Scudo Sports

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@korayg yok teşhir falan değil, dün konuştum panda bisiklet Murat beyle elinde stok var. nakit 1500 tl , mariner d8'i 1900'e aldım nakit..

Scudo
@winnetou Mariner i veriyormu 1900 e ? Bende bakayım, çanta hediyelimi oda ?

• Beğen
Tepkiler: winnetou
@Patron

Dahon'un malzeme kalitesi daha iyi ve daha köklü bir firma vites sayısı vitesler aynı mossolar genel anlamda daha uygun oluyor yani marka değerine de para vermiş oluyorsun bu işler bütçe meselesi ve sınır senin paran [emoji3]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Archers ve Patron
Selamlar herkese Bende de Dahon İcon-e bike var yaklaşık 1 senedir kullanıyorum.İstanbul anadolu yakasındaki arkadaşlarla buluşup tur yapmak isterim.
IMG_3015.JPG

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
@korayg aynen, taşıma çantası hediyeli 1900 tl nakit.. bu fiyatlara çıkabilirsen daha iyisi yok. çok memnunum..

@winnetou ben Ankara dayım. Siz teslim aldığınız için rahatsız ediyorum. Görmeden alacağım için emin olmak istedim. Herşeyiyle birebir orjinal değil mi bisiklet ? Hani değişen parça vs yok , gönül rahatlığıyla sipariş verebilirmiyiz Ender Bey ?

Bir sorum daha olacak, göbek vitesli bakıyordum ama pahalı olacak. Bunda nasıl ? Ses yapıyormu geçişler, kullanım olarak rahat mı ?

Teşekkürler

Ankarada bir bisikletçiden 1850 tl fiyat aldım Mariner D8 için, zorlarsam belki 1800 ede düşer gibi..
Ama sarı değil, gümüş renk var malesef. Sarı kalmamış ve gelmez diyor

@korayg tabi ki orjinal. kutusunu bizim yanımızda açtı sorun yok.. size de kapalı kutu şeklinde yollanacaktır. servisine kurulum yaptıracaksınız.. vites olayından çok anlamam ama anlayanlar muadillerine göre iyi olduğunu söylüyorlar.. aldıktan 1 hafta sonra ayar için bakım yapılıyor 5 ten 4 e düştüğümde ses yapıyordu, onu da ayarladılar. sorun yok.. panda bisiklet bu sıralar baya bir atılım yaptı bu konuda memnun olmayan görmedim yorumlarda falan.. facebook sayfaları var oradan da iletişime geçebilirsiniz sormak istediğiniz konuları.. yardımcı oluyorlar...

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
@winnetou servisine kurulum derken, kendimiz kuramazmıyız ? Montaj işi çokmu acaba

@korayg kurulu çıkıyor ama, gevşek vida vs kontrol edilip sıkılıyor, fren, vites vs. konrolü yapılıyor. garantili ürün olduğu için serviste yapılması daha uygun olur diye düşünüyorum.. bakım hakların var.. sana yakın herhangi bir yetkili serviste ücretsiz yaptırabilirsin..

• Beğen
Tepkiler: korayg
@winnetou teşekkürler, ama ups yarın çalışmıyormuş, teslimat bayram sonuna kaldı :(

• Beğen
Tepkiler: winnetou
Arefe günü şehir içi keşmekeş.

Çözüm küçük dev! :)

03591e45f30c76354c7b7540e5200710.jpg

#dahon #vitesse #i7

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
@winnetou Dostum konuştum Murat Beyle de şimdi. 1900tlye nakit ve çanta hediyeli. Mariner D8'de özellikle öğrenmek istediğim bilgiler var:
1. Selesi dahonun Selle Royal'e ürettirdiği bir sele. Geziniyo sitesindeki incelemede hafif geniş ve rahat görünüyordu. Gerçekte de rahat bir sele midir?
2. Lastik schwalbe citizen (20x1.60) lastikler kalınlık ve desen olarak iyi görünüyorlar. Acaba yol tutuşu ve yuvarlanma direnci nasıldır?
3. Altus arka aktarıcı ve kolları iyi midir? Vites geçişleri kalitesi ve sesi vb.

1900tl fiyatla beraber, hediye çantasını ve yukarıda sıraladığım parçaların sonrasında değiştirmeye gerek kalmayacak kalitede olmasıyla ve tabii ki o tatlı mango rengiyle fiyatı oldukça alınabilir hale geliyor?

@mervan kızıl merhaba, ben de 2-3 haftalık kullanıcıyım.. sele konusunda henüz bir sıkıntı yaşamadım..lastik ve vites konusunda daha deneyimli arkadaşlardan bilgi almakta fayda var, kıyas yapabilmek için fazla tecrübem yok.. ben çok memnunum şu an onu söyleyebilirim...

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
@mervan kızıl hayırlı olsun bisikletiniz. Sorularınıza cevaplarınız nedir ? Ben bekliyorum hala, çarşamba kavuşacağız anca :(

@korayg Sorularıma cevap verebilmem için henüz erken görünüyor. 1000kmyi devrip artık popomun şeklini alıp kıvamına gelen brooks seleden sonra seleye yorum yapmak kolay değil.. :) Tabii bunda sırf selenin nasıl olduğu da yeterli değil. Selenin açısı, gidon-sele mesafesi, ellere ve popoya binen yükün oranları vs derken işler karmaşıklaşıyor. En doğru yorumu, bu seleyi brooksumun olduğu bisiklete takıp şöyle bi 20-30 km sürünce yapabilirim sanırım...
Sele kalçayı kavrayan büyüklükte, (jel mi değil mi tam anlayamadım) jele yakın yumuşaklıkta ve kalın etli bir sele...

Lastik olayına gelirsek: Lastik kalınlığı 1.60. Şehir ağırlıklı kullanımda 1.50 daha iyi olurmuş gibi düşünüyorum. Allahtan lastiğin deseni asfalt için uygun bir desen.. Islak veya kuru zeminde yol tutuşunu tam verimli test edemedim, çünkü frenlerin kalitesi ve ayarları güven vermiyor henüz. Tur bisikletim de V fren ama, fren kolları, bacakları ve pabuçları fren kalitesini değiştiriyor. Gerçi bunun da pabuçlarını dün tur bisikletimdekinin aynısıyla değiştirdim ama kollar ve bacaklar hala yeterli sıkmayı yapamıyorlar, görüyorum. Yuvarlanma direncine gelirsem.. Jantın 20" olması ve büyük bisikletlere nazaran daha hafif olması vs hareketli aksamların hafiflemesini dolayısıyla daha kolay kalkış-duruş ve hareketi zaten sağlıyorlar. Ki bu da şehir tarfiğinde, yayaların arasında harekette işleri oldukça kolaylaştırıyor. Lastiğin tanesi 385gram. 28" bisikletlerde de aynı gramajda lastikler olduğunu düşününce 20" için hafif sayılmazlar haliyle...

Vites olayına da gelelim: şu 2 günlük denemelerimde gördüğüm vites geçişleri şuan için kusursuz seyrediyor. Vites ayarının katlama-açılmayla değişmesi veya aksamların yağlarının düşmesi ve kirlenmeleriyle nasıl seyreder durum bakacağız.. Vites kolu mandallı.. Tur bisikletimde çevirmeli (sram)dı. Bu da çevirmeli olsaymış diyordum ama, şehir trafiğinde mandallı olması daha iyi oluyor gibi geldi.

Elcikleri pek beğenemedim. Öyle rahat değiller, hatta rahatsız bile diyebilirim.

Şuan için söyleyebileceklerim bu kadar.. :)

• Beğen
Tepkiler: winnetou ve korayg
3qoBM9.jpg

Sonunda kavuştuk. Tüm bayramı kargocuda geçirdi...

bir sorum olacak, gidonu katlayınca mıknatıs kısmında engel oluyor. Gidonu katlamazsan mıknatıslı yer tam oturuyor. Yani gidonu katladığında gövde tam kapanmıyor. Gidon terse katlansa daha iyi olurmuş sanki. Yanlış yapmıyorum heralde ?

Geri