Scudo Sports

Diz ağrısı

@besyobora İnşallah kadro boyunu hesap ederek almışsınız. Yoksa faydadan çok zararı olur.

Scudo
@muratcolakogluEmredersiniz...

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@temonas
Paça çorbası ve yumurta kabuğu+zarı tavsiye ederim çabuk toparlıyor

• Beğen
Tepkiler: temonas
@Taxonera.izmirin en iyi bisikletçisinden aldım. Herhalde yanlış yapmazlar. Boyum 1.78 kadro boyu 51 aldım.

@volkan ismail

Gelişmeleri aktarayım.
Doktora gittim, mr çekildi. Dizimde herhangi bir problem gözlenmedi. Az sıvı azalması var dedi doktor. Ve 3 ay boyunca bir takviye kullanmamı tavsiye etti. Satın aldım ama kullanmaya başlamadım henüz, adını da unuttum açıkçası.

Bu tetkiğin ardından Düzce'de yapılan bisiklet festivaline giderken pedalımı yoldan dağa çevirdim. Uzun süreli de test ettim ve ağrının artık olmadığını gördüm. Muhtemelen yol pedalım için olan ayakkabımda kal ayarım sağ ayağıma uygun değil.

Edit:
Kal ayarını 50 TL karşılığında bisikletfite yatırdım.
Sağ dizimde artık ağrı oluşmuyor.

Merhaba arkadaşlar,

Dün 80 km yol yaptım gravel yol bisikleti ile. Sonlarına doğru hafif bir ağrı hissettim dizimde, merdiven çıkarken hafif ağrı yapıyor. Şimdi ilik içiyorum, sıvı kaybı olmuş olabilir diye.

Bir tavsiyeniz varmıdır, dizlik almayı düşünüyorum.

Ayrıca 2 hafta sonra 150 km izmir didim arası planım var ne yapmalıyım?

Sürüş sonrası dizlere buz uygulamak anlık rahatlama sağlıyor.

Bisikletin boyunuza uygun olduğundan ve sele yükseklik-ileri geri ayarının doğru olduğundan emin olun.
Kilit pedal kullanıyorsanız kal ayarının doğru olduğundan emin olun.
Bisikleti kadanslı kullanmanızı tavsiye ederim. (80-90 d/dk)

Mutlaka doktora da görünün.

Arkadaşlar merhaba. Diz ağrısı ve sıvı kaybı için her akşam yatmadan önce 7 tane bamya tohumu içebilirsiniz. İstediğiniz aktardan alabilirsiniz. Aktardan ve internetten de ne kadar faydalı olduğu hakkında bilgi edinebilirsiniz. 2 ay devamlı kullandıktan sonra dizinizdeki ağrıların geçtiğini göreceksiniz.

@volkan ismailGecmis olsun tekrardan benim de tam olarak anlattiginiz gibi ama sol dizimde ayni durum soz konusu onumuzdeki pazartesi gunu doktor randevum var onu bekliyorum ben de , doktorunuzun 3 ay kullanmanizi istedigi takviyenin adini yazma sansiniz var midir acaba ? Umarim benim de sikintim onemsiz biseydir

C vitamini de diz ve çevresi kas ağrısını dindiriyor. Kahvaltıda alınacak 1.000 mg bir vitamin.

Pixel 2 XL cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ekucuk34
Konu o kadar dağılmış ki!bu konun kapatılması gerektiğini düşünüyorum.İlk yazan çok masum cevaplar için yazmış,diz ağrısı.Diz ağrsının ,her ağrı gibi değil,binbir nedeni var?bundan sonra ki konu başlıkları özellikle diz için direk hedef olarak yazılırsa takibi daha kolay olur.
örneğin iç menisküs ön boynuzu ile ,dış menisküs arka boynuzu çok farklı sonuçlara ve etkilere neden olur.Kafalar karışmasın..

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
DAHA ÖNCE HİÇ SORUNU OLMAYAN BİRİSİ 140 KM LİK 1 SAATLIK TEK MOLALIK SÜRÜŞÜNDE TEK TARAFLI DİZ AĞRISI YAŞIYORSA KIDEMLİ KULLANICILAR BU DURUMU NEYE BAĞLARSINIZ?

@dryakup23

Öyle çok kıdemli kullanıcı sayılmam ama kıkırdakta olsa 140 km de tek mola ile o kadar sürüşe dayanamaz tek taraflı olması o eklemin diğer eklemlere göre daha çok dejenere olduğunu gösterir sebep olarak kireçlemede olabilir sürüş esnasında farkına varmadan o ekleme daha çok yüklenilmişte olabilir.

• Beğen
Tepkiler: efaruk
@dryakup23

Bir çok sebebi olabilir, ama kesinlikle aynı şeyi tekrarlamayın. En azından her 30 km 'de mola verin, 5-10 dakika bile olsa.
Profesyonel sporcuysanız ve yarışlara katılıyorsanız (zaten şunları yapıyor olmalısınız: ) özel bir doktorla görüşün, bike fit yaptırın, düzenli kontrollere girin.

Sakatlandıktan sonra pişmanlık fayda etmiyor.

@dryakup23

Bu sorunu ben de yaşadım. 1 saatlik kısa turlarda hiç sıkıntı yaşamazken tırmanış ve uzun mesafelerde sağ dizimde ağrı oluyordu. Bu durumda üç sorun olabilir:

-Kallerin yeri doğru değildir.
-Kas güç eksikliği vardır.
-Dizle ilgili bir sağlık sorunu vardır.

Ben kallerin yerini değiştirerek ağrıyı en aza indirdim. Ayrıca bacak kaslarımı da bu sene daha önceye göre daha çok geliştirdim. Ama bence en büyük etken kaller. Bence kallerin yerini değiştirin devam ederse doktora görünün.

istanbulda olanlar için fsm hastanesinin ortopedi bölümü çok iyi. doktorlarına görünmenizi öneririm

Öncelikle selamlar. Forumda yeniyim. 3 yıl önce motosiklet kazası yaptığımda sağ bacak arka çapraz bağlarım koptu. O zamandan beri hiç bisikletede bünmedim tekrar başlamak istiyorum. Fakat genel olarak daha çok zarar verirsin tepkisini alıyorum zorlayınca. Ameliyat ol demeyün lütfen çünkü sadece arka bağlar kopuk olduğu için arka tarafyan ameliyat edilebiliyor onuda doktor garanti vermiyor hatta büyük risk olarak liflerden kesilirse bacağını kesmek zorunda kalırız diyorlar. Bu durumu yaşayan oldumu bana yol gösterebilecek birileri var mı? Doğru yere yazmıyorsam kusura bakmayın.

Arkadaşlar konu biraz diz agrısından farklı.. Son çekildigim fotolarda bacaklarım sanki içe doğru gibi oldugunu hissettim aynı İki Teker Bir adamın Videosundaki gibi?
(bknz.
Genel bir bisikletçi sorunumudur bu yoksa kişisel bir sorunmudur? Yani tüm bisikletçilerde ekteki foto gibi olmasada bu içe dönüklük varmıdır? Merak ettim dogrusu.

maxresdefault.jpg

Geri