Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@takeiteasycharles
1-) Çift süspansiyon bütçeniz 5000 lira ise tercih edilebilir. Onun haricinde tek süspansiyon alın, çünkü adam akıllı arka süspansiyon 1000 liradan ucuz sayılmaz.
2-) aslında tercih meselesi ama 26 jantlar artık üretilmiyor. (büyük markalardan bahsediyorum) bunun bir kıstası yok, istediğinizi seçebilirsiniz.
3-) hidrolik
4-) en önemlisi bütçeniz. Bütçeniz düşükse Kron' a illa bakmışsınızdır, bakmayın :D gidonları çatır çutur kırılıyor. (kırılmasa bile birçok örneği olduğu için tedirgin edici) 2018' de ek vergi geleceği ve paramız değersizleştiği için bisikletlere zam gelecek, model yılı olarak 2017-2016 bakın.

Scudo
Merhaba ben bi mtb almaya karar verdim federasyon yarışlarına katılıyorum.Önceliklerim hardtail olması 13kg altı olması tek yaprak aynakol ve rock shox olması.İkinci el temizse olur öncelik sıfır.şimdidwn teşekkğr ederim

Merhaba, bisiklet camiasında çok yeniyim. Bir kaç ay önce 2.el salcano ng650 dağ bisikleti almıştım. Ne zaman bisiklet sürsem (2 saat ve üzerinde) popo ve o çevrelerde ağrılar oluşuyor. Yeni başlayanlarda bunun normal olduğunu biliyorum. Fakat her seferinde aynı sorunu yaşıyorum pedli bisiklet taytı kullandığım halde. Sonra kadın bisikleti almaya karar verdim çünkü biliyorsunuz ki kadın ve erkek anatomisi farklıdır.
Aslında bütcemi aşsa da en çok beğendiğim bu oldu. Tabi sizin de kadın dağ bisikleti önerileriniz varsa dikkate alırım.

(link)

@bikek2
Merhabalar, yeni başlayanlarda sele ağrısı olduğu doğrudur ama bu yalnızca bisiklete alışma sürecinden kaynaklanan ağrıdır. Bisiklete alıştıktan sonra o ağrı geçse de uzun süreli kullanımlarda ağrı yine oluşur. Çözümü ise pedli tayt almaktır. Kadın bisikleti almanıza hiiiç gerek yok. İlla bir şeyi değiştirecekseniz kadınlar için seleler oluyor, onlardan alıp üstüne tayt giyersiniz, sıkıntısız pedallarsınız.

@bikek2 bir arkadaşım aldı jant teli düz yolda giderken çıktı, diğer arkadaşımın kadrosu kırıldı, gidonu kırılan oldu, viteslerinden zaten hayır gelmiyor, akort ayarı çabuk bozuluyor vs.
En mantıklısı temiz kullanılmış 2.el.

Max. 1500TL ye mtb bisiklet almak istiyorum fakat parasına değecek bir bisiklet nasıl olur bilmiyorum. Kaldırımlardan atlamadan vs. jantları sağlam çıkcak birşey lazım. Aslında 5 bisiklet buldum ama parasına değer mi hiç bilmiyorum. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

(link)
(link)hd
(link)
(link)
(link)

@StrunkField
Sedona 720 ya da rr540 alın. Ben 540 alırdım. sebebi hafifliği ve model yılı olarak yeni olması. Bu arada engellerden atlamaktan kastınızı bilmiyorum ama xc bisikletler atlayıp zıplamak için değildir. Anca kaldırımdan atlar, 3-5 basamak merdiven inersiniz.

@Mustafa Zeybek 540'ın kırmızı rengini sevdim büyük ihtimalle onu alacağım ama daha iyisi varsa onu almak isterim parasının hakkını verebilecek bir ürün. Alamadan önce sizden de öneri almak isterim.

@StrunkField
Ben bu fiyat aralığında herkese rr540 öneriyorum. Ben olsam 2.el alırım, o ayrı.

@superstar Dostum imkanın varsa biraz daha bekle ve Kron XC 1000 Al Fiyatı Yaklaşık 2 milyar Ama üstünde deore set var shimanonun xc 150 yi ve xc300 tam bir dağ bisikleti olarak görmüyorum açıkçası ülkemizdeki bu fiyatlar nedir bu bisikletlere :krktm: çare ikinci el

(link)
(link)
Kross Level R5
Scott Aspect 940 arasından hangisi? Max bütçe 2250 ama 2500 zorlayabilirim bir ihtimal. Başka tavsiyeniz varsa açığım.

@OnurÖzdağ
Aynı şehirde olduğumuz için Carraro' nun lastiklerinin gereksiz geniş olduğunu belirteyim. Başkarcı olsun çamlık olsun hepsine fazla gelir. Downhilllerde bile o kadar geniş lastik kullanılmıyor. Ayrıca markası benimkilerle aynı, rezil bir lastik markası.

Salcano Kross ve scott' a kıyasla net kalitesiz. Ben olsam donanımda çok büyük fark olmadıkça almam.

Benim için karşılaştırma kross ile scott arasında.

Donanım olarak bakarsak;
Kross xcr scott xcm maşalı. Kross +1

Lastik olarak kross schwalbe smart Sam scott kenda slant kullanmış. Smart Sam araştırdığım bir lastik, hem asfaltta hem arazide kullanılabilen uzun ömürlü akıcı bir lastik. Kendayı senin araştırman gerek.

Jantlar konusunda yorum yapamasam da kross tubeless ready jant kullanmış. İlerisi için olumlu bir donanım.

Ön Aktarıcı: kross deore scott acera. Kross 2 seviye önde.

Arka aktarıcı: kross deore scott alivio. Kross +1

Vites kolları: kross deore scott altus. Kross +3

Fren: kross acera scott altus. Kross +1

Aynakol: kross sr suntour xcm tercih etmiş, scott ise acera. Hangisi iyi yorumlayamıyorun açıkçası. Dişli oranlarına kadar aynılar. Ama göbekleri dahil edersek octalink olduğu için suntour diyorum.

Ruble: kross deore 11-36 scott acera 11-34. Kross hem yokuş için daha iyi hem deore. Buradan +2 veriyorum.

Teker göbekleri ikisinin de seri dışı sanırım, yorum yapamam ama scott +1 sanırım.

Vites sistemi olarak kross 30 scott 27 vites. Önemli bir fark. Ayrıca deore kol hem 2 hem 3 uyumlu. Yani kross isteğe göre 20 vites yapılabilir ve ek masraf çıkarmaz. Ruble dişli oranları da bunun için oldukça uygun. Bu çok çok önemli bence.

Ağırlık olarak kross 600 gram daha hafif. Vites sayısını azaltarak, tubeless geçişi yaparak 1 kilo kadar hafifletilebilir sanırım.

Kalite olarak bakarsak scott büyük firma, inkar edilemez. Ama krossu satan dükkana bol bol uğrarım, kadroları bence çok kaliteli. Kaldı ki donanımda scott' tan ne kadar önde olduğunu tek tek yazdım. Kross satıcısı ile konuştum 2390' a bırakacak. Ayrıca servis konusunda kefilim kendisine. Scott için ne kadar fiyat aldığınızı bilmiyorum. Onu da karşılaştırıp nihai kararı verelim derim.

@Mustafa Zeybek Scott'a zaten çok sıcak bakmıyorum ama Salcano aklıma takılıyor Deore set, Deore fren, Rockshox XC30maşa ve Shimano MT35 jant ile. Sele borusu vs kalitesiz ama onlar için elimde malzeme var. Krossun geometrisini ben de beğeniyorum ve servisin Enes Abi olması büyük avantaj.

@OnurÖzdağ
Salcano' nun Tek artısı net rockshox xc 30. Fark var mı, evet ama çok çok fark yok. Ayrıca totalde kross tokatlar. Salcano' nun marka kalitesinden bahsetme gereği duymuyorum bile. Kaldı ki dediğim gibi ben de cst lastik kullanıyorum. Tam bir felaket. Schwalbe smart Sam hem bahsettiğim gibi daha iyi, hem patlak koruması var. Cst de ne var? Islak zeminde düz yolda 1 defa yokuş yukarı atağa kalkarken 1 defa düşürdü beni. Uzatmak istemiyorum, salcano alacaksan 150 lira lastik parası ekle de al :D

jant seti olarak shimano evet, iyi ancak kross tubeless ready jantlı. Görüntüye bakarsak salcano bütün kabloları dıştan geçirmiş ve cidden estetik fakiri bir kadro. Bakınca bence hiç güzel bir duygu uyandırmıyor maalesef. Ayrıca salcano 2016 kross 2017 onu da ekleyeyim.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
900-1500 tl arası

Herkese merhaba arkadaşlar. Aranıza bugün katıldım. Bisiklet bilgin hiç iyi olmadığı içi bilgi edinmeye çalışırken bu siteye rastladım biraz göz attım ama eski tarihli başlıklar olduğu için tavsiye edilen bisikletlerin ya satışı yoktu yada fiyatları değişmişti. Başlıkta da belirttiğim gibi bu fiyat aralığında hidrolik fren başlangıça uygun beni soğutmayacak bir bisiklet arıyorum. Boyum 190. Bisikleti her akşam spor amaçlı 2-3 saat şehir içinde hafta sonları da aracımın arkasına atıp orman yollarında kullanmak için istiyorum. Bu kriterlere uygun bisiklet önerileriniz var mı?

İnternette bir kaç bisiklet gördüm
kron xc150 29" 1253 tl
salcano ng444 29 hd 1565 tl
rockrider 540 27.5" 1599 tl

bu bisikletler arasında yada daha farklı bir tavsiyeniz var mıdır üstadlarım?

@Mustafa Zeybek Ben de CST kullanıyorum geçen pazarki İsrafil Deresi turunda lastikler yere yapışmıyordu yokuş çıkarken.:D Bakalım hangisi daha iyi fiyatı verirse onu alacağım çok kararsızım. Deore fren beni çekiyor özellikle Salcano'da ve lastikler dediğiniz gibi CST değil Continental. İleride 400-500lira civarı verip bir tanıdığıma Cube kadro aldırabilirim Almanya'dan.

Geri