Giant Escape,Cannondale Quick gibi hafifliği ile ön plana çıkan bisikletler 11.5-12 kg arası. Carraro 300 modeli de 13 kg. 1-1.5 kg bir ağırlığın karşılaştırmada arada uçurum varmış gibi bir değer olarak dikkate alınmasını mantıklı bulmuyorum. Aksine Deore XT bir aktarıcıyla Acera bir aktarıcı arasında uçurumdan söz edilebilir. Mesela Carraro 330 XT bir aktarıcıya sahip. Ha ne zaman uçurum olur bu 1-1.5 kg ağırlık sen öyle bir performanslı sürücüsündür ki 1.5 kg eksilmesi senin yarışını,turunu önde bitirmeni sağlar. Artık bisikletinden,vites sisteminden ve vücudundan alabileceğin tüm randımanı almışsındır ve geriye sadece bisikletin 1.5 kg ağır olması kalmıştır eyvallah o zaman her şey demek 1.5 kg. Ben Giant ya da scott metrix alıp deore sete yükselteceğim ama bunu yapınca elimde Carraro 330 ile kıyaslandığında hakaret sayılabikecek bir bisiklet olmayacak. Marka ve daha fazla para vermiş olmak insanda hep hayır benimkisi süper çok daha farklı çok daha iyi hissi uyandırdığı acı bir gerçek ama malesef öyle değil. Çoğu insan altındaki kadronun hakkını veremiyor bile. Tabii ki tercih meselesi yine de. Netice de öyle ya da böyle daha hafifiler. Ben yanarlı dönerli bisikletler haric günümüzde üretilen çoğu bisikleti beğeniyorum.