Bisikletlere bakaraktan mesela triban 500 de f/p iyice diplere vurdu, microshift setli ve çelik maşalı bir bisiklet 1300 lira hiç akıl karı değil.Ama tipi de çok hoş meretin.
Fiyatlarda ciddi bir artış ben de gözlemledim, tamam dolar vs arttı ancak yine de 25TL lik bisiklet duvar askısı 54 TL oldu. 169 TL olan THULE çeki demiri üstü biisklet taşıyıcı 205 tl olmuş.... dolar düşse de bir şey değişmeyecek ben bu ülkede bir şeyin fiyatının düştüğünü dolar düşünce görmedim.
Evet pahalı artık. Benim Triban 500'ü haziran sonunda aldığımda 1500 tl idi, 2 ay kullanmadım evde öylece durdu. 2 ay sonra kullanmaya başladığımda fiyatına baktım 2000 TL. Dolar vs hikaye, milletimiz İstikrar dedi ve istikrarı görüyoruz
Arkadaslar bu bence arz-talep egrisi talep artarsa ve arz ise buna karsilik veremezse fiyatlar artar cunku tum isletmelerin amaci karini maksimize etmektir... Ayrica doviz kurunuda unutmayin hamdolsun ulkemiz 15 yildir oyle super yonetiliyorki ozellikle ekonomi alaninda gelismis ulkeleri sagdan solladik hatta makas attik doviz artinca firma bazi urunleri yerli uretmek durumunda kaliyor ancak dechatlon fransiz firmasi oldugundan urunlerin bir kismini euro kuruyla avrupadan getirmek durumunda buda fiyatlari arttiriyor haliyle turkiyede uretilmistir etiketli urunlere dikkat ederseniz benzer urunlerden biraz daha ucuz oldugunu goreceksiniz turkiyede uretilmeyen urunler ithal edildiginden ve suan dovuz kuru yuksek oldugundan ithalat azalmis ve elerinde bulunan urunlerin fiyati artmis durumda.