Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@denizdoğa tek tek bakamam bu sefer. Çok zaman alıyor. Kendiniz de benim yaptığım gibi yapabilirsiniz bence.

Scudo
kafa allak bullak oldu alıp hemen binmek istiyorum ama karar veremedim @koshanerberk scale 965 değiştiricileri hakkında hiçbir bilgim yok sram nx1 groupset hakkında bilgin varmı

@Mustafa Zeybek benim yaptığım gibi derken donanımları tekerteker karşılaştırmak mı bunun için tavsiye ettiğin bir sayfa var mı.. teşekkürler

@denizdoğa
Hayır kendi tecrübemle yapıyorum çoğu zaman. Tavsiye vermekten kodlarına bakarak hangi seviye olduğunu anlıyorum artık. Örneğin rd m 360. Buradaki rd rear derailleur yani arka aktarıcı demek . 360 da acera serisi oluyor. İnternete bu şekilde yazarsan bulursun neye denk geldiğini. 615ler deore mesela. Bazılarının farklı kodları oluyor. Örneğin altus 8li vites kolu 310 iken 9lusu 370 gibi gibi...

arkadaşlar bisiklet sevdalısıyım ama en son 3 sene önce 740promu alırken bukadar araştırdım bisikletten anlarım ama 3 senedir bu donanımlar konusunu pek takip edemedim şimdi yeni birtane alma vakti ve sizde bilirsiniz sıkıntılı budurumlar mutlaka daha bilgili arkadaşlarımız abilerimiz kardeşlerimiz vardır bir el atında halledelim şu işi

@denizdoğa maşalar için de yabancı forumlara raidon vs recon silver şeklinde aramalar yapıyorum, yoksa çok anladığım yok onlardan

@Mustafa Zeybek bende bu aralar araştırırken baya bilgi sahibi oldumda yinede daha bilgili olanlar vardır mutlaka forumda. mesela şu 965 tek aynakol bunun negatif tarafı vermıdır

@denizdoğa
Düz yolda hız yapamamak kötü tarafı. O yüzden çift süspansiyonlarda tercih ediliyor genelde. Sürekli dağda sürersen yeter ama şehir içinde çok hız yapamazsın. Sürüş tarzınıza göre seçim yapın. Bence tek süspansiyon için 2, çift için 1 ideal.

@Mustafa Zeybek ozman 965 i direk eliyorum çünkü bazen uzun asfalt turlarınada katılıyorum ..peki cube attention sl mi scott scale 910 mu yukarda paylaştım özellikleri bildiğin kadar bakarsan?

Arkadaşlar aynı konudan yüzlerce binlerce oldugunu biliyorum ama konudan anlayan arkadaşların yardımına ihtiyacım var
Suan bir salcano hector bisiklete biniyorum ise gidip gelirken kullanıyorum deneme amaçlı ödünç aldım bisikleti kendime bir bisiklet almak istiyorum fakat yol koşullarından dolayı sehir ve yol bisikletleri bana uygun değil mtb almak durumundayım butcem 750TL kafamda Suan iki bisiklet var farklı öneriler ve seçimler için şimdiden teşekkür ederim sizlere kafamdaki bisikletler de sunlaridr
(link)

(link)

Mosso wilffire 29 dag aldim pişman olur muyum

@Sina btwin öneririm neden derseniz o bütçelerde kadrosuna ömür boyu garanti veren tek firma

700TL GİBİ BİR BÜTÇEM VAR SADECE YOLDA KULLANACAĞIM MTB ÖNERECEK VARMI AKLIMDA BİR MARKA MODEL VAR '' ORBİS KODİAK 27.5 JANT '' BU BİSİKLETİ ÖNERİRMİSİNİZ ?

Arkadaşlar 173 boya 18 inch büyük kadro büyük mü gelir ?

BoyKadro Boyu (cm)Kadro Boyu (inch)
155 - 16535 - 38 cm14 - 15 "
165 - 17038 - 41 cm15 - 16 "
170 - 17541 - 43 cm16 - 17 "
175 - 18043 - 46 cm17 - 18 "
180 - 18546 - 48 cm18 - 19 "
185 - 19048 - 53 cm19 - 21 "
190 - 19553 - 56 cm21 - 22 "
195 - 20056 - 58 cm22 - 23 "

Burdan yardım alabilirsin belki

700TL GİBİ BİR BÜTÇEM VAR SADECE YOLDA KULLANACAĞIM MTB ÖNERECEK VARMI AKLIMDA BİR MARKA MODEL VAR '' ORBİS KODİAK 27.5 JANT '' BU BİSİKLETİ ÖNERİRMİSİNİZ ?

ARKADAŞLAR RİCA EDİYORUM BANA CEVAP VERİN UZUN ZAMANDIR ARIYORUM ARADIĞIM ÖZELLİKLERDE ''ORBİS KODİAK 27.5 JANT'' VAR AMA ARANIZDA KULLANAN veya DAHA ÖNCE KULLANMIŞ BİRİSİ VARSA CEVAP VEREBİLİRMİ KADROSU SAĞLAMMI AĞIRLIĞI NEDİR UZUN YOLDA RAHATSIZLIK VERİRMİ BU GİBİ SORULARIMA CEVAP VEREBİLİCEK VARMI

@koshanerberk Dechatlon'a baktım 700TL den başlıyor ve istediğim özelliklerin bir çoğu yok mesela bu baktıklarımda vites çevrilerek atılıyor uzun yolda ellerim terlediğinde beni zora sokabilir o yüzden bu fren manetinin üstünde bulunan vites attırma sistemli bisikletleri tercih ediyorum orbis te bu özellik var

@mustafatrn65
ilk olarak şunu söyleyeceğim dechatlonun kadroları o seviyelerdeki çoğu markaya göre kaliteli olduğundan donanım biraz düşük kalıyor ayrıca ömür boyu kadro garantisi de var
2. olarak o bahsettiğin bisikletle dechatlondaki 700 tl lik bisiklet arasındaki donanım farkını anlaman çok çok zor sonuçta yolda kullanıyor olacaksın
3. olarak çevirmeli dediğin sistemi 5 yıla yakın kullandım 1 kere elimin kaydığını hatırlamıyorum ki benim elim durduğu yerde terler hiç hareket etmesem bile mesela şu an terliyor :D sen düşün yoldaki halini ha senin elin bildiğin yağ sürmüş gibi oluyorsa da çözümü kadrodan kısmak değil 20 tl ye bir eldivendir sonuç olarak seçim sana kalmış 2 sininde üstüne otur dediğimi anlayacaksın fark yok gibi gelecek sana

Paramı tamamlayıp bir bisiklet mağazasına gidicem orbis olan bi mağazaya sonra dechatlon mağazasına gidicem bakarım aradaki fark'a

Her birde şimdi bilirsin bu kadrolar zaman geçtikte aşınır ve boyaları sökülür pas tutar dechatlonun kadrolarında öyle bir sıkıntı olur mu çünki senin gibi birçok bisiklet kullanıcısı dechatlonun kadrosunu övüyor

Geri