Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
4 ay önce 2015 model Vitesse D 8 bisikletimi arkadaşa sattım. Geçenlerde arka dişli kazıkladı. Free hub denen parçanın içi (bilmeyenler için arka dişli içindeki cırrrr sesini çıkartan parça) tamamen paslanmıştı ve bilyalar bozulmaya başlamıştı. Hıç yağ yoktu içinde. Söktüm pas tozu döküldü. Yatakları fena değildi. Yeni bilya alıp toplayalım dedik 3mm çapında bilya hicbir yerde bulamadık. Sorduğumuz bisikletçiler de siz onu toplayamazsınız diyerek pay çıkarmaya çalıştılar. Sanki atomu parçalıyor kendileri. Sökmek zor biraz tabi ama imkanımız vardı ve mekanikçi olduğumuzdan aparat imal ederek sökebildik. Yeni bilya bulamayınca eski bilyalarla iyice temizleyip yağlayıp topladık. Göbeği değiştirmektense bu şekilde çalıştı.
Bunları yazmaktaki amacım sizlerde de varsa sorun erkenden önlem almanız. Bisikletin arka tekerini kaldırıp pedalı çevirip bırakın. Vites 8 de olacak. Teker serbest dönerken pedal durmuyorsa ya da durup tekrar dönmeye çalışıyorsa aynı sorun olacak demektir. Çünkü arkadaşım dişli kazıklamadan 1 hafta önce bu durumu anlatmıştı. Önemsemedik ve yolda kaldı. Yüksek hızlarda olsaydı zinciri veya jant tellerini koparabilir, aktarıcıyı parçalayabilir, kaza bile yapabilirdi.
Kazasız sürüşler.

KatlaGel bisiklet festivaline bizim ekipten Serkan ile katılıyoruz bakalım nasıl olacak. Muhtemelen bir video da yaparız [emoji41]

Merhaba arkadaşlar. İstanbul Avrupa yakası Bahçelievler’de oturuyorum. Katlanır bisiklet almanın arefesindeyim. En son 20 yıl önce lisedeyken bisikletim olmuştu. O da 26 inç Bianchi idi. Bu ara bayağı heveslendim. Forumdan olsun, forum dışından olsun, dişimin kovduğunu doldurabilecek kadar bilgi sahibi olmaya çalıştım. Birçok inceleme, aksesuar tanıtımı ve gezi videosu izledim. Şu an için tek eksiğimin sürüş deneyimimin olmaması. Bu bağlamda, ister Anadolu ister Avrupa yakası olsun, Dahon kullanıcılarının toplandığı, buluştuğu bir ortamda deneyim açığımı da kapatmak istiyorum. Bireysel olarak olsun, grup olarak olsun, deneyim arzuma cevap verebilecek arkadaş ya da arkadaşlarımız olursa çok memnun olacağım. Sürüş deneyimimle beraber, hem aklıma takılan sorulara cevap bulabileceğim, hem de genel olarak bilgi birikiminizden faydalanma şansı bulacağım. Dahon mariner d8 ile Carraro flexi 108 arasında kaldım fakat gönlüm d8’den yana. Bu sebeple sürüş deneyimimi gerçekleştireceğim katlanırın d8 olmasından yanayım. Bütçemi düşündüğüm zaman, hatırı sayılır bi para vermiş olmayacağım. Bu sebeple hata yapmak istemiyorum. Şimdiden yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

@Ahmet.YILDIZ

Ahmet Bey selamlar,
Ben de Dahon Vitesse D8 kullanıcısıyım. Bisikletinizdeki ön far ve ön bagaj çok şık duruyor. Bisikleti katlarken bunlar sorun yaratıyor mu? Belki bahsi daha önce geçmiştir. Bu iki ürünün, marka ve model adlarını öğrenebilir miyim?

Tam olarak marka model yok açıkçası mahallemdeki bisikletciden aldım ama internette ikiside var
Far klasik pilli bisiklet farı olarak geçiyor bulunuyor
Bagaj üniversal Katlanır bisiklet ön bagajı olarak bulunuyor açıkçası çok fazla katlama ihtiyacım olmuyor ama katlamaya bir engel yok normal katlanıyor.. geçenlerde gece öyle kabaca bir toplamıştım tam olarak katlanmamış halidir arabaya sığdıracak kadar sadece ikiye katlarıyım haali IMG_20180806_001538.jpg Screenshot_20180807-083810.png IMG_20180806_001533.jpg

FE4A03F6-FC45-4B89-9C7E-75FA236936BB.jpeg Herkese Merhabalar. Bende yeni bir Dahon Mariner D8 aldım. Mükemmel bir bisiklet. Daha önce 18 vites Beldeyama bir dağ bisikletim vardı. Ama Dahon Mariner D8 kullandıktan sonra katlanabilirin çok daha zevkli olduğunu anladım. O kadar seri ve hafifki sürerken resmen uçuyor hissi veriyor. Çok seri bir bisiklet. Kazasız belasız kullanmak nasip olsun.

@hydrocon selamlar bizde 3 kişi katılmayı düşünüyoruz,İlk gün şahsen yetişemeyeceğim ama ikinci ve üçüncü gün yüksek ihtimal ile ordayız:)

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
@Ahmet.YILDIZ

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet.YILDIZ
Arkadaşlar merhaba günaydın dahon curve i3 16 ile aranıza katıldım. Bisiklet üzerinde ufak tefek değişikliklere başladım. Türkiye'de d3 16 olmadığı için i3 almak zorunda kaldım ikisinin arasındaki tek fark Ayarlı gidon. Sağolsun aldığım yer üzerindeki parcayı çok uygun bir fiyata değiştirdi gidonum ayarlı oldu. Bildiğin gibi i3 üzerinde shimano nexus 3 geliyor ve bu vites bana yetmiyor şuan değiştirmek istiyorum fakat yere değmeyecek şekilde hangi attırıcıyı takmam gerek hiç bir fikrim yok yardımcı olmanızı bekliyorum yabancı forumlarda gezdim yapılanı var ama anlatan yok.

Arkadaşlar merhaba günaydın dahon curve i3 16 ile aranıza katıldım. Bisiklet üzerinde ufak tefek değişikliklere başladım. Türkiye'de d3 16 olmadığı için i3 almak zorunda kaldım ikisinin arasındaki tek fark Ayarlı gidon. Sağolsun aldığım yer üzerindeki parcayı çok uygun bir fiyata değiştirdi gidonum ayarlı oldu. Bildiğin gibi i3 üzerinde shimano nexus 3 geliyor ve bu vites bana yetmiyor şuan değiştirmek istiyorum fakat yere değmeyecek şekilde hangi attırıcıyı takmam gerek hiç bir fikrim yok yardımcı olmanızı bekliyorum yabancı forumlarda gezdim yapılanı var ama anlatan yok. ya da vitesi değiştirmeden ayna kol ile bu işi çözebilir miyim??

Harika [emoji4] 40 kişi civarı katılım var güzel olacak. @cnmrtpkc

Arkadaşlar son 1 senedir dahonun montajı türkiye de yaptığını duydum. Doğru mudur? Tam alacakken vazgeçme durumuna geldim

• Beğen
Kron bisiklet tern disbiratörü, parçalar gelip burada montajlanıyor diye biliyorum

• Beğen
Tepkiler: Rangelov1928
@Rangelov1928

Parçaların burada birleştirilmesi konusu almak için karar vermenizde Nasıl bir etkiye sahip?

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: oha ve bahira23
Herkese merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Gerek burda gerekse facebook grubunda herkes tern/dahon markalarına hayranlık besliyor. Bu markaların diğer katlanırlardan çok daha üst olduğunu, bunlar rolce royce ise digerlerinin dacia logan oldugunu filansoyluyorlar. Gerçekten de bu kadar büyük farklar var mı ? Yoksa bu iki markaya yüksek bedel ödeyenlerin subjektif,kendini avutma yorumları mı ?

Rica etsem tern/dahon kullananlarınızcarraro/bianchi/b'twin/soho/mosso vb. markalara kıyasla olan büyük-kücük tüm pozitif yanlarını yazabilirmi ?

• Beğen
Geri