Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon rezilliği

Konuyu başından beri takip ediyorum. Başlarda saçma gelmişti Görüyorum ki firma kendini yasal yükümlülükten kurtarmak için böyle bir uygulamaya gitmiş. Firma açısından bakınca adamlar haklı. Bir çok üyemiz çocukların oynamaya geldiğini de onayladığı bir ortamda makul duruyor.Ayrıca oynamaya gelenlerin ürünlere verdiği zararlarda göz ardı edilmemeli.Sonuçta bir ürün alırken en güzel ambalajlı olanı almaya uğraşıyoruz.

Yurdum insanının her yerde olduğu gibi burada da vurdum duymazlığı belli bir kesimin maduriyetine sebebiyet vermiş.

Scudo
Öncelikle herkese selamlar Decathlonda 1 sene kadar çalışmış 3 yıldırda müşterisi olduğum için ben sana olayı yüzeysel bir şekilde anlatmak istiyorum.
Öncelikle Decathlon mağazası yaşlı insanlar için cocuklarını avmlerde eğlendirecek bir mağaza gibi bir çocuk parkı gibi görünüyor.Örnek vermem gerekirse mağaza içerisinde çoğu ürünü müşteriler deneyebiliyor(ekipman,kesici delici alet hariç).Gelen müşteriler cocuklarını mağaza bırakıp avm içinde fink atarken cocuklar mağazayı talan ediyorlar her ürünü alıp başka yere bırakıp her ürünü deneyerek gibi.+18 yaş sınırının sebebi 15-16-17 yaşındaki küçük arkadaşlar mağazaya geldikleri zaman yanlarında arkadaşları varsa eğer sırf onlara biraz daha popüler görünmek için çoğu ürünü alıp kullanıyor marifetmiş gibi başka yerlere bırakıyor vs.Başımdan geçen bir anıyı anlatmak isterim sizlere;ben Decathlon mağazasında 6 reyondan sorumluydum (Balıkçılık,avcılık,binicilik,koşu,tenis ve son olarak Atıcılık) Balıkçılık ve atıcılık reyonu aynı yerde atıcılık ürünleri fazla olmadığından,2 tane 16 yaşında arkadaş gelmiş mağazaya güvenliğin bir şekilde gözünden kaçıp atıcılık reyonunda Yayları deniyorlar ve birbirleriyle şakalaşıyorlardı,arkadaşları uyarıp ürünleri yerlerine koyduktan 5dk sonra feryat figan bir ses duydum reyondan bakmaya gittiğimde birisi arkadaşına hedef alıp onu vurmuştu ve ayağı kanıyordu diğer arkadaşının ilk müdahaleyi yapıp dışarı cıkartıldılar ve hasteneye gittiler.Demem o ki bu tarz olaylar olduğu için Decathlon yaş sınırlaması getirdi çünkü bu tarz olaylarda şahıslar reşit olmadığı için mağaza komple sıkıntıya giriyor.

@amoush00
Bisikletle girmek zor oluyor mu acaba ? Ben sakaryada yaşıyorum hiç decathlona gitmedin, bir gün bisikletle izmit şubeye gitmek istiyorum fakat bisikletimi hiç bir yere bırakmadım bırakmam ne yapsam bilemiyorum. Eğer içeriye sokuluyorsa gideyim bi haftasonu

@ahmtayd Mağaza müdüründen telefonla bilgi almak sağlıklı olacaktır.

@barayda Benim ailem görüyor ki bu sporu yaptığımı böyle turlara yolluyor,ben tekrar söylüyorum bu spor 18 yaş altını engelleyerek ve ellilik altmışlık insanlarla gelişmez,kim ne derse desin.

• Beğen
Tepkiler: olympos
@Melih Muratoğlu Ellilik altmışlık insanlardan bahsetmedim. Ailenin onayını beyan edersen zaten sıkıntı çıkmaz. Orda senin tura alınmamandaki olay senin başına gelecek durumda eğer ailen onaylamamışsa ciddi hukuki çatışma yaşanır. Bunu da kimse göze almaz. Senin tura alınmaman tamamen yasaların önünde yetişkin olmamandandır. Mesela ben 19 yaşımdayım ama tura falan katılmama asla onay vermezler.

Ayrıca ellilik altmışlık dediğin insanlar sporun şu an geldiği yere gelmesini sağlamış insanlardır. Bu şekilde dışlaman hoş bir davranış değil zira onların zamanında bisiklet ile ilgili sergilemiş olduğu tutum senin ailenden izin alıp tura çıkabilmeni sağlayan durumdur.

Sevgilerle.

• Beğen
Tepkiler: Volg
İzmir optimumda giriste sorun cikmadı fakat bisikletlere denerken gorevli yaşın kaç doye sordu 18 deyince tamam 5 dakika deneyebilirsin dedi sanirim mallarda hasarin ve hirsizligin onune gecmek icin cunku ben oradayken 13-14 yaslarindaki cocuklar boylarindan buyuk bisikletlere binmeye calisiyorlardi

Herkes müşteri gözünden olaya yaklaşmış, fakat burada decathlon'un aldığı karar gayet mantıklı. Bu kararın alınmasında bizim payımız çok yüksek. Misal decathlon'a gittiğim çoğu zaman oradaki malzemeleri kafalarına göre deneyip, mağazanın farklı yerlerine bırakıp giden çocuklar var. Amacı alışveriş yapmak olmayan, sporla alakası olmayan birçok insan mağazada türemiş durumda. Mağaza içinde gerçekleşebilecek herhangi bir kazada decathlon sorumlu olduğu için ve hırsızlık olaylarına çözüm olması için böyle bir karar almışlar gayet yerinde buluyorum. Umarım bu uygulama sonuç verir de mağaza görevlileri ortalığı dağıtan çocukların peşinde koşmak yerine gerçekten alışveriş yapma amacıyla mağazaya gelenlere daha iyi yardımcı olurlar...

kardeşim adam seni iş yerine arabayla alsın sitersen :D

benzer uygulama avmlerde de var. kılık kıyafeti uygun olmayan müşterilerin(geçenlerde bir amele abimizi almamışlardı haberlere çıktı bilirsiniz) veya yaşı küçük olan ebeveynsiz çocukların girişine izin verilmiyor.

ayrıca "yaşımız 17 dediğimizde" diye bir ifade kullanmışsın :D her neyse olması gereken olmuş

@ahmtayd Biz güvenlikle bayağı bir cebelleştik.. Ben bisikleti elime aldım da, arkadaş üstünde gitti.. Bana kalsa ben de izin vermem çünkü hakikatten mağazanın içinde bisikletle gezilmez.. Ama mağazanın içine bir tane güvenli bisiklet parkı yapsalar bak o zaman olur.. 18 yaş olayı da bence herhengi bir sorunda mesuliyet kabul edilemez durumundan kaynaklanıyor.. bence.. sizin oradaki nasıl bir uygulama yapar bilemedim. Ama oturaklı efendi olun, sorun çıkmaz. Derdinizi düzgünce anlatın.. Kabadayılık hoş olmaz.. Bizim insanımızın nedense cıngar çıkartma huyu var, fevriyiz.. Kurallar başkasına olsun, bize olmasın istiyoruz.. Türk toplumunun genel sorunu bu..!

• Beğen
Tepkiler: Volg ve ahmtayd
Mağazaya +18 kuralı nedir yahu? Hayatımda ilk defa duyuyorum. İçeride cinsellik, şiddet, korku içeren yetişkin ürünleri mi var? Mağazanın konsepti spor malzemeleri değil mi? Spor malzemelerinin en büyük müşterisi bu yaş grubu değil mi? 18 altı müşteri yanında velisiyle beraber gidip bisikletine mesela zil mi alacak? Çok soru içerikli yazdım yorumumu ama anlam veremedim bu uygulamaya. Gerçekten doğruysa tam bir aptal işi.

kurumsal + uluslararası bir firma sizce keyfi bir uygulama olma ihtimali var mı? bizim insanımızın herşeyin cılkını çıkarması mı acaba buna sebep oldu? bunu düşünmek lazım bence decathlon sonuna kadar haklıdır diye düşünüyorum.

Temden ilerlerken Mall of İstanbul'u görünce bisikletlere yakından bakayım diyerek daldım içeri. Malum mağazaya gittim.Bisiklet rafını girişin az ilerisinde buldum.Ne göreyim 4 tane ergen (Bisikletle ilgili hiçbir bilgileri olmadığına eminim.)bir o bisikleti çıkarıp biniyor ,bi bu bisikleti.Tabi raflama sistemini bilirsiniz. Çıkartırken yanındaki bisikletlere çarpa çarpa.Yerine koyarken de düzgün koymadılar 6 7 bisiklet devrildi.Daha sonra deneme alanı çizmişler. Bende bisikletleri inceliyorum. 3 4 defa bana vuracakken hamle yapıp kurtuldum.Reyon görevlisi uyarıyor dinleyen yok. Güvenlik geliyor sallayan yok.Baktım olacak gibi değil. Çıktım geldim.

Sonuç olarak daha önceki mesajımda da hak vermiştim şirkete. Şimdi daha çok hak veriyorum.

Bu arada Scotter ve kay kay bölümünü yazmaya bile gerek yok. 7 8 yaşından tutunda 20 25 yaşına kadar saçma sapan hareket yapanlarla dolu.

@Taxonera Merhaba Gökhan abi,

Eski bir konu ancak yine de görüşlerimi yazacağım.

Öncelikle belirtmek isterim ki bütün konuyu okudum. Çoğunluk, tek bir bakış açısından bakarak firmaya, güvenliğe bir şeyler söylemiş, haklı olarak. Burada; yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal olayı var. Çoğunluk sadece müşteri olarak bakıyor olaya, olayın bir de firma tarafı var. Özellikle Bayrampaşa Decathlon gibi mağazalarda hafta sonu olan o yoğunlukta 18 yaş altı çocukların neler yaptıklarını, bisikletlere ve yahut başka ürünlere nasıl bindiklerini bizzat kendim gördüm. Örneği Bayrampaşa'dan veriyorum ama bütün mağazalar için geçerli. Bayrampaşa gibi kalabalık bir bölgede bulunan bu mağaza aynı zamanda sırf oyun oynama amaçlı gelen çocuklarla dolup taşıyor. Hafta sonu yoğunluğunu giden bilir. Orada bisikletteki görevliler müşteriyle mi ilgilensin yoksa ipini koparıp bütün mağazada bisikletle fink atan serseri kişilere mi yetişsin? İnanın o bisiklet deneyenleri uyarmaktan müşteriyle ilgilenemez oluyor BTwin yetkilisi kişi. Ve bu insanlar laftan anlamıyorlar. Deneme alanı diye bir şey var, mağazada küçük çocuğu var, bir sürü kalabalık var. O hunharca rastgele bisiklet süren çocuk gelip başka bir çocuğa çarpsa suçlu direk firma oluyor, yaşı da 18 yaş altında olduğundan firma çok büyük sıkıntıya düşüyor. 18 yaş altı niye? Yasalara göre 18 yaş altı ailesinden bağımsız neler yapabiliyor ya da yapamıyor biliyorsunuz sanırım? Tamam 18 yaş altında olup uzlu olan bir dünya çocuk var ancak bu çocuklar ailesinden rica edip alışveriş yapabilirler değil mi? Firma daha büyük bir sorun olan kaza gibi oalyları yaşamamak adına böyle bir karara gitmiş. Ben haklı buluyorum bu kararı, çünkü ne olduğunu görüyorum. Decathlon'a gelip sakin sakin alışverişini yapanlar insanlar dışında sabote edip giden bir sürü insan var. Hırsızlık da cabası. Sayımlarda sürekli açık var her mağazada olduğu gibi, ufak açıklar değil. Mağazanın konumu itibariyle de içeri girip çıkan insan profili de değişiyor. Bir önlem almak gerekiyor. Tek başına gelen çoğu çocuk ortalığı birbirine katıp çıkıp gidiyor çünkü. Ciddi alışveriş yapacak bir çocuk, bisiklet alacak bir çocuk ailesiyle gelir zaten. Olay çok büyümüş konuda bence. Biraz daha firmanın gözünden bakmak lazım olaya. Haftasonu, Bayrampaşa mağazanın btwin bölümüne gidip 30 dk izleyin oradaki bölümü ve çalışanları, dediklerimi çok iyi anlayacaksınız. Sadece bisiklet değil, paten, kaykay, scooter, ok, olta, zıpkın gibi bir sürü kazaya sebebiyet verebilecek ürün var ortada. Zıpkınlar alarmlanıp bağlanıyor. Niye? Tehlike saçmaması için. Müşteri gelip bana bunlarıniye bağlıyorsunuz, ben bunu çalmam zaten diyor. Ben de diyorum ki, zamanında bir mağazada bir müşteri zıpkını denerken birisini yaraladığı için böyle bir önlem alındı, yoksa pahalı olduğundan falan değil diyorum. Burada bakış açısı devreye giriyor işte.

Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Ama konuda yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Daha çok sorunuz varsa yardımcı olurum

• Beğen
Tepkiler: Volg
@Ahmet Teke valla iyi yazmışsın... İzmitte ben benim veled ile girdim. Allahtan güvenlik bir şey demedi. Yoksa bende kıllarındım. Gerçi benim ki daha 5 yaşında ama bunları bilmeden kıllanırdım gıcık olurdum :)

Geri