TeamO2.cc
TeamO2.cc
- Tepki
- 11.482
- İsim
- TeamO2.cc----Strava----
- Başlangıç
- 1985—86
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Adam söylemiş işte.
Adam söylemiş işte.
Kardeşim kulaktan duyma bilgilerle konuşmayın lütfen.
Ben bir yere bağlı çalışmıyorum. Özel sektörde tek başına çalışan bir İnşaat Mühendisiyim. Şimdi size başıma gelen bir olayı anlatayım.Kayınpederim 2018-2019'da müstakil ev yaptırdı. Doğru dürüst yapı denetimi yapılmadı. Her şey kağıt üzerinde. Hatta aynı sokakta ev yaptıran bazı komşular yasal işlemlerle uğraşmamak için imar barışı üzerinden başvurarak yeni yapılan binaları eski gibi gösterdiler. Yanlış beyanda bulunanların bazılarına ceza gelmiş ama ceza gelmeyen de çok. Yeni bir af daha geliyordu (artık çıkmaz) ve benim bahsettiğim bu yalan beyanda bulunanlar bu işten sıyıracaktı.
Çalıştığınız kurum ve sizin il müdürlüğünüz işini ciddi yapıyor demek ki. Büyük projenin sorumluluğu farklı tabi, ama kurallar her yerde aynı şekilde uygulanmıyor.
bir İnşaat Mühendisiyim
Tecrübesizlik kesinlikle var. Bu iş okulda yapılmalı. Mühendislik gibi bölümler 6 yıl olmalı. Mühendis ders durumuna göre uzmanlaşacağı bölümdeHocam çok da uzatmak istemiyorum da... Başka bir yerde de okudum, mühendislerin tecrübesizliği problem diye. O zaman belki de zorunlu sertifika programı yada bir yeterlilik sınavı getirilmesi gerekiyor? Doktorların TUSu yada avukatların sınavları gibi. Geçerse imza etkisi olsun.
Konu müteahhitlerin akıllanması değil malesef. Bu kalitede müteahhitleri sırf rant için önlerini açıp sistemde tutan, bunları denetlemesi gereken devlet kurumlarının içini boşaltıp bu hale getiren, imar barışı ile işlerini hakkını vererek yapanların şaşkın bakışları arasında usulsüzce yapanları bertaraf edip sırf kendisine oy vermeleri isteyen, şirin gözükmeye çalışan kişi ya da kişilerdir esas problem.Çok kötü arkadaşlar çok kötü buralar. Ben Kilis'teyim, birçok binanın kolonlarında patlamalar oldu, eski tarihi yapılar ve 2-3 katli gecekondu tarzında olan 30-40 yer yıkıldı. Binalar ayakta ama bir 7+ deprem olursa çok fena... Musabeyli gibi Hatay tarafına yakın ilçeler, köyler,beldeler komple yıkılmış durumda. Hatay'da ki birçok arkadaşıma ulaşamıyorum. Kötü haberler peşpeşe geliyor. Şu ana kadar 13 arkadaşımın vefat haberini aldım. Ben böyle birşey görmedim. 90 sn sallandik. Artık öldük dedim. Herkese büyük geçmiş olsun. Ha akillanir mı müteahhitler ? Çok zor daha yeni imar barışını geçirmedi mi bu hükümet...
Zaman birlik olma ve birbirimizi yemeyi bırakma zamanı. Hiçkimse bana İskenderun limanına demirlemek üzere yola çıkmış tam kapasite bir uçak gemisinin neden gelmekte olduğunu açıklayamaz.
Bu kadar sert bir dille yalanlayabildiğinize göre mantıklı bir açıklamanız var demek ki. Duymak isterim. Tam kapasite doluluktaki bir uçak gemisi neden sularımıza girdi?Vah vah.. Amerikalıların sinsi işgal planı ifşa oldu demek.
Sizin gibiler için söylenebilecek tek şey var: kafayı sıyırmışsınız. Başka söze gerek yok.
MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un, Ermenistan, Yunanistan ve Romanya'dan gelecek olan sağlık ekipleri ile kanları geri çevirmesi ve Amerikan hastane gemisine gerek olmadığını söylemesi üzerine kamuoyunda başlayan büyük tepki, hükümete de yansıdı. Önceki günkü Bakanlar Kurulu'nda, Hürriyet'te pazar günü yayınlanan ‘Bakan Yunan diye yardım kabul etmiyor’ başlıklı Haber de görüşüldü. Başbakan Bülent Ecevit, Sağlık Bakanı Osmun Durmuş'a ‘‘Amerikalıların yardımını ret mi ediyorsunuz?’’ diye sorduktan sonra şöyle devam etti: ‘‘Lütfen siz artık susunuz. Dış dünya ile bağlantılarımızı Dışişleri Bakanlığı yürütüyor. Dışişleri, yardımlarla ilgili talep ve teşekkürleri gerekli yerlere diplomatik bir dille iletir.’’
Bu kadar sert bir dille yalanlayabildiğinize göre mantıklı bir açıklamanız var demek ki. Duymak isterim. Tam kapasite doluluktaki bir uçak gemisi neden sularımıza girdi?