Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle gelen yeni gümrük vergileri

Scudo
Basit bir hesapla almanyadan 2000 dolarlık bir bisiklet almak istediğinizde gümrük ve gümrük müşsaviri masrafları ile 24000TL civarına mal oluyor. Yaklaşık 10bin TL'si vergi.

Yazacak o kadar çok şey var ki... ömrüm sosyal medyada ve yakın akrabaların içinde trollerle uğraşarak geçti. On sene önce de Türkiyenin ekonomik olarak büyümediğini, özelleştirmeler sonucunda ülkeye para girdiği için suni bir gelişme yaşadığımızı anlattık durduk. Bunun bi yerden patlak vereceği zaten belliydi. Son senelerde can çekişen ekonomiye bir de virüs eklenince batışımız hızlandı. Şimdi tepetaklak gidiyoruz. Parayı betona gömdüler, 400 küsur milyar doları öyle böyle harcamadılar. Hizmet adı altında tarihin en büyük vurgunları yapıldı. Geçmediğimiz köprülere, inmediğimiz havaalanlarına para ödüyoruz. 32 yaşındayım ve içim rahat ederek geçirdiğim tek gün yok şu ülkede. Elalemin 1000 dolar ödediği telefona 13-14 bin ödüyoruz böyle vergi sisteminin de böyle halkın da.... neyse... herkes hak ettiği şekilde yönetilir.

Oyun konsollarina gelsin, içkiye tekele, motorlu taşıtlara gelsin. Ama şu masum bisiklete gelmesin be artık vergi. Benim hobim diye değil ama bisikletin kime ne zararı var düşününce bir çok faydasından başka? Teşvik edileceği yere hem de😢

Aynı miktarda maaşa zam olur mu olmaz ? Temel gıda malzemelerini alamayacak duruma geleceğiz. Marketler ramazanı fırsat bilip fiyatları yukarı çekiyor. Temel gıdaya gelen ek vergi daha fazla bence. Bisikletim de gösterge aksesuar da olmayıversin ama bisikleti sürebilecek enerjim kesinlikle olsun.
Oyun konsollarina gelsin, içkiye tekele, motorlu taşıtlara gelsin. Ama şu masum bisiklete gelmesin be artık vergi. Benim hobim diye değil ama bisikletin kime ne zararı var düşününce bir çok faydasından başka? Teşvik edileceği yere hem de😢
Senden vergi alamıyor yıl içerisinde o yüzden sevmiyorlar.

Ecdada laf ettiğimiz yok; yanlış anlamışsınız. Ecdadın da eleştirdiğimiz yığınla arızalı yönü var ama yeri ve zamanı geldiğinde; tutarlı ve ispatlı veriler eşliğinde yaparız bunu.

Burada eleştirdiğimiz, daha doğrusu hicvettiğimiz, "Osmanlı'nın yeniden dirilişinin rüyasını gören" vatandaşlar. Osmanlı denilince aklına sadece at üstünde küffara kılıç sallayan Yeniçeri gelen, Ortaçağ özlemine ve kutsamasına saplanıp kalmış, Osmanlı'nın tarihi ve kültürel mirasından bihaber insanlar.

En basit örneğini vereyim: 2. Abdülhamid'i (ve devamında Reis'i; bunlar ayrılmaz bir eküridir) idol olarak benimsemiş, evinin duvarlarını ve cep telefonlarının duvar kağıtlarını onların portreleriyle süsleyen, hayatı boyunca eline bir tane bile kitap alıp okumamış, çocuklarına katı bir muhafazakar hayat tarzı dayatan ve müzik zevki arabeskten öteye geçemeyen insanların, 2. Abdülhamid'in klasik müziğe olan hayranlığından ve Osmanlı'da operayı yaygınlaştıran hükümdar olduğundan, 2. Abdülmecid'in nü tablolar çizen bir ressam olduğundan, "Muhibbi" mahlasıyla harikulade şiirler yazmış Kanuni Sultan Süleyman başta olmak üzere hemen tüm Osmanlı padişahlarının edebiyata ve şiire olan tutkularından haberleri bile yok! O insanlar keşke gerçekten Osmanlı sevdalısı olsalardı da Osmanlı padişahlarından birazcık feyz alabilselerdi.

Şu örneği her zaman veririm. Enformasyon Devrimi'ni tetikleyen en önemli şirket olan Intel'in mikroişlemci tasarım ekibindeki 10 çekirdek mühendisin 7'si Yahudi asıllıdır. Yahudiler "Büyük İsrail" idealini, çocuklarına çok üst düzeyde eğitim vererek ve bu çocukların dünyanın gelişmiş ülkelerinde bilim, bilişim, medya, finans, tıp, sanat, edebiyat, politika gibi alanlarda kilit noktalara gelmesiyle gerçekleştirebildiler. Yeni Osmanlı rüyası görenlerse çocuklarına matematik, yabancı dil, doğa bilimleri öğretecekleri yerde, onları koyu bir taassubun hakim olduğu imam-hatip eğitimine mahkum ediyorlar. "Ayranı yok içmeye, Doblo'yla gider fetihe" hesabı... Osmanlı böyle dirilmez; bir mucize olup dirilse bile birkaç sene içinde yeniden yerle yeksan olur zaten.
Sapla samanı karıştırmak nasıl diye sorsanız sizin yorum buna en güzel örnek teşkil ederdi herhalde. Söylenecek çok şey var da arabesk müzik ne alaka şimdi? Ben de jazz müzik dinleyenler şöyle böyle diye mi konuya girsem ne dersiniz? Ben karşıyım insanları kişisel zevklerine göre yaftalamaya. Arabesk müzik seviyorum diye ne hale geldim? Ben şahsım adına kabul etmiyorum bir tür müzik dinleyenlerin hepsinin bir örnek insan olduğuna. Bence kısa ve öz yazmalısınız uzun olunca saçma olmuş yorum.

Kafaya bak be. Yani diyorsun ki fırıncının arabasına gelsin, çocukların oyuncaklarına gelsin, evine ekmek götüren adamın yakıtına ve arabasına gelsin, tekel ürünleri kullanan da fazla fazla ödesin sadece bana dokunmasın.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafası.

Senin gibiler böyle düşünmeye devam ettikçe daha çok gözü yaşlı emoji kullanmak zorunda kalırsınız. Senin gibilere müstehak ama kurunun yanında yaşta yanıyor ya ona üzülüyorum.

@FuBu Benim otomobilim olmadığını nerden biliyorsunuz? Orda bakın ne demişim? Ayrıca bu saydığım çoğu şeylerden şu an zaten yüklü vergi alınıyor. Ama bisiklet ve ekipman vergilerini bari artırmayın demişim. Bisiklet kullanan bir bireyin devlete ne gibi bir ek külfeti oluyor? Bunu anlatmaya çalıştım. Bunun neresi zorunuza gitti anlamadım 🤦

Sayın üyeler sakin olun lütfen. Ramazanın ortalarına gelseydik, sinirler açlıktan, sıkıntıdan gergin olsa anlarımda gözünüzün yağına üç yumurta, biber, soğan olmadan o menemenin tadı olmaz 🤤.
Sakin olun lütfen 🙂.

@FuBu Benim otomobilim olmadığını nerden biliyorsunuz? Orda bakın ne demişim? Ayrıca bu saydığım çoğu şeylerden şu an zaten yüklü vergi alınıyor. Ama bisiklet ve ekipman vergilerini bari artırmayın demişim. Bisiklet kullanan bir bireyin devlete ne gibi bir ek külfeti oluyor? Bunu anlatmaya çalıştım. Bunun neresi zorunuza gitti anlamadım 🤦
Sorun da bu zaten hiç bir zaman anlayamayacaksın. Sorun senin araban benim arabam değil. Sorun kafanızdaki adalet, hak, hukuk anlayışı. Yılan sizi ısırmaya gelene kadar ses çıkarmayan sizler yılan sizi de ısırmaya başlayınca bari beni ısırma diyebiliyorsunuz ancak. Evet o sayılanlardan zaten yüklü vergi alınıyor ve ona rağmen onlardan alınsın ama benim bisikletimden alınmasın diyebiliyorsun sadece. Bu vergiler nereye gidiyor demek aklına dahi gelmiyor mesela. Nerede adalet veya hak anlayışı. Anlayış böyle çarpık oldukça adaletsizlik kime yapılırsa yapılsın karşı durulmadıkça başkalarının haklarına kendi haklarımız kadar saygı duymadıkça emeklerimiz birilerinin lüksü için daha çok iç edilir.

Ekşi sözlükte bazen görüyorum bu ülkeden umudu kesmek, çekip gitmek gibi başlıklar ama yok lan diyorum bizim ülkemiz diyorum bunlara yedirmeyelim diyorum ama böyle yorumlar görüncede hak vermiyor değilim o girileri yazanlara.

@FuBu ülkenin tek umudu sensin zaten 👏 Bu bilinçli vatandaş edalariniz, herşeyi en iyi ben bilirim, bu ön yargınız, yargısız infazınız, kibriniz, illa birilerini ötekilestireceksiniz. Evet herşeye alkış tutan, partizan insanlar yok değil. Ama çok şükür ki ben o tür kimselerden çok uzağım.

Bu yazdığınız içi bomboş yorumunuzu inanin ben hiç kendi üstüme alınmadım direkt bana ithafen yazmış olmana karşı. 🙄

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Vergiyi kimden alacağını biliyilar sonuçta

8712.00.70.00.19 - MOTORSUZ BİSİKLETLER VE DİĞER MOTORSUZ TEKERLEKLİ TAŞITLAR ( ÜÇ TEKERLEKLİ DAĞITIM AMAÇLI BİSİKLETLER DAHİL) DİĞERLERİ
sayfa 22 de
8714 ile başlayanlarda bisiklet aksesuarları imiş.
(link)
tablonun en üstündeki gtip-dipnot tan sonra 1-2-3-...8 e kadar olan kısmı anlayamadım ama.
Birde motorsuz tekerleksiz raşıtlar var
8712.00.80.00.00 - DİĞER MOTORSUZ BİSİKLETLER. MOTORSUZ TEKERLEKSİZ TAŞITLAR
hem motorsuz hem tekerleksiz taşıt nasıl oluyor çözemedim, ışınlanıyomu

Arkadaslar , mevzuatta bulunan listelerdeki sayilar ve ilgili ulkeler soyledir.;
1-AB ülkeler , EFTA ülkeler(Izlanda,Lihtenstayn,Norvec,Isvicre) , Israil,Makedonya,Bosna Hersek,Fas, Bati Seria ve Gazze seridi , Tunus, Mısır, Gurcistan, Arnavutluk, Urdun, Sili, Sirbistan,Karadag,Kosova,Moldova,Maritius
2-Guney Kore
3-Malezya
4-Genellestirilmis tercihler sisteminden Yaratlanacak ülkeler grubu
5-En az Gelismis ülkeler
6-Ozel teşvik düzenlemelerinden Yararlanacak ülkeler
7-Gelisme yolundaki ülkeler
8-Diger ulkeler

Dolayisyla , bizim yogun sekilde ithalat yaptigimiz Avrupa ulkeler icin herhangi bir ek vergi bulunmamaktadir. (82nci ve 84ncu fasil ile baslayanlara goz gezdirdim sadece , daha detayli bakmak lazim.?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çin ve ADB yok ozaman ama AB ülkeler dediği avrupa ülkeleri olmuyormu, birde 8-diğer ülkeler dediği hangi ülkeler

Çin ve ADB yok ozaman ama AB ülkeler dediği avrupa ülkeleri olmuyormu, birde 8-diğer ülkeler dediği hangi ülkeler

Cin ve ABD vergilendirmeye dahil , ancak , ulkelerarasi ozel ticaret anlasmalari oldugu icin , ulke bazinda ve GTIP bazindaa tekrar kontrol etmek gerekir.

GENELLEŞTİRİLMİŞ TERCİHLER SİSTEMİNDEN YARARLANACAK ÜLKELER LİSTESİ
A- GELİŞME YOLUNDAKİ ÜLKELER (GYÜ)
ÜLKELER
HARİÇ SEKTÖRLER
ÜLKELERHARİÇ SEKTÖRLER
ABD MINOR OUTLYING ADALARI
GUYANA
ABD VİRJİN ADALARI
GÜNEY AFRİKA CUM.
AMERİKA SAMOASI
GÜNEY GEORGIA VE GÜNEY SANDWICH ADA.
ANGUİLLA
GÜNEY FRANSIZ TOPRAK.
ANTARTİKA
HEARD ADA. VE MC DONALD ADA.
ANTIGUA VE BARBUDA
HİNDİSTAN
11; 13​
ARJANTİN
HOLLANDA ANTİLLERİ
ARUBA
İNG.HİNT OKY.TOPRAK.
AZERBAYCAN
İNGİLİZ VİRJİN ADA.
BAHAMALAR
IRAK
BAHREYN
İRAN
BARBADOS
JAMAİKA
BELİZE
KAMERUN
BERMUDA
KATAR
BEYAZ RUSYA
KAZAKİSTAN
BİRLEŞİK ARAP EMİRLİK.
KENYA
BOTSVANA
KIRGIZİSTAN
BOUVET ADASI
KONGO
BREZİLYA
2; 4; 5; 10; 12; 19​
KUVEYT
BRUNEİ
KUZEY MARİANA ADALARI
CAYMAN ADALARI
KÜBA
CEBELİ TARIK
LİBYA
6​
CEZAYİR
LÜBNAN
CHRISTMAS ADALARI
MAKAO
COCOS ADALARI
MALEZYA
3; 9; 12; 21​
COOK ADALARI
MARŞAL ADALARI
ÇİN HALK CUMHURİYETİ
1; 7; 9; 11; 14; 15; 16; 17; 18; 20; 21; 24; 25​
MAURİTİUS
DOĞU TİMOR
MAYOTTE
DOMİNİK
MEKSİKA
4; 7; 16; 23​
DOMİNİK CUMHURİYETİ
MİKRONEZYA
ENDONEZYA
3; 12; 15​
MISIR
FAS
8​
MONTSERRAT
FİJİ
NAMİBYA
FİLDİŞİ SAHİLİ
NAURU
FİLİPİNLER
NIUE ADASI
FALKLAND ADALARI
NİJERYA
FRANSIZ POLİNEZYASI
NORFOLK ADASI
GABON
ÖZBEKİSTAN
GANA
GRENADA
GRÖNLAND
GUAM
EK 3'ÜN DEVAMI
PAKİSTAN
10; 11; 13;14​
TACİKİSTAN
PALAU
TAYLAND
4; 9; 15; 16; 17; 21​
PAPUA YENİ GİNE
TOKELAU ADALARI
PARAGUAY
TONGA
PİTCAİRN
TRİNİDAD VE TOBAGO
RUSYA FEDERASYONU
6; 8 ;19​
TUNUS
8; 14​
SEYŞEL ADALARI
TURKS CAICOS ADALARI
ST.KITTS & NEVİ
TÜRKMENİSTAN
ST.HELENA VE BAĞLAN.
UKRAYNA
ST.LUCİA
UMMAN
ST.PİERRE - MİGUELON
URUGUAY
ST.VİNCENT
ÜRDÜN
SUUDİ ARABİSTAN
6​
VALLİS VE FUTUNA ADA
SURİNAM
VİETNAM
SURİYE
YENİ KALEDONYA
SVAZİLAND
ZİMBABVE
ŞİLİ
B- ÖZEL TEŞVİK DÜZENLEMELERİNDEN YARARLANACAK ÜLKELER(ÖTDÜ)
BOLİVYA
KOSTA-RİKA
EKVATOR
MOĞOLİSTAN
EL SALVADOR
MOLDOVA
GUATEMALA
NİKARAGUA
GÜRCİSTAN
PANAMA
HONDURAS
PERU
KOLOMBİYA
SRİ LANKA
VENEZUELA
C- EN AZ GELİŞMİŞ ÜLKELER (EAGÜ)
AFGANİSTANETİYOPYAMADAGASKARSENEGAL
ANGOLAGAMBİYAMALAVİSİERRA LEONE
BANGLADEŞGİNEMALDİV ADALARISOLOMON ADALARI
BENİNGİNE - BİSSAUMALİSOMALİ
BHUTANHAİTİMORİTANYASUDAN
BURKİNA FASOKAMBOÇYAMOZAMBİKTANZANYA
BURUNDİKİRİBATİNEPALTOGO
CAPE VERDEKOMOR ADALARINİJERTUVALU
CİBUTİKONGO DEMOKRATİK C.ORTA AFRİKA CUM.UGANDA
ÇADLAOSRUANDAVANUATU
EKVATOR GİNESİLESOTHOSAMOAYEMEN
ERİTRELİBERYASAO TOME AND PRINCIPEZAMBİYA

• Beğen
Tepkiler: thieft3000
@FuBu ülkenin tek umudu sensin zaten 👏 Bu bilinçli vatandaş edalariniz, herşeyi en iyi ben bilirim, bu ön yargınız, yargısız infazınız, kibriniz, illa birilerini ötekilestireceksiniz. Evet herşeye alkış tutan, partizan insanlar yok değil. Ama çok şükür ki ben o tür kimselerden çok uzağım.

Bu yazdığınız içi bomboş yorumunuzu inanin ben hiç kendi üstüme alınmadım direkt bana ithafen yazmış olmana karşı. 🙄
Kusura bakma lütfen benim hatam. Kime ne anlatmaya çalışıyorsam burda.

Tabi ki kötü şeyler oluyorsa başka bişey aramanız gerekiyor. Önyargılı olan ve başkalarını ötekileştiren de benim zaten çok haklısın. Sadece kendisini düşünen de benim hem bahsettik ya önceki mesajlarda ikimizde kendimizden.

Ama haklısın tabi senin zihniyetin olayı bu sürekli üste çıkabilirsiniz.

• Üzgün
Tepkiler: Demir Atlı Adam
Arkadaşlar,

Bu vergilere, elektronik olmayan -bisiklet ayakkabısı, kask, suluk gibi- ürünler dahil mi?

Vergiler, açıklanır açıklanmaz, hemen yürürlüğe mi girdi?

• Beğen
Tepkiler: Mansouki
vergi tüm ulaşım araçlarında inanılmaz fazla devlet hiç destek olmuyor resmenhayatı hardcore modda oynuyoruz

Ben karşıyım insanları kişisel zevklerine göre yaftalamaya.

Yazarı aynı ve 2 mesaj arasında 40 dakika var; hem de biraz yukarıda ikisi de bu başlık altında :) Fıkra bu kadar.
Laf anlatmaya çalışmayınız.

Geri