Scudo Sports

Decathlon - b'Twin tercihleri

Scudo
@Saru
@Saru
Genelde kask ve taytlarda iade almazlar ancak kargo ele geçtikten 1-2 gün içinde iletişim kurulup durum izah edilirse değişim yaparlar.

• Beğen
Tepkiler: cratenjohn
2 aydır btwın 340 rr kullanıyorum işe giderken kullanıyorum gayet memnunum sadece elcikler fazla kullanınca avuç içi ağrı yapmaya başladı boynuz taktırmayı düşünüyorum ,kesinlikle dağda süreceğimiz bisiklet değil çok sağlam kadrosu var fakat jant o kadar sağlama benzemiyor şehir içi kullanıyorum başlangıç olarak iyi diyebilirim ilerde yol bisikleti düşünüyorum

@Gixxer abicim bu nasıl iş anlamıyorum. Kargom geldi kaskı denedim 20 dakika sonra aradım yok olmuyor dediler. Kask büyük geldi ve kullanamıyorum şuan kaskı.Param da çöpe gitti. Kask da boş boş duruyor evde

@cratenjohn
Bana da küçük geldi, aradım değişim olmuyor dediler. Mağazaya gittim, değiştirdiler, hem de ikiletmeden. Ben de hiç kullanmadım, denedim sadece. Orijinal ambalajı ve paketlenmesi üzerinde duruyordu.

@blackice_serkan

Benim yaşadığım şehirde decathlon mağazası yok. Öyle kaldı elimde.Şikayet var 'a da şikayet ettim. Decathlon ile ilgili işkencem en baştan beri devam ediyor.Ama nafile

Firmadan hatiri sayilir alisverisler yapmakla beraber, son zamanlarda uygulamalarin bayagilasmaya "kurumsallasmaya" basladigi gormekteyim. Gecenlerde internetten eldiven siparis ettim. "Acele edin, son 1 adet" yaziyordu. Aldim urunu, odemeyi yaptim. Mesaj geldi, basarili bir alisveris olduguna dair ve siparisin olusturulacagi soylendi. Neyse aradan 2 gun gecti, "urun tedarik edilemiyor, siparis iptal" diye bir mesaj geldi. Siparisin iptalini onayladim, 1 hafta sonra parami iade ettiler. Bu arada mesaj geldikten 2-3 saat sonra browserin kosesinde benim aldigim eldivenin reklami cikti. Bastim reklama gordum ki ayni fiyattan son 1 urun kaldi tarzi reklami yapmaya devam ediyorlar.
Iyice kurumsal olmuslar yani, bu sebepten artik musterilerin bu tarz sikayetlerini normal karsiliyorum @cratenjohn, firmadan alisveris yapanlar olarak bunlar heralde iyi gunleriniz mesajini vermeye calisiyorlar diye dusunuyorum.

@cratenjohn sıkıntılı bir olaymış. Bence kaskı rafta tutmaya devam edin ve decathlon müşteri hizmetlerini, mail yoluyla telefon yoluyla taciz etmeye devam edin. Üst düzey yetkili birine ulaşmayı deneyin. Kaskın fotoğraflarını falan isterler değişim yaparlar belki. Eğer kaskın üstünde etiket vs varsa da çıkarmayın.

• Beğen
Tepkiler: cratenjohn
@Gixxer
Hocam şikayet var'da şikayetim yayınlandı fakat herkese gönderilen cevabı kopyalayıp gönderiyorlar.Çok acaip insanlar. Birdaha alışveriş yapmayacağım.Btwin 500 gözlükde almıştım.Camlar çizik. N11den bu kaskı alayım diyorum.N11 güvenilir mi? (link)

Ben de merak ediyorum açıkcası. Şu an son modeli kırmızı olan acaba nasıl?

Ben gördüm, üstüne çıktım, biraz da mağaza içinde pedalladım. Fiyatına göre muazzam. 1700 liraya karbon maşa yol bisikleti veriyor adamlar ve oldukça da hafif, tek elimle rahatça kafamın üzerine kaldırabiliyorum. Vites sistemi "Microshift", gayet güzel çalışıyor, isterseniz mağazada 32'ye kadar giden 8'li ruble var, bu bisiklet ile uyumlu, üzerindeki ruble ile bunu değiştirirseniz yokuşlarda da fazla yormaz. Ha ben yol bisikletinin Türkiye şartlarına uygun bi yatırım olmadığını düşünüyorum, o ayrı.

@onur_özkan @K. Aydın @Trekkie

Öbür konuya yazmıştım buraya da yazayım.

Triban 500 Kırmızı için yorum yapayım; henüz alalı 22 km yol yaptım. Hedef yıl sonuna kadar 3000 km :D

Dış görüntü olarak siyah jantlar, fırçalanmış gibi duran fren hattı ve simsiyah lastiklerle yine siyah gidon, karbon maşa ve sele borusu ile kırmızı beyaz mat renkli kadro oldukça şık duruyor. Ben beğendim. Hafiflik olarak bianchi'den oldukça hafif.

Microshift vites sistemi kullandığım kadarı ile güzel çalışıyor. Tepkileri oldukça net ve geçişler hissediliyor. Yumuş yumuş değil ancak rampada bile tam yük altında vites düşürürken kararsızlık yaşamadı.

Sadece SRAM Grip Shift'ten sonra tek tek vites düşürmek durunca çok amele işi geliyor.:cool: Grip Shift'te 18. Vitesten 1. Vitese tek hamlede inmenin rahatlığı bunda yok. Bi grip shift takabilsek 10 numara olacak. :D

Yine Grip Shift kullanıcısı olarak diyorum ki şehir içinde Shimano Ultegra yerine gözü kapalı en dandik grip shifti alırım.

Sele konusunu konfor kısmında ele alacağım.

Frenler ise drop bardan tutmak gerektiğinden ve hala drop barlara alışamadığımdan yukarıdan basınca kötü. Durmuyor. Bu muhtemelen frenleri kullanamadığımdan kaynaklı. Şu parklarda kullanılan yumuşak malzemenin üstünde viraj alırken arka frene biraz asılınca tekeri kitleyip arkadan savruldu.

Yol tutuş konusu ise sanırım iyi. Henüz tam anlamıyla alışamadığımdan yorum yapamayacağım ancak her binişimde biraz daha alıştığımı hissediyorum.

Hızlanma konusu ise tek kelime ile muhteşem. Kondisyonum çok iyi olmamasına rağmen rahatlıkla arabalar ile aynı hızda kalkış yapıp devam edebiliyorum. Trafikte çok rahat gidiliyor.

Konfor ve sele konusuna gelirsek tek kelime ile felaket. Amortisörsüz dağ bisikletinden sonra çok ta kötü değildir diyordum ancak kötüymüş. Yoldaki fındık kabuğunu bile hissediyorsunuz. Sele ise efsane. Eski bisikletim ile 25 km'yi rahatlıkla yapıp ağrı hissetmezken ilk bindiğmde 1.8 km yaptım ve 2 gün bisikleti hissettim diyeyim :koptum:

Bu olumsuz taraflarına rağmen alınır mı? Kesinlikle alınır. Asfaltta hızla yol alırken ve hızlanırken ivmelenmeyi hissetmek bambaşka bir duygu. Odun gibi olsa da bi sprint yapınca hissettiğiniz ivmelenme ve rüzgara değiyor.

Ilk 250 km'yi bu haliyle tamamladıktan sonra sele sorun yaratmaya devam ederse eski selemi takarım diye düşünüyorum.

Konuyu biraz hortlatmış olacağım ama, ben de farklı modellere (Triban 500 vs) baktıktan sonra Original 520'de karar kıldım. Açıkçası bisikleti alıp, bir dünya da aksesuar almak istemiyorum, bunda pek çok şeyi (port bagaj, ön-arka aydınlatma, küçük de olsa zil, park ayağı) üzerinde geliyor :)

Decathlon'daki arkadaşlar buna çocuk koltuğu takılamayacağını söylediler ama videosunda hem de takımsız takılıp sökülebildiğini gösteriyor. Sanırım bilgileri biraz eksik veya farklı bir model çocuk koltuğu.

Selesi süper rahat, ön-arka vites için gerekli dişlilerin olduğunu gördüm (Bazılarında önde tek dişli oluyor malum).

Fiyat/performans/fonksiyonun çok dengeli olduğu bir bisiklet gibi geldi. Yukarıda elcik mevzusu konuşulmuş, ne tavsiye edersiniz?

@magrur hocam, siz alalı 2 yıl olmuş görünüyor, hala buraya uğruyorsanız, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

@cem_filiz Bisikletin kendisi 20 kiloya yakın, taşıma kapasiteside kendisi dahil 100kg. Çok hafifseniz güzel, yoksa süs bisikletinden başka bişey değil. Bagaj falan hikaye.

@cem_filiz Çok mantıklı durmuyor. Bebek koltuğu da takacaksanız bebekle beraber ağırlık epeyce artacak v fren bu konuda yetersiz kalabilir disk fren daha iyi sonuç verebilir (link) buna da bakabilirsiniz.

Arkadaşlar Decathlona bugün girdiğimde, 4 lira olan kargo ücreti 7 lira olmuş! Yüzde 100 zam neredeyse bu nedir yahu.

Yol bisikletlerine de zam gelmiş. Triban 500 1700 tlden 1900 tlye çıkmış

Hiçbir hakaret olmayan mesajım silinmiş ancak bilgisiz bir biçimde yazılan ve taşıma kapasitesine bisikletin ağırlığınında dahil edildiği, hatta çok hafifseniz güzel yoksa süs bisikleti diye yazılan sığ ve yanlış bilgiler içeren yorum duruyor.

1 - Taşıma kapasitesine bisikletin ağırlığı dahil edilmez, bu yorum yanlış.

2 - Çok hafifseniz güzel, yoksa süs bisikleti demekte yanlış olduğu gibi oldukça sığ bir yorum. Ne demek çok hafifseniz ? kime göre, neye göre belirleniyor bu hafiflik ?

3 - Bisikletin 3 yıllık kullanıcısı olarak " hakaret olmadan " yorum yapıyorum ancak hakaret var diyerek siliniyor ancak bisikleti kullanmayan birinin yaptığı saçma yorum orada duruyor.

4 - Mesajımı silen yönetici bu mesajı okuyorsa soruyorum MESAJIN HANGİ KISMINDA HAKARET GÖRDÜNÜZ ?!

@hlksnrr

Diğer silinen mesajı ben yazmıştım. Hala abuk subuk konuşuyorsun, o yüzden ben sana btwin sitesinden bisikletin uyarısını yollayım, bide ekran görüntüsü ekleyim nolur nolmaz burdan silinmesin diye.

(link)

kapak.png
Bu sanırım birinci maddeni cevaplıyor.

İkinci madden için; bisikletin taşıma kapasitesi belirtilmiş, [eğer ((bisiklet + yükünüz + kendiniz) < kapasite)] {Hafif} Buyrun formül.

Diğer maddelerin beni ilgilendirmiyor zaten.

Geri