@Taxonera Merhaba Gökhan abi,
Eski bir konu ancak yine de görüşlerimi yazacağım.
Öncelikle belirtmek isterim ki bütün konuyu okudum. Çoğunluk, tek bir bakış açısından bakarak firmaya, güvenliğe bir şeyler söylemiş, haklı olarak. Burada; yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal olayı var. Çoğunluk sadece müşteri olarak bakıyor olaya, olayın bir de firma tarafı var. Özellikle Bayrampaşa Decathlon gibi mağazalarda hafta sonu olan o yoğunlukta 18 yaş altı çocukların neler yaptıklarını, bisikletlere ve yahut başka ürünlere nasıl bindiklerini bizzat kendim gördüm. Örneği Bayrampaşa'dan veriyorum ama bütün mağazalar için geçerli. Bayrampaşa gibi kalabalık bir bölgede bulunan bu mağaza aynı zamanda sırf oyun oynama amaçlı gelen çocuklarla dolup taşıyor. Hafta sonu yoğunluğunu giden bilir. Orada bisikletteki görevliler müşteriyle mi ilgilensin yoksa ipini koparıp bütün mağazada bisikletle fink atan serseri kişilere mi yetişsin? İnanın o bisiklet deneyenleri uyarmaktan müşteriyle ilgilenemez oluyor BTwin yetkilisi kişi. Ve bu insanlar laftan anlamıyorlar. Deneme alanı diye bir şey var, mağazada küçük çocuğu var, bir sürü kalabalık var. O hunharca rastgele bisiklet süren çocuk gelip başka bir çocuğa çarpsa suçlu direk firma oluyor, yaşı da 18 yaş altında olduğundan firma çok büyük sıkıntıya düşüyor. 18 yaş altı niye? Yasalara göre 18 yaş altı ailesinden bağımsız neler yapabiliyor ya da yapamıyor biliyorsunuz sanırım? Tamam 18 yaş altında olup uzlu olan bir dünya çocuk var ancak bu çocuklar ailesinden rica edip alışveriş yapabilirler değil mi? Firma daha büyük bir sorun olan kaza gibi oalyları yaşamamak adına böyle bir karara gitmiş. Ben haklı buluyorum bu kararı, çünkü ne olduğunu görüyorum. Decathlon'a gelip sakin sakin alışverişini yapanlar insanlar dışında sabote edip giden bir sürü insan var. Hırsızlık da cabası. Sayımlarda sürekli açık var her mağazada olduğu gibi, ufak açıklar değil. Mağazanın konumu itibariyle de içeri girip çıkan insan profili de değişiyor. Bir önlem almak gerekiyor. Tek başına gelen çoğu çocuk ortalığı birbirine katıp çıkıp gidiyor çünkü. Ciddi alışveriş yapacak bir çocuk, bisiklet alacak bir çocuk ailesiyle gelir zaten. Olay çok büyümüş konuda bence. Biraz daha firmanın gözünden bakmak lazım olaya. Haftasonu, Bayrampaşa mağazanın btwin bölümüne gidip 30 dk izleyin oradaki bölümü ve çalışanları, dediklerimi çok iyi anlayacaksınız. Sadece bisiklet değil, paten, kaykay, scooter, ok, olta, zıpkın gibi bir sürü kazaya sebebiyet verebilecek ürün var ortada. Zıpkınlar alarmlanıp bağlanıyor. Niye? Tehlike saçmaması için. Müşteri gelip bana bunlarıniye bağlıyorsunuz, ben bunu çalmam zaten diyor. Ben de diyorum ki, zamanında bir mağazada bir müşteri zıpkını denerken birisini yaraladığı için böyle bir önlem alındı, yoksa pahalı olduğundan falan değil diyorum. Burada bakış açısı devreye giriyor işte.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Ama konuda yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Daha çok sorunuz varsa yardımcı olurum