geride aldim daha rahat oldu, bunlar gercekten cok onemli, bilmek lazim, az kalsin 1 günlük bisikletimi saticaktim bu is bana gore degil diyerek. Birde gidon yüksekliğiyle ilgileniyim, tabi bilmiyorum bisikletimin orjinalinde boyle bir ayar mevcut mu.

228233 dosyayı görüntüle
Biraz fazla eğmişsiniz aşağıya gibi duruyor. Kaba etleriniz zamanla az da olsa alışacak. Zamanla doğru pozisyonu bulursunuz. Hayırlı olsun.

@Boraberki bi tik kaldirarak denemiştim az önce, oylede eskisinden cok daha iyi idi, ağrı yapar ise bu şekilde bi tik kaldiricam.

• Beğen
Tepkiler: Boraberki
227'min 38mm olan lastiklerini 28mm ile değiştirdim, şu an çok doğru bir karar vermişim diyorum. Yokuş çıkmak ve genel sürüş olarak çook fark etti.

carraro sportive 225 yada 223 hidrolik için aldığınız fiyatları yazar mısınız?
sitesinde 2679 tl yazıyor(225)
2189 tl(223)

Merhabalar elimde carraro sportive 224 var. Üst seviyeye geçmeyi düşünüyorum. Aklımda 2-3 model var. Carraro sportive 230
Merida-crossway-40d-5518. Bir de bu kadar yükseğe çıkmadan carraro sportive 227 var alternatif olarak . Sizce neyi tercih etmeliyim aradaki fiyat farkını karşılayacak özellik farklılıkları var mı veya sizin önerebileceğiniz farklı modeller var mıdır? Teşekkürler

Merhabalar! Benim de Carraro Sportive 225 bisikletim vardı ancak geçtiğimiz Pazar akşamı Kadıköy / Feneryolu bölgesinden çalındı. Gayet memnundum. Şimdi eve koymak için katlanır almayı düşünüyorum. Apartmanda garajda bisiklet saklamayı kimseye tavsiye etmiyorum. Lütfen önlemlerinizi alın.

Arkadaşlar Carraro alüminyum kadrolar diğer markalara göre daha mı ağır oluyor? 13-14 kilo sabit maşalı şehir/tur bisikletleri. Bu biraz fazla değil mi diğer markalara göre? Giant,Trek,Scott vb markaların kadroları çok daha iyi oluyormuş işte pedala uygulanan güç hiç kaybolmadan pedala aktarılıyormuş vs. gibi yorumlar gördüm. Doğruluk payı var mı? Carraro ağırlık ve pedala uygulanan güce verdiği tepki bakımından kendi standartındaki rakiplere göre hantal mı kalıyor acaba? Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

Son düzenleme:
227'min 38mm olan lastiklerini 28mm ile değiştirdim, şu an çok doğru bir karar vermişim diyorum. Yokuş çıkmak ve genel sürüş olarak çook fark etti.
Hocam lastik marka, model tavsiyesi alabilirmiyiz :)

Arkadaşlar Carraro alüminyum kadrolar diğer markalara göre daha mı ağır oluyor? 13-14 kilo sabit maşalı şehir/tur bisikletleri. Bu biraz fazla değil mi diğer markalara göre? Giant,Trek,Scott vb markaların kadroları çok daha iyi oluyormuş işte pedala uygulanan güç hiç kaybolmadan pedala aktarılıyormuş vs. gibi yorumlar gördüm. Doğruluk payı var mı? Carraro ağırlık ve pedala uygulanan güce verdiği tepki bakımından kendi standartındaki rakiplere göre hantal mı kalıyor acaba? Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
Merıda bu vb içerisindeyse cok fark yaratmıyor emın ol

Son düzenleme:
@okidoki bahsettiğiniz markalardaki modelleri ve fiyatları yan yana koyunca taşlar yerine oturur diye düşünüyorum. Mesela carraronun en donanımlı şehir bisikletini alabileceğiniz paraya trek in en ucuz şehir bisikletini ancak alabiliyorsunuz.

Geri