Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

dün çok sevdiğim bir aile dostumuz bir abim 50 yaşında öldü. aşı yaptırmıştı. vücudunda çok ağrı hissetmiş ve bacaklarını hareket ettiremez hale gelmiş. hastaneye kaldırıldı ve pıhtı atmasından ötürü hayatını kaybetti aşı yaptırdığından 6 gün sonra. tabi bu kayıtlara aşıdan dolayı ölüm olarak geçmeyecek.
inanmayanlar olursa isim soyisim yer ve aile bilgilerini verip ispatlayabilirim
Başınız sağolsun

• Beğen
Tepkiler: alper2508
Scudo
2 doz aşımı oldum fakat olduğuma pişman oldum. Görülen o ki çok zeki! halkımızın bireyleri , herkes aşıyı olur hastalık kaybolur ben de böylece bu çok zararlı ne idüğü belli olmayan aşıyı yaptırmadan yırtarım kafasında.
3.veya bilmem kaçıncı dozu aşı zorunlu olmadıkça vurdurmayi düşünmüyorum.

Keşke aşı olmadan bu salgından nasıl kurtulacağımızı söyleyen olsada bizde aşı olmasak. Ben nasıl olsa evden çalışıyorum, AVM ye de gitmem olur biter demek milyonlarca çalışan, toplu taşımaya binmek zorunda olan insanı yok saymak…. Bana garip geliyor.
Birde aşıyı sanki sadece bizim hükümet yapıyormuş gibi konuşuluyor. Tüm Dünya da salgından kurtulmak için aşı uygulandı. Hadi bizim hükümet yanlış yapıyor. Tüm Dünya devletleri de mi yanlış yapıyor. Belki de ben yanlış düşünüyorum. Bilemedim. 😒

Bilimsel diye bize dayatılan anglosakson dünyanın kurgusu halbuki. Bilimsel açıklamalar diye bizlere sunulanlar, istatistiki sayılar, sonucu şaibeli testler vs. 2 arkadaş aşıdan sonra yakınlarını kaybetmiş. İstatistik bu rahmetlileri, emboli sonucu ölüm olarak kaydedecek. Sonra bilimsel veri olarak biz bunu bileceğiz.

Yani size nasıl fark yaratır bilmem ama benim için bilimsel olan evrenseldir. Batıdan gelmis doğudan gelmiş bakmam.. Geliş yöntemine bakarım.

İstatistik elbette bilimsel yöntemin bir parçasıdır ve bir anlam ifade eder. Mesela ben eğer Penisilin türevi antibiyotiklere alerjim olduğu için, alırsam ölebilirim. Bu Şimdi penisilin'in milyonlarca hayat kurtardığı gerçeğini göz ardı etmemizi mi gerektiriyor? Ya da insan sağlığı icin zararlı olduğunu söyleyebilir miyiz?

Burada bir arkadaşımız malesef alerjik reaksiyon yüzünden yakınını kaybetti. Bu çok üzücü bir durum. Anlatımına bakınca ciddî bir ihmal olduğu da ortada.. Fakat alerji bambaşka bir olgu.. insanlar için son derece sağlıklı bir gıda maddesi, alerjisi olan bir insan için ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bu olayda ihmalkar davranan sorumlular varsa umarım cezalandırılır.

Yine biontek olup pıhtı atması sebebiyle bir arkadaşımız yakınını kaybetti. Ona da sabirlar dilerim. Annem de kalp rahatsizligi var ve ben aşı ol dedim, bir doz biontek oldu 2 gün önce. Şimdi böyle bir kayıpta iş istatistik bilimine ve bilim adamlarına düşüyor. Ciddî kurumların hazırladığı raporlarda çok çok az sayıda bu tarz kayıplar belirtilmiş. Bunu da yine bilim adamları arada illiyet bağı var mı araştırıp çözecek.

Şaibeli testler demişsiniz ama burada aşı karşıtı yazılan bir çok mesaj gibi yine kaynak yok, bilimsel veri yok, neden yok.. sadece şaibeli.. niye? Öyle işte..

Yanarım yanarım da yarın öbürgün bu aşılarda bir sorun çıkacak olsa burada hic bir bilimsel veri göstermeden aşıların zararli oldugunu söyleyenler "biz demiştik" diyecek. Oyda sundukları verilerle sadece şans eseri tutturmuş olacaklar. Çünkü veri yok.

Halbuki gerçekten ciddî çalışmalar yapan bilim insanları ve kuruluşlarının sunmuş olduğu verilerle buraya karşıt fikirler yazılsa, çok samimi söylüyorum aşı olmayadabilirim. Ama yok.. Bir tane görmedim. Oysa aşının gerekli fazlarının tamamlandığını, işe yaradığını ve -alerjk reaksiyonları hariç tutarak söylüyorum- sağlığa zararlı olmadığını gösteren bir sürü kaynak okudum.

Yine de olmayan elbet olmaz. Bu tercihi için de kimse hor görülmemeli. Fakat bilim aşı olmayanların olası mutasyonlar için risk taşıdığını söylüyorsa, bazı kısıtlamalar getirilmelidir. Benim anneannem aşı olmak istemedi. Biz de kendisini evden çıkarmıyoruz ve kamusal alana sokmuyoruz.

Elbette bilim evrenseldir ve bilimsel çalışmalar takip edilmelidir. Ben buna karşı değilim. Ben daha önceki mesajlarımda aşıya da karşı olmadığımı söyledim. Benim karşı olduğum testleri tamamlanmamış, verileri manipüle edilen ilaçlardır. Aşıdan sonra kaynaklanan alerjik reaksiyon ve ihmalkarlık sebebiyle ölen kişinin raporuna doğal ölüm yazılıp geçildi. Şimdi veriler açıklansa ve denseki sinovac biontech elimizdeki verilere göre %0.5 alerjik reaksiyon sonucu ölüme sebep olabiliyor. Normalde çok düşük bir oran ama oradaki 0.5 mi 5 mi ben buna güvenmiyorum. Çünkü toplanan veriler yanlış, bizzat şahit oldum. Aynı şekilde Çin gibi kapalı kutu bir devlet sinovac verilerini yine çinde yayınlanan makalelere atıfta bulunarak sattı dünyaya. Çinin açıkladığı verilere güvenen var mı? Bu konuda Avrupa devletlerinde geliştirilen aşılar bir tık daha öndedir diye düşünüyorum. Ne Çin ne Rus verilerinin gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Faz 3 çalışmasında bu aşıları alıp ülkesinde deneyenler ile ilgili bilgim yok, bizim devlet gibi yapıyorlarsa onlara da güvenmem. Burada aşı olan olmayan herkesin en büyük problemi güven.

Birde eklemek isterim, devletler vatandaşlarını aşırı derecede düşündüğü için bu aşılamaya destek vermiyor. Kapanmalar küresel ekonomiyi %6 daralttı/daraltacak. Çok ciddi bir oran. Türkiye şuan turist gelsin diye olabildiğince fazla kişiyi aşılıyor çünkü başka kaynak getirecek yol kalmadı. Yeterli turist gelirse aşı yaptırıp yaptırmamanızın bir önemi kalmaz. Bakınız geçen sene yazın virüs askıya alındı plajlar oteller doldu ama son baharda tekrar pik yaptı. Çok saçmaydı. Herkesin verilerin doğru olmadığını söyleyerek baskı yapması sonucu vaka sayılarının bir anda 30bin olduğu açıklandı. Hasta vaka ayrımı yaptık o yüzden böyle falan dendi ama kimse inanmadı. Sonuç olarak devletlerin sağlığı değil ekonomilerini düşündüğüne inanıyorum.

Yani size nasıl fark yaratır bilmem ama benim için bilimsel olan evrenseldir. Batıdan gelmis doğudan gelmiş bakmam.. Geliş yöntemine bakarım.

İstatistik elbette bilimsel yöntemin bir parçasıdır ve bir anlam ifade eder. Mesela ben eğer Penisilin türevi antibiyotiklere alerjim olduğu için, alırsam ölebilirim. Bu Şimdi penisilin'in milyonlarca hayat kurtardığı gerçeğini göz ardı etmemizi mi gerektiriyor? Ya da insan sağlığı icin zararlı olduğunu söyleyebilir miyiz?

Burada bir arkadaşımız malesef alerjik reaksiyon yüzünden yakınını kaybetti. Bu çok üzücü bir durum. Anlatımına bakınca ciddî bir ihmal olduğu da ortada.. Fakat alerji bambaşka bir olgu.. insanlar için son derece sağlıklı bir gıda maddesi, alerjisi olan bir insan için ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bu olayda ihmalkar davranan sorumlular varsa umarım cezalandırılır.

Yine biontek olup pıhtı atması sebebiyle bir arkadaşımız yakınını kaybetti. Ona da sabirlar dilerim. Annem de kalp rahatsizligi var ve ben aşı ol dedim, bir doz biontek oldu 2 gün önce. Şimdi böyle bir kayıpta iş istatistik bilimine ve bilim adamlarına düşüyor. Ciddî kurumların hazırladığı raporlarda çok çok az sayıda bu tarz kayıplar belirtilmiş. Bunu da yine bilim adamları arada illiyet bağı var mı araştırıp çözecek.

Şaibeli testler demişsiniz ama burada aşı karşıtı yazılan bir çok mesaj gibi yine kaynak yok, bilimsel veri yok, neden yok.. sadece şaibeli.. niye? Öyle işte..

Yanarım yanarım da yarın öbürgün bu aşılarda bir sorun çıkacak olsa burada hic bir bilimsel veri göstermeden aşıların zararli oldugunu söyleyenler "biz demiştik" diyecek. Oyda sundukları verilerle sadece şans eseri tutturmuş olacaklar. Çünkü veri yok.

Halbuki gerçekten ciddî çalışmalar yapan bilim insanları ve kuruluşlarının sunmuş olduğu verilerle buraya karşıt fikirler yazılsa, çok samimi söylüyorum aşı olmayadabilirim. Ama yok.. Bir tane görmedim. Oysa aşının gerekli fazlarının tamamlandığını, işe yaradığını ve -alerjk reaksiyonları hariç tutarak söylüyorum- sağlığa zararlı olmadığını gösteren bir sürü kaynak okudum.

Yine de olmayan elbet olmaz. Bu tercihi için de kimse hor görülmemeli. Fakat bilim aşı olmayanların olası mutasyonlar için risk taşıdığını söylüyorsa, bazı kısıtlamalar getirilmelidir. Benim anneannem aşı olmak istemedi. Biz de kendisini evden çıkarmıyoruz ve kamusal alana sokmuyoruz.
Şaibeli test örnekleyelim üstad. Pcr denilen test. İş yerinde yaptılar, arkadaş pozitif çıktı. Hastaneye gönderdiler orada sürüntü ve kan testi oldu negatif olduğunu öğrendi. Şaibeden kastım bu. Pcr testinde negatif çıkan kişi ya pozitifse? Evrensel bilim şu an tekel, o nedenle bize bahsedilen kadarına vakıfız. Bu bilimseldir ve evrenseldir deniyor, kabul ediyoruz.

Vücut kitle endeksine göre, 30 obez, aaa yanılmışız 32 dedikleri de oluyor, 28 miş aslında dedikleride. Bu da pozitifmiş gibi sunulan istatistiki evrensel bilim işte. Kilo ver diyen kalp doktoru sizi diyetisyene gönderdiğinde, 1 adamın söylediği 10 adamın mutabık kaldığı bu sayıya göre muamele görüyorsunuz.

Brezilya diyor sinovac yüzde 51.4 başarılı. Bizde böyle diyor. Belki, aşı sebebiyle emboliden, başka hastalıktan ölen kişileri de ekleseler başarı oranı yüzde 45 olacak. Ancak antikor üredi mı üremedi mı ona baktıkları için üremeyeler yüzde 48.6 sayılıyor. İstatistik bilimsel amma son 15 yıldır, istatistik ile başımıza gelenleri hepimiz deneyimliyoruz. Eğilip bükülen sayılara doğru demek ne kadar doğru?

Şaibeli test örnekleyelim üstad. Pcr denilen test. İş yerinde yaptılar, arkadaş pozitif çıktı. Hastaneye gönderdiler orada sürüntü ve kan testi oldu negatif olduğunu öğrendi. Şaibeden kastım bu. Pcr testinde negatif çıkan kişi ya pozitifse? Evrensel bilim şu an tekel, o nedenle bize bahsedilen kadarına vakıfız. Bu bilimseldir ve evrenseldir deniyor, kabul ediyoruz.

Vücut kitle endeksine göre, 30 obez, aaa yanılmışız 32 dedikleri de oluyor, 28 miş aslında dedikleride. Bu da pozitifmiş gibi sunulan istatistiki evrensel bilim işte. Kilo ver diyen kalp doktoru sizi diyetisyene gönderdiğinde, 1 adamın söylediği 10 adamın mutabık kaldığı bu sayıya göre muamele görüyorsunuz.
PCR laboratuvar ında çalışıyorum. PCR testleri satıyorum. Detaylı açıklamak isterdim ama siz şaibe yaratmak istiyorsunuz. Ne desek boş olacak 😊

Şunu belirteyim. Endüstrinin amacı satışı artırmaktır. İnsan nüfusu azalırsa ilaç, aşı, tedavi ve birçok şeyi satamazlar. İlaç endüstrisinin amacı insan ömrünü uzatmaktır. Aşı olursunuz olmazsınız sizin bileceğiniz iş ancak yanlış bilgi zarar verir. Nüfusun azalması kimsenin işine gelmez.

Sizin gibi düşünmeyen güçler var.

Bill Gates: Aşılarla Dünya Nüfusunu % 15 Azaltabiliriz

[

Aslında nüfusu azaltmak çok iyi olurdu ancak bu maalesef mümkün değil. Nüfus azalırsa en basitinden kime Iphone satacaklar? Keşke azaltsalar. Zaten savaşlar, kazalar, pislik, açlık ve sefalet nüfusu dengeliyor. Aşı üretip nüfus azaltmak gereksiz masraf olur. Bu arada Bill Gates, kendi ve sebep olduğu karbon ayak izini bi' hesaplasın, ondan sonra konuşsun. Bugün gelişmiş gibi görülen ülkelerin yüzünden o insanlar sefalet çekiyor. Ve o insanların karbon ayak izleri Bill Gates'inkiyle asla kıyaslanamaz.

İşin en komik tarafı, hit almak amaçlı hazırlanmış basit bir manuplasyon vidosunun oltasına gelip büyük resmi gördüğünü düşünenler, sadece bir google aramasıyla bile doğru bilgiye ulaşabilecekken bunun zahmetine bile girmeyenler, facebook'da gördüğü her videoya inanan emekliler gibi bize video atıp büyük bir sırrı açık eder gibi
büyük güçler oyun ediyor, oyun büyük yiğenn diyor.

Bir an için Bill Gates'in böyle hain planları olan bir şeytani güç olduğunu düşünelim. Çıkıp tüm kameraların önünde bir ted konuşmasında, "evet dünya nüfusu çok arttı, biz de aşı vurup insanların öldürerek bu nüfusu dengeleyeceğiz." diyeceğini mi düşünüyorsunuz gerçekten? Ve oradaki herkes de alkışlayarak heyoo öldürelim evet çok mantıklı diyecek, bununla ilgili kimse bu toplantıdan sonra tek laf etmeyecek bu gündem olmayacak sadece büyük resmi gören seçilmiş kişiler bu oyunun farkına varacak?

Yani bunlara inanıyorsunuz ama burada çarşaf çarşaf yazılan bilimsel açıklamalara ne diyor yahu bu diye bir anlama dinleme zahmetine bile girmiyorsunuz.

Görmek istemeyen birinden daha kör, duymak istemeyen birinden daha sağır birini bulamazsın demişler.

Ben yine de bu bağlamından koparılan videonun bağlamını merak edersiniz diye şura bir link bırakayım. Dahasını merak ederseniz bir google uzaklığında;

(link)

Google da her bulduğunuza inanmayın, hele hele wikipedia yi referans almayın. Wiki what i know is in baş harfleri. Yani benim bildiğim bu demek.

Gün geçmiyor ki güzel ülkemizde birileri daha “büyük oyunu” görmesin.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Selam herkese,

burda testler, aşı güvenliği vb hakkındaki olumsuz eleştirilere kısmen katılıyorum.

alerji konusuna gelince, ben ilk dozumu olalı 20 gün geçti.Olurken hemşire alerjiniz var mı diye sordu.
Hayır alerjim yok dedim ve oldum.

Aşı olan herkese alerjisi bu mutlaka sorulmuştur bence.

bunun haricinde burda yazılan eleştirilerin hepsini okudum.
Medyaya yansıyandan daha ağır, tutarsız, içeriği saçma eleştiriler var.

forum üyesi istediği gibi yazıp saçmalayabilir ama foruma ve kendine zarar veriyor.
Diğer önemli konu;

aşı olmayı eleştiren bolca üye var.
Bu aşının onayını her ülkedeki kamu kurumu onayladı mı? Evet onayladı.
Faz2-faz3 vb.

siz bu kamu otoritelerinden daha fazla teknik bilgi ve ekipmana mı sahipsiniz?
Bu bilgileri teknik kurumlar alamadı da siz nereden aldınız?
kaç tane laboratuarınız var?

sorular böyle genişletilebilir. Ama eleştirilerdeki inandırıcılık benim için sıfır…

Son düzenleme:
Herkes 1.5 sene önceki hayatına dönmek istiyor. Mesele basitçe bu. Bir kısmı aşılanarak, bir kısmı aşılanmadan.

Herkes 1.5 sene önceki hayatına dönmek istiyor. Mesele basitçe bu. Bir kısmı aşılanarak, bir kısmı aşılanmadan.
aşılanmadan 1,5 yıl öncesine dönebileceksek, Ben salakmıyım, niye aşılanayım o zaman.
Şu an şehir dışındayım. Cumartesi aşı için geri döneceğim.

lütfen zekamızın ve iyi niyetimizin ayarlarıyla oynamayın.

ya olacağız bu moku, ya da ya da çözüm ne?

biliyorsanız konuşun, bilmiyorsanız sonsuza kadar.

Kendimizi kandırmanın anlamı yok. Virüsler tarihte nasıl bittiyse yine öyle bitecek. Biz aşı olduk sizde olmalısınızın bir anlamı yok, ben size saygı duyuyorsam sizde bana saygı duyacaksınız. 268977 dosyayı görüntüle
Tüm dünyada aşılama oranı %11. Amerika, AB ve bazı gelişmekte olan ülkelerde aşı tedariği ile ilgili problem çözülmesine rağmen dünyada aşılama oranı %11. Aşılamanın yaz dönemine gelmesi virüse karşı etkili olduğu sonucunu ortaya çıkarmaz, geçen sene aşı yokken de yaz döneminde vakalar azalmıştı. Aşıların koruyup korumama etkisi sonbahardan önce görülemez. Bir diğer durumda aşı olmayanların virüsü mutasyona uğratacağı. Doğru bir düşünce ama yanlış refleks. Bugün gelişmiş ve bazı gelişmekte olan ülkelerde aşılama %100 de olsa gelişmemiş Afrika ve Asya ülkerinde virüs yine mutasyona uğrayabilir ve aşıya karşı dirençli olabilir. Şuana kadar ciddi iki mutasyon örneği olan Güney Afrika ve Hindistan varyantları bahsettiğim bölgelerde meydana geldi. Hemen hemen her ülkede koordineli bir şekilde aşı ilerlemesi sağlanmadan diğer ülkelerin %100 olması "aşırı" anlam ifade etmez. Afrika ve Asya ülkelerinde çok daha ciddi sorunlar varken Türkiye varyantı çıkmaz, korkmayın. Bu yüzden aşı olmak istemeyene saygı duyun.

(link)şimdi denk geldim ve paylaşmak istedim. Veri kümesinin dar olduğunu düşünüyorum, sayı az. Kural: Veri kümesi büyüdükçe sonuç gerçeğe yaklaşır. Test edilen yaş aralığında 60 yaş üzeri yok ama sinovaclar Türkiye'ye gelir gelmez hızlı bir şekilde 65 yaş üzeri aşılandı. Yaklaşık 6 ay öncesinden bahsediyorum, rapor yeni yayınlandı. 60 yaş üzerinde aşı olanların verileri nedir, paylaşılacak mı? Bilmiyorum.
268978 dosyayı görüntüle
Burada bahsedilen "ciddi bir yan etki veya ölüm gözlenmedi" açıklamasına zerre inanmıyorum ki sebebini biliyorsunuz. Siz bunları okuduğunuzda aklınızda en ufak şüphe kalmadan güvenebiliyormusunuz?

Güvenen Kişiler > Aşı Olun.
Güvenmeyen Kişiler > Aşı Olmayın.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kendimizi kandırmanın anlamı yok. Virüsler tarihte nasıl bittiyse yine öyle bitecek. Biz aşı olduk sizde olmalısınızın bir anlamı yok, ben size saygı duyuyorsam sizde bana saygı duyacaksınız.

Tüm Dünya yı saran ölümcül bir virüs var. Pandemi ilan edilmiş. Herkes seferber olmuş. Bu illeti yok etmek için uğraşıyor. Ağır bedeller ödeyenler olmuş. Ekonomiler alt üst olmuş, işyerleri kapanmış insanlar işsiz kalmış. Ailesine ekmek götürememiş.
insanlar ortak kanı olarak çözümü aşıda bulmuş. Bilinmeyen risklerine rağmen aşı olarak kendilerini riske atmış. Çocukları için, gelecekleri için birşey yapmış. Evet o insanlara saygı duyarım.
Ama bu insanlık görevinden türlü bahanelerle kaçınmış, kendini riske atmamış ve bencilce davranarak aşı olmamış kişlere kusura bakmayın evet bu KENDİ BİLECEKLERİ bir şey ama ortada saygı duyulacak bir durum yok.

Kendimizi kandırmanın anlamı yok. Virüsler tarihte nasıl bittiyse yine öyle bitecek

Bilmediğim için soruyorum, virüsler tarihte nasıl bitmiş? Mesela çiçek virüsü nasıl bitmiş? Ya da örneğin çocuk felci virüsü nasıl bitmiş? Sürü bağışıklığı mı kazanmışız, geçirip artık bu hastalıklara bağışık mı olmuşuz? Yoksa bu virüslerde bulaşıcılık konusunda artık liyakat kalmadığı, torpil ve yolsuzluk başını alıp yürüdüğü için gerileme ve çökme dönemine girip kendiliğinden yok mu olup gitmişler? N'olmuş acaba bu virüslere?

Geri