Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Merhaba arkadaslar. Belki 2-3 yil oldu katlanir bisiklet almak istiyorum. ama bi turlu alamiyorum. Cannondale Trail 3 var, onu satmayi dusunuyorum. insallah Dahonun bir modelini alacagim kismetse. Sormak istedigim sey o ki, benim arkadas Moskovada (Bakude yasiyorum) ve ben Moskova fiyatlarina baktim Turkiye ile kiyasladigimda bayagi ucuz geliyorumus. ama farkini bilemedim, acaba her hangi bir detalde fark var midir. fiyat neden boyle acaba. yazacagim linklerde fiyatlari yaziyorum, turk lirasina cevirecegim. Diger sitelerde de asagi-yukari fiyatlar boyle.

(link) - 2250 tl (Nedense Turkiyede Mariner D8-in cok bulunan sari ve yesil renki degiller. Gri ve mavi..)
(link) - 3000 tl
(link) - 3700 tl

Ve acaba fiyat/performans acisindan sizce hangisi alinir? Onceden tesekkurler.
@ibraeum Mu D9 donanım olarak da akıcılık olarak da süperdir. D8 ve Mu D9 kullanmış biri olarak Mu D9 u tek geçerim. Ama Türkiye de janttan kaynaklı lastik problemi oluyor. Tam olarak konuyu hatırlayamamak ile birlikte arama yaparak konuyu bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ibraeum
Merhabalar bende yeni Dahon Mariner D8 aldım. Jant telleri biraz eğimli duruyor. Bu normal midir?

@gunesomr normal.ben de aynı şeyi düşünmüştüm

Arkadaşlar merhaba. 23 gün önce D8 sahibi olduk. Kullanımı çok beğendim. 5 sene içinde aldığım 4. Bisiklet Dahon. 4. Ve 8. Viteste zincir atlama yapıyor. Zorlandığı da diğer viteslerde de yapıyor. Diğer bisikletler de bu sorunla karşılaşmadım. Ruble Shimano marka değil. Dahon un üzerinde ki Rublenin dişlerinin derinliği gözüme az geldi. Bu sorunu yaşayan var mı? Yarın Aslı bisiklet e götürmeyi düşünüyorum. Selamlar.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. 23 gün D8 sahibi olduk. Kullanımı çok beğendim. 5 sene içinde aldığım 4. Bisiklet Dahon. 4. Ve 8. Viteste zincir atlama yapıyor. Zorlandığı da diğer viteslerde de yapıyor. Diğer bisikletler de bu sorunla karşılaşmadım. Ruble Shimano marka değil. Dahon un üzerinde ki Rublenin dişlerinin derinliği gözüme az geldi. Bu sorunu yaşayan var mı? Yarın Aslı bisiklet e götürmeyi düşünüyorum. Selamlar.

Arka aktarıcıda ince ayar yapılacak ve çok büyük bir ihtimalle sorununuz çözülecek. Serviste vidayı nasıl ayarladıklarını izleyin. Tekrarlarsa kendiniz düzeltirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Happy55 ve çimtay
@Cem Coşkun dediğiniz gibi tel gergi vidası ile ayarladı. 30saniye sürmedi. Selamlar..

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
Bugün 2019 d8 mariner ile 40km bursa - mudanya turu yaptım, toplam 450m civarı yükseklik kazancı ve ortalama 16,5km ile 2,5 saatlik bir tur oldu.

Öncelikle kondisyonum çok iyi değil o yüzden baya endişeliydim özellikle katlanır ile böyle bir tur için ancak diğer arkadaşlarda fitness olmasına rağmen onlara ayak uydurdum ve tahminimden iyi geçti. Bakalım bu sefer aynı turu hedefim brompton ile yapmak ancak yer yer gravel zemin gittiğimiz için biraz sıkıntı gibi ama performans farkını merak ediyorum.

Almayı düşünenleri bunun gibi rampalı orta mesafe tur konusunda mariner yanıltmayacaktır. Foto bisikleti çekmeyi unuttum ancak şöyle bir manzara paylaşayım.:212278 dosyayı görüntüle

@hgercek incelediğim bir modeldi. 5 bin gibi bir fiyatı var. Bu parayı hakediyor mu gerçekten. Bunu gerekceleriyle sizden duymak isterim ?

Merhabalar hali hazırda sürekli yol bisikleti sürüyorum, iş için git gel 20km civarı. Ama özellikle yağmur olduğunda çamurluk takmak istemediğim için katlanır bisiklet alasım var. Herkes dahonu öneriyor :) sormak istediğim modelleri arasında ne gibi farklar var. Vybe sanırım başlangıç modeli Mariner ve Vitesse var bir de. Konu hakkında yardımlarınızı bekler herkese iyi sürüşler dilerim.
Saygılarımla,

Merhabalar hali hazırda sürekli yol bisikleti sürüyorum, iş için git gel 20km civarı. Ama özellikle yağmur olduğunda çamurluk takmak istemediğim için katlanır bisiklet alasım var. Herkes dahonu öneriyor :) sormak istediğim modelleri arasında ne gibi farklar var. Vybe sanırım başlangıç modeli Mariner ve Vitesse var bir de. Konu hakkında yardımlarınızı bekler herkese iyi sürüşler dilerim.
Saygılarımla,

Merhabalar. Lafı biraz uzatacağım baştan söyleyeyim:)

Yaklaşık birkaç yıl önce geçirdiğim bir kazada ayak bileğim kırıldı. Üç ay süreyle bisikletten uzak kaldım. Ayağım ağrıdı, kondisyonum düştü, moralim bozuldu vs derken bir daha binemeyeceğim sanarak bisikletimi sattım. Bisikletsizliğe çok dayanamayıp; tıkandığım yerde katlar otobüse atlarım diyerek bir Dahon Vybe D7 aldım. İki yıldan uzun süre de yaz-kış sadece onu kullandım. Vybe D7'ın, selesinden bagajına, çamurluğundan elciklerine kadar tüm standart donanımı yeterli. (Tourney aktarıcı ve 7'li kasetle idare edemem derseniz Mariner'e bakın tabii).

Ben aldığımda Vybe D7, Dahon'un Türkiye'de satılan en düşük modeliydi. Buna rağmen kıyaslama olanağı bulduğum katlanırlardan çok daha sağlam ve kaliteli. (Özetle, yokuş inerken kıçı ayrı başı ayrı oynayacak bir katlanır istemiyorsanız Dahon doğru seçim). Burada peşinen söyleyeyim Tern ve Brompton hiç kullanmadım.

Dahon'um sayesinde kondisyonumu ve motivasyonumu toparladım ve tekrar (Claris setli bir aluminyum da olsa) bir yol bisikleti aldım.

Siz de bir Dahon almanız halinde şehir içinde kullanmaktan çok keyif alacaksınız. Ne kadar akıcı olduğunu görünce şaşıracaksınız belki de. Bununla birlikte katlanırla yokuş çıkarken yol bisikletine göre daha çok zorlanacaksınız tabii ki. Buna hazırlıklı olun.

Son söz olarak, hangi modeli bütçenize uygunsa o Dahon'u alın ama bunu yapmak için yol bisikletinizi satmayın. O da lazım olacak.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi günler.

1599 liralık fiyatıyla Dahon Suv D6 modeli hakkında ne düşünüyorsunuz?Bu fiyata alınır mı?

Aktif olarak yol bisikleti kullanıyorum.
Bu katlanır bisikletten beklentim arada bir 4 km sürüş yaparken yeterli akıcılıkta olması.Katlama mekanizması nasıldır, katlanınca derli toplu olur mu, akıcılığı kötü müdür?

Saygılarımla,

Katlanırla çamurluğun ilgisi nedir? Üstünüz başınız çamur olsun istemiyorsanız katlanıra da çamurluk takacaksınız.

Merhabalar pedalsever dostlar.bisikleti bir ay önce aldım.arka teker bir haftada tam olmasa da iniyor.sibopta kaçak yok.sebeb ne olabilir?

Katlanırla çamurluğun ilgisi nedir? Üstünüz başınız çamur olsun istemiyorsanız katlanıra da çamurluk takacaksınız.

Yol bisikletine çamurluk takmak istemiyormuş. Performans veya estetik kaygılardan dolayı.

Bu yüzden 2. bisiklet almak istiyormuş. Çamurluklu olacağı kesin tabii.

Saygılarımla,

Katlama özelliğini kullanmayacaksanız şehir bisikleti de tercih edebilirsiiz. Tam olarak dediğiniz iş için yapılmış bir bisiklet sonuçta. 5kmden fazla yolda daha kullanışlı olur. Eğer kaldırımdan da çok gidiyorsanız o zaman katlanır tavsiye ederim. En ucuz dahonu da alsanız işiniz görülür sanırım. Vites sayısı önemli tabii ama ağırlık vs sizin için çok önemli olmaz sanırım.

• Beğen
Tepkiler: hgercek
1599 liralık fiyatıyla Dahon Suv D6 modeli hakkında ne düşünüyorsunuz?Bu fiyata alınır mı?

Aktif olarak yol bisikleti kullanıyorum.
Bu katlanır bisikletten beklentim arada bir 4 km sürüş yaparken yeterli akıcılıkta olması.Katlama mekanizması nasıldır, katlanınca derli toplu olur mu, akıcılığı kötü müdür?

Üstad, Dahon'un D6'sı pek tutmadı galiba. En azından ben hiç görmedim. Fiyat çok iyiymiş ama liste fiyatına bakınca.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Geri