Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Diz ağrısı

Bendeki problem %90 Konromalazi Patella belirtiler onu gösteriyor
Erdem arkadaşın verdiği linkte ( (link) ) problemin sert sprint ve yakın yüklenmeler sonucunda olabileceği belirtilmiş, bende üst üste birkaç gün boyunca sürekli dik yokuşlar barındıran turların ertesinde çok seri pedal çevirmeye çalışıp üzerine birde çok dik yokuş tırmanmak bende ki diz probleminin nedenini açıklıyor.
Tedavi Dinlenme, Dize Yüklenmeme, Kuadriseps güçlendirme ve diz ile ilgili fizik tedavi hareketleri ve antiinflamatuar destek.
Sınırlarımı bir daha bu kadar merak etmiyeceğim :)
Hep kas gelişimi ile ilgili problem ve çözümleri ile ilgilenirken eklem rahatsızlığını neredeyse hiç önemsemedim.

İyileşme sürecinde yapabileceklerimle ilgili önerilerinizi dikkate alacağım ve süreci buradan size bildireceğim.

Hepinize çok teşekkür ederim.

Scudo
Arkadaşım geçmiş olsun; bendede diz problemleri var, diz ve eklem ağrıları için glukosamine+chondroitin+msm , köpek balığı kıkırdağı, gibi ürünler gerçekten etkili bende şu an ultimate glucosamine kullanıyorum dizim iyiye gidiyor..Birde bisiklet alıp güçlendirmek istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Deniz Taş
bende gnc f-flx formula kullanıyorum
içeriği
Vitamin E (as d-alpha Tocopherol 10 IU
EPA (Eicosapentaenoic Acid) 360 mg
DHA (Docosahexaenoic Acid) 240 mg
GLA (gamma-Linolenic Acid) 60 mg
Biberiye 10 mg
Sodium 240 mg
Glucosamine Sulfate 2NaCl 1500 mg
Chondroitin Sulfate, Sodium 1200 mg
MSM (Methylsulfonyl-methane) 2000 mg

herhalde sizin kullandığınız ürün linkteki ürün
(link)

peki etkisini ne kadar sürede gördünüz günde kaç tablet kullanıyorsunuz

Ultimate ürününe yeni başladım 2 hafta oldu şimdiden etkisini azda olsa hissettim zaten gerçek etkisini uzun süreli kullanım sonunda gösteren ürünler.
Günde 1500ml almak gerekiyor onun için 3 tablet sabah ,öğle ,akşam.

• Beğen
Tepkiler: Deniz Taş
Arkadaşlar 3 haftadan sonra doktora kontrole gittim dizimdeki problemin baya düzeldiğini iyileşme sürecine girdiğini belirtti. Kullanmam için verdiği jeli kullanmayı kesmemi ama Glucosamine + Chondroitin takviyesine devam etmemi söyledi.
Dizim doktorun söylediğine göre yaklaşık 3-4 ay içinde normale dönecekmiş bu süreç zarfında vermiş olduğu egzersizlere aynen devam edeceğim.

Ayrıca kuadriseps ve diğer bacak kaslarını güçlendirmek için bir spor salonuna gitmeyi düşünüyorum sizce spor anında patella destekli dizlik takmalımıyım.

doktora sordum ama bana fazla süre ayakta kalmıyacaksan takma dizi tembelleştirir gelişimini yavaşlatır dedi spor anı ile ilgili açık bir bilgi alamadım.

benim merak ettiğim salonda Leg extantion, Leg pres gibi hareketleri yaparken patella destekli dizlik takmalımıyım ? Yada 30-40 km lik sürüşlerde.

şimdiden çok teşekkürler

Dizlik hakkında bilgisi olan yok sanırsam

Bir sorum daha olacak
bulunduğum çevredeki hiçbir spor salonun hocası akademisyen değil ve bana bu rahatsızlığımın iyileşmesi konusunda yardımcı olamıyorlar Full Squats gibi yapmamam gereken hareketleri öneriyorlar.
Sizden ricam Leg extantion, Leg pres, Leg Curl gibi hareketleri yaparken nasıl bir yol izlemeyim spor salonuna üst üste hergün gitmelimiyim yoksa bir gün ara vererek mi devam etmeliyim. setler, ağırlıklar nasıl olmalı varsa önereceğiniz hareket v.s...
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim biran önce toparlanıp pedal çevirmek istiyorum.

Merhaba
Haftasonu bol yokuşlu bir turu diz ağrısı ile tamamladım. hala hafiften ağrıyor. Aslında 1 yıl önce okuduğum Hakan Yazman'ın yüksek kadansla ilgili yazısından sonra bi ders çıkarmıştım ama arada ameliyat vs dönemi, unutmuşum:) Şimdi sorum şu: ne yapmam gerekiyor. bir kaç gün ara vermem mi gerekiyor. bu ağrıya iyi gelecek bir krem tavsiyeniz var mı? yoksa üstüne mi gitmeliyim?

bende hafta sonu 150 km yaptım sol dizim biraz ağrıyor orjın krem sürdüm iyi geldi istersen bir dene!

ilk 48 bol buz tedavisi iyi gelir sonrasında ağrı devam ederse basit bir aneljezik+antienflamatuar özellikli bir krem yada tablet ağrı kesici eczacınıza yada doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz

doktor olmadığım için özellikle bir ilaç ismi vermekten kaçındım gerçi hemen hepsi aynı işi görüyor ve benzer özellikli

orjin krem %100 doğal bitkilerden imal edilir ve hiçbir yan etkisi yoktur reklam gelirim yok bundan ama sadece çok memnun kaldım tavsiye ediyorum bu kremi aldıktan sonra yakınımda çok kişi kullandı herkese fayda etti vücudumda neresi ağrırsa ağrısın geçiriyor başın ağrısın sür hemen geçiriyor boynum tutulmuştu bi keresinde onun için almıştım onuda geçirdi
!!!

@Gökay ÜNGÜDER

yahu kardeşim sende sağ elinle sol kulağını tutmaya çalışıyorsun %100 manası ağrıya iyi gelen bitkilerden elde ediliyor bu merhem !!!yılan zehrininin ne alakası var saçmalama yani ! ayrıca ilaçların hepsi %100 doğal bitkilerden elde edilmez istersen en yakın eczaneye git sor!

Benzeri bana da oldu sol dizim. Hakan hocamın yazılarını dikkatlice okudum insanların yorumlarını, 1 -2 hafta ara verdikten sonra, tavsiyeleri harfiyen uyguladım şimdi hiç sorun yok. benim dizim de çok ağrıyordu hani oturamıyordum filan

@orkun tulu
İlk 48 derken saat manasında mı? 48 saat geçti bile çünkü. İlk baştaki gibi ağrımasa da hafif bir ağrı var. Yine de buz sürsem iyi gelir mi? Bu arada Recep orjin dediğin ilacı soracağım. Bi de alakasız ama sen critical mass fotolarında bakacaktın kendine baktın mı:)

@semdekor

Merhaba geçmiş olsun, bir kaç gün ara verin, lasonil sürün akşam yatarken ve sabah (bu arada lasonil piyadasan kalktı onun yerine çıkan aynı ilacı veriyorlar, jel olanı alın), imkanınız varsa glukosamin kornitin msm preperatı kullanın, 2-3 günden sonra yokuşlardan kaçınarak düşük tempolu kadanslı sürüşler yapabilirsiniz, yavaş yavaş tempoyu arttırın zaman içinde, genellikle bir süre ara verdikten sonra ağrı tam geçmiyor, bu durumda üzerine giderek antrenman şiddetini arttırarak iyileştirdim çoğu zaman diz sakatlıklarımı (hemen hiç birinde de doktora gitmemiştim neredeyse) . Az ağrı var dediğinize göre ciddi bir durum olduğunu sanmıyorum genel olarak. Bu aralar yokuşlu turlardan sonra bana da çokça benzeri şikayetler gelmeye başladı...

@semdekor

unuttum ama ben face i kapattım başka nereden bakabilirim ?5 ağustos perşembeye katıldım ama inciraltında iki tekerimde patladı ve ogun bana zehir oldu yolda kaldım benim bisiklet yarış bisikleti çünkü lastikler çok ince ve dişsiz o gün topraktan gittiğimizde oldu büyük bi ihtimal köprüyü geçince hani orjinin fiyatı ben aldığımda 70tl idi bilgin olsun 100ml +25ml hediye googleda yaz gelir önüne

@Hakan Yazman

benim evim yokuşta ama:) hem de bayaa güzel bi yokuşta:) neyse bu hafta binmeyeceğim zaten haftaya da yavaş yavaş çıkarım yokuşumu:)
ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim

@RECEP ÇALIŞKAN

o gün fotolardan gördüğüm kadarıyla herkesin lastiği patlamış:) ben gelemedim.

@semdekor

evet 48 saat. daha sonraki dönemde sıcak kompres yapabilirsin.
orjin kreme internetten baktım bence para tuzağı içindeki doğal yağlar sürüldüğü bölgede bir rahatlama hissi sağlayabilir belki (oda naneden) ama diz ağrısını tedavi edici bir özelliği olduğunu ben sanmıyorum.

fiyatıda bilimsel niteliği kanıtlanmış tıbbi ilaçların nerdeyse 10 katı.

@orkun tulu

fiyatı evet pahalı ama bunu ben kullandım ve ağrımı geçirdi boynum tutulduğu zaman belki bilirsiniz tutulma çok kötü oluyor kafanı bile çeviremiyorsun hatta sabah yataktan kalkamadım yani anlayacağın ben kullandım iyi geldi etrafımdaki kişilerden de kullanan çok oldu kim kullandıysa iyi geldi ve piyasada çıkan butür ürünlerin ilkidir daha sonra bununla aynı olduğunu söyleyen birsürü marka çıktı !

@semdekor

o yokuşu asla evden çıkıp soğuk soğuk çıkmayın :) eve gelirken ve giderken de yokuşta elinize almalısınız bisikleti :)

• Beğen
Tepkiler: lamba
Geri