ufak tefekli çakıl yollarında sabit maşalı bisikletini rahatlıkla sürebilirsin sıkıntı olmaz ama sarsıntı olacaktırHerkese selam. 3 yıllık aradan sonra tekrar bisiklete dönüyorum. Sportive serisini gözüme kestirdim ama 324 mü 223 mü alsam kestiremiyorum. Arada sırada bozuk yollara dalacağım. Sabit maşa genel tercihime çok uygun ama bozuk yollara girdiğimde bisiklet kaldırır mı emin değilim. Asfalt dışı kullanacağım yollara örnek olarak Belgrad Ormanı' nın bozuk asfaltları ve oturmuş tozlu taşlı patikaları gibi olacak. Kafamdaki en büyük şüphe bu eklemek istedikleriniz olursa ekleyin lütfen. Şimdiden sağ olun.
bence bisiklet değiştirmek yerine iyi bir rockshox maşa felan almak daha mantıklı bence memnun kalmazsanız maşayı satar kurtulursunuz.@caneria hocam 230 ağırlığı kaç kg acaba ? Bugün dağda bisiklet sürerken iniş sırasında amortisörün benim için önemli olduğunu anladım hali hazırda Legarda 2021 kullanıcısıyım.Daha üst düzey bir bisiklet almak istiyorum.Hatta bisan trx8600 alırım diyordum ama amartisör olmadığı için vazgeçtim
Bu aynayı monte edebilmeniz için çoğu elciğin gidon dış ucundaki tıpayı çıkartıp aynanın serbest ucunu gidona sokmanız, sonra da küçük vidayı sıkmanız gerekiyor. Böylece gidon içindeki parça dışa genişleyerek sıkışıyor. Elciklerde tıpa yoksa elciğin dış uç kısmını kesmek gerekiyor ama sorun değil.Herkese merhaba, ilerlemiş yaşıma rağmen yeniden bisikleti hayatıma soktum ve yaklaşık 1 ay önce haki renkli 223’ümü aldım. Tabi bu dünyaya epey yabancı olduğum için bazı konularda sıkıntı yaşıyorum ve bu nedenle siz bilenlere danışmak istediğim için bu foruma katıldım.
Örneğin geçen gün XLC MR-K02 ayna aldım. Aklımdaki fikir aynayı elciklerin dış tarafındaki vida deliği kadar boşluğa vidalayacağım şeklindeydi ama malesef olmadı, aynayı monte edemedim. Aynanın bir geçme bileziği ve sıkma somunu var ve bunları da elciğe geçirmem mümkün değil. Sadece vidayı sıkmaya çalıştığımda da karşısıda bir somun olmadığından boşta sallanıyor. Peki bu delikler ne işe yarıyor öyleyse? Ben nasıl bir ayna almalıyım? Bu aynayı başka türlü monte etmem mümkün mü? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sen de en pahalısını alma.@Desert Fox hocam bahsettiğiniz maşa 4-5bin lira Legardayı 1500 e aldım açıkçası çok uygun gelmedi bana bu fikir
Bu aynayı monte edebilmeniz için çoğu elciğin gidon dış ucundaki tıpayı çıkartıp aynanın serbest ucunu gidona sokmanız, sonra da küçük vidayı sıkmanız gerekiyor. Böylece gidon içindeki parça dışa genişleyerek sıkışıyor. Elciklerde tıpa yoksa elciğin dış uç kısmını kesmek gerekiyor ama sorun değil.
Tıpalı olan bir elcik alabilirsiniz zaten stok gelenler ortalama bir ürün oluyor. 30-50 tl bandına bir çift elcik alabilirsinizMerhaba, yanıtınız için teşekkür ederim. Elcikte ne yazık ki tıpa yok, ben de bisiklet yeni olduğu için elciği kesmek istemedim açıkçası ama görüyorum ki farklı bir seçeneğim yok 😕 Elcik kesmek genel bir uygulama anladığım kadarıyla, sürüş konforuna olumsuz bir etkisi olur mu acaba? Bir de ürünün orijinalliğini bozmuş olacağım. Keşke gidona bağlanabilen aynalardan alsaymışım, akıl edemedim.
Siz elciği kesmeden veya değiştirmeden önce elinizdeki aynanın montaj kısmının fotoğraflarını gönderirseniz montaj şeklinden emin oluruz. Satış sitesindeki fotoğraf yanıltmasın bizi.Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim. Elcikte ne yazık ki tıpa yok, ben de bisiklet yeni olduğu için elciği kesmek istemedim açıkçası ama görüyorum ki farklı bir seçeneğim yok 😕 Elcik kesmek genel bir uygulama anladığım kadarıyla, sürüş konforuna olumsuz bir etkisi olur mu acaba? Bir de ürünün orijinalliğini bozmuş olacağım. Keşke gidona bağlanabilen aynalardan alsaymışım, akıl edemedim.