Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Deprem..

Scudo

Hocam, fetöcü, kumpasçı, dış güç, şer odağı, cehape zihniyeti gibi etiketleri olabilir diye dikkat edilmemiştir.. İtibar, şan şöhret, yalan, iftira, yolsuzluk, hırsızlık, ihmal, liyakatsizlik gibi kelimeleri googla a yazınca nedense hep aynı isim ve kurumlar çıkıyor.. İnsan soruyor, bu işin altında bir iş var.. Ama soru sormak yürek ister, sorgulamak cesaret ister, akıl ister.. Herkeste bu malesef olmuyor.. Aynı kamyoncu bir abimiz bir tır şöförü abimizin söylediği ve içeri alındığı gibi, ben de artık emin oldum ki beni, bizi, çoluğunu çocuğumu virüs değil bu sistem öldürür

Kardeşim kulaktan duyma bilgilerle konuşmayın lütfen.

Kayınpederim 2018-2019'da müstakil ev yaptırdı. Doğru dürüst yapı denetimi yapılmadı. Her şey kağıt üzerinde. Hatta aynı sokakta ev yaptıran bazı komşular yasal işlemlerle uğraşmamak için imar barışı üzerinden başvurarak yeni yapılan binaları eski gibi gösterdiler. Yanlış beyanda bulunanların bazılarına ceza gelmiş ama ceza gelmeyen de çok. Yeni bir af daha geliyordu (artık çıkmaz) ve benim bahsettiğim bu yalan beyanda bulunanlar bu işten sıyıracaktı.

Çalıştığınız kurum ve sizin il müdürlüğünüz işini ciddi yapıyor demek ki. Büyük projenin sorumluluğu farklı tabi, ama kurallar her yerde aynı şekilde uygulanmıyor.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Kayınpederim 2018-2019'da müstakil ev yaptırdı. Doğru dürüst yapı denetimi yapılmadı. Her şey kağıt üzerinde. Hatta aynı sokakta ev yaptıran bazı komşular yasal işlemlerle uğraşmamak için imar barışı üzerinden başvurarak yeni yapılan binaları eski gibi gösterdiler. Yanlış beyanda bulunanların bazılarına ceza gelmiş ama ceza gelmeyen de çok. Yeni bir af daha geliyordu (artık çıkmaz) ve benim bahsettiğim bu yalan beyanda bulunanlar bu işten sıyıracaktı.

Çalıştığınız kurum ve sizin il müdürlüğünüz işini ciddi yapıyor demek ki. Büyük projenin sorumluluğu farklı tabi, ama kurallar her yerde aynı şekilde uygulanmıyor.
Ben bir yere bağlı çalışmıyorum. Özel sektörde tek başına çalışan bir İnşaat Mühendisiyim. Şimdi size başıma gelen bir olayı anlatayım.
2011 Senesinde özel bir firmanın 16-17 katlı 4 bloktan oluşan bir projesinin Betonarme hesaplarını yapmaya başladım. Bu arada bir baktım Büyük şehir Belediyesi
yüksek yapılar yönetmeliği var.Yani yüksekliği 51.50m yi geçen binalarda afet yönetmeliğinin dışında ama ona bağlı bazı kurallar dahilinde hesaplanması gerektiğini anlatan ,bazı temel esaslardan bahseden yarım yamalak bir yönetmelik. Ama dedim bu yönetmelikte yanlış olan şeyler var. Benim tasarımını yaptığım bina bu yönetmeliğe göre yapılamıyor ! Bu konuda bir yazı yazdım. Nasıl yapılacağı ile ilgili , yönetmelik tarzı. Önemli gördüğüm hocaların kitaplarından , yazılarından vs lerl e alıntı yaparak.10 sayfalık bir yönetmelik oldu bu .Bunu sunması için İnşaat mühendisleri odasına sundum. Mühendisler odasından birisi bir akşam beni aradı. Merhaba İsmail beyle mi görüşüyorum evet buyurun dedim. Bize bir yazı bırakmışsınız ama biz heyet olarak yazdıklarınızdan hiç bir şey anlamadık dedi. Çok şaşırmıştım nasıl anlamadınız dedim ? Hocam demeye başladı adam birden bana :) dedi ki siz master felan mı yaptınız Amerika da bir yerde vs gibi şeyler söyleyince dedim yandık. Yok kardeşim dedim ben mesleğini seven , bilimi , gelişmeleri takip eden proje hesaplama konusunda çok titiz bir insanım dedim. Adam hayret etti. Dedi ki vallahi yazdıklarınız çok acayip şeyler sizi heyet ile birlikte toplantıya davet ediyoruz. Hay hay dedik.Bir kaç gün sonra gittim toplantıya benden yaşça büyük abilerimiz hepsi meslekte kendini kanıtlamış İnşaat Mühendisleri. Tabi üniversitedeki sunumumdan bu yana bu kadar bir kalabalığın önünden bilimsel , teknik konularda konuşmak beni heyecanladırdı. Adamlar soru yağmuruna tuttular beni. Tabi ben hazırlıklıyım. Onlar soruyor ben cevaplıyorum. Heyecanlı bir toplantı oluyor. Ben dedim sorayım şimdi. Bu kadar zamandır içinizden biri çıkıp sizlerin de kabul etmediğiniz Büyük şehir belediyesi yüksek yapılar yönetmeliğini niye itiraz etmediniz ? Niye kimse çıkıp bu ne kardeşim bu yanlış demediniz ? Neden dedim İnşaat Mühendisleri Odası olarak bir yönetmelik hazırlamadınız ? Geveleyip durdular tabi. Sonuç ne oldu biliyor musunuz , bu kadar işini iyi yaptığını düşünen inşaat mühendisleri abiler yönetmeliği sen yaz dediler :) Peki dedim yazacam oturdum 3 ay boyunca bir yönetmelik yazdım.Bu yönetmelik tamamen 2008 yılında çıkmış yönetmeliği de içine alan fakat özel konuları da kapsayan tam bir yönetmelik oldu. O yönetmelikten sonra yıllık çalışmalarında Yönetmeliğin hazırlanmasında emeği geçenler de adımı e sona yazmışlar :)) neyse bu çok önemli değil. Ama Mühendisler odasında bir işim düşünce özellikle sorunlu bir iş olunca adamlar benden çekinir hale geldiler bir soru sorarım da cevaplayamayız diye. O dönem öyleydi. Şimdiyi bilmiyorum. Yönetimini de tanımıyorum. Gelelim sadete sonuçta ben yazdığım yönetmeliğe göre proje yaptım. O yönetmelik şuan uygulanmıyor ama. Hala eski yönetmelik var ! Sebebini araştırmadım. Proje çizmiyorum artık. Çünkü bedavaya çizenler var artık. O yüzden değeri peş para etmeyen bir iş oldu. Ama en değerli iş olması gerekirken şu parayı çok seven mimarlar paket proje adı altında iş alıp kendi dışındaki mühendislerin çizdiklerinin değersiz olduğunu düşünüp 5 kuruş para atıyorlar önlerine. Bedava Proje çizilen bu döneme karşı olduğum için çizmiyorum artık. Gelişmeye açık olmayan ,araştırmayan , teknolojiden uzak ,dediğim dedik at gözlüğü takan bu mühendisler ve mimarlar oldukça yapılar her zaman sağlıksız olacaktır. Bu adamlar nasıl üniversite bitirmiş diye düşünmedim değil. Eğitim sistemimiz içler acısı zaten. Yeni mühendisler bomboş çıkıyor okuldan. Ben yıllarımı verdim iyi bir statiker olmak için. Kolay değil öyle okuldan mezun olur olmaz proje çizmek. Maalesef piyasa bunlarla dolu. Ne projeler geliyor önüme sadece gülüyorum. Yazık yani. Onay veren mercide kim varsa oda bir şey bilmiyor. Herkes cerrah olamaz , herkes hakim ,savcı olamaz ,herkes mühendis olamaz kardeşim.Bura da size olayı özetin özeti gibi yazdım.Çok şey var anlatılacakta gerek yok şimdi. Acilen yapılması gereken yönetmelik yazılması değil , Müteahhitlerin Mühendislerle çalışma zorunluluğunun olması sadece kağıt üzerindeki imzalarla değil fiili olarak ta şantiye de mühendis bulundurması gerektiğidir. Ve mühendislerin maaşlarının da bu kadar sorumluluk latına giren bu kadar ciddi bir iş yapan insana ne kadar ücret ödenmesi gerektiğinin de hesabının yapılarak koruma altına alınmasıdır. Düşünsenize konutunuz inşaatında çalışan şantiye şefi inşaat mühendisi asgari ücret yada altında çalışıyor.Adam işini yapmak için bile bilgisayar alamayacak konumda ! Böyle çalışan var mı evet var ! 5 kuruş almak için ruhsata imza atan mühendisler var.Bir kere imza atıyor ama şantiyenin yolunu bilmiyor ! Yazmakla bitmez bizdeki sıkıntılar.Neyse sağlıcakla kalınız.Saygılar....

bir İnşaat Mühendisiyim

Hocam çok da uzatmak istemiyorum da... Başka bir yerde de okudum, mühendislerin tecrübesizliği problem diye. O zaman belki de zorunlu sertifika programı yada bir yeterlilik sınavı getirilmesi gerekiyor? Doktorların TUSu yada avukatların sınavları gibi. Geçerse imza etkisi olsun.

Ne mühendis ne denetim bu işin tek sebebi mütahit bizzat kendisinden mühendise söylerken duydum
" ben istediğimi yaparım sizin ruhunuz duymaz, yeterki niyetim bozuk olsun"

Hocam çok da uzatmak istemiyorum da... Başka bir yerde de okudum, mühendislerin tecrübesizliği problem diye. O zaman belki de zorunlu sertifika programı yada bir yeterlilik sınavı getirilmesi gerekiyor? Doktorların TUSu yada avukatların sınavları gibi. Geçerse imza etkisi olsun.
Tecrübesizlik kesinlikle var. Bu iş okulda yapılmalı. Mühendislik gibi bölümler 6 yıl olmalı. Mühendis ders durumuna göre uzmanlaşacağı bölümde
eğitimine devam etmeli .Bu süre en az 2 yıl olmalı. Bu kadar kolay mühendis olunamamalı ! Para vererek okunan bir üniversite deki bir bölüm olmamalı!
Her yerde apartmandan bozma üniversite açtılar. 3 matematik soru ile bölüm kazanıyorlar . Yani yapacak çok iş var. Saygılar...

ARKADAŞLAR ALLAH RIZASI İÇİN HEPİMİZİN CANI YANIYOR . BURADA TARTIŞMAYA GİRİP BİRBİRİMİZİN KALBİNİ KIRMAYALIM . EĞER YETKİNİZ BİLGİNİ VE GÜCÜNÜZ VARSA KİMİN HATASI VARSA SONUNA KADAR HESABINI SORMAK İÇİN ELİNİZDEN GELENİ YAPIN .

AMA ORADA İNSANLAR BUZ GİBİ ORTAMDA BİNBİR FİZİKSEL VE DUYGUSAL ACI İÇİNDEYKEN SICACIK YUVALARIMIZDA PARMAKLARIMIZI YORUP BURADA KAVGA EDECEK ENERJİNİZ VARSA O ENERJİYİ DEPREM BÖLGESİ İÇİN SARFEDİN . LÜTFEN BURADA Kİ TARTIŞMALAR GERÇEKTEN ÇOK ANLAMSIZ .

Ya gece,gece sosyal medya midem kalkdı arkadaş ya!! Bir videolara denk geldim kanım dondu😱

Çok kötü arkadaşlar çok kötü buralar. Ben Kilis'teyim, birçok binanın kolonlarında patlamalar oldu, eski tarihi yapılar ve 2-3 katli gecekondu tarzında olan 30-40 yer yıkıldı. Binalar ayakta ama bir 7+ deprem olursa çok fena... Musabeyli gibi Hatay tarafına yakın ilçeler, köyler,beldeler komple yıkılmış durumda. Hatay'da ki birçok arkadaşıma ulaşamıyorum. Kötü haberler peşpeşe geliyor. Şu ana kadar 13 arkadaşımın vefat haberini aldım. Ben böyle birşey görmedim. 90 sn sallandik. Artık öldük dedim. Herkese büyük geçmiş olsun. Ha akillanir mı müteahhitler ? Çok zor daha yeni imar barışını geçirmedi mi bu hükümet...

Çok kötü arkadaşlar çok kötü buralar. Ben Kilis'teyim, birçok binanın kolonlarında patlamalar oldu, eski tarihi yapılar ve 2-3 katli gecekondu tarzında olan 30-40 yer yıkıldı. Binalar ayakta ama bir 7+ deprem olursa çok fena... Musabeyli gibi Hatay tarafına yakın ilçeler, köyler,beldeler komple yıkılmış durumda. Hatay'da ki birçok arkadaşıma ulaşamıyorum. Kötü haberler peşpeşe geliyor. Şu ana kadar 13 arkadaşımın vefat haberini aldım. Ben böyle birşey görmedim. 90 sn sallandik. Artık öldük dedim. Herkese büyük geçmiş olsun. Ha akillanir mı müteahhitler ? Çok zor daha yeni imar barışını geçirmedi mi bu hükümet...
Konu müteahhitlerin akıllanması değil malesef. Bu kalitede müteahhitleri sırf rant için önlerini açıp sistemde tutan, bunları denetlemesi gereken devlet kurumlarının içini boşaltıp bu hale getiren, imar barışı ile işlerini hakkını vererek yapanların şaşkın bakışları arasında usulsüzce yapanları bertaraf edip sırf kendisine oy vermeleri isteyen, şirin gözükmeye çalışan kişi ya da kişilerdir esas problem.

Işini hakkıyla yapan devlet kurumları ve denetçiler olsa bu kadar cahil embesil anmak zavallı tip sırf 2 parça toprağını sattı da cebine para koydu diye bina inşa edebilir miydi acaba? Daha 2 kelimeyi bir araya getiremeyen dangozlar iş adamı olmuş lüks arabalarla gezip binlerce aileye ev yapıyorlar.

Oturduğunuz evin kapısına bekçi diye koymayacağınız adama oturduğunuz evi yaptırıyorlar düşünün. Bu sistemin önüne geçmeyenler, geçmediği gibi rant sağlayanlar işte tüm bunların müsebbibidir.

Sen kuduz bir köpeği halk içine salarsan, birini ısırdı diye köpeği cezalandırmak işe yaramaz çünkü o köpeği salan başka bir köpek daha salacak. Baştaki örümcek beyinli/ler kimse artık onların bertaraf olması gerekiyor.

Yazilanlarin hepsini okuyamadim ama gorduklerimi paylasmak istiyorum aslen antakyalim 5 senedir alanyada yasiyorum 2 yil once babam vefat edince anneme de buradan ev tuttum ayni apartmanda yasayip godiyorduk.Kalan akrabalarimin tamami antakyada kardesim de dahil.Deprem gunu annem de antakyadaydi kardesim gemi kaptani onu yolculayip donecekti sonra gelinle yegenim yalniz kalmasinlar diye biraz daha kalmak istedi.Depremi biz alanyadan hissettik kalktim interneti actim ilk basta yazmadi yaklasik bir 10 dk sonra 7.8 siddetinde deprem oldugu yazdi.Hemen annemi aradim biz iyiyiz simdi iniyoruz asagiya dedi bende hemen giyindim ciktim yola tekrar aradim agliyorlar cok korkunc bir deprem oldu her yer yikildi insanlar sokaklarda dedi digerlerini aramaya basladim kimseye ulasamadim herkes telefonunu alamadan cikmis evden.Saat 13.30 gibi vardim antakyaya annemleri aldim arabaya gelinimizin anne ve babasinin evine dogru yola ciktik ama varmak ne mumkun her yer enkaz insanlar kendi elleriyle kaziyor kendi enkazlarini neyse yetistik evleri yerle bir bagiriyoruz sesler geliyor ama kim kim belli degil her apartmanin altinda insan var herkes yardim cigliklari atiyor yardim edecek kimse yok ellerimizle temizlemeye calistik enkazlari cikarabildigimizi cikardik gucumuzun yetmedigine bir sey yapamadik.O gun kimse gelmedi yardima ortada polis yok asker yok yardim yok hicbir sey yok.Yiyecek aramaya basladik daha sonra su yok elektrik yok yemek yok her yer yagmalanmis o asagilik yaratiklar alisveris sepetleriyle doldurup doldurup goturduler telefonculari kuyumculari mobilyacilari ne var ne yoksa her yeri yagmaladilar yolda cevirdigim yagmacilarin elinden battaniye ve su aldim zorla birbirimize girdik onar yirmiser battaniye toplamis her biri vermek istemiyor allahin suriyelileri.Bu arada yagmayi yapanlarin tamami suriyeli arkadaslar kimse bana himanistlik taslamasin kendi yasadigimi anlatiyorum burada kalbinizi kirarim bana onlari savunmayin sakin!! Bir markete girdim annem yegenim( 5 yasinda) gelinimiz ve ben 4 kisiyiz ac susuz ve donuyoruz; hicbir sey kalmamis yogurt buldum lifalif buldum 3-4 tane havuc 1-2 mandalina bir de haribo buldum yerde aldim ciktim borcum olsun odeyecegim A101 namus borcum dukkana gelip odeyecem hepsini insallah.Neyse baba evine gideyim de bari battaniye falan alayim dedim baba evi mustakil bahceli idi rahmetli babam kendi elleriyle basindan ayrilmadan yaptirmisti antakyada her ev yikilir bu ev yikilmaz derdi yikilmadi da cok sukur verandasi balkonu cokmus ama ev ayaktaydi girdim iceri battaniye yastik ceket ne bulduysam aldim bu sayede geceyi donmadan atlatabildik.Ertesi gun yine yardim gelmedi sali aksami ekipler gelmeye basladi ama malzeme yok o gun de bosa gecti biz kendi enkazimizdan kardesimin kayinpederini ellerimizle kaziyarak cikardik ama kayinvalidesi kurtulamadi yanyana yatityorlardi biri kurtuldu digerinin ustune kolon gelmis biz kurtarana kadar yani oglene kadar konusuyorduk biz dedi sonra kalbim sıkışıyor demis ses kesilmis cenazeyi de cikaramadik cunku ekipman yok kepce yok hilti yok vinc yok yok oglu yok eger zamaninda ekipman ve insan gelseydi cok fazla insan kurtulutdu goz gore gore öldü insanlar.Bir teyzemi apartmaninin onunde buldum cikabilmis onu da aldik yanimiza diger teyzem enistem ve kizi hala gocuk altinda.Bunlarin tarihe not dusmek icin anlatiyorum yillar gecse de burada dursun diye 48 saat boyunca ne asker ne polis ne guvenlik gorevlisi ne de yardim geldi olumlerin bu kadar cok olmasinin en buyuk sebebi bu.Yagma olayalari bal gibi de gercek suriyeli misafirlerimiz din kardeslerimiz sagolsunlar baba evimin duvarindan dusen kombiyi calip gitmisler komsum soyledi engel olamadim abi dedi canimiza kastediyorlar artik dedi elleme dedim ne isterlerse alsinlar canindan iyi mi dedim.İlk gece ac susuz yattik ikinci sabah corba veriyorlar dediler 2 yerde varmis 3 kere siraya girdik ancak alabildik 7 den oglen 12 ye kqdar bir bardak corba almak icin bekledik bir enkaza gidiyoruz bir buraya bir diger enkaza tekrar buraya.Herkes enkaz altinda yardim bekliyordu sesler hala geliyordu aglayip yalvarip bir seyler yapmaya calisiyorduk ama nafile kendim buldugum bir enkazda 4 kisiyiz abi bizi kurtar diyen cocukla uzun sure konustum yardim gelir gelmez buraya getirecegimi soyledim gelmedi sali aksami geldi yardim birkac kisi bir balyoz bulup geldiler kirip acildi konustugum cocuk dahil 2 si olmustu 2 si sag kurtuldu.Boyle bir yikimi filmlerde bile goremezsiniz bu mahser yeriydi cuma gunu cikabildik sonunda sehirden annemin ayagi sismisti kacarken dusmus burkmus saniyorduk alanyaya donunce hastaneye getirdim megersem ayagi kirikmis kadinin giki cikmadi simdi hastanedeyiz yarina ameliyat olacak bekliyoruz.Hicbir insan evladi bunu yasamasin caresizlik korkunc bir sey.

7.png

8.png

10.png

4.png

Birbirimizi yemekten, kafamızı kaldırıp dünyada ve Akdeniz'de neler oluyor diye bakabilseydik eğer. Dünyadaki en gelişmiş ve en yeni savaş gemisinin İskenderun limanına gelmek üzere, Atinadan ayrıldığını ve şu an TAM KAPASİTE DOLULUKTA olduğunu görebilirdik...

2.png

Zaman birlik olma ve birbirimizi yemeyi bırakma zamanı. Hiçkimse bana İskenderun limanına demirlemek üzere yola çıkmış tam kapasite bir uçak gemisinin neden gelmekte olduğunu açıklayamaz.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Zaman birlik olma ve birbirimizi yemeyi bırakma zamanı. Hiçkimse bana İskenderun limanına demirlemek üzere yola çıkmış tam kapasite bir uçak gemisinin neden gelmekte olduğunu açıklayamaz.

Vah vah.. Amerikalıların sinsi işgal planı ifşa oldu demek.

Sizin gibiler için söylenebilecek tek şey var: kafayı sıyırmışsınız. Başka söze gerek yok.

MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un, Ermenistan, Yunanistan ve Romanya'dan gelecek olan sağlık ekipleri ile kanları geri çevirmesi ve Amerikan hastane gemisine gerek olmadığını söylemesi üzerine kamuoyunda başlayan büyük tepki, hükümete de yansıdı. Önceki günkü Bakanlar Kurulu'nda, Hürriyet'te pazar günü yayınlanan ‘Bakan Yunan diye yardım kabul etmiyor’ başlıklı Haber de görüşüldü. Başbakan Bülent Ecevit, Sağlık Bakanı Osmun Durmuş'a ‘‘Amerikalıların yardımını ret mi ediyorsunuz?’’ diye sorduktan sonra şöyle devam etti: ‘‘Lütfen siz artık susunuz. Dış dünya ile bağlantılarımızı Dışişleri Bakanlığı yürütüyor. Dışişleri, yardımlarla ilgili talep ve teşekkürleri gerekli yerlere diplomatik bir dille iletir.’’

Vah vah.. Amerikalıların sinsi işgal planı ifşa oldu demek.

Sizin gibiler için söylenebilecek tek şey var: kafayı sıyırmışsınız. Başka söze gerek yok.

MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un, Ermenistan, Yunanistan ve Romanya'dan gelecek olan sağlık ekipleri ile kanları geri çevirmesi ve Amerikan hastane gemisine gerek olmadığını söylemesi üzerine kamuoyunda başlayan büyük tepki, hükümete de yansıdı. Önceki günkü Bakanlar Kurulu'nda, Hürriyet'te pazar günü yayınlanan ‘Bakan Yunan diye yardım kabul etmiyor’ başlıklı Haber de görüşüldü. Başbakan Bülent Ecevit, Sağlık Bakanı Osmun Durmuş'a ‘‘Amerikalıların yardımını ret mi ediyorsunuz?’’ diye sorduktan sonra şöyle devam etti: ‘‘Lütfen siz artık susunuz. Dış dünya ile bağlantılarımızı Dışişleri Bakanlığı yürütüyor. Dışişleri, yardımlarla ilgili talep ve teşekkürleri gerekli yerlere diplomatik bir dille iletir.’’
Bu kadar sert bir dille yalanlayabildiğinize göre mantıklı bir açıklamanız var demek ki. Duymak isterim. Tam kapasite doluluktaki bir uçak gemisi neden sularımıza girdi?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Arkadaşlar yüreklerinize biraz su serpeyim, böyle haberlere ihtiyacımız var bu günlerde...Enerji bakanımız depremzedelerin ve 10 ilde etkilenen insnalarımızın gönüllerini ferahlatacak bir haber paylaştı... Faturalarınızı erteliyoruz müjdesini, lütfunu bizlerle paylaştı sağolsun...Bir diğer güzel haber de, Eğitim ve öğretim konusundaki depremzedelerin beklentisi.. 10 ilde eğitim/öğretim 1 Mart ' tan itibaren başlayacakmış :D işte şanlı devlet, işte mazlumların umudu, işte güçlü Türkiye...Hatırlıyorsunuz, pandemide de hem sokağa çıkma yasağı verip hem de hava yolu sefelerindeki KDV yi indirmişlerdi.....Ya bu nasıl bir pişkinlik bu nasıl bir kafadır :mad: Enteresan..

800 yıllık devlet, 2000 yıllık ordu, 10000 yıllık medeniyet ... Elde var Haluk Levent ve sağduyulu, hala saygısını sevgisini kaybetmemiş bir millet...

Son düzenleme:
Bu kadar sert bir dille yalanlayabildiğinize göre mantıklı bir açıklamanız var demek ki. Duymak isterim. Tam kapasite doluluktaki bir uçak gemisi neden sularımıza girdi?

Uçak gemisini bilmem.
Fakat Amerikan savaş gemisinin gelmesi istenmiyor
Kabul edilmiyor . Videonun sonlarına doğru diyor

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Geri