Foruma Sırf bu yüzden kayıt oldum.Bisikleti aktif şekilde kullanırken kavga aralama sırasında ayağımın dönüp, ön çapraz bağların yırtılması sonucu bıraktım.Yaklaşık 760 gün önce sağ ön çapraz bağdan ameliyat oldum.Allah kimseye bu acıyı vermesin tam 760 gündür derdi hiç bitmedi.İlk 45 gün ağlamalı sızlamalı fizik tedavim geçti.ilerki aylarda ayağımın kayması sonucu tekrardan düştüm ve yan bağları zedeledim.Fizik tedavi ve eklem sıvısı arttırıcı kapsül hapla kısa sürede düzeldi.Bacak sapasağlamdı eskisi gibi hiç ağrı sızı yok gayet iyi koşuyor,zıplıyor çömeliyordum.Bundan 3 ay önce yine ayağımın banyoda kayması sonucu çok ters bir hareketle yere düştüm.Bu sefer yan çapraz bağların her ikisi zarar görmüş ve kaslarım yırtılmıştı.ilk 20 gün çömelemedim,hatta yürümekte zorluk çekiyordum.Koltuk değneğiyle adımlarımı zorla atıyordum.Sonra doktorun verdiği kremlerle ağrısı ve sızısı geçti,yalnız dizimin iç kısmında ayağımı ileri geri hareket ettirdiğim zaman çıtlamalar meydana geliyor ve iş yaparkende ister istemez o sesleri duyuyor ve aşırı bir psikolojik rahatsızlık yaratıyordu.Tekrar doktoro gittim ayağımda hiç bir sorun olmadığını,kıkırdak zarar gördüğü için padella kemiğinin tam yerine oturmadığını,üst bacak kaslarımın çok zayıf olup güçlendirmem gerektiği söyledi.
19 gündür spor yapıyorum azalması gereken sesler dahada arttı.Artık yürürken,çömelirken,hareket ederken bile o çıtlama sesini duyuyorum.Kemiğin birbirine sürttüğünü hissediyorum.Parmaklarınızı çıtlattığımız gibi iki defa çıt sesini duyuyorum ve hiç bir şekilde ağrı veya sızlama yok.Çok rahat şekilde koşuyor,zıplıyor ve çömeliyorum.Dizim sanki yalama olmuş bir vida gibi.Buda insan psikolojisini ister istemez etkiliyor.Sporuda bıraktım işimden dolayı gidemiyorum zaten.Sürtünmeden dolayı inşallah kıkırdaklar gitmez.Herkese geçmi olsun.