Scudo Sports

Cyclocross almayı düşünenler ama kararı veremeyenler... CYCLOCROSS ALIN :)

Merhaba arkadaşalar. uzun zamandır cyclocross ları araştırıyorum. forumdaki neredeyse tüm cx bisiklet yorumlarını okudum. seçme aşamasında son noktaya geldim denebilir ama hala cevap bulamadığım bazı sorular var ve yardımcı olacağınızı düşünüyorum.
öncelikle fiyat aralılı aşağı yukarı 4000 ile 8000 arası. şimdi öncelikle şuna açıklık getirelim istiyorum.
1)Yüksek fiyatlı modellerde Sizce full karbon ama üzerine alt seviye modellermi yoksa alüminyum kadro üstünde üst seviye kompenentler olan modellermi tercih edilmeli? karbon kadro bu bisiklet türü için artıları ve eksileri neler?
2) sizce almışken iyi bir kadro üzerine üst seviye kompenentleri olan modelmi tercih edilmeli yoksa alt seviye alıp zamanlamı yükseltmeli.
3) markaların kadro ağırlıkları farklı. üzerindeki setleri yüksetseniz bile ağır kaçıyor. sizde bu tarz bisiklet en fazla kaç kilo olmalı. ve kilo meselesi çok fazla önemsenip kafaya takılmalımı :)
4) fren ve vites kablolarının kadro içinden geçmesinin sizce herhangi bir dezavantajı varmı. çünkü dışardan geçen kabloların ilerde birgün biyerlere takılıp stres sebebi olacağını düşünüyorum.
son sorum ise TREK, SPECİALİZED, FUJİ, FOCUS, CANYON, SCOTT, CUBE, MERİDA, gibi markaların kadro kalitesi nasıldır? Şuan yurtiçi ve yurtdışı piyasasında bulabileceğim en mantıklı marka ve model hangisi olur. şimdiden vereceğiniz bilgiler için TEŞEKKÜRLER.. tabi zahmet edip okuduğunuz içinde;)

Scudo
@TR_38 eger daga tasa topraga girmeyip sadece asvaltta surecegim diyorsaniz heleki tur falan iyetiniz var ise kesinlikle cx Almayin. Ben 5200km dir cx kullaniyorum toplasaniz 1500km sini asvaltta gecirdim gerisi full toprak idi. bozuk yol vs demeyin bu sekilde surmeyecekseniz yol bisikleti alin. Bir cx hicbir zaman bir yol bisikleti kadar hizli gidemez. Ancak patika yol ve ye aldiris etmeden rahatlikla gidersiniz.
sayet cx de karar kildisaniz ortalama bir fiyata alabildiginiz bisikleti alin gerisini klasik sekilde ekipmanlara ayirin derim.
simdiden hayirli olsun.

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
öncelikle teşekkür ederim. şöyleki yol bisikletleri çok narin duruyor. orta ve uzun turlara katılama düşüncesindeyim. yol bisikletine göre biraz daha konforlu olduğu için cx düşünüyorum. biraz daha kalın lastiklerin takılabiliyor olması avantaj. sadece asfaltta ve kısa mesafelerde gitmeyeceğim için biraz daha yavaş olsada geniş yelpazeye sahip cx benim için daha ideal olduğunu düşünüyorum..

@TR_38

mesajınızın bu kısmını alıntılayarak ve bir cx bisikleti sahibi iken şunu tavsiye edebilirim cx almayın. ne yol nede cx ler ile orta ve uzun turlarda rahat edilmez. günlerce yol gideceksiniz, bisikletin her yerine bir şeyler takacaksınız.

alayım hepsi bir arada olsun tek bisiklet olsun hayaller güzel ama olmuyor öyle :)

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
@TR_38
konfor açısından yol bisikletinden bir artısı yok sadece kalın lastikleri çok daha az konfor yaratabilir, 2 bisiklette de sürüş pozisyonu agresif :)
tur yapmak önceliğiniz ise aynakolu daha uygun bir bisiklet bakın derim, şayet cx lerdeki aynakol bisiklet yüklü iken yokuşları çıkılması baya zor kılıyor. eğim %10 bile olsa 9km den aşağı pedallıyamıyorsunuz ve kadansınız düşük oluyor buda çabuk yorulmanıza sebep olabilir.

tercih yinede sizin. ancak tur önceliğiniz var ise kesinlikle daha büyük vites aralığına sahip bir bisiklet edinmelisiniz. gravel endurance tipi bisikletlere bakabilirsiniz cx lerden daha konforlu bisikletler sanırım. yanlışım var ise düzeltin.

kullanım amacım genel manada şehir içi ama nadiren uzun turlarada çıkabilirim diyordum. nadiren çıkacağım için ve şuan planladığım bir uzun tur olmadığı için o kısmını es geçebiliriz. bu yönüyle yaptığınız yorumlar için teşekkürler. bilgisi ve deneyimi olan arkadaşaların, bahsi geçen konunun diğer yönleri hakkındada yorumlarını bekliyorum.. uzun tur şimdilik iptal!
@deadlistcach
bazı markaların bazı modelleri 50\34 aynakol ve 11-32 ruble ile standart. olmasa bile bu değerler ile değiştirdiğinde yokuşlarda kolaylık sağlanabileceği önceki yorumlarda bahsi geçmişti. gravel ve endurance modelleri ile araların aman aman bi fark olmadığı için genelleme yapabiliriz.

Merhaba,
Ben iki tür arasında kaldım. Biri şehir(cross tip) bisikleti diğeri ise cyclocross tip bisiklet. Ağırlıklı şehirde kullanırım diye düşünüyorum. Tabi çeşitli şehir dışı gezi-turlarla toprak çakıllı yerlerde de kullanacağım. Yani bu tür gezilere de katılacağım. O nedenle bu 2 tür arasında gidip geliyorum. Cx modeliyle ilgili yorumları okudum. Genel olarak cx türü için çoğu yorum olumlu. Tabi kullanım amacına ve zevke göre farklılık gösterir. Cx’in gidonuna alışmada sorun yaşarmıyım bilmiyorum. İki modelide pek kullanma şansım olmadı. Birini alıp kısa süre sonra değiştirmekte istemiyorum. Şehir tipi alıp kısa süre sonra cyclocross türüne geçiş yapma isteğim doğarsa diye düşünüyorum.. Yani biraz kararsız kalmış durumdayım.. :) Fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Bütçem 6000 TL civarı. Aşağıda modelleri düşünüyorum. Başka önerileriniz varsa onları da değerlendirebilirim. Tşk.ler.

(link)

(link)
(link)

@TR_38

Cyclocross modeli seviyorsanız alın derim. Ben Merida 500 kullanıyorum. Yeni aldım. Yokuşları ranpaları çıkan Ayaklardır Nekadar çok kondisyon okadar iyi Performans. Carbon Maşa alüminyum Kadrolu. Yol bisikleti bana görede narin geliyor du, görüntü olarakda Cyc ler hoşuma gitti, Şuan için gayet memnunum. Ortalama turlarım 50-85 KM arası Bu yüzden fazla bi ekipmana ihtiyac duymuyorum. Yol bisikleti Kadar Gidon a eğilmek zorunda kalmıyorsunuz yeter ki kadro ölçüleri size uygun olsun. 105 SET var üzerinde. Focus un 2016 modeli ile karşılaştırıldığında tek fark Tiagra kullanıyor olması. Cube İse Gerçekten güzel bir bisiklet ama fiyat olarak yukarı ve boyuma uygun kadrosunu bulamadım Türkiyede.

@TR_38

Yazdığınız yorumlar dikkatimi çekti çünkü bir zamanlar bende o durumdaydım ve piyasada bu kadar markada cx modeli yokken elim kolum bağlıydı aradığımı bulamıyordum. Cannandale caadx 105 dikkatimi çekti çünkü vites sistemi tam ideal kadroda bagaj delikleri var ve kadro ömür boyu garantili 105 sistem ideal derken araştırmalar sonu çok şey buldum. Ve aradan 3-4 yol geçti son durum aynakol 34-50 ruble 36-11(105 sti kollar ile) xtr arka aktarıcı. Toplamda 6000 km ye yaklaşmıştır. Şuanda tam istediğim durumda seneye hidrolik fren artı fren kablolarını yükseltecem çünkü 1 2 kaza yaşadım frenlerden dolayı
Size diyebileceğim olay size kalmış diyorsanız vites sistemi yükseltirim değişik şeyler yaparım alın düşün donanım iyi marka ama uğraşmam diyorsanız 105 set idealdir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Serrchi ve Bilal07
Bu konuyu okudum canım çekti.
Sıra geldi "almayın" konusuna.. :D

Bu gidişle almam yakındır :cool:

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@Kubay
Sanırım sorunuzun cevabı biraz da daha cok nasıl sürüşler yapacağınızda gizli. @deadlistcach in aynakol oranları ve ağırlığın eğimlerde size ne kadar dert olabileceği konusundaki anlatımını gözardı etmeyin derim.

Seçtiğiniz bisikletlerin ikisi de güzel. Sürüşünüzün ağırlıklı olarak hangi karakterde olacağına kara verdikten sonra uygun gördüğünüzü alabilirsiniz.

Bir not: İster peşin ister taksitle olsun etiket fiyatlarının çok yüsek olduğunu unutmayın bana kalırsa. Bayiyi % 15 - 20 kadar aşağısına zorlamaya bakın derim:harika:

@Cemil Dada
Bencede %15 gibi bi fiyat rahat düşerler

@ÇaNakkaLeRuHu Hocam cyclocross"lar çok pahalı, bugün btwin triban 500 alacaktım ama o kadar para vermeye gönlüm el vermedi.

btwin triban 100 alıp 22-32-44+11-2 3x8 yapsam cyclocross olur mu acaba?
En fazla ne kadar lastik takılabilir bilmiyorum.
2000 TL btwin triban 500e vermektense 1100 TL"ye btwin triban 100 alıp üzerine 400-500 TL"lik ekipman koymak hem daha hesaplı hemde kafama göre daha mantıklı geliyor.

Scott speedster cx 20 almayı düşünüyorum arkadaşlar 4300 e bayiden alabiliyorum %15 indirim veriyorlar zorlasam 4100 e bırakır diye düşünüyorum bu fiyat bandında alabileceğimin en iyisini almak isterim varmıdır tavsiyesi önerisi olan

cyclocross"larda kadro boyu daha mı küçük oluyor arkadaşlar?
Aynı marka 2 bisiklete denk geldim internette, yol bisikleti olanın M kadrosu daha büyüktü yanlış hatırlamıyorsam.
cx olanında M kadrosu 51 santimetre idi.

Kullandığım dağ bisikleti bana yetersiz geliyor. Buna SLX set alıp taksam değmez. Aklımda yol bisikleti var fakat alacağım bisiklet Malatya'nın yollarına dayanamaz. Tam kararımı dağ bisikletine çevirecekken önümden scott cx20 ile merida cyclocross 300 geçti. Işıklarda yakaladım, cyclocross kullanan abilere bisikletlerinin nasıl olduğunu sordum ve bisikletlerinin çok iyi olduğunu söylediler. Cyclocross bisikletlerin fiyatı bana çok tuzlu geldi ve ikinci eli pek yok gibi. bütçeme yeten bir tek mosso monza var fakat kullananlar çok iyi olmadığını söylüyorlar. Bianchi SLR 400'ü alıp cyclocross'a çevirsem bir sürü masraf çıkacağı için bu fikirden de vazgeçtim.

2000 liraya kadar ikinci el hangi cyclocross'u önerirsiniz? 2000 liraya cyclocross yoksa yol bisikleti alıp geçeceğim.

Geri