NoCycling
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.717
- İsim
- Mustafa K.
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Hocam arkadaşa 58 kadro Carraro Race062 aldık. Shımano m520 pedallar ile birlikte ağırlığı 10.1 kg olarak tarttık. (Bu değeri pedalsız 10.1 olarak revize edebilirim, arkadaş geldiğinde tekrar tartacağız.) Buradan yaklaşık 9.8 kg olduğunu söyleyebiliriz ki 105 setli bir bisiklet için 200-300 grama yakın fazladan ağırlığı var. Bu da sele borusundan ve kadro boyundan kaynaklı. 52 kadro bir race062 nin pedalsız 9.5-9.6 kg geleceğini düşünüyorum. Hatta sele borusu Alloy değil de karbon olsaydı bu ağırlık muhtemelen 200 gram daha az olurdu. Accell den aldığınız resmi bilgiyi veren şahıs muhtemelen Race052 nin ağırlık değerini aktarmış size. 105 setli bir bisikletin 10.5 kilo olması biraz sıkıntılı bir durum olurdu.Carraro 062 10,40 kg... ( Accell'den resmi olarak aldığım net bilgi.) Bence 062 Van Rysel 105 AF'nin rakibi değil. Ayrıca Van Rysel kadrosunun UCI onayı da var.
Ağırlık farkı ve UCI onayının da dışında çok temel bir fark da kadro tipleri... 062 Aero tipi kadro... Van Rysel endurance tipi... Benim için uzun yolda sağlayacağı konfor ve dayanıklılık daha önemli olduğu için endurance kadro düşünüyorum.
İkincisi, Van Rysel e endurance tipi demişsiniz. Bu da hatalı bir bilgi. Bu bisiklet 'Yarış' geometrisinde. Alın borusu, ve stack uzunluklarına bakarak rahatça bu yorum yapılabilir. Nerdeyse benim aero Bisan Rc9800 e yakın reach ve stack değerleri var. Kesinlikle endurance değil. Bu kadroda kabloları dışarından alma nedeni de muhtemelen ağırlıktan tasarruf etmek. Üst boru ve alt borunun çapı epey ince. İçten kablolama yapmaya müsade etmedi demek ki bu incelikteki borular. Yoksa trend şu anda içten kablolamadan yana. Hatta sırf bu yüzden elediğim modellerden birisi.
Van Rysel Edr 105 in ağırlığının bu kadar düşük gelme nedenlerinden biri de jant seti. 150-200 gram fark var iki jant setinin ağırlık değerleri arasında. Fiyat farkına değer mi? Bu sizin zevkinize kalmış. Ama 6500 TL iken gerçekten çok alınası bir bisikletti. 7500 TL olunca benim radardan çıktı maalesef.
Son düzenleme: