Bu kadar sert bir dille yalanlayabildiğinize göre mantıklı bir açıklamanız var demek ki. Duymak isterim. Tam kapasite doluluktaki bir uçak gemisi neden sularımıza girdi?
Hocam bilginiz olsun, biz yurtta sulh cihanda sulh diyen atatürkçüler olarak bu iddianızı reddediyoruz; çünkü bahsettiğiniz güruh bize 'yurtta sulh dünyada sulh devri kapandı' deme cüretini gösterirken, 69. filoya secde etmekte beis bulmaz. Onlara lazım olabilir yakında uçak gemileri."Bir gece ansızın gelebiliriz" diyerek sürekli komşusunu tehdit eden, ancak kendi ülkesindeki şehirlere 2 tane vinç göndermekten aciz kalanlara
Haklı olabilirsiniz ancak ben yinede bir "uçak gemisinin" Türkiye'ye yanaştırılmasına karşıyım.Öncelikle bu bilgi bir dezenformasyon. USS GEORGE H.W. BUSH uçak gemisi henüz Türk karasularına girmiş değil. Yunanistan'daki NATO üssünden ayrılıp, Doğu Akdeniz'e doğru yola çıkmış durumda. Türk karasularına girebilmesi, Türk makamlarının iznine bağlı. Uluslararası sularda demirleyip, Türkiye'den yardım talebi gelmesi halinde karşılık verebilmek için bekleyecek.
Doğu Perinçek'in Aydınlık grubunun başını çektiği, Rusçu-Avrasyacı ruh hastalarının ürettiği komplo teorilerinde sık sık dile getirdikleri, ABD'nin Türkiye'yi işgal etmeyi planladığı zırvalarını paylaşanlar, şu basit gerçekleri bilmiyorlar mı çok merak ediyorum?
1. Türkiye Cumhuriyeti, NATO ittifakının bir üyesi.
2. TSK, NATO'nun en büyük 2. silahlı gücü.
3. ABD ve Türkiye, her ikisi de NATO'ya üye olan iki müttefik ülke.
4. NATO'da tüm kararlar, üye ülkelerinin tamamının oybirliği ile alınıyor.
5. NATO'nun tüm komuta kademesinde ve harekat merkezlerinde Türk subayları görev yapıyor.
6. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde 28 NATO askeri üssü var. Bu üslerde, çoğunluğu Amerikan askerleri olmak üzere tüm NATO üyesi ülkelerin askerleri ile Türk askerleri beraber görev yapıyor. Türkiye'deki tüm NATO üslerinin komutası Türk subaylarına ait.
7. Türkiye Cumhuriyeti, soğuk savaş dönemi boyunca süren, SSCB'nin nükleer savaş ve işgal tehdidi ile Türkiye'den toprak ve boğazların kontrolü talebine karşı NATO şemsiyesi altında müdafaa edildi.
ABD'nin Türk topraklarına askerlerini sokabilmesi için ülkeyi işgal etmesine de gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti devletinin imzaladığı ve TBMM'de de kabul edilen uluslararası sözleşmelere dayanarak ülkede halihazırda ABD askerleri görev yapıyor.
Ülkede ne zaman büyük bir doğal afet olsa, sözünü ettiğim bu Rusçu-Avrasyacı grup ABD'yi hemen hedef tahtasına koyar. ABD'nin HAARP ile depremi tetiklediği, hemen ardından oluşan kaos ortamından faydalanıp ülkeyi işgale girişeceği palavralarını 1999 Gölcük depremi sonrasında da bolca işittik. Hatta o dönemde söylenen palavralar o kadar ahlaksızca idi ki, depremde vefat edenlerin anısına saygısızlık etmemek için burada tekrar dile getirmek istemiyorum.
Yeri gelmişken, Yunan karikatürist Soloup'un şu çizimini de paylaşmak istiyorum. "Bir gece ansızın gelebiliriz" diyerek sürekli komşusunu tehdit eden, ancak kendi ülkesindeki şehirlere 2 tane vinç göndermekten aciz kalanlara en güzel cevabı vermiş:
“Dostlar hem gece, hem gündüz gelir.”
Hayırdır Serdar? Ucu iktidarı geçip Devlet'e kadar erişen bu kin, bu öfke niye?Arkadaşlar yüreklerinize biraz su serpeyim, böyle haberlere ihtiyacımız var bu günlerde...Enerji bakanımız depremzedelerin ve 10 ilde etkilenen insnalarımızın gönüllerini ferahlatacak bir haber paylaştı... Faturalarınızı erteliyoruz müjdesini, lütfunu bizlerle paylaştı sağolsun...Bir diğer güzel haber de, Eğitim ve öğretim konusundaki depremzedelerin beklentisi.. 10 ilde eğitim/öğretim 1 Mart ' tan itibaren başlayacakmış işte şanlı devlet, işte mazlumların umudu, işte güçlü Türkiye...Hatırlıyorsunuz, pandemide de hem sokağa çıkma yasağı verip hem de hava yolu sefelerindeki KDV yi indirmişlerdi.....Ya bu nasıl bir pişkinlik bu nasıl bir kafadır Enteresan..
800 yıllık devlet, 2000 yıllık ordu, 10000 yıllık medeniyet ... Elde var Haluk Levent ve sağduyulu, hala saygısını sevgisini kaybetmemiş bir millet...
Hayırdır Serdar? Ucu iktidarı geçip Devlet'e kadar erişen bu kin, bu öfke niye?
- Vergiler Temmuz'a kadar 10 ilde ertelendi.Hayırdır Serdar? Ucu iktidarı geçip Devlet'e kadar erişen bu kin, bu öfke niye?
Geçmişte yaşadığın şeyleri bu olayla bağdaştırmazsan daha sağlıklı olur bence. En azından senin için.Kin öfke değil ancak bir tespitten söz ediyorum Adil Abi.. Benim de geçmişte yaşadığım haksızlıklar, yanlışlıklar, medyada ve dünyada konuşulan Türkiye konuları artık canımı sıkmaya başladı.. Milletin artık bazı şeyler hakkında Dürüst, doğru, mantıklı kararlar vermesini sağlayan adımlar için devleti ya da devletin milleti Dürüst, doğru mantıklı kararlar vermesini sağlayacak, zorlayacak bir sistem istiyorum.. Bir Türk genci ve duygusunu hisseden biri olarak böyle yaşamak ya da yaşama ortamı şart oldu..
1 yılda malesef 10 ilde meydana gelen yıkımın molozunu kaldırmak bile çok zor. İzmir depreminde 10 küsür bina depremde yıkıldı, sonra riskli diye 1.000 bina yıkıldı. 1 senede şekillendi belki oralar ama, burada 10.000 bina yıkıldıysa depremlerde, riskli olan da 100 katı olsa (inşallah olmaz) 1.000.000 ev yapar. Bunun hafriyatı nereye koyulacak, kaç milyon hafriyat kamyonu ile nereye taşınacak. Bakın henüz bina yapmak için boş arazi bile elde edemedik.Tabi 1 yılda yapılacak evler var
Bu yazdığını bir tehtid olarak mı anlamalıyım? İnsanı içinde yaşadığı toplumu, kurumlarını hiçbir şekilde birbirinden ayıramazsın.. Birey toplumu yaratır, toplum tek tek bireylerden oluşur.. Karşılıklı muhtaçlık ilişkisi söz konusudur. Bir paranın iki yüzü gibidir birey ile toplum.. Biri olmadan diğeri olmaz.. Bombalar, suikastler, maden göçükleri, yangınlar, sahte darbeler, ekonomik kriz, manevi ve mental dezenformasyon, çocuk istismarları, sivil darbe, liyakatsizlikler, yolsuzluklar, deprem, mülteci krizi, savaş ve bunları yaşayan bir milletin tek tekleri..yani bunları unutayım, eşelemeyeyim, 3 maymunu mu oynayayım? Bu benim için daha mı hayırlı olur? Benim vicdanım duyarsız kalamıyor be Adil Abi..Geçmişte yaşadığın şeyleri bu olayla bağdaştırmazsan daha sağlıklı olur bence. En azından senin için.
Hayırdır Serdar? Ucu iktidarı geçip Devlet'e kadar erişen bu kin, bu öfke niye?
Tabi 1 yılda yapılacak evler var
Hayır; Yüzeysel tıbbi bir öneri olarak alabilirsin. Çünkü burada insanların yazarak birbirlerini şişirdiğini ve psikolojik olarak fark etmeden birbirlerini yorduğunu düşünüyorum.Bu yazdığını bir tehtid olarak mı anlamalıyım? İnsanı içinde yaşadığı toplumu, kurumlarını hiçbir şekilde birbirinden ayıramazsın.. Birey toplumu yaratır, toplum tek tek bireylerden oluşur.. Karşılıklı muhtaçlık ilişkisi söz konusudur. Bir paranın iki yüzü gibidir birey ile toplum.. Biri olmadan diğeri olmaz.. Bombalar, suikastler, maden göçükleri, yangınlar, sahte darbeler, ekonomik kriz, manevi ve mental dezenformasyon, çocuk istismarları, sivil darbe, liyakatsizlikler, yolsuzluklar, deprem, mülteci krizi, savaş ve bunları yaşayan bir milletin tek tekleri..yani bunları unutayım, eşelemeyeyim, 3 maymunu mu oynayayım? Bu benim için daha mı hayırlı olur? Benim vicdanım duyarsız kalamıyor be Adil Abi..
(link)deyim son 15 yıldır.Türkiye'de devlet parti-devlet haline geldi. Siz sanırım son 10 yıldır Norveç'te falan yaşıyordunuz, ülkede olan bitene yabancı kaldınız.
Bu, seçim yatırımıdır. 15 Temmuz kalkışması için "Allah'ın bir lütfudur" diyen kafa, deprem felaketinden de siyasi çıkar elde etmeyi elbette ki planlıyor.
Halka diyor ki: "İnşaat benim işim. Bana 1 yıl süre verin, evlerinizin anahtarını teslim edeyim. Diğerleri ne yapar bilmem; ama ben kalırsam evleriniz 1 seneye hazır."
Bu kadar sert bir dille yalanlayabildiğinize göre mantıklı bir açıklamanız var demek ki. Duymak isterim. Tam kapasite doluluktaki bir uçak gemisi neden sularımıza girdi?
hepimizin tüm yorgunlukları, kırgınlıkları, kızgınlıkları ve küslüklere rağmen dimdik ayakta durabiliyoruz.