@onuraacar bende şaşkınım sadece 28jant dedi , aslında hem bana olur gibi geldi ama bisiklet büyükte geldi bi kere daha giderim gibi, 51ise o kadar sorun olur mu gerçekten
@mslive Merhabalar "o kadar" dan kastınız nedir bilmiyorum ama yanlış kadro boyu seçimi; bilek, dirsek, sırt ve diz sorunlarına yol açabilir ,yol açar, bugün değil belki ama yarın açar, önünde sonunda mutlaka açar, hem de öyle böyle değil yani, o kadar önemlidir kendileri. Ne kadar açar, nasıl açar, eminim deneyimlemek istemezsiniz, bu yüzden birinin çıkıp size "bir şey olmaz" veya "o kadar da önemli değil!" demesini beklemeden, geçmiş sayfaları inceleyerek, doğru kadro boyu seçimiyle ilgili detaylara bir daha göz atıp, istediğiniz kadro boyunu nereden bulabileceğinize odaklanın vakit kaybetmeden, naçizane tavsiyem budur. Geçmiş sayfalarda kadro boyunun nasıl ölçülebileceğiyle igili detay da mevcuttur, satıcının bilip bilmemesi önemli ama bu sizi de bağlayan bir şey değil yani, siz ölçün ve alın en garantisi, selamlar.
Merhabalar, sizin için de üstte beyefendiye söylediklerimin aynısı geçerli. Siz biraz geç kalmışsınız maalesef; ya lady kadro tercihi yapmalıydınız ya da 26 jant tercih edip bir dönüşüm gerçekleştirmeliydiniz. Seleyi en alt seviyede kullansanız bile hem diz hem de bilek sorunları yaşamanız muhtemel. Seleyi kestirip diz problemleri yaşamanın önüne geçmiş olsanız bile ileride bilek (el) ve sırt problemleri yaşamanız muhtemel, selamlar.
Arkadaşlar boyum 1.72 iç bacak uzunlugum 73. Carraro sportive 327 almak uzereyim ama bu modelin 46, 51 ve 55 kadroları mevcut. Forumda uzun turlar düşünüyorsanız en üst seviye kadroyu tercih edin diye yazılar var. Bende kısmetse bu yaz uzun bir tur düşünüyorum. Sizce hangi kadro boyunu almalıyım?
Arkadaşlarrhat Karaca, post: 1988488, member: 44223"]Arkadaşlar boyum 1.72 iç bacak uzunlugum 73. Carraro sportive 327 almak uzereyim ama bu modelin 46, 51 ve 55 kadroları mevcut. Forumda uzun turlar düşünüyorsanız en üst seviye kadroyu tercih edin diye yazılar var. Bende kısmetse bu yaz uzun bir tur düşünüyorum. Sizce hangi kadro boyunu almalıyım?
Arkadaslar fikri olan yokmu?
bu konu başlığının son 50 sayfasının en azından 35'inde kadro boyuyla ilgili tartışmalar yapılmış, tavsiyeler verilmiştir. Fakat foruma üye olan her yeni arkadaşımız kendisine özel yanıtlar aramakta ısrarcı, foruma eski üye olanlar ise sürekli aynı soruları yanıtlıyor olmaktan sıkılıyor. Halbuki geçmiş sayfalarda vakit geçirseniz karar veremiyor olmanız imkansız; aylarca hatta yıllık binlerce kilometre sürecek bir tur yapmayacaksanız aradığınız yanıt çok net:46. Uzun turlardan kasıt yılda bir veya iki kere yapacağımız 500-600 kilometrelik turlar değil yani, selamlar.
@ÖmerMurat
tesekkurler cevabiniz icin simdiden sonra yapilabilecek bisey varmi acaba bi kere almis bulunduk bugunde bir tur yaptim ama herhalde dediginiz gibi ilkin anlamayacaz olayi sonradan patliyacak sorunlar anlasilan yinede deger bulup cevaplandirdiginiz icin mutesekkirim iyi pedallar
@turan akgoz rica ederim, değer bulmak falan ne demek, sadece herkes deneyimlerini paylaşıyor burada elinden geldiği kadarıyla, benim de yaptığım bundan ibaret. Asıl meseleye gelince sele borusu ayarıyla diz sorunları yaşamanın önüne geçebilirsiniz belki, ancak bilek, dirsek ve sırtta zamanla sağlık problemleri yaşamamak için doğru sürüş pozisyonu ve doğru gidon/gidon açısı/gidon yüksekliği kombinasyonunu kusursuza yakın bir şekilde bulmanız gerekiyor. Naçizane tavsiyem; forumda doğru sürüş pozisyonlarıyla ilgili araştırma yaparak buna göre zamanla deneyerek kendi ayarınızı bulmanız, gerekirse gidon değişikliğine gitmeniz veya gidonun açılarıyla oynamanız olur. Zaten çoğunlukla rahatsızlık verdiğinde bunu kısa bir süre sonra farkediyorsunuz, selamlar.
Arkadaşlar öncelikle konu dışı paylasimim için özürleri mi belirtirim forumun en hareketli grubu oldugunuz icin buraya yazdim yukarıdaki verilere göre şehir bisikletinde ve dağ bisikletinde en uygun kadro nedir acaba. Hangi veriye göre alacagimi bilemedim. Sağ Dizimden 3 yıl önce futbol macinda çapraz bağ kopması sonucu ameliyat oldum. 1.5 yildir tekrar basladim, Şimdide aynı ayak aşil tendonunda bir yırtık olasılığı var Mr sonucunu bekliyorum. Bana en uygun bisikleti alayim ki diz problemi yasamayayim diyorum.
kadro boyu soran son iki arkadaş, kesinlikle 46 alın, ama ikinci bir alternatif var, diğer markaların boyları 44, 48, 52 diye gidiyor. 46-51 arasında beden ölçünüz olduğunu düşünüyorsanız, farklı bir markada 48 tercih edebilirsiniz.
Ön ve arka aktarıcı vites geçişleri çok sert hatta bazen bazı viteslere hiç geçmiyor.Aktarıcılardaki High ve low vidalarından hangilerini sıkmamız yada gevşetmemiz gerekiyor...
sorun aktarıcı ayarından ziyade tel gerginliğiyle ilgili de olabilir, hatta sorununuz daha çok öyle görünüyor. @Anonim kardeşin youtube üzerinde hem ön hem de arka vites ayarı için videoları mevcut, buradan tarif etmektense videodan detaylı görsel işitsel yardım alabilirsiniz, selamlar.
Merhaba arkadaşlar iyi pedallar,
Artık bisiklete tam alıştım ve sıra aksesuarlara geldi,
-Kask
-Eldiven
-Gece ön ve arka ışık
-Hız ve kaç km yaptığımı gösteren km sayacı
-Matara (sanırım demiriyle birlikte almam gerekiyor)
-kadro için üçgen çanta
Bugün yerel bisikletçilere gittim tahminen bana 300 tl gibi bir rakam çıktı sanırım yurtdışından sipariş versem daha uygun olacak,
Konu yeri burası mı bilmiyorum yalnışsa lütfen yönlendirin,
Aksesuarlar için önelerinizi lütfen paylaşırmısınız _?
arkadaşlar yakın zamanda accell bisikletin hediye kampanyasından bir şeyler alan oldu mu? 26 Nisan'da hediye başvurunuz kabul edildi maili geldi fakat ne arayan var ne soran. Bilgisi olanlar var mıdır? kaç gün sürüyor, ne gönderiyorlar vs.
@kadirkartal
Merhaba.benimde kabul edileli baya oldu fakat hediye daha gelmedi.sordugumda ikinci baskilari yapiyoruz en kisa zamanda elinizde olur dediler.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar merhaba bugün bir mat siyah renkli 224 aldım ve lastikleri ve frenleri yetersiz geldi ilk bisikletim diyebilirim malzemeler hakkında fikrim yok nasıl bir iyileştirme yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar