@onur_özkan @K. Aydın @Trekkie
Öbür konuya yazmıştım buraya da yazayım.
Triban 500 Kırmızı için yorum yapayım; henüz alalı 22 km yol yaptım. Hedef yıl sonuna kadar 3000 km
Dış görüntü olarak siyah jantlar, fırçalanmış gibi duran fren hattı ve simsiyah lastiklerle yine siyah gidon, karbon maşa ve sele borusu ile kırmızı beyaz mat renkli kadro oldukça şık duruyor. Ben beğendim. Hafiflik olarak bianchi'den oldukça hafif.
Microshift vites sistemi kullandığım kadarı ile güzel çalışıyor. Tepkileri oldukça net ve geçişler hissediliyor. Yumuş yumuş değil ancak rampada bile tam yük altında vites düşürürken kararsızlık yaşamadı.
Sadece SRAM Grip Shift'ten sonra tek tek vites düşürmek durunca çok amele işi geliyor.
Grip Shift'te 18. Vitesten 1. Vitese tek hamlede inmenin rahatlığı bunda yok. Bi grip shift takabilsek 10 numara olacak.
Yine Grip Shift kullanıcısı olarak diyorum ki şehir içinde Shimano Ultegra yerine gözü kapalı en dandik grip shifti alırım.
Sele konusunu konfor kısmında ele alacağım.
Frenler ise drop bardan tutmak gerektiğinden ve hala drop barlara alışamadığımdan yukarıdan basınca kötü. Durmuyor. Bu muhtemelen frenleri kullanamadığımdan kaynaklı. Şu parklarda kullanılan yumuşak malzemenin üstünde viraj alırken arka frene biraz asılınca tekeri kitleyip arkadan savruldu.
Yol tutuş konusu ise sanırım iyi. Henüz tam anlamıyla alışamadığımdan yorum yapamayacağım ancak her binişimde biraz daha alıştığımı hissediyorum.
Hızlanma konusu ise tek kelime ile muhteşem. Kondisyonum çok iyi olmamasına rağmen rahatlıkla arabalar ile aynı hızda kalkış yapıp devam edebiliyorum. Trafikte çok rahat gidiliyor.
Konfor ve sele konusuna gelirsek tek kelime ile felaket. Amortisörsüz dağ bisikletinden sonra çok ta kötü değildir diyordum ancak kötüymüş. Yoldaki fındık kabuğunu bile hissediyorsunuz. Sele ise efsane. Eski bisikletim ile 25 km'yi rahatlıkla yapıp ağrı hissetmezken ilk bindiğmde 1.8 km yaptım ve 2 gün bisikleti hissettim diyeyim
Bu olumsuz taraflarına rağmen alınır mı? Kesinlikle alınır. Asfaltta hızla yol alırken ve hızlanırken ivmelenmeyi hissetmek bambaşka bir duygu. Odun gibi olsa da bi sprint yapınca hissettiğiniz ivmelenme ve rüzgara değiyor.
Ilk 250 km'yi bu haliyle tamamladıktan sonra sele sorun yaratmaya devam ederse eski selemi takarım diye düşünüyorum.