Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon fiyatlarının uçması

@Ogulcandaan

bizim cebimizden aldıklarının birazını da çocuklarımızın cebine aktarsalar iyi olurmuş...

• Beğen
Tepkiler: Ogulcandaan
Scudo
Decathlonda çalışan birisi olarak bende birşeyler yazayım bari...
Öncelikle her olaya kendi açınızdan bakmayın birazcık açınızı geliştirin,ürünlerin artışının Dolar ve Euroyla tabiki alakası var ancak %100 onunla alakalı değil artık gümrük vergileri arttı getirdiğin ürünün vergisi arttı bu 2015in başından beri böyle devam ediyor firma 5 aydır bu şekilde zam yapmadan ürünleri satmaya devam etti ancak baktıki kar etmemeye başladı fiyatları otomatikmen yükseltti(Bu Firma gözü)
Şimdide sizlerin alışveriş yapanların gözünden yazıyorum.
Haklı olarak hem kaliteli hem fiyatları uygun ürünler istiyorsunuz ancak bu her fırsatta mümkün olmayabiliyor.Hanginiz dışarıda daha pahalı olan ürünün aynı veya daha kalitelisini daha ucuza Decathlondan almadınız? veya hanginiz Decathlondanki gibi müşteriyi memnun etmek üzerine kurulan bir şirketten alışveriş yaptıktan sonra en ufak problemde sorgusuz,koşulsuz iade veya değişim yapamadınız?Kısacası fiyatlar artmış olabilir ama bu niteliksiz ve kalitesiz ürün satılıyor anlamına gelmiyor zaten çoğu ürün kalitesinden daha aşşa fiyattan satılıyor ha kalitesiz ürünler yokmu tabiki var parasını haketmeyen ürünlerde var ancak her ürün aynı kıyaslamayı yapmamanız gerekiyor o zaman objektif bakmış olmuyorsunuz.
Not: Decathlonun kendi ürünlerinde artış oldu sadece Nike,Adidas ve diğer markalarda olmadı bilginize..

Bence genel anlamda Türkiyedeki bisiklet fiyatlatı uçuk orta sınıf bir mtb yada yol bi hacımuro parası:).

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@Mert Can Sayın

@Mert Can Sayın

Madem artışın sebebi döviz kuru ve gümrük vergisinin artması, bu Nike Adidas gibi ürünler neden yükselmedi de sadece Decathlon'un kendi marka ürünleri yükseldi onu da açıklar mısınız?

@Kahveci Decathlon Nike,Adidas ve diğer markaları kendileri 1.elden almıyor ürünler önce Türkiyeye kendi firmaları adı altında giriş yapıyor daha sonra Decathlon deposuna gönderiliyor bize direk fabrikadan gelmiyor arada aracı kurum var Türkiyede.

@Mert Can Sayın

Aracı kurumlar zam yapmadı yani, bu döviz kurundan ve gümrük vergilerinden sadece Decathlon mu etkileniyor? Arada farklı aracıların olması fiyatı nasıl sabit tutuyor, bu bahsettiğiniz ürünler de yurtdışından gelen ve bahsettiğiniz döviz kuru ve gümrük vergisi artışından etkilenen ürünler. Kusura bakmayın da pek inandırıcı değil (sizi kastetmiyorum, yanlış bilgilendirilmiş olabilirsiniz) fakat şu başlıkta okuduğum rakamlara bakılırsa bu yüzdelerle zam yapmak pek öyle gümrük vergisiyle kur dalgalanmasıyla açıklanamaz.

Kur yükselmesi yurt dışı kaynaklı ürünlerin maliyetini yükseltir, ama aynı zamanda iş gücü ve mağazaların maliyetlerini düşürür bunu da unutmamak lazım.

Ticari olarak yapılmış bir zamma kimsenin karşı çıkmaya hakkı yoktur, çok çok alışverişinizi oradan yapmazsınız olur biter. Ama ticari amaçla yapılan zamları gümrük vergisi ve kur dalgalanması bahanesinin arkasına saklıyorlarsa, tepki görürler.

@Kahveci Tabiki haklı olabilirsiniz ama çalışanların bildiği bu,Decathlonun birde Back ofis denen Ülke müdürlerinin olduğu arka odası gibi bir yer var orada ne olduğunu bizlerin bilmesine imkan yok.

ben bir de sizin maaşlara takıldım @Mert Can Sayın bey.. mesela mcdonald's çok az ücretlere çok uzun süre çalıştırıyor diye biliyorum.
sizin firmada durum ne? eğer halinizden memnunsanız, en azından ülkenin gencine/öğrencisine faydası var, der alış veriş yaparız...

Maaş konusunda açıkcası pek sıkıntım yok ancak tek kabullenemedim nokta ben 1 yıldır çalışıyorum yeni gelen 0'dan işe başlayan insan benimle aynı parayı alıyor...Ne aynı işi yapıyoruz nede aynı performansı sergiliyoruz yeni gelen insanın decathlonda iş öğrenmesi başlangıç için 1.5 ay oda sadece reyonları düzeltir ekstra birşey yapamaz biraz daha fazla hakettiğimizi düşünüyorum ve her seferinde her toplantımızdada dile getiriyorum ama birşeyler olacakmış bakalım beklemedeyiz

e sizden iyi haber alana kadar, alışverişimi askıya alıyorum o zaman ben :)

bize bilgi vermeyi ihmal etmeyin, eğer sizi firma nezdinde zor durumda bırakmayacaksa tabi...

Dövizdeki artış
Hükümetin uyguladığı gümrük mevzuatları ve gümrük işlemlerindeki zorluklar (ithalatçılar için)
Pazarlama taktikleri
Talepteki artışlar.

Fiyat artışları daha olacak ben yine mevcut fiyatların durumunu iyi görüyorum. Bunlar daha iyi günlerimiz yani

@F.Yıldırım

O halde planlı bir biçimde de satışları düşecektir. Kimse o fiyata o bisikletleri almaz. Alırsa akıl kalmamıştır! 1500 tl civarında soralı bisiklet satıyorlar, üstelik bisiklet 10 kg. salcano xrs040 sora 1000 tl. xrs030 Tiagra pazarlıksız 2000! Allah akıl fikir versin Decatlon yöneticilerine!

Salcano'nun1000 tl'ye satılan soralı bisikleti de 2014 modeli ve 10 kg.
Pazarlıksız 2000 e satılan xrs030 tiagra pedalsız 8.5 kg. ( bu ikincisini ben bizzat kendim tarttım bisikletçide. hakkaten pedalsız 8.5 geldi. eylülde de alacağım inşallah.

Genel olarak herşeye zam geldi.
Örneğin 2 gün önce Mazda servisindeydim, Mazda 3'e sırf bu ay kur farkından dolayı 3bin lira zam geldi dedi adamlar.
Decathlon'dan yaptığım alışverişte ise kızıma çocuk bisikleti almıştım 350 civarıydı, şimdi 420 lira olmuş.
Geçen Odunpazarı'nda 3 ayran 2 gözleme yedik 31 lira hesap geldi (hemde Eskişehir gibi bir öğrenci kentinde)
Pazara çıkıyorum 100 liranın altında geri dönemiyorum.
Acayip bir pahalılık var ama bakıyorsunuz enflasyon oranları %10'un altında.
Ya benim anlamadığım bir durum var yada ben paralel evrende yaşıyorum o_O

@Mert Can Sayın teknosa gibi oluyor yani. Fiyatlar pahali ama satis sonrasi hizmet iyi. Oyle de iyi para verdikten sonra bu tip hizmet veren yerler bulunur zaten.

@Uykusuz007

..:) Aynen!.Çadır Almıştım Arpenaz 2-69.90 idi,sonra 79.90 yaptılar ve de bir müddet sonra baktığımda 94.95 olmuş.
Sezon açıldı diye zam olmaması lazım.
Decathlon'a İlk gittiğimde Yetkililere bildireceğim..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
akşam uğradım takip ettiğim şeyler vardı çoğu ürüne yine zam yapmışlar almıyorum ali.exprese devam:harika:

bune ya yine artımş herşeyy

Geri