Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Zırvaladığımızı düşünenler bize troll diyenler buyurun bakalım daha nasıl bir bilimsel veri isteyeceksiniz.
Avustralya sağlık bakanı "Hastanede yatanların %78 i aşılanmış, %18 i kısmen aşılanmış kişiler" diyor!!!

Öncelikle bu adam Avustralya sağlık bakanı değil bir eyaletin sağlık bakanı.

Evet basın toplantısında bu açıklamayı yapmış. Aşı karsitlari çok sevinmiş balıklama atlamış ama daha sonra açıklamanın yanlış olduğu doğrusunun %78 aşılanmamis, %17 bir doz aşılanmış olarak düzeltilmiş.

Screenshot_2021-09-30-23-08-51-65_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.jpg

Scudo
Bu dediklerini bir de aşı olmadan ölenlere söylemeyi bir dene.
Birkaç gün önce patronum bir cenazeye gitti. Aynen O'ndan aktarıyorum.
Cenazede covidten ölen babası için bir delikanlı aşı karşıtı babasının arkadaşına aynen şunları söylemiş.
"Bilmem ne amca benim babam kolay etkilenen bir adamdı. Neden onun aşı olmamasına neden oldun. Mutlu musun?"

Ne halt ederseniz edin ister olun ister olmayın. Kimsenin günahına girmeyin, sizin menfaatinize giren çıkan mı var.Olmazsınız olur biter.
Hangi konuda olursa olsun ilime bilime inanmayan insanlara kusura bakmayın saygı duyamıyorum.
Süleyman kardeşim; Yanlış anlama ama bu biraz doğal seleksiyon gibi geldi bana. Arkadaşının babası zaten muhtemelen belli bir yaş kategorisi üzerindedir. Zaten 30 yaş üzerinde ve kendi aldığın kararlar üzerinde ilerleyemiyorsan böyle şeylerin başına gelmesi çok şaşırtıcı değil. Sen 39 yaşlındasın. Senin arkadaşının da bu yaş aralığında olduğunu düşünürsek. Babası zaten 75-80 yaşlarında birisi olmalı. Aşı olmuş olsun olmasın. Zaten bu yaşlarda birinin zatüre geçirip ölmesi bile çok anormal değil. Senden ricam; Bu olayı Covid üzerinden yontulmasına izin vermemmen.
Öncelikle bu adam Avustralya sağlık bakanı değil bir eyaletin sağlık bakanı.

Evet basın toplantısında bu açıklamayı yapmış. Aşı karsitlari çok sevinmiş balıklama atlamış ama daha sonra açıklamanın yanlış olduğu doğrusunun %78 aşılanmamis, %17 bir doz aşılanmış olarak düzeltilmiş.

274864 dosyayı görüntüle
Tavşanlı dan bildiriyorsun ama ortada herhangi bir link bile yok. Sadece text içeren bir imaj. Daha elle tutulur argümanlar paylaşman dileğiyle...

Bu dediklerini bir de aşı olmadan ölenlere söylemeyi bir dene.
Birkaç gün önce patronum bir cenazeye gitti. Aynen O'ndan aktarıyorum.
Cenazede covidten ölen babası için bir delikanlı aşı karşıtı babasının arkadaşına aynen şunları söylemiş.
"Bilmem ne amca benim babam kolay etkilenen bir adamdı. Neden onun aşı olmamasına neden oldun. Mutlu musun?"

Ne halt ederseniz edin ister olun ister olmayın. Kimsenin günahına girmeyin, sizin menfaatinize giren çıkan mı var.Olmazsınız olur biter.
Arkadaşım bak yukarda SB konuşuyor, komşum patronum vs vs tatava yapacağına izle. Yoğun bakımda ve entübe olanlar aşısızlar değil bilakis tam aşılı kişiler!!!!!!!!!!!!!!!

AŞI DEDİĞİN SIVININ KORUYUCULUĞU %1 BİLE DEĞİL YÜZDE SIFIR VİRGÜL SEKSENDÖRT
Şimdi bu rakam için "aşı" olup kendini koruduğunu sanıp avunacaklar buyursun olsun....

Süleyman kardeşim; Yanlış anlama ama bu biraz doğal seleksiyon gibi geldi bana. Arkadaşının babası zaten muhtemelen belli bir yaş kategorisi üzerindedir. Zaten 30 yaş üzerinde ve kendi aldığın kararlar üzerinde ilerleyemiyorsan böyle şeylerin başına gelmesi çok şaşırtıcı değil. Sen 39 yaşlındasın. Senin arkadaşının da bu yaş aralığında olduğunu düşünürsek. Babası zaten 75-80 yaşlarında birisi olmalı. Aşı olmuş olsun olmasın. Zaten bu yaşlarda birinin zatüre geçirip ölmesi bile çok anormal değil. Senden ricam; Bu olayı Covid üzerinden yontulmasına izin vermemmen.

Tavşanlı dan bildiriyorsun ama ortada herhangi bir link bile yok. Sadece text içeren bir imaj. Daha elle tutulur argümanlar paylaşman dileğiyle...

Tavşanlı değil Ankara'dan bildiriyorum. Aşağıda kabak gibi ABCnews yazıyor. Bir zahmet gir oku.

(link)

12 ay yada 18 ayda bir güçlendirici aşı müjdesi geldi özlem hanımdan. Eğer 6 ayda bir olsun diye biri söylerse, kendisi de dahil buna, çok fena kırılırım, darılırım dahası küserim.

Arkadaşım bak yukarda SB konuşuyor, komşum patronum vs vs tatava yapacağına izle. Yoğun bakımda ve entübe olanlar aşısızlar değil bilakis tam aşılı kişiler!!!!!!!!!!!!!!!

AŞI DEDİĞİN SIVININ KORUYUCULUĞU %1 BİLE DEĞİL YÜZDE SIFIR VİRGÜL SEKSENDÖRT
Şimdi bu rakam için "aşı" olup kendini koruduğunu sanıp avunacaklar buyursun olsun....

Bilim felsefesi nedir sabahlara kadar anlatırım size ama boş.
Ben size Ortaçağ Avrupası'na hükmeden karanlık, bilimdışı skolastik düşünceye bir örnek vereyim.
Ortaçağ karanlığı denilen dönemin sebebi bu skolastik düşüncedir.. Bu durumu çok güzel anlatan bir örnek vardır: Eskiçağda yaşayan Aristo bir eserinde atın 28 dişi olduğunu yazmış. Ortaçağ boyunca hiçbir Avrupalı "Acaba doğru mu yanlış mı?" diye düşünüp atın dişini saymayı akletmemiş. Üstad Aristo dediyse doğrudur diye inanmışlar hep. Hatta bir gün bir papaz meclisinde atın ağzında kaç diş olduğu tartışılmış. "Aristo dediyse öyledir." görüşü baskın çıkmış. Ama tartışmadan sıkılan papazların en genci az ötede otlayan bir atın dişlerinin sayılmasını teklif ediyor. Ne ayıp şey diye yadırgıyorlar. Ama gürültü patırtı içinde biri gidip sayıyor. Hayret! Atın 12 dişi olduğu anlaşılıyor. Papazlar bunu dinlemek bile istemiyorlar ve Aristo'nun değil atın yanıldığına karar veriyorlar.
Skolastik anlayış yahut metot budur işte. Deney, gözlem, araştırma bilimsel yaklaşım olmayan bir düşünce.
Boş ver sen bilmem ne doktoru ARR 0.84 müş yok ölüm oranı bilmem neymiş. Geç bunları geç. Git bir pandemi hastanesinin cenaze işleri bölümüne. Ölenlerin kaçı aşılı kaçı aşışız bir say. Sonra oran orantı kur. Oran orantı kurmasını bilmiyorsan ben yardımcı olurum.

Aslında bilim insanları binlerce makalede aşılı aşısız entube, yoğun bakım bütün oranları bilimsel mantık çerçevesinde yayınlıyor. Ama anlamakta zorluk çekiyorsun galiba. Ortaçağdaki papazlar gibi ARR de ARR.

Bundan yıllar evvel, tv ekranlarına herr babuna çıktı. Cavlaki bir kafa ile. Babası falan aylarca tvlerde eğer uygun doku bulunmazsa öleceğini bağırdı. Kışladaki askerlere kadar kan örnekleri toplandı binlerce. Amerikaya gitti o örnekle. Sonra iyileşti kendisi, ednan hoca müritlerinden oldu, dosdoğru yolu buldu.

Alın size benden bir kompile teorisi daha. Her ülke kendi aşısını üretiyor. Adı *vac. Sonu illaki vac ile bitecek. Yoksa virüs kaale almıyormuş (kesin bilgi yayalım). Şimdi efendim eğer bu *vac şişelerinin içine biyontekin mrna aşısı konup etiketi *vac içi biyontek olursa ne olur? Hiç bişi olmaz. İyi geceler :) cola turka gibi olur. Şişe colaturka içi rccola.

Bilim felsefesi nedir sabahlara kadar anlatırım size ama boş.
Ben size Ortaçağ Avrupası'na hükmeden karanlık, bilimdışı skolastik düşünceye bir örnek vereyim.
Ortaçağ karanlığı denilen dönemin sebebi bu skolastik düşüncedir.. Bu durumu çok güzel anlatan bir örnek vardır: Eskiçağda yaşayan Aristo bir eserinde atın 28 dişi olduğunu yazmış. Ortaçağ boyunca hiçbir Avrupalı "Acaba doğru mu yanlış mı?" diye düşünüp atın dişini saymayı akletmemiş. Üstad Aristo dediyse doğrudur diye inanmışlar hep. Hatta bir gün bir papaz meclisinde atın ağzında kaç diş olduğu tartışılmış. "Aristo dediyse öyledir." görüşü baskın çıkmış. Ama tartışmadan sıkılan papazların en genci az ötede otlayan bir atın dişlerinin sayılmasını teklif ediyor. Ne ayıp şey diye yadırgıyorlar. Ama gürültü patırtı içinde biri gidip sayıyor. Hayret! Atın 12 dişi olduğu anlaşılıyor. Papazlar bunu dinlemek bile istemiyorlar ve Aristo'nun değil atın yanıldığına karar veriyorlar.
Skolastik anlayış yahut metot budur işte. Deney, gözlem, araştırma bilimsel yaklaşım olmayan bir düşünce.
Boş ver sen bilmem ne doktoru ARR 0.84 müş yok ölüm oranı bilmem neymiş. Geç bunları geç. Git bir pandemi hastanesinin cenaze işleri bölümüne. Ölenlerin kaçı aşılı kaçı aşışız bir say. Sonra oran orantı kur. Oran orantı kurmasını bilmiyorsan ben yardımcı olurum.

Aslında bilim insanları binlerce makalede aşılı aşısız entube, yoğun bakım bütün oranları bilimsel mantık çerçevesinde yayınlıyor. Ama anlamakta zorluk çekiyorsun belli ortaçağdaki papazlar gibi ARR de ARR.
Sen bu demagojiyi koyun sürüsüne yap.
Doktor evladına masal anlatamazsın NOKTA

Senin baban doktor sen değilsin. Bunun bile farkında değilsin daha.
Aynı evin içinde yaşadığımızın, hastane ortamını bana anlattığının, tıp etiğinin, yayınlanmış hakemli makaleler hakkında, etkinlik oranlarının hangi kıstaslar dahilinde dikkate alınması gerektiğini sürekli konuştuğumuzu düşünemeyecek kapasitedesin...

Aynı evin içinde yaşadığımızın, hastane ortamını bana anlattığının, tıp etiğinin, yayınlanmış hakemli makaleler hakkında, etkinlik oranlarının hangi kıstaslar dahilinde dikkate alınması gerektiğini sürekli konuştuğumuzu düşünemeyecek kapasitedesin...
Bunları konuşmanın seni doktor, bilim insanı yapamayacağının farkında olabilecek kadar kapasitem var ya, o kadarı yeter.

• Beğen
Tepkiler: enzo
Baban doktor herşeyi anlatmış güzel ama keşke birazda saygı, edep falanda anlatsaydıda, mabadın sıkıştığı zaman insanlara hakaret etmemeyi öğrenseydin.

Baban doktor herşeyi anlatmış güzel ama keşke birazda saygı, edep falanda anlatsaydıda, mabadın sıkıştığı zaman insanlara hakaret etmemeyi öğrenseydin.
Ben yazdıklarında yanlış bi'şey değil. Aksine sen doktor değilsin, baban doktor diye küçük gören insanların ellerini ayaklarını bağlayan, ne yorum yapacaklarını şaşırtıp umutsuzca atağa geçirecek efsane bir kapak gördüm. 🤣 🤣 🤣 🤣

Ben yazdıklarında yanlış bi'şey değil. Aksine sen doktor değilsin, baban doktor diye küçük gören insanların ellerini ayaklarını bağlayan, ne yorum yapacaklarını şaşırtıp umutsuzca atağa geçirecek efsane bir kapak gördüm. 🤣 🤣 🤣 🤣
Yaşlanmışsın be Adil dostum. Elf gözlerin yanlış şeyler görüyor. :snzdglsn:

Kapak vs neyse artık, bunu yaparken karşındakine asılsız ithamda bulunmak yada hakaret etmek mi gerekiyor? Yukarıda bir aşı karşıtı arkadaş biz aşı olun diyenlere saygı ile yaklaşıyoruz demişti ve bu arkadaşın saygısız olduğunuda aşı karşıtı olmasına rağmen kabul etmişti.

Vic. Health Minister Martin Foley's vaccination gaffe fuels misinformation around the globe

Victoria sağlık bakanının hatası sadece Türkiye'de değil tüm dünyada aşı karşıtlarının bir anda bir numaralı argümanı haline gelmiş. Zaten sadece 30 saniyelik kısmı değil 4 dakikalık olanı izleyince o rakamın yanlış olduğu çok netti. Adamlar ısrarla aşının önemini vurguluyorlar, %80 hedefine ulaşmak üzere olduklarından bahsediyorlar. Ardından da rakamları veriyor. Rakamların doğrusu da heryerde olduğu gibi %95 aşısız, %5 aşılı.

Gerçekten gercekler bir gün mutlaka ortaya çıkıyor ama bu konuda ortaya çıkmak için bir gün bile beklemiyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
(link)

Rahmetli, Canan Karatay ve Ümit Aktaş gibi saygın(!) hekimlerin yayıncısıydı...

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
(link)

Allah rahmet eylesin. artık bu tür haberleri daha çok duyacağız. aşı olmadı öldü diye. durmak yok devam.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
(link)

Allah rahmet eylesin. Allah kimseye bir insanı aşı olmamaya ikna etmenin vebalini yüklemesin.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.

Kapak üstüne kapak yiyen sen ve senin avane takımın Adil. Hala neyin tatavasındasın? Biz deli saçmalarınızı çürütmekten, doğrusunu anlatmaktan yorulduk, sen ve senin gibiler hala aynı saçmalamaları yaymaya devam ediyorsunuz.

Hiç mi cehaletinizin bu kadar çok yüzünüze vurulmasından utanmıyorsun Adil?

Ha bir de ismimin altında We Create Chemistry yazması seni niye rahatsız etti, onu da anlamadım.

Geri