Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Scudo
Belirli yaşın üstündekilere, alerjisi olanlara önerilmiyor grip aşısı. Dahası grip aşısı olsanız iyi olur olmasanız da olur denilen aşı. Kimse kimseye 15 yıldır neden grip aşısı olmuyorsun diye mahalle baskısı yapmadı. Hala da yapmıyor.

Cunku grip covid gibi yüksek ölüm oranlarına sahip olmadığı için olabilir mi acaba?
Sonuç olarak bu hastalığı işkembe ile, zerdeçalle, soğan sarımsakla yenemezsiniz. Öyle olsaydı ben yenerdim, bütün dünya o yönde hareket eder ve yenerdi. Tıp diplomasına sahip ama gözlerini para hırsı bürümüş ve aşı olmayın deyip 300 400 tl ye bitkisel özler satan ahlaksız şarlatanlar yüzünden sevdiklerinizi üzmeyin derim.

Bugünden itibaren arabamdaki emniyet kemeri tertibatını söküyorum.
Gördüm ki emniyet kemeri takanlar da ölüyormuş. Niye takayım ki.
Hatta sökünce arabam hafifleyeceğinden yakıt tüketimim de düşecektir.
Aşı olmayan arkadaşların "aşı olan da covid oluyor önermesi" aydınlanma yaşamama neden oldu. Teşekkürler

Hemen ufak bi değerlendirme. İnternetten kolayca ulaşılabiliyor.

Covid istatiklerine baktığımızda 2020 yılı içinde (yuvarlama olarak) 83 milyon kişi hastalığa yakalanmış ve (yuvarlama olarak) 2 milyon kişi vefat etmiş.

Grip istatistiklerine baktığımızda Dünya Sağlık örgütünün söylediğine göre her grip olan hastaneye gitmediğinden hasta sayısı tam olarak bilinmemekle beraber yıllık 290,000 ila 650,000 kişi vefat ediyormuş.

Hemen bi hesaplama yaptığımızda görüyoruz ki covid grip hastalığına göre hemen hemen 3.5 kat daha öldürücü etkiye sahip.

Konu farklıydı ama, karikatürü görünce aklıma bu başlık geldi....
(Bilime güvenirim.. ama mutlak gerçeklik olmadığını, farklı veriler elde ettikçe ortaya konulmuş yasaların yeniden düzenleneceğini bilirim..
Ayrıca birilerinin bilimi kendi bireysel/sınıfsal çıkarları için kullanabileceği/saptırabileceği gerçeğini de göz ardı etmem...
Son not, iki aşımı da oldum.. yazmış olayım.. ;) )

240668199_4387760677956472_8666155684193318273_n.jpg

İsrailden yeni haberler.
Pfizer-Biontech aşısının etkinliği %64'e düşmüş.
(link)

(link)
Nüfusunun çoğu aşılandığı halde en son vaka sayıları nerdeyse önceki zirve noktasını yakalamış.
1629987112851.png

Ölüm sayıları da git gide artmakla beraber önceki kadar çok değil
1629987168915.png

Pfizer-Biontech aşısının etkinliği 5-6 aydan sonra azalıyormuş.
(link)

Aşı olmak isteyen olsun ama maske mesafe hijyene devam etsin çünkü aşılar reklam edildiği kadar koruyucu değil.

Arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz. Aşı olanada olmayanada saygı duyulması lazım. Bu iş dayatılmaması lazım.aşı olmak yada olmamak kişinin kendi düşüncesine bırakılması lazım. Benim merak ettiğim konu 2020 yılı ölüm verileri neden hala açıklanmadı. Coronadan 2020 yilinda kaç kisi öldü bunu niye hala göremiyoruz. Bu niye saklanıyor. Ben küçuk bir araştırma yaptim. 2020 de yaklaşık 35bin kişi koronadan ölmüş. Fakat 2019 da 90 bin kişi sigaradan ölmüş. Ozaman sigara pandemisi daha buyuk ülkede niye sigara hala satılıyor. Demekki mesele korona degil. Aşıya dayatma. Bu aşıda bizim bilmediğimiz bisey varki sürekli olun olun olun olun diye kafamızı ütülüyorlar. Bedava peynir fare kapanında olur. Bu işte bir çapanoğlu var. Ben aşıyı ureten doktorların neden aşı olmadıgini çok merak ediyorum. Fayzir ve biyontek sahipleri daha olmamışken biz niye zorlanıyoruz . Hani bu işi en başta söyledikleri bişey vardı. Ayakta atlatanlar vardi korkmayın bu korona olan bidaha olmaz deniyordu. Şimdi ne değiştide .aşı olan 2yi 3ü hatta 4ü olsun diyorlar. Bu işte bir köpek dolabı var . Verin bi revolver kafamıza sıkalımda çekelim gidelimmi bu dünyadan bunumu istiyorlar. Valla aşıyı ureten yaptiran bakanlık yapan doktor sorumluluk almıyor. Bize kağıt imzalatıyorlar.oh ne ala memkeket. Benmi çıkardım bu virüsü bana niye sorumluluk yükluyorsunuz. Ki ben virüsede inanmıyorum. Herşey yalan dolan. Virusun çıktıgi söylendiği tarihten beri maskesizim bi cacık olmadı.

Ki ben virüsede inanmıyorum. Herşey yalan dolan. Virusun çıktıgi söylendiği tarihten beri maskesizim bi cacık olmadı.

bana adresini ver istersen, şu an delta varyantlı covid pozitifim. şöyle okkalı tükürük attığım bir ürünü sana kargolayayım, onunla istediğin şekilde münasebete geç. anladığım kadarıyla aşı olmamışsın dolayısıyla sonrasında da hayatta kalabilirsen gelir o zaman gönül rahatlığıyla bir cacık olmadı dersin.

sana bir cacık olmamasının sebebi sen hiç özen göstermezken potansiyel taşıyıcı olabilecek çoğunluğun sağduyulu olması. maske kullanımının aslında virüsün dışarı bulaşmasını engellediği hep söylendi mesela. aşıların da virüsün bulaşıcılığını azalttığı ve hastalığın seyrini hafiflettiği söylendi mesela.

niye dayatma var biliyor musunuz? bu özgür iradenize bırakabilecek bir şey değil çünkü. aşıyla tanışmamış bünyeler üzerinden bu virüs mutasyon geçiriyor. geçirdiği mutasyon da güçlenme yönünde oluyor hep. yani sizin orta çağ ayarında komplo teorilerinizden ötürü toplumun geri kalanının hayatı etkileniyor. buna hakkınız yok. o aşıyı seve seve olacaksınız ya da geberip gideceksiniz. sizin kahve muhabbetleriniz için sağduyulu insanların ölmesi çok yanlış, o yüzden siz geberip gideceksiniz. medeniyet kavramı çıktığından beri de doğal seçilime en yakın olabilen seçilim türü bu olacak, tarihe konu olacaksınız.

seçmenler olarak merkezi yönetimin de bu konuda bileğini bükeceğiz, aşının yasal zorunluluk haline gelmesi için her türlü baskıyı yapacağız.

yazımın başında aşı olanada olmayanada saygı duyalım diyorum.sen olmayan kişilere böğürüyorsun.bu kabalıgının sebebi medeniyet kavramına geçtiginden mi geliyor. Çok medenisin maşallah.geçmiş olsun derdim ama medeniyeti bana ögretmeye çalısan birine layık görmüyorum.kimin Geberip gebermiyeceğinide Allah bilir. Saygıya davet ediyorum.hakaretlerini bu platformda kimse çekmek zorunda degil.

ben senin gibi insan görünümlü canlılar yüzünden mutasyon geçirmiş bir virüs kapmışım, ne saygı göstercem ya sana? hele bir de sen dedin diye mi saygı göstercem? ha ayrıca "geberip gideceksin" kelimesini saygısızlık olarak görüyorsan, işin zor. kimin geberip gitmeyeceğini de bana göre allah değil neden ve sonuç ilişkisi belirliyor. bu neden ve sonuç ilişkisinde senin hangi tarafa yakın seyrettiğin baya açık. umarım hareketlerinin sonuçlarıyla en kısa sürede karşılaşırsın.

Yazınla çelişiyorsun. Madem aşı olan kendini koruyor.korkan ve aşı olmak isteyen kendini korumak isteyen herkes olsun. Olmayanlarıda GEBERİRKEN seyredersiniz. Niye bizi bukadar düşünüyorsunuz.
Ben sustum. Seninle tartışmiyacam azcık araştır ve ne oyunlar döndüğunu biraz kendin bul. Ben herkesi de eğitemiyecem. Beden senin bedenin beyin senin beynin ne aşısı olmak istiyosan onu ol.daha faz çalışması bitmeyen deneme aşamasında olan aşılara kobay olmak istemiyorum.aşılar 7 yılda 8 yılda çıkar diyorlardı. Şimdi 15 gün arayla 1 2 ve 3 dozu vuruyorlar. Yangından mal kaçırır gibi. Bugün burda 50 yaşında yeni aşı olmuş biri kalp krizinden öldü.bunlardan bahseden yok ama. Koronadan ölücez diye korkalım aşı olalım sonra kan pıhtılaşmasından kalp krizinden ölelim. Hani ayakta gecıroyoduk korkmayın basit bir virustu 100de 2 bulaşma orani var 100 de 2-3 de ölum orani vardi. Ama aşı olunca 100 de 50 kalp krizi geçirne riskin var. Ağrımayan dişıni çektiren varmı...........
26 agustos 2020 aşilama sıfır test 100bin kişi 1313 kisi hasta 20 vefat var
26 agustos 2021 aşılama 100 de 70 lere gelmiş test 297 bin hasta 19 616 vefat 257 maşallah aşılar çok işe yaramış maşallah maşallah....41 kere maşallah....grafen denen elementi bi araştırın derim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
26 agustos 2020 aşilama sıfır test 100bin kişi 1313 kisi hasta 20 vefat var
26 agustos 2021 aşılama 100 de 70 lere gelmiş test 297 bin hasta 19 616 vefat 257 maşallah aşılar çok işe yaramış maşallah maşallah...

26 Ağustos 2020 aşılama sıfırken 20 vefat var 20 si de aşısız
26 Ağustos 2021 aşılama yüzde 70 vefat 257, 257 si de aşısız.
Buradan aşının işe yarayıp yaramadığını nasıl anlayabiliyorsunuz. İnanılmaz.
Bilimsel yaklaşım nedir, kontrollü deney nedir,kontrol grubu nedir, tez, hipotez vb nasıl kurulur hiçbir bilginiz yok.
Hadi bilimsel yaklaşımı geçtim, herşeyi geçtim ölenler aşısız. Aşılılar ölüyor olsa anlarım. Aristo mantığı bile işlemez,bilimsel olmayan düz mantık bile yok.

Ağrımayan dişıni çektiren varmı...........
Aktif bağışıklık nedir, neden yapılır bir araştırın.

Ki ben virüsede inanmıyorum. Herşey yalan dolan. Virusun çıktıgi söylendiği tarihten beri maskesizim bi cacık olmadı.
Sizin maskesiz dolaştığınızı görüp de ceza yazmayan kolluk kuvvetlerinin aldıkları maaş haram olsun. İşini yapmayan adama saygı duymam kimse kusura bakmasın.

Son düzenleme:
Geçenlerde bir haber sitesinde kovid -19 haberinde şöyle bir yorum görmüştüm.
Aşının en büyük yan etkilerinden biride saldırganlık diye...

• Beğen
Tepkiler: By chow
CDC'nin ağustos 24te yayınladığın son istatistikler.
(link)
"fully vaccinated persons infected with SARS-CoV-2 were hospitalized (3.2%), were admitted to an intensive care unit (0.5%), and required mechanical ventilation (0.2%) compared with partially vaccinated persons (6.2%, 1.0%, and 0.3%, respectively) and unvaccinated persons (7.6%, 1.5%, and 0.5%, respectively)"

Covid bulaşmış olanlardan hastaneye yatışı gerekenlerin oranı
Tam aşılanmış olanlar: %3.2
Hiç aşılanmamış olanlar: %7.6

Solunum cihazına bağlanmayı gerekenlerin oranı
Tam aşılanmış olanlar: %0.3
Hiç aşılanmamış olanlar: %0.5

Bu aşıların hastaneye yatışı %90'ın üzerinde engellediğini iddia ediyorlarlardı. Hastaneye yatışı azaltmış mı azaltmış ama %90 değil. solunum cihazına bağlanmayı gerektiren vakaları da azaltmış(%0.5 ten %0.3e) ama yine %90 dan çok daha az.

Bir de önceden aşının hastalığın bulaşmasını da engelleyeceğini iddia ediyorlardı oysa son haberler sadece %39 oranında bulaşıcılığı azalttığını söylüyor.
(link)

Bu arada d vitamininizi eksik etmeyin.
pubmed'de d vitamini,selenyum eksikliği ve covid ağır/ölümcül vakalarla ilişkili birçok makale var.
(link)
"A survival analysis highlighted that, after 10 days of hospitalization, severe vitamin D deficiency patients had a 50% mortality probability, while those with vitamin D ≥ 10 ng/mL had a 5% mortality risk (p = 0.019). "
10günlük hastaneye yatış sonrası
Ciddi d vitamini eksikliği olanlarda ölüm oranı %50 iken,
d vitamini oranı 10ng/mL üzerinde olanlarda ise %5 çıkmış.
D vitamini eksik olanlarda ölüm oranı 10kat daha fazla. D vitamini eksikliğini gidermek bile aşıdan daha etkili.

Arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz. Aşı olanada olmayanada saygı duyulması lazım.
Aktif olarak bilim karşıtı olan insanlar neden saygı bekler anlamıyorum. Toplumun üstünde yüksünüz.
Ki ben virüsede inanmıyorum. Herşey yalan dolan.
5G kuleleri de insanları kontrol etmek için dikiliyor. Uyanın.
Madem aşı olan kendini koruyor.korkan ve aşı olmak isteyen kendini korumak isteyen herkes olsun. Olmayanlarıda GEBERİRKEN seyredersiniz. Niye bizi bukadar düşünüyorsunuz.
Burada bir yanlış anlaşılma var sanırım. Aşı olanların çoğu aşı olmayan insanları düşünmüyor. Sağlık sistemine, doktorlara, emekçilere, topluma, insanlara bilinçli olarak tehlike ve yük oluşturduğunuz için aşı olmanızı istiyorlar. Sizi sırtlarında taşımaktan bıktılar. Ben şahsen ünlü aşı karşıtları covidden ölünce mutlu oluyorum. Belki o kişileri takip eden diğer aşı karşıtları etkilenir ve fikir değiştirir diye.

Covid bulaşmış olanlardan hastaneye yatışı gerekenlerin oranı
Tam aşılanmış olanlar: %3.2
Hiç aşılanmamış olanlar: %7.6

Solunum cihazına bağlanmayı gerekenlerin oranı
Tam aşılanmış olanlar: %0.3
Hiç aşılanmamış olanlar: %0.5

Bu aşıların hastaneye yatışı %90'ın üzerinde engellediğini iddia ediyorlarlardı. Hastaneye yatışı azaltmış mı azaltmış ama %90 değil. solunum cihazına bağlanmayı gerektiren vakaları da azaltmış(%0.5 ten %0.3e) ama yine %90 dan çok daha az.

Bir de önceden aşının hastalığın bulaşmasını da engelleyeceğini iddia ediyorlardı oysa son haberler sadece %39 oranında bulaşıcılığı azalttığını söylüyor.

Dikkat etmediğiniz bir durum var.
Aşı olunduğunda bulaşma azalıyor, yani otomatik olarak hasta sayısı azalıyor. Hasta sayısını azaltması hastaneye yatışı ve entube sayısını da azaltıyor. Oran sabit bile kalsa sayı azalır.Bu da çok önemli.

Geri