Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Arkadaşlar merhaba,
Bisikleti kullanım amacım pazar günleri kafa dağıtmak ve İstanbulu bol bol gezmek.Yani günlük ulaşım amaçlı olarak kullanmayı düşünmüyorum.Belki arada hafta içi de kısa süreli olarak kullanabilirim.Ancak pazar günleri 8-12 saat bisiklet sürmek gibi bir planım var.Uzun saatler kullanıma uygun olması ve konforlu olması çok önemli.Carraro sportive 227 yada 230 benim kullanım amacıma uygun mudur? Bu şekilde uzun saatler kullanım tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini duymak istiyorum.Bütçe 2000 max 2500.İstanbul Fatihteyim.Bu bisikletleri en ucuz nerden ve kaça alabilirim.

• Beğen
Tepkiler: 1mCro
Carraro sportive 224 için şöyle bir yontem kullanılabilir....
N11 de 919 lira ucretsiz kargo

(link)

N11 de %5 ile %25 arası indirim kampanyaları var..

(link)

Donanımhaber forumda hazır %25 cek satan arkadaslar var konu linki altta(referansı yuksek arkadaslardan alın dolandirilabilirsiniz)

(link)

Ortalama 100 ~115 arası fiyatlar isteniyor %25 çek için
%25 çek maksimum 250 lira indirim yapiyor

Şimdi 919 lira carraro 224
+ ihtiyaç dogrultusunda alacagimiz urunlerle sepeti 1000 liraya tamamlasak

1000 tl sepet tutarı
+110 lira %25 çek(ortalama fiyat belkide 100 liraya alırsınız pazarlıginiza gore)
-250 çek indirimi
=860 liraya... carraro 224...+ 81 liralik aksesuar alinabilir

Hatta Finansbank kredi kartiniz da varsa 55 lirada puan kazanabilirsiniz..(indirimdem sonraki sepet tutarı 1000 lira ustu olursa puan 111 tl oluyor)

(link)

Ben ornek olarak sportive 224 modelini gosterdim diger. Carraro modelleride olabilir..stok durumu sorup ona gore siparis verin..

Carraro Sportive 230 'u da listeye ekledim :D, vites kolu kriteri de ekledim.

En pahalıdan -> Ekonomiğe doğru Yaygın Şehir/Tur CARRARO Sportive seçeneklerini sıralıyorum.
Fiyatlar 2015 Yılı Liste fiyatı, 9 ay taksittir. Pazarlık ile/İnternetten satın alma ile ürüne göre 150-400 TL indirim alınabiliyor. Aşağıdaki fiyatları bu rakam kadar altını düşünün. Carraro Shimano vites takımı & disk fren seti kullanıyor. Amortisörde ise Suntour marka. Her bir özellik değiştiğinde BOLD ile işaretledim.

GENEL ÖZELLİKLER
Carraro Sportive 230 : Ön Deore-Arka XT Shadow 3x10, Disk Fren, Gidondan kilit kontrollü amortisör. Lastik Michelin (Liste fiyatı: 1.944 TL)
Carraro Sportive 330 : Ön-Arka Deore 3x10 vites, Disk Fren, amortisör yok. Lastik Schwalbe (Liste fiyatı: 1.917TL)
Carraro Sportive 227 : Ön Altus-Arka Deore 3x9 vites, Disk Fren, Gidondan kilit kontrollü amortisör. Lastik Michelin (Liste fiyatı: 1.458TL)
Carraro Sportive 225 : Ön Tourney-Arka Altus 3x8 vites, Disk Fren, Maşadan kilit kontrollü amortisör. Lastik Michelin (Liste fiyatı: 1.206TL)
Carraro Sportive 224 : Ön Tourney-Arka Altus 3x8 vites, V-Fren, Maşadan kilit kontrollü amortisör. Lastik Michelin (Liste fiyatı: 990TL)
Carraro Sportive 221 : Ön Tourney-Arka Tourney 3x7 vites, V-Fren, Maşadan kilit kontrollü amortisör. Lastik Michelin (Liste fiyatı: 936TL)

VİTES KOLU
Carraro Sportive 230 : SHIMANO DEORE SL-M610 3X10
Carraro Sportive 330 : SHIMANO DEORE SL-M610 3X10
Carraro Sportive 227 : SHIMANO ALTUS SL-M370 3X9
Carraro Sportive 225 : SHIMANO ALTUS SL-M310 3X8
Carraro Sportive 224 : SHIMANO ST-EF51 3X8
Carraro Sportive 221 : SHIMANO ST-EF51 3X7

KRANK TAKIMLARI
Carraro Sportive 230 : SHIMANO FCT551 48X36X26
Carraro Sportive 330 : SHIMANO FCT551 48X36X26
Carraro Sportive 227 : SHIMANO ALTUS FCM371 48x36x26
Carraro Sportive 225 : SHIMANO FCM131 48X38X28
Carraro Sportive 224 : SHIMANO FCM131 48X38X28
Carraro Sportive 221 : ALÜMİNYUM 48X38X28

Bununla birlikte resmi web sitelerinde yer almayan bilgiler ve başka farklılıklar da var!
Bende 227, eşimde ise 222 (221 'in lady versiyonu) modelinden var. Benimkinde jant ve pedal hariç güç iletim aksamının nerdeyse tamamı Shimano. Jant göbekleri ve göbek mandalları gibi. 222 den biliyorum 221 bu şekilde değil. 225 ve 224'yi ise bilmiyorum. Özetle diyeceğim şey: 227 pahalı ve o kadar farkı gidondan kontrollu amortisör için verilmez veya : 225 ile 224 arasında sadece disk fren farkı var, buna 216TL fark verilmez dememek lazım, işin içinde bu beyan edilmeyen başka farklar da olabilir (veya olmayabilir) ve bilip ona göre karar vermek lazım ;)

@J0ker

Bütçeniz gayet güzel. Ben Carraro Sportive 227 'yi almadan önce çok araştırmıştım. Nisbeten Yüksek bir bütçe ile başlamıştım. Cannondale Quick ve Trek FX modelleri ile ilgileniyordum. Sonra bir baktım bu dünya markası bisikletilerin taban ürünlerindeki donanım çok altı seviye! Örneğin Carraro Sportive 227 nın özelliklerinde bir Cannondale almak için kesenin ağzını iyice açmak lazım ki fiyatı rahatlıkla X2 'ye katlanır. Bu aşamada bu sefer ne kadar ineyim ki donanımı yeterli kalsın, kritik malzemeleri Shimano olsun diyerekten 227'de durdum. Daha da inebilirdim belki ama o aşamada arka değiştiricisinin DEORE olması, vitesinin 3x9 olması ve gidondan maşa kontrollü olması benim için cazib idi.
Tam tersi fiyat 2.000 TL 'lere gidince benim de aklım Merida'ya kayıyordu ki o civardaki modelleri orta düzeyde donanıma sahip. Sportive 227 'yi 1.300TL'ye kredi kartına tek çekim fiyata anlaştım ve aldım. Çok memnunum.
Bu bağlamda 230 mu 227 'mi sorusunda Karar sizin. Farklar yukarıda belirtilmiş. Hangileri sizin için önemli karar verin. Sonuçta hesap ortada: 230 > 227 > 225 > ... ;)
Carraro Sportive alırsanız 1 şeyi kesinlikle değiştirmek isteyeceğinizi peşinen bilin: Sele. Elcik ve Pedalı da değiştirmek isteyebilirsiniz.

ben de 227 kullanıyorum, ağustosta almıştım. sele konusunda jelli sele kılıfı aldım ve sorun kalmadı, pedal konusunda biraz daha kullanıp değiştirmeyi düşünüyorum gerçekten bu kaliteye yakışmayan bir pedal bazen hızlı çevirdiğimde ayağının altında dönüyor sökesim geliyor :)

Merhaba arkadaşlar. Ben üç gün önce 227 aldım. Bundan önceki bisikletim Beldesan Atak'tı. 25 yıl önce... :). Uzun bir aradan sonra tekrar bisiklet sahibi olmak ve kullanmak gerçekten hoş oldu. Bisikletforum da gayet güzel bir siteye benziyor. Ben de paylaşımlarımla elimden geldiğince foruma katkı sağlamayı ve güzel muhabbetler kurmayı umuyorum.

İlk paylaşımım güvenlik üzerine olsun: Bisikleti aldığım ilk gün 20 km yol yaptım. İkinci gün bisikletle işe giderken, bir gün önceki kuru hava deneyimimin yanılgısıyla, hafif yağmurda dönüş esnasında bisikleti kaydırıp düştüm. Sağ kolumda kas zedelenmesi meydana geldi. Islak zeminde, özellikle düştüğüm yer gibi(granit seramik ?!) sürtünmesi son derece az olan zeminlerde dönüşleri yavaş ve yatışsız yapmak gerekiyormuş. :) Ayrıca gidiş istikametine paralel olacak şekilde demirleri düzenlenmiş ızgaralar da arka tekeri kaydırıyor, mümkünse girmeyin. :)

Selamlar...

Bende geçen hafta bisikletime kavuştum ve 16 km yaptım. Binmesi çok zevkliydi ama sele sanki acitacak gibi;) bu arada ekipmanları yavaş yavaş almak istiyorum ve onerilerinizi bekliyorum. Cycledroid ı indirdim ve cok memnun kaldım km sayacı almama gerek kalmadı.Herkese tavsiye ediyorum.
Screenshot_2015-11-23-18-16-03.png Screenshot_2015-11-23-18-17-31.png Screenshot_2015-11-23-18-16-03.png Screenshot_2015-11-23-18-17-31.png Screenshot_2015-11-23-18-16-03.png Screenshot_2015-11-23-18-17-31.png

227 aldım ikaz ışıklarını uygun fiyata Ankara'da nereden alabilirim iyi günler dilerim arkadaşlar...

hocam çinde çok ucuz ben tum aksesuarlari aliexpressten aldim.Eger zamaniniz varsa tavsiye ederim.burdan 2 katina almak mantiksiz

• Beğen
Tepkiler: ocean2002
Sportive serisinde 327 nasi bi secim olur yada 227 mi 327 mi

227 iyi bir seçim olur. Yaklaşık 4 aydır bende kullanıyorum tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
Yeni aldım (dün) hoşuma gitti 1200₺ aldım ama Ankara'da araç şoförleri çok saygısız korkuyorum çarpmazlar inşallah akşam iş çıkışı ikaz lambası şart...

327 de berbat değil ama değil mi

valla en guzeli 227 fakat 1400 den assagi bulamadim ben.

hocam aydindyim ben :) burda adam akilli tek yer var ordada fiyatlar daha yuksek.keske ankarada istanbulda olsaydim

Sportive 227 51 kadro satmayı düşünüyorum ilgilenen arkadaşım olursa yardimci olmaya çalışırım..

Ben İzmir'de 1350 TL'ye aldım bir hafta önce. Ankara'da bir arkadaşım 1300'e almıştı. Fiyatlar bu aralıkta. 1200 TL iyi fiyat.

Sağolun herkese iyi sürüşler Allah'a emanet...

Geri