Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chain Reaction Cycles

Ne olay oldu be arkadaş :) gidin alışverişinizi yapın bir iyilik yapacaksınız diyede insanları eleştirmeyin. Bildiğini yaz inkar edenle dialoğa girme 18 sayfanın 2 sayfasında işe yarar yorum var duyarlı olalım lütfen..
 
Scudo
@muratcolakoglu

Bir dokun bin ah işit diye buna deniyor herhalde. Yinede ben cevabımı yazayım.

Öncelikle ben sizin "olmuş" dediğiniz şeye "olmamış" demedim yada "olamaz" demedim. Sizin bahsettiğiniz şey, gümrük vergisi ödemediğiniz. Buna karşılık birşey yazmışmıyım? Yazmamışım ve hatta demişim ki bir şekilde geçiyor olabilir.

Olması mümkün olmayan şey, vergilerin gönderen tarafa yıkılma olasılığı. Zaten kendinizde nereden alındığını bilmediğinizi yazmışsınız.

Amazon dünyanın heryerine DTP, DDP ile yolluyor. Siz araştırın falan diyorsunuzda, muhtemelen bir çok gelişmiş ülkenin gümrük mevzuatının bizden beter olduğunu bilmiyorsunuz. Örnek: Kanadaya vergisiz telefon kapağı bile sokamazsınız!

Şimdi bu adamlar, bir ürün satıyor birde vergileri ödüyor. Bu durum sadece Türkiyeye has olsa eyvallah diyeceğim ama değil... Bu durumda bu servis halen devam ediyorsa bilinmeyen bişey var. Amazon veya diğer yerler bu ücretleri karşılayamaz.
 
Konu dağılmış. DHL'in gönderdiği emailde masrafların göndericiden alınacağı yazıyor.
 
@kkazim

Öyle bir satışın linkini yaz o zaman.
 
Gümrük vergilerinin ödeneceği nerde yazıyor?
 
@kkazim

Bu ürünü satın almak istediğimde son aşamasında "Import Fees Deposit $145.9" şeklinde bir tutar çıkıyor. Türkiyeye kargolama için 45 USD eklemiş. Toplam 766 USD oluyor. Gümrük vergileri için depozit alıyor yani bunu benden alıyor. Bizim konumuz çok farklı. Bizim konumuz gümrük masraflarının gönderici tarafından ödenmesi.
 
konu farklı değil, ama sen anlamamakta ısrar ediyorsun. Senin ürün bedeli düşük olduğu için vergi bedelleri sana yansımadı, ama karşı taraf sana anahtar teslim yollamış. Bu durumda 5 alışveriş limitinden dolayı çıkan masraf karşıdan gönderene yüklenmiş.
 
@kkazim

Ben kendi yazdığım konudan devam ediyorum. Benim yazdığım konu çok farklı. Sen farklı bir konuya girmiş olabilirsin.

Amazon açıkça gümrük masrafları için depozitoyu alıcıdan alıyor. Bu durumda masrafları alıcıya ait demektir.
 
Sen anlamamaya devam et, kaşı taraf vergi çıkmayacağını düşünerek amazondaki gibi tüm masrafları kendisinin karşıladığı şekilde yollamış diyorum. Meblağ düşük olduğu için sana çıkartılmayan masraflar da karşıdan gönderene yansımış. Senin vergi ödediğini söylemiyorum. Burada ihmali yapan karşıdan gönderen...
 
@kkazim

Evet zaten bende başından beri bunu diyorum.
 
Hiçbir firma bir diğer ülkeye ait gümrük vergisini ödemez, ödemek istese de ödeyemez; çünkü malın ne kadar vergisi olacağı önceden hesaplanamayacağı gibi depolanma süresi de bilinemez. Kaldı ki müşterinin malı teslim almama ihtimali de vardır. Eğer gümrük müşavirliği malı gönderen firmayla cari çalışabileceği bir anlaşma imzalamışsa ve de malın teslim alınıp alınmaması şartı gözetilmeksizin tüm gümrük vergilerini şirkete borç kaydedebilecekse belki bahsedilen durum olabilir; ama böyle bir anlaşma şirketin aleyhine olacağı için hiçbir firma bu işe girişmeyecektir...
 
Ben 75 Euro'nun altında olan ürünler için bir durumdan bahsederken senin verdiğin örnek 75 Euronun üstündeki ürünler için. Başından bu ayrımı belirterek yazsaydın daha anlaşılır olurdu.
 
@Halil EROĞLU


Halil Eroğlu ödemiyor zaten. Amazon örneğinde ithalat masraflarına teminat olarak bir depozito alıyor. Depozitolar geri ödenen paralardır. Eğer daha az çıkarsa farkını geri verir, yok daha fazla çıkarsa farkını ister gibi anlamak lazım. Gümrükleme masrafları Türkiye'de yapılıyor.

Benim durumumda hata olduğu için burada çıkan masrafları gönderici ödüyor.
 
@Halil EROĞLU

Arkadaşa yalancı demeyin lütfen. :D

DHL'yi arayıp durumu sordum. Aynen dediğiniz gibi oluyormuş. DTP ile gönderi yapan firmaların DHL ile anlaşması varmış ve genelde belli bir depozito alırlarmış. Bazen alınmazmış, alınmayanlar da gümrüğe takılırsa, yine gönderici firma tarafından ödeniyormuş.

Bunun üzerine satıcının gireceği zarar ne olacak diye sordum, onu bilemeyiz dediler. Belki çok yüksek hacim ile göndeir yaptıkları için arada kaynabilirmiş. Ama kesin bir bilgi yok.
 
Benim belirttiğim anlaşma gümrük müsteşarlığının yapabileceği bir anlaşmaydı gönderici ile taşımayı yüklenici arasında değil. 2 özel firma tabii ki böyle bir anlaşma yapabilir; ama bu ülkenin resmi kurumuyla değil başka bir firmayla yapılan bir anlaşmadır. Bunları karıştırmayalım lütfen. Yoksa adamın depozit, kapora vb. adlar altında aldığı paraya müşteri tamam diyorsa kimi ilgilendirir ki bu durum. Asıl soru şu, ya ürün gümrüğe takılmazsa fakat anlaşmayı yapan DHL gibi bir firma gümrük masrafınız var deyip malı kendi deposuna ücretsiz çeker ve de diğer firmadan parayı talep edip fatura keserse ne olacak? Bunu gümrükten nasıl kontrol edip ödenen depozit üzerinden hakkınızı arayabileceksiniz? Şimdi bunu tartışın bakalım...
 
@Halil EROĞLU

Tartışılacak bişey yok.

Satıcı, anlaşmalı olduğu lojistik firmasından gönderi yapabileceği ülkelerin gümrük mevzuatlarını alıyor. Buna göre bir depozit hesaplaması yapıyor. Eğer ürün 75 euro üzeri ise, depozit alıyor. Değilse almıyor.

Bu durumda gümrükte takılmayacak olan bir ürün için depozit ödemiyorsunuz. Eğer olurda 75 euro altıda olduğu halde takılırsa, ozaman çıkan masrafı satıcı ödüyor. (Borderlinx & Amazon)

Murat Bey'in durumunda olduğu gibi, 75 euro altında olduğu halde yılda 5. sipariş kotasını aşmış ve gümrüğe takılmış. Çıkan masrafı da borderlinx ödemiş.

Yani depoziti verip, geri alamama gibi bir durum yok. Zaten takılmayacak bir ürün için depozit ödemiyorsunuz.
 
arkadaşlar yurt dışından kredi kartınızla alışveriş yaparken sanal kartmı kullanıyorsunuz yoksa paypal mı ? sanal kartmı daha güvenli olur paypal mı ? ptt maestro card ile alışveriş yapılmıyormuş malesef öğrenmiş bulunmaktayım.
 
Paypal tercih ediyorum. Bir şikayetin olursa direk paypal sitesinden şikayet edip sonuç alabilirsin. Sanal kart durumunda kendi bankanla muhatap olursun. Ben paypal'u tercih ediyorum.
 
@muratcolakoglu

paypal a kredi kartını tanımlamak zorundasın galiba.buda bir risk değilmi
 
Geri