Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

colin powell 3 covid aşısı olmasına rağmen vefat etmiş kendisini ırak savaşından beri sevmezdim zaten büyük ihtimal sağlık nedenleriyle vefat denilecek
Powell, 84 yaşındaymış ve multipl miyelom (bir tür kemik iliği kanseri) tedavisi görüyormuş. Dolayısıyla, toplumdaki bireyler arasında bağışıklık sistemi en zayıf olanlardan birisi. "Ölümleri engellemede %99 etkin" denen aşının engelleyemediği %1 ölüm bunun gibi insanlar. Son derece kırılgan olan bu kişileri korumanın yolu, insidans oranını düşürmekten geçiyor; bunun da en etkin yolu aşı...

4 ay önce de yazmışım:
İki sebebi var, ilki daha önce açıklanmış: aşı olamayacak veya aşı olsa da vücudu yeterli bağışıklık kazanmayacak olanlar var.

Suikast bu. Böyle değerli biri ölemez.
Dick Cheney kendine dikkat etsin :D

Son düzenleme:
Scudo
Powell, 84 yaşındaymış ve multipl miyelom (bir tür kemik iliği kanseri) tedavisi görüyormuş. Dolayısıyla, toplumdaki bireyler arasında bağışıklık sistemi en zayıf olanlardan birisi. "Ölümleri engellemede %99 etkin" denen aşının engelleyemediği %1 ölüm bunun gibi insanlar. Son derece kırılgan olan bu kişileri korumanın yolu, insidans oranını düşürmekten geçiyor; bunun da en etkin yolu aşı...

4 ay önce de yazmışım:

Dick Cheney kendine dikkat etsin :D
Murat sen aşı oldun mu? Hangisi ve kaç doz?

2 doz BioNTech aşısı oldum.

Haber geçen yılın Mart ayından. O zaman hem bu virusün havadan bulaşabileceği bilinmiyordu, hem de dünyanın maske üretim kapasitesi herkese yetecek kadar yüksek değildi.
geçen sene bütün grip vakası sayısı sıfırlandı, çünkü maske kullanıldı denmişti. madem grip için bu maske önleyici bu dsö neden on yıllardır bizi maske takmaya zorlamadı. grip aşısını önerdi durdu.

Salgının başında söylenen şuydu "maske takmak sizi hastalıktan korumaz, hasta olan kişinin maske takması lazım" bu halen geçerli ve doğru. Fakat bakıldı ve görüldü ki sadece hasta olan kişinin maske takması uygulanabilir ve denetlenebilir değil, o zaman herkes maske taksın yaklaşımı benimsendi. Bunda anlaşılmayacak, üzerine komplo teorisi yazacak bir durum yok. Ayrıca grip vakalarini sadece maske değil sosyal izolasyon kuralları, değişen hijyen ve mesafe algısı da azalttı. Ayrıca merak etmiyor da değilim, acaba DSÖ yüzlerce yıldır var olan ve öldürücülüğü çok daha düşük bir virüs için tüm dünyaya maske taktırmaya çalışsa bizim muhteşem komplo teorisyenlerimiz neler neler döşenirlerdi.

geçen sene bütün grip vakası sayısı sıfırlandı, çünkü maske kullanıldı denmişti. madem grip için bu maske önleyici bu dsö neden on yıllardır bizi maske takmaya zorlamadı. grip aşısını önerdi durdu.
İnsanların ruh ve akıl sağlığını korumak da temel görevlerinden.

DSÖ nün kabahati maske taktırıp taktırmamasından çok devletler ile siyasi işbirliğine girmesi. Bu işin siyasi ayak haline gelmesi. Yeni normal adi altında insanların yaşam alışkanlıklarına ve özgürlüklerine müdahaleye zemin vermesi. Ve bunun neden yapıldıgını hala anlatmıyorlar, anlayamıyoruz.

İlaç firmalari, dezenfektan ve kimyasal ureticileri, maske firmalari zenginleşiyor vs. Tıp ve ilaç sektorundeki devasa ekonomik hacim ayrı bir konu. Zaten yıllardır tartisilan ve süregelen bir durum.

Henuz uzun vade etkileri tanınmayan bir kaç çeşit aşının zorunlu kılınması, insanlarin surekli PCR testine zorlanması (örneğin aşınız olsa dahi 14 gun içinde bulundugunuz bazı ulkelerden dolayı PCR yaptırmak zorundasiniz), eve kapanma ve sokaga cikma yasakları.

İstatistiklere bakılırsa daha bulaşıcı ve daha ölümcül, daha çok sayıda insan ölümüne neden olan pek çok şeyle yüz yüzeyiz. Ama nedense sadece covid ile veya covid uzerinden bazı konularda ince ayar için güzel bir trend yakalanmış gibi.

Banada caktilar 2 doz biontech. ''Ya olursun ya da işinden olursun'' tarzi direkt söylenmeyen ama uygulanan prosedurler kısacasi. Cokta umurumda mı? Hayır. Beni kısırlaştırmak isteyen (oyle bir soylentide var ya :p ) veya öldürmek isteyen bir güç varsa ve dünyaya hükmediyorsa bir bahane bulup halleder zaten :) Bu ulkede birilerinin canını sıkan insanları hapse atıp hayatını karartana kadar tuttuktan sonra ''pardon yanlış oldu'' diyerek salıverdiklerini bol bol görmedik mi :acpsnr:

Ama her konuda gercekleri bilmek istiyor insan. Sigara zararlı biliyorsun verdigi keyif için içiyorsun. Alkol zararlı biliyorsun hosuna gidiyor sohbeti verdigi etki için içiyorsun. Trafik kurallarını biliyorsun arabanın gucunu hissedip o hiz duygusunu hissetmek icin otobanda basıyorsun, turnikede ceza veya kaza yapıp ölme riskine rağmen yapıyorsun.

Covid ve aşı konusunda cogumıuzun tek isteği daha gerçek ve doğru bilgi elde etmek. Zaten koyulan kurallara koyun gibi uymak zorunda birakılıyorsunuz. Kaçış şansınız pek yok :( Merak :)

Artık ilacı çıkıyor. Dileyen alır kullanır, dileyen kullanmaz. Aşılamada yeterli orana, yeterli aşılanana ulaşıldı demek ki, artık sağda solda sataşan kalmadı aşılanmayanlara.
Pcr testi zorunluluğu da bazı üniversitelerde kalmadı. Günde ~200 vefata rağmen kapanma da yapılmıyor. Bunlar hep Aşı işte.

eyyy aşı olmayan gafiller (bu ekibe ben de dahilim), bizlere gelsin bu haber

(link)

eyyy aşı olmayan gafiller (bu ekibe ben de dahilim), bizlere gelsin bu haber

(link)

Şimdi taşlar yerine oturdu.

Bu yerliler Amazon'un derinliklerinde izole yaşayınca Peru Hükümeti bunları kontrol edemiyordu.Baktılar olmayacak, bunları aşılayıp çipleyelim dediler.Bu insanoğlundan korkulur.

Şimdi taşlar yerine oturdu.

Bu yerliler Amazon'un derinliklerinde izole yaşayınca Peru Hükümeti bunları kontrol edemiyordu.Baktılar olmayacak, bunları aşılayıp çipleyelim dediler.Bu insanoğlundan korkulur.
hocam aşıda çip mip olmaz, olsa olsa alimyon olur, civa olur. yerliler ayfon kullanıyormuş ama, yuutup çekmiyor diye şikayet edesilermiş gelen ekibe. (gerçek bilgi yayalım)

Geçen sene Aralık ayında covid virüsü kapmış biri olarak bu yaz 2 doz Sinovac aşımı olmuştum.
Covid-19 virüsünün artık endemik yapıya geçtiğini kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yani bu virüs popülasyondan hiç bir zaman silinmeden varlığını belli bir orantıda devam ettirecek.
Bu yüzden saçma sapan PCR testlerini, maske kullanımını ve absürt aşı kimliklerini bırakmalıyız. Normal grip virüsüne nasıl bakıyorsak öyle bakmalıyız.

Geçen sene Aralık ayında covid virüsü kapmış biri olarak bu yaz 2 doz Sinovac aşımı olmuştum.
Covid-19 virüsünün artık endemik yapıya geçtiğini kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yani bu virüs popülasyondan hiç bir zaman silinmeden varlığını belli bir orantıda devam ettirecek.
Bu yüzden saçma sapan PCR testlerini, maske kullanımını ve absürt aşı kimliklerini bırakmalıyız. Normal grip virüsüne nasıl bakıyorsak öyle bakmalıyız.
grip aşısı var sanırım 15 yıldır. daha öncesinde vardı ise ben duymamıştım. bu tür virüsler zaten çok çabuk mutasyona uğrar diyorlar.

ilaç sektörüne gün doğdu. artık çeşit çeşit aşılar çıkarıp satacaklar.

grip aşısı var sanırım 15 yıldır. daha öncesinde vardı ise ben duymamıştım. bu tür virüsler zaten çok çabuk mutasyona uğrar diyorlar.

ilaç sektörüne gün doğdu. artık çeşit çeşit aşılar çıkarıp satacaklar.
İlaç şirketleri artık aşının haricinde tablet şeklinde oral yolla alınabilen ve covid-19 semptomlarını bastıracak ilaçları üretmeye başlamalılar. Ben böyle düşünüyorum.
Ne kadar çok şirket bunun üzerinde çalışırsa rekabet artar ve bu da tüketicinin cebine olumlu olarak yansır :)

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
İlaç şirketleri artık aşının haricinde tablet şeklinde oral yolla alınabilen ve covid-19 semptomlarını bastıracak ilaçları üretmeye başlamalılar. Ben böyle düşünüyorum.
Ne kadar çok şirket bunun üzerinde çalışırsa rekabet artar ve bu da tüketicinin cebine olumlu olarak yansır :)
maalesef kanser ilaçlarında bu rekabet yok. arka planda anlaşıp 5 liralık ilacı 6000 liraya satmaları daha olası.

Geri