Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Diz Kapağı Kıkırdak Zedelenmesi! (Dizden gelen çıtırdama - kütürdeme sesleri)

Scudo
Konuyu uzatmış olacağım ama ben de durumumu paylaşmak istedim. Önceden motor kullanıyordum ve çok kez motordan düştüm. Sonuç, sağ diz kapağı 5, sol kapak 7 parça kırık. Çömelirken, dizi havada 90 derece hareket ettirirken sürekli çatırdılar, kütürtüler, gıcırtılar geliyordu. SPD pedala geçtim ve ortalama kadansta 360 derece güç uygulayarak sürmeye çalışıyorum bir süredir. Şimdi uzun oturuşlardan sonra çmeldiğimde kütleme var, geri kalan herşey kesildi. Asıl önemli olan, sürekli arka planda devam eden, geçmediği zaman ne kadar rahatsız ettiğini anlamadığınız ağrım geçti. Böyle bir rahatlık olamaz. Ailem doktor ve bisiklette SPD'ye devam etmemi söylediler. Benzer durumu olanlar için tavsiye ederim.

Bu gün ufak bir tur yapayım dedim burnumdan geldi güya Bursa dan inegöl e köfte yemeye gidecektim gittim yedim de ancak dönerken dizlerim çok fena ağrı yaptı daha yolun başında. önceden hiç böyle olmamıştı dizlerimi sanki kesiyorlar arka kısmında öyle bir ağrı var bırakın rampa çıkmayı hiç kuvvet uygulamadan bile pedal çevirme hareketini yapamaz oldum yaklaşık 15 km den fazla yürüdüm hiç pedal çevirmedim biraz rampa indim 10 km metro ya bindim de ancak eve vardım koltukta otururken bir ayağımı diğerinin üzerine koyarken ağrı yapıyor merdiven çıkamıyorum metroya inip çıkarken yürüyen merdiven görünce balon görmüş cocuk gibi sevindim bu yıllık bisiklet sürmeye ara verdim zaten kışın da sürmüyordum.
bu dizlerim için hangi doktora gitmem lazım.

ben oturup kalkerken kütür kütür ses gelir yıllardır ama hiçbir spor aktivitesinde zorluk yaşamadım

@brky1905
Benim işim bitti bu yıllık bu kadar seneye de en fazla işe gider gelirim günlük 25 km düz yol haricinde uzun turlara çıkamam ben bu bisiklete başladığımdan beri dizlerim böyle yaklaşık 3 sene falan oluyor ama bu sefer başka dizlerim bizden buraya kadar yeter artık dedi.

@mustafa genç geçmiş olsun.Hemen bir ortopediste görünmenizi öneririm.Zira diz şakaya gelmiyor,tecrübeyle sabit...

• Beğen
Tepkiler: Yalnız Pedal
arkadaşlar merhaba başlardakı sorunlardan bendede var ve hala devam ediyor günlük hayatta pek fazla yok ama pedalı cevirmeye basladıgımda tıkır tıkır sesler geliyor sanki bir atma yapıyor gibi capadada fizik tedavi hareketleri vb verildi aylarca bisiklet sürmedim ama hala devam ediyor.Var mı yapılabilecek birşey yaşım18 bisiklet geleceğim baslamadan bitecek gibi nasıl çözerim yada benim gibi olup çözen var mı?

Şayet mikron seviyede bir yırtık varsa dışa doğru,Arkadaşımda da aynı sorun vardı, o kısmı traşlattı. Şimdi rahat.

MR larda görünen kötü birşey yok yırtılma vb yok ama dizde aşırı tembellik aşırı yorgunluk nasıl çözeceğim bilmiyorum,bu sevdaya veda etmekde istemiyorum :(

Arkadaşlar ben de bir şeyler yazayım. Zayıf olanlar değil de kilolu olan insanlarda da bu durum sık görülebilir. Vücuttaki fazla ağırlıktan dolayı bacaklardaki kas kütlesi yetersiz kalırsa, zedelenme, ağrı ve çıtırdama sesleri olacaktır. Tabii bunun çözümü de kilo vermektir. Ama zayıf olduğu halde bu durumu yaşayanlar da olabilir, o ayrı. Ek bilgi mahiyetinde yazmak istedim aklınızda bulunsun diye. Onun dışında, bu konu çok önemli bir konu aslında. Bu sorunu yaşamayanların bile dikkate alması şart diye düşünüyorum.

@emirozturk

Bir üniversite hastanesinin Spor Hekimliği bölümüne gidiniz. Orada hizmet veren hocalardan randevu almaya çalışın. MR vs tahlil ne varsa yanınızda götürünüz. Gideceğiniz kişiyi önceden araştırmakta fayda var. Geçmiş olsun.

Bende de bi sizlama var gittim ortopediste diz sagligi icin eniyi spor yuzme so nra bisiklet dedi
Fazla yuklendik heralde
Sol dizde kikirdakta bi katlanmadan bahsetti (latincem olmadigindan gerisini anlayamadim) ilac tedavisi suruyor bu arada kadans olceri edindim
Spd arastirmalarina devam umarim yakinda duzelir
Herkese gecmis olsun

Zaten Çapa üni hastanesi spor hekimliğinde tedavi görüyorum gerek kuru iğne gerek ftp ama hep aynı hep aynı :( Kadans90-100 ceviriyorum Spd felanda kullanıyorum sele ölcüsünde vb de sıkıntı yok gerçekten cok üzülmeye basladım artık :(

108kg'ım kendimi bildiğimden beri bu diz çıtlaması var, bisiklet sürerken düşük vites yüksek kadans yapın azalıyor sesler

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
Tüm yorumları okudum.Senede 1 ay turluyorum. Uzun süre turlamayıp zorlu bir rotaya turladım.
Bol Rampa vardı. Maalesef bacağı biraz zorladım.Dizimde öyle bir ağrı oluştu ki yürürken çok ağrıyor, bilhassa merdiven inip çıkarken diken gibi batıyordu.
Ortopedi uzmanına gittim.Önce film net belli olmayınca sonra Mr çektirdik.
Bacakta ödem Oluşmuş.Bir süre bisiklete ara ver dedi. Dizlik kullanmamı, ödem içinde muscoplex isimli bir krem yazdı 1,5 ay denileni yaptım bacağım düzeldi.
Tecrübeli arkadaşlar fazla zorlamamamı kadans yaparak,düşük viteste kullanmaya alışmamı söylediler.
Öyle Yapıyorum.kilolu biriyim.Uzun yürüyüş,spor ve rampada bisiklet sürüşlerinde biraz zorlayınca ağrı Oluyor. Durup dinleniyor öyle devam ediyorum.
Fazla zorlamamak lazım.
Mutlaka ağrı varsa da bir ortopedi uzmanına gidip muayene olmakta fayda Var.Herkesin yapısı farklıdır.Doktor duruma göre tedavi önerir. Herkese kazasız,sağlıklı sürüşler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: sonyaz ve Ozicu
Foruma Sırf bu yüzden kayıt oldum.Bisikleti aktif şekilde kullanırken kavga aralama sırasında ayağımın dönüp, ön çapraz bağların yırtılması sonucu bıraktım.Yaklaşık 760 gün önce sağ ön çapraz bağdan ameliyat oldum.Allah kimseye bu acıyı vermesin tam 760 gündür derdi hiç bitmedi.İlk 45 gün ağlamalı sızlamalı fizik tedavim geçti.ilerki aylarda ayağımın kayması sonucu tekrardan düştüm ve yan bağları zedeledim.Fizik tedavi ve eklem sıvısı arttırıcı kapsül hapla kısa sürede düzeldi.Bacak sapasağlamdı eskisi gibi hiç ağrı sızı yok gayet iyi koşuyor,zıplıyor çömeliyordum.Bundan 3 ay önce yine ayağımın banyoda kayması sonucu çok ters bir hareketle yere düştüm.Bu sefer yan çapraz bağların her ikisi zarar görmüş ve kaslarım yırtılmıştı.ilk 20 gün çömelemedim,hatta yürümekte zorluk çekiyordum.Koltuk değneğiyle adımlarımı zorla atıyordum.Sonra doktorun verdiği kremlerle ağrısı ve sızısı geçti,yalnız dizimin iç kısmında ayağımı ileri geri hareket ettirdiğim zaman çıtlamalar meydana geliyor ve iş yaparkende ister istemez o sesleri duyuyor ve aşırı bir psikolojik rahatsızlık yaratıyordu.Tekrar doktoro gittim ayağımda hiç bir sorun olmadığını,kıkırdak zarar gördüğü için padella kemiğinin tam yerine oturmadığını,üst bacak kaslarımın çok zayıf olup güçlendirmem gerektiği söyledi.
19 gündür spor yapıyorum azalması gereken sesler dahada arttı.Artık yürürken,çömelirken,hareket ederken bile o çıtlama sesini duyuyorum.Kemiğin birbirine sürttüğünü hissediyorum.Parmaklarınızı çıtlattığımız gibi iki defa çıt sesini duyuyorum ve hiç bir şekilde ağrı veya sızlama yok.Çok rahat şekilde koşuyor,zıplıyor ve çömeliyorum.Dizim sanki yalama olmuş bir vida gibi.Buda insan psikolojisini ister istemez etkiliyor.Sporuda bıraktım işimden dolayı gidemiyorum zaten.Sürtünmeden dolayı inşallah kıkırdaklar gitmez.Herkese geçmi olsun.

Bu forumda yeniyim ve sizlere bir soru sormak istiyorum yaklaşık 1 yıldır 2 dizimde de özellikle eğilip kalkarken çıtırdama oluyor ve son 1 haftadır sol dizimi sağ dizimden daha garip hissetmeye başladım yarın doktora gideceğim ama sizlere sorayım dedim her gün 10 km bisiklete binmenin dizime faydası olur mu yoksa bırakmalı mıyım?

Geri